Uçağı kaçırmak ve rapor alamamak...

+++ rapor alanlar yüzünden kalp krizi ile geleni bekletmezler zaten.
Kalp krizi geçirenler acil kapısından imdaaat kalp krizi geçiriyorum herkes açılsın diye mi giriyor?
Anneannem ayakta girdi. Sıra bekledi. Şikayeti mide bulantısıydı. Geçmeyince kalp krizi olduğu anlaşıldı. Hemen kalp hastalıkları hastanesine sevk edildi.

Kurallar her zaman vardır fakat kimi zaman bazı istisnai durumlar olabiliyor ki 1 ya da 2 defa almışlığım da var bu şekilde çok özel sebeplerden.Daha ne kadar bu topictw
E toplumsal ders vereceksiniz merak ediyorum.

Eh sadece sen olmadiğina göre, neticede toplum oluyor. Türkiye demografisi kalabalik. Yani herkes bu şekilde düşünse, acil bir rapor alma yeri olur.

Acil, adi üstünde acildir. Burdada okuyorum gebelik kan testi için gidenler, şimdi rapor için gidenler. Orda çalişanlar zaten saaatlerce çalişiyor. Bazi bölgelerde artik öldürülme tehlikesi ile. Sonra biri gelip sirf uçaği kaçirdi diye rapor istesin. Eh kaçirmasaydin? Burda bile yenGEnC kaç tane alternatif sundu. Ancak konu sahibi rahatina düşkün çikti.

Ya kusura bakmayın ama İstanbuldan Mardine "gidememek" tamamen keyfi. İsteseniz gidersiniz.

Öğretmenler rapor aldığında ücret almıyor diye biliyorum

Hocam o kadar haklısınızki.. Son zamanlarda bu acımasız, alaycı eleştirileri okudukça şaşırıyorum ve her defasında yazıyorum, sitem ediyorum bu tip yorum yapanlara. Umarım gerçekten o kadar hakkaniyetlidirler. İnsanlar hayata olan öfkelerini, kinlerini burada kusuyorlar resmen. Üzülmeyin, sizlik bir durum yok.
Yapıcı eleştiri yapanlar iyiki varlar.
Ben kendi derdimi unutuyorum bu tip yorumları görünce

Okadar haklısınız ki eskiden bende bu yorumların benle ilgili olduğunu düşünürdüm ama bence insanlarin sorunu kendileri ile herkes kendi aynasıdır dışarda olsa asla bu şekilde cvp vermeyecek insanlar. Burda neler neler yazıyor şaşırıp kaliyorm çok acımasızca geliyor ama gzuel kalbi insanlar da var o güzel kalpli insanlar için dönüyor dünya. İyiki birinin derdine yardımcı olmak geliyor içimden herkesi tek kelime ile yargilamiyorum yanlış olan şeyleri düzeltelim ama kişiyi dislayip kaybetmeyelim ve dediğiniz gibi inşallah bu kişiler burda konuştukları gibi hakkaniyetlilerdir

Teşekkür ederim. Bugünüm hiç iyi geçmedi. Umarım haftaya kadar düzelmiş olurum.
Çok geçmiş olsun. O nasıl oldu ya. Dünkü uçak için test yaptırmamış mıydınız, ikinci uçak için tekrar mı test aldılar. Hayretler içerisinde kaldım.
Size gitmek kısmet değilmiş anlaşılan, bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz.

Hala rapor yazdırmak devleti dolandırmaktır sahte evraktır diyenlere kötü kalpli, keyfi sebepten sahte evrak düzenletmeyi normal bunlara “kalbi güzel insan” diyenler var gerçekten akıl fikir versin

Çoook güzel yazmışsınız

Ceylanpınardan çanakkaleye tayinimiz çıktı, eşyayı topladık ağladık zırladık gittik mardin hava alanına, valiz teslim işlemleri için gişeye bir gittik bizim uçak biletleri yok, alınmamış. Sistemsel bir hatadan işlem gerçekleşmemiş ama rezerve biletlerimiz duruyor, nasıl bir saçmalıktı anlayamadık ama o rezerve biletlere bu günün parasıyla 2500tl civarı (3 bilet) bir para ödeyip satın alıp çıktık mardinden. Hayatımın en korkunç günüydü sanırım. Hava sıcak ben 4 aylık hamileyim, kucağımızda 3 yaşında çocuk, ağlamaktan suratlar şişmiş zaten. Rezillik diz boyu. O günden beri rezervasyonları defalarca kontrol ediyoruz.
Korkunçtur o toz ya, iğne deliğinden girer yaşam alanınıza, nefes alamazsınız. Ben ilk gördüğümde kıyamet kopuyor sanmıştım. biz o havada ders yapardık, tatil vermezlerdi. Tıkanırdık ders anlatırken.

Bu arada şu öğretmen izinlerine laf söyleyenleri anlamakta zorlanıyorum. O tatil aslında bize değil arkadaşlar. Eğitim öğretim yılının düzenlenmesine bağlı bizim çalışmamız. Öğrenciler 12 ay okulda da biz izin yapıyormuşuz gibi düşünülmesi çok saçma. Okul tatildeyken ne iş yapacağız biz okula toplasalar da, bizim iş malzememiz çocuk. O yoksa biz de yokuz.

Ben sene başı toplantısında "hasta olmayın" diyen müdür gördüm. Sanki keyfimizden hasta oluyoruz. Ki çoğu öğretmen ayağa kalkamayacak kadar hasta olmadan rapor falan almıyor. 3 5 keyifçi insan yüzünden adımız çıktı 9a inmiyor 8e

Şöyle, önce uçağı kaçırdım. Sonra tekrar uçuş aradım, ama ya pahalılardı ya da gitmek istediğim şehre yoktu. Bunun üzerine, yani uçamayacağımı düşünerek, bir de annemden dolayı temaslı olduğum için gidip PCR testi yaptırdım. Saatler sonra aktarmalı uçuş buldum, zaten çok az belirti taşıyordum, o yüzden "pozitif çıkmam da zamanında uçarım" dedim. Ama gece pozitif haberi alınca, olan uçuşu da iptal etmek durumunda kaldım. Şimdi karantinadayım.
Gelişimde de kar fırtınası vardı, eve zor ulaşmıştım. Kışın İstanbul'a gidip gelmem bundan sonra. Ne zaman şehir dışına çıkmaya başladım, doğduğum yere gelince kendimi iyi hissedememeye başladım. Almam gereken bir mesaj var sanırsam.

kakaokafa geçmiş olsun. Zaten gidemeyecekmişsiniz. Kısmet…
Teşekkür ederim. Evet buradan çıkarmam gereken dersler var. İlki, kar tatilinde İstanbul'a gelmemek. Çünkü gelsem de çıkamıyorum ve bu durumu ikinci kez yaşadım Buraya ne zaman gelsem veya buradan gitsem başıma bir şeyler geliyor

Valla zormus, gecmis olsun (gecmis sanirim ama). Gercekten cok enteresan bi memleket

Bu yıl istanbul için çok sıra dışı bir kış yaşandı, senin şansına. Her zaman böyle olmaz. İlk uçak tecrübelerinde hatalar yapıyor insan. Her yer mardin hava alanı gibi otogardan hallice değil. İstanbuldaki hava alanlarının içinde bir saat koşturuyorsun zaten. Keyfin yerindeyse yaz tatilleri dışında git gel yapmana gerek yok aslında ama arkadaşlarından da kimse kalmaz yarıyıl tatilinde çok sıkılırsın. Onu gelecek yıl düşünürsün artık, şimdi boşver

Hatta yağmur yağarsa çamurla yağıyor. Montumun o yağmurlar yüzünden kaç kez kirlendiğini hatırlıyorum. Havası temiz değil memleketin.

İlk "kontrollü" havaalanı deneyimimdi. Yaklaşık 300 mesajlı konuda uçağı kaçırma sebebimi bulabilir misiniz bilmiyorum. Çanta kontrolü yapıldı iki kere. Bilgisayarı çıkarttırdılar, açtırdılar vs. E bir de beni havaalanına götüren amcam "sen online check-in yaptığın için bir saat içinde yetişirsin" dedi, o da uçağı kaçırdığım için kendini suçlu hissediyor zaten. Aynı anda hem hatalıyız, hem değiliz. Öyle karışık bir durum.
Bir de yazmaktan yoruldum, rapor almayı ben istemedim. Müdür rapor almamı istedi, sahte belgeciliği o yapıyor o zaman. Yahu ben 4 yıldır özel ve kamu sektöründe deneyimliyim, şu zamana kadar raporu faranjit için almışım o da bir günlük. Ama insanlar taşlamaya yer mi arıyor bilemedim, yazdığım mesajı da okumuyorlar dikkatlice. Sonuç olarak kişisel anlamayı bıraktım, tek umursadığım sağlığım. Zaten adıma gerçekten rapor düzenlenecek, maaşımdan kesinti de söz konusu olacak. Rapor almak da öyle şaşaalı bir durum değil ve yalandan rapor alan (eğer aşırı zor durumda değilse) ve aldırmaya çalışan memur arkadaşlar yüzünden ben de kötü oldum. Allah gerçekten akıl versin hepimize.

onun dışında çocuğu hasta olan elbette refakatçi izni alıyor. Rapor değil refakatçi izni.

Bu izni nasıl alabiliyoruz. Yani benim de en büyük derdim bu, resmen okul dönemi çocuklar hasta olmasın diye dua ediyorum. Yataktan kalkacak şekilde iseler de her şeyi toplayıp okula yanıma götürüyorum öğretmenler odasında koltukta pinekliyorlar.
Yıllardır çalıştığım tüm okullarda her öğretmen bu durumda rapor alıyor ya da almaya zorlanıyor.

Şöyle ki ben uzmanken bu raporu kat sekreterleri veriyordu. Yani annesi felçli hastanede yatıyor 1 hafta mesela. O 1 hafta boyunca mecbur yanında refakatçi lazım. (Hastanelerde herkese 1 basta bakıcı verecek durum yok). O yüzden kat sekreteri raporu veriyordu hastanede yattığı süre boyunca. Ama eve yollandı diyelim 1 hafta sonunda ve yatalak daha. Ona rapor yok. Bakıcı tutulması gerekiyor ya da tabi aile arasında bakacak varsa o bakıyor.

Çocuk için de aynı durumdur sanıyorum. Yani hastanede yatan çocuk için size refakatçi belgesi verilir, taburcu olduğunda ama hala okula gidemediğinde veya evde bakıma ihtiyacı olduğunda bakıcı ya da aileden birini bulmak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…