- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.525
- 598
Öğretmenler rapor aldığında ücret almıyor diye biliyorum
Şöyle, önce uçağı kaçırdım. Sonra tekrar uçuş aradım, ama ya pahalılardı ya da gitmek istediğim şehre yoktu. Bunun üzerine, yani uçamayacağımı düşünerek, bir de annemden dolayı temaslı olduğum için gidip PCR testi yaptırdım. Saatler sonra aktarmalı uçuş buldum, zaten çok az belirti taşıyordum, o yüzden "pozitif çıkmam da zamanında uçarım" dedim. Ama gece pozitif haberi alınca, olan uçuşu da iptal etmek durumunda kaldım. Şimdi karantinadayım.
Gelişimde de kar fırtınası vardı, eve zor ulaşmıştım. Kışın İstanbul'a gidip gelmem bundan sonra. Ne zaman şehir dışına çıkmaya başladım, doğduğum yere gelince kendimi iyi hissedememeye başladım. Almam gereken bir mesaj var sanırsam.
Elimden geldiği kadar yapıcı eleştiri yaptım. Ama usulsüz rapor almasını tavsiye edenlere de sinirlendim açıkçası. Uçak pazar günü olsaydı. Herhangi bir güzergahtan ulaşım sağlayamayacak olsaydı buradaki çoğu kişi o yorumları yapmazdı muhtemelen. Ama ilk sayfalardan beri yazıldığı gibi 36 saatte bir şekilde ulaşılır Mardine. Ya yakındaki şehirlere uçakla gidilir oradan otobüs veya uçak aktarması yapılır ya da direkt otobüsle gidilir. Ki konu sahibi de en sonunda bu yolu tercih etti. Hastaneler de gerçekten doktora ihtiyacı olan insanlar yoğunluktan gerekli sağlık hizmetine ulaşamıyorlar. Farklı bir alternatif varken sahte evrak hazırlatmak için hastaneleri meşgul etmek kötü bir fikir.Hocam o kadar haklısınızki.. Son zamanlarda bu acımasız, alaycı eleştirileri okudukça şaşırıyorum ve her defasında yazıyorum, sitem ediyorum bu tip yorum yapanlara. Umarım gerçekten o kadar hakkaniyetlidirler. İnsanlar hayata olan öfkelerini, kinlerini burada kusuyorlar resmen. Üzülmeyin, sizlik bir durum yok.
Yapıcı eleştiri yapanlar iyiki varlar.
Ben kendi derdimi unutuyorum bu tip yorumları görünce
Valla ben oralara gideli cok daha uzun zaman oldu, goruntuyu hic unutamiyorum2013de çıktık ceylanpınardan ama o toz kokusu hala burnumda
Bu izni nasıl alabiliyoruz. Yani benim de en büyük derdim bu, resmen okul dönemi çocuklar hasta olmasın diye dua ediyorum. Yataktan kalkacak şekilde iseler de her şeyi toplayıp okula yanıma götürüyorum öğretmenler odasında koltukta pinekliyorlar.
Yıllardır çalıştığım tüm okullarda her öğretmen bu durumda rapor alıyor ya da almaya zorlanıyor.
I inanna gg bu mesajım da ne var da beğenmedim attınız?bu konuda ki diğer mesajlarımı da .sağlık çalışanlarına teşekkür ettim altı üstü.sizi gözardı ettim .haklısınız.asm de de alınabiliyorsa direkt oraya gitmeli pazartesi o zaman.durumunu anlatırsa sabahtan verirler sanırım rapor.sonra da yola çıkar uçakla.pandemi de emeğiniz çok büyük.sizin vasıtanızla tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istedim
yardım isteyen derdini anlatanları yerden yere vurma modası başladı bdv de.konu sahibi uçağa geçene kadar ki sürecin vs uzunluğunu hesap edememiş.belli ki çok uçuş tecrübesi yok.zaten bu da kendisine ders olmuştur bir daha çok daha erken çıkar yola.bunun dışında linç edilecek bir şey de yapmadı.evli adamla mı birlik te yohhh birine bir zarar mı verdi dolandırıcılığını mı anlattı yohh.Okadar haklısınız ki eskiden bende bu yorumların benle ilgili olduğunu düşünürdüm ama bence insanlarin sorunu kendileri ile herkes kendi aynasıdır dışarda olsa asla bu şekilde cvp vermeyecek insanlar. Burda neler neler yazıyor şaşırıp kaliyorm çok acımasızca geliyor ama gzuel kalbi insanlar da var o güzel kalpli insanlar için dönüyor dünya. İyiki birinin derdine yardımcı olmak geliyor içimden herkesi tek kelime ile yargilamiyorum yanlış olan şeyleri düzeltelim ama kişiyi dislayip kaybetmeyelim ve dediğiniz gibi inşallah bu kişiler burda konuştukları gibi hakkaniyetlilerdir
Hastanede yatıyorsa alınıyor diye duydum ben de. Ama mesela geçen yaşadığım olay; pazar gece oğlum istifra etmeye başladı, sabahı zor ettik gün içinde de doktora götürdüm, tahlil, serum koşturdum. Bunları tabi oğlum tek yapamayacağı için ben yaptım ve okul rapor istedi, oradaki doktor hasta oğlum iken bana rapor yazmak zorunda kaldı. İşte bu çok saçma bir şey, burada bir düzenlemeye ihtiyaç var bence.Bu izni nasıl alabiliyoruz. Yani benim de en büyük derdim bu, resmen okul dönemi çocuklar hasta olmasın diye dua ediyorum. Yataktan kalkacak şekilde iseler de her şeyi toplayıp okula yanıma götürüyorum öğretmenler odasında koltukta pinekliyorlar.
Yıllardır çalıştığım tüm okullarda her öğretmen bu durumda rapor alıyor ya da almaya zorlanıyor.
bu düzenleme kesinlikle yapılmalı haklısınız ama bunu kullanmaya çalışan çocuğunu gereksiz doktora götüren ve kendi de bu bahaneyle okula gitmeyen öğretmenlerimiz de olacak.azınlıktalar allahtan bunlarHastanede yatıyorsa alınıyor diye duydum ben de. Ama mesela geçen yaşadığım olay; pazar gece oğlum istifra etmeye başladı, sabahı zor ettik gün içinde de doktora götürdüm, tahlil, serum koşturdum. Bunları tabi oğlum tek yapamayacağı için ben yaptım ve okul rapor istedi, oradaki doktor hasta oğlum iken bana rapor yazmak zorunda kaldı. İşte bu çok saçma bir şey, burada bir düzenlemeye ihtiyaç var bence.
Tatilimiz için yorum yapmak istiyorum. Ben temmuzda ya da ağustosta okula gideyim ama böyle durumlar için kullanmak için bir izin halkım olsun razıyım, bunu da gönülden söylüyorum. (Kendim hastayken bile rapor almayan zorlansam da okula giden bir insanım. Ama çocuklar olunca o kadar zor oluyor ki bazı şeyler hele kimseniz yoksa)
Bunlar şu anda da malesef var, tatil birleştirmek için, yola erken çıkmak için rapor alan o kadar çok kişi var ki bildiğim. Yani şu rapor denen şeyi kolayca ve dert etmeden alan da var veren de var, sadece tek tarafı suçlamak saçma aslında. Burada sadece öğretmenler yapıyor gibi bir algı oluşuyor ama bence meslekten bağımsız bu olay. Mesela bizim öğrenciler o kadar kolay rapor alıyorlar ki.bu düzenleme kesinlikle yapılmalı haklısınız ama bunu kullanmaya çalışan çocuğunu gereksiz doktora götüren ve kendi de bu bahaneyle okula gitmeyen öğretmenlerimiz de olacak.azınlıktalar allahtan bunlar
çocuğu görmeden rapor yazan doktorlar da var maalesef.ailem de sağlık çalışanı çok fazla ama asla kullanmam gereksiz.yazdırmam rapor.arabayı çıkaramayıp kar da bata çıka okula götürdüğüm taksilere tonla para döktüğüm bile oldu dersten geri kalmasın sınavlara girsin zamanında diye.sorumluluk öğretmenin değil ki sadece.fazla devamsızlıklı çocuktan ne başarı bekleyecekler ki veliler?öğretmen de çok rapor alsa gereksiz o dersler de olmasa gene olan çocuklara oluyor maalesefBunlar şu anda da malesef var, tatil birleştirmek için, yola erken çıkmak için rapor alan o kadar çok kişi var ki bildiğim. Yani şu rapor denen şeyi kolayca ve dert etmeden alan da var veren de var, sadece tek tarafı suçlamak saçma aslında. Burada sadece öğretmenler yapıyor gibi bir algı oluşuyor ama bence meslekten bağımsız bu olay. Mesela bizim öğrenciler o kadar kolay rapor alıyorlar ki.
Hastanede yatıyorsa alınıyor diye duydum ben de. Ama mesela geçen yaşadığım olay; pazar gece oğlum istifra etmeye başladı, sabahı zor ettik gün içinde de doktora götürdüm, tahlil, serum koşturdum. Bunları tabi oğlum tek yapamayacağı için ben yaptım ve okul rapor istedi, oradaki doktor hasta oğlum iken bana rapor yazmak zorunda kaldı. İşte bu çok saçma bir şey, burada bir düzenlemeye ihtiyaç var bence.
Tatilimiz için yorum yapmak istiyorum. Ben temmuzda ya da ağustosta okula gideyim ama böyle durumlar için kullanmak için bir izin halkım olsun razıyım, bunu da gönülden söylüyorum. (Kendim hastayken bile rapor almayan zorlansam da okula giden bir insanım. Ama çocuklar olunca o kadar zor oluyor ki bazı şeyler hele kimseniz yoksa)
tıpçıların emekleri için teşekkür ettim diye bile beğenmedim aldım bu konuda.Beğenmedim atan tiplerin bi kısmıyla başka bir konuda “acile git kuzummmm gebe misin hemen öğrennnnn” dedikleri için tartışmıştım. Değişik kafalar hizmet bağımlıları
Edemessin köle onlar gerekirse bunnarın evlerini bile temizlicekler hıhtıpçıların emekleri için teşekkür ettim diye bile beğenmedim aldım bu konuda.
Ben oğlumu hastaneye götürdüğüm gün doktora" hocam bugün okula gidemedim çocuğu getirdiğim için refakatçi izni yazabilir misiniz "dediğimde barkodumla kat sekreteri veriyordu belgeyi ben de okula teslim ediyordum.Bu izni nasıl alabiliyoruz. Yani benim de en büyük derdim bu, resmen okul dönemi çocuklar hasta olmasın diye dua ediyorum. Yataktan kalkacak şekilde iseler de her şeyi toplayıp okula yanıma götürüyorum öğretmenler odasında koltukta pinekliyorlar.
Benim bulunduğum ilçeye 17’den sonra gelen otobüs yok mesela kuzu. İlçeler için demiş olabilir. Benim buradan Van’a son araba 15.00’teydi hatta günlük gelip gitmek zorunda kaldığımda çok zorlanmıştım. Şimdi 16.30’a bir araba daha eklemişler.hergün saat başı antepden bütün şehirlere otobüs kalkar
nasıl aksam 5 den sonra otobüs zor bulunuyor yahu ?
adanaya 15 dk da bir otobüs kalkar ne saat 5 den sonra bulunamaması
Üç hafta oldu işte istanbulda bilinen bir hastaneye gittim böyle bir şey istedim öyle bir izin yok dendi, ama burada olduğunuza dair bir belge yazabiliriz dediler(belki bahsettiğiniz belgedir) ama benim çok değerli müdür yardımcım kabul etmedi o belgeyiBen oğlumu hastaneye götürdüğüm gün doktora" hocam bugün okula gidemedim çocuğu getirdiğim için refakatçi izni yazabilir misiniz "dediğimde barkodumla kat sekreteri veriyordu belgeyi ben de okula teslim ediyordum.
Tam hatırlamıyorum ama üzerine refakatçi belgesi ya da raporu şeklinde bir başlık vardı. Devlet hastanesinden almıştım özel değildi.Üç hafta oldu işte istanbulda bilinen bir hastaneye gittim böyle bir şey istedim öyle bir izin yok dendi, ama burada olduğunuza dair bir belge yazabiliriz dediler(belki bahsettiğiniz belgedir) ama benim çok değerli müdür yardımcım kabul etmedi o belgeyiben de mecbur rapor aldım, hem de okulda öğrenci yokken(son haftaydı zaten)
İlk "kontrollü" havaalanı deneyimimdi. Yaklaşık 300 mesajlı konuda uçağı kaçırma sebebimi bulabilir misiniz bilmiyorum. Çanta kontrolü yapıldı iki kere. Bilgisayarı çıkarttırdılar, açtırdılar vs. E bir de beni havaalanına götüren amcam "sen online check-in yaptığın için bir saat içinde yetişirsin" dedi, o da uçağı kaçırdığım için kendini suçlu hissediyor zaten. Aynı anda hem hatalıyız, hem değiliz. Öyle karışık bir durum.
Bir de yazmaktan yoruldum, rapor almayı ben istemedim. Müdür rapor almamı istedi, sahte belgeciliği o yapıyor o zaman. Yahu ben 4 yıldır özel ve kamu sektöründe deneyimliyim, şu zamana kadar raporu faranjit için almışım o da bir günlük. Ama insanlar taşlamaya yer mi arıyor bilemedim, yazdığım mesajı da okumuyorlar dikkatlice. Sonuç olarak kişisel anlamayı bıraktım, tek umursadığım sağlığım. Zaten adıma gerçekten rapor düzenlenecek, maaşımdan kesinti de söz konusu olacak. Rapor almak da öyle şaşaalı bir durum değil ve yalandan rapor alan (eğer aşırı zor durumda değilse) ve aldırmaya çalışan memur arkadaşlar yüzünden ben de kötü oldum. Allah gerçekten akıl versin hepimize.
işimiz dolayısıyla çok fazla yol ve yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz son 2 senedir eşim aralıksız yolda, açıkcası özellikle gece yolculukları yapıyor gündüz diğer işleri aksatmamak için hiç sıkıntı yaşamadıkBenim bulunduğum ilçeye 17’den sonra gelen otobüs yok mesela kuzu. İlçeler için demiş olabilir. Benim buradan Van’a son araba 15.00’teydi hatta günlük gelip gitmek zorunda kaldığımda çok zorlanmıştım. Şimdi 16.30’a bir araba daha eklemişler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?