Uçağı kaçırmak ve rapor alamamak...

Öğretmenler rapor aldığında ücret almıyor diye biliyorum

hayir tüm memurlarin yıllık rapor hakki var. raporlu olsa da maas alir. ayda 7 ya da 10 günden fazlası raporda maaştan kesinti olur.
öyle olsa heyet raporu alıp dönemi kapatmaya çalışanlar olmazdı.

Elimden geldiği kadar yapıcı eleştiri yaptım. Ama usulsüz rapor almasını tavsiye edenlere de sinirlendim açıkçası. Uçak pazar günü olsaydı. Herhangi bir güzergahtan ulaşım sağlayamayacak olsaydı buradaki çoğu kişi o yorumları yapmazdı muhtemelen. Ama ilk sayfalardan beri yazıldığı gibi 36 saatte bir şekilde ulaşılır Mardine. Ya yakındaki şehirlere uçakla gidilir oradan otobüs veya uçak aktarması yapılır ya da direkt otobüsle gidilir. Ki konu sahibi de en sonunda bu yolu tercih etti. Hastaneler de gerçekten doktora ihtiyacı olan insanlar yoğunluktan gerekli sağlık hizmetine ulaşamıyorlar. Farklı bir alternatif varken sahte evrak hazırlatmak için hastaneleri meşgul etmek kötü bir fikir.

benim kurumum heyet raporu istiyo refakatçi izni için.
bu çocuğa annesi x bakmazsa hayatı tehlikesi vardır gibisine bisey yaziyorlarmis. kendi özlük birimimle görüştüm. bu çocuk 3 yaşında, kreşe gidemiyo, hasta, benden başka bakacak kimsesi yok. nasıl heyet raporu isteniyo evde yalnız nasıl kalacak diye
ik öyle istiyo benim yapacağım bisey yok dedi. Ben yıllık izin kullandım bakmak için. öğretmen olunca tabi sizin rapor almanız gerekiyordur. burda düzenleme yapmaları gerekiyor. hala bi gelişme yok.

I inanna gg bu mesajım da ne var da beğenmedim attınız?bu konuda ki diğer mesajlarımı da .sağlık çalışanlarına teşekkür ettim altı üstü.sizi gözardı ettim .

yardım isteyen derdini anlatanları yerden yere vurma modası başladı bdv de.konu sahibi uçağa geçene kadar ki sürecin vs uzunluğunu hesap edememiş.belli ki çok uçuş tecrübesi yok.zaten bu da kendisine ders olmuştur bir daha çok daha erken çıkar yola.bunun dışında linç edilecek bir şey de yapmadı.evli adamla mı birlik te yohhh birine bir zarar mı verdi dolandırıcılığını mı anlattı yohh.

Hastanede yatıyorsa alınıyor diye duydum ben de. Ama mesela geçen yaşadığım olay; pazar gece oğlum istifra etmeye başladı, sabahı zor ettik gün içinde de doktora götürdüm, tahlil, serum koşturdum. Bunları tabi oğlum tek yapamayacağı için ben yaptım ve okul rapor istedi, oradaki doktor hasta oğlum iken bana rapor yazmak zorunda kaldı. İşte bu çok saçma bir şey, burada bir düzenlemeye ihtiyaç var bence.

Tatilimiz için yorum yapmak istiyorum. Ben temmuzda ya da ağustosta okula gideyim ama böyle durumlar için kullanmak için bir izin halkım olsun razıyım, bunu da gönülden söylüyorum. (Kendim hastayken bile rapor almayan zorlansam da okula giden bir insanım. Ama çocuklar olunca o kadar zor oluyor ki bazı şeyler hele kimseniz yoksa)

bu düzenleme kesinlikle yapılmalı haklısınız ama bunu kullanmaya çalışan çocuğunu gereksiz doktora götüren ve kendi de bu bahaneyle okula gitmeyen öğretmenlerimiz de olacak.azınlıktalar allahtan bunlar

Bunlar şu anda da malesef var, tatil birleştirmek için, yola erken çıkmak için rapor alan o kadar çok kişi var ki bildiğim. Yani şu rapor denen şeyi kolayca ve dert etmeden alan da var veren de var, sadece tek tarafı suçlamak saçma aslında. Burada sadece öğretmenler yapıyor gibi bir algı oluşuyor ama bence meslekten bağımsız bu olay. Mesela bizim öğrenciler o kadar kolay rapor alıyorlar ki.

çocuğu görmeden rapor yazan doktorlar da var maalesef.ailem de sağlık çalışanı çok fazla ama asla kullanmam gereksiz.yazdırmam rapor.arabayı çıkaramayıp kar da bata çıka okula götürdüğüm taksilere tonla para döktüğüm bile oldu dersten geri kalmasın sınavlara girsin zamanında diye.sorumluluk öğretmenin değil ki sadece.fazla devamsızlıklı çocuktan ne başarı bekleyecekler ki veliler?öğretmen de çok rapor alsa gereksiz o dersler de olmasa gene olan çocuklara oluyor maalesef

corona var diye getirmişlerdi okullar kapanınca 10 yaş altı çocuklarda çoğu kamu personeli idari izinli sayıldı.
bence 12 yasa kadar çocuğu olan annelere, Annesi olmayan cocugun durumunda babaya otomatik refakatçi izin vermeleri gerekiyo. ki her rapor da incelemeye gitsin. akılları kalmasın madem yöneticilerin.

bizim de serumla ateşi düşmüştü. çocuğun hasta olup basinda beklemektense yoğun çalışmayı tercih ederim. kim ister çocuğu hasta olsun. uykusuzluk yorgunluk stres zaten hepsi yipratiyo hastalık sürecinde insanı.

Beğenmedim atan tiplerin bi kısmıyla başka bir konuda “acile git kuzummmm gebe misin hemen öğrennnnn” dedikleri için tartışmıştım. Değişik kafalar hizmet bağımlıları
tıpçıların emekleri için teşekkür ettim diye bile beğenmedim aldım bu konuda.

Ben oğlumu hastaneye götürdüğüm gün doktora" hocam bugün okula gidemedim çocuğu getirdiğim için refakatçi izni yazabilir misiniz "dediğimde barkodumla kat sekreteri veriyordu belgeyi ben de okula teslim ediyordum.

hergün saat başı antepden bütün şehirlere otobüs kalkar
nasıl aksam 5 den sonra otobüs zor bulunuyor yahu ?
adanaya 15 dk da bir otobüs kalkar ne saat 5 den sonra bulunamaması
Benim bulunduğum ilçeye 17’den sonra gelen otobüs yok mesela kuzu. İlçeler için demiş olabilir. Benim buradan Van’a son araba 15.00’teydi hatta günlük gelip gitmek zorunda kaldığımda çok zorlanmıştım. Şimdi 16.30’a bir araba daha eklemişler.

Üç hafta oldu işte istanbulda bilinen bir hastaneye gittim böyle bir şey istedim öyle bir izin yok dendi, ama burada olduğunuza dair bir belge yazabiliriz dediler(belki bahsettiğiniz belgedir) ama benim çok değerli müdür yardımcım kabul etmedi o belgeyi ben de mecbur rapor aldım, hem de okulda öğrenci yokken(son haftaydı zaten)

Tam hatırlamıyorum ama üzerine refakatçi belgesi ya da raporu şeklinde bir başlık vardı. Devlet hastanesinden almıştım özel değildi.

Şu tarihte şu kişiye hastanemizde eşlik etmiştir gibi bir belgeydi idare de kabul etti.

Hatta oğlum nükleer tıpta bi işlem gördü bi gün. Radyasyon sebebiyle işlem kısa olmasına rağmen okula tekrar gidemedim. Yine aynı şekilde bi belge teslim etmiştim.

Sabiha Gökçen mi? Orda eskiden o kadar çok arama yoktu, sadece bilgisayarı X-rayden ayrı geçirmek yeterliydi. Bu bilgisayarı aç diyen güvenliği ilk kez Atatürk havaalanında görmüştüm çok uğraştırmışlardı. 3.havaalanında güvenlik çok hızlıydı. Avrupada güvenlikle bu kadar uğraşan tek havaalanı İstanbul sanırsam, Avrupada ilk girişteki X ray zaten yok sadece uçuş kapısında el bagajı arama var. İnsanları bu kadar uğraştırmamalılar diye düşünüyorum.

işimiz dolayısıyla çok fazla yol ve yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz son 2 senedir eşim aralıksız yolda, açıkcası özellikle gece yolculukları yapıyor gündüz diğer işleri aksatmamak için hiç sıkıntı yaşamadık
mardin nusaybinde en yakın arkadaşım oturuyor sürekli antebe gelir neredeyse hergün o da özelllikle gece yolculuğu yapar

belki bazı ilçeler bazı daha kırsal alanlar için otobüs bulamaz ama servisler oluyor onlardan bulur , dediğim gibi ankara istanbul ve iç anadoluya giden ve tüm doğu otobüsleri hemen hemen hepsi antepden geçiyor geçmek zorunda o yüzden ulaşım sıkıntı olmuyor, belki o ilçelere hangi servislerin gittiğini bilmiyordur o arkadaş, mesela mersine falan hiç otobüse bile binmeyiz biz direkt servisler var noktaları belli o noktalardan alırlar , ulaşım burda inanılmaz kolay o yüzden imkansız yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…