ucan kusa borcumuz var kocam kendi isinin patronu olma pesinde

İlk basta bu tarz bi tutum sergiledim ama baktim beni yumusak gordukce o pembe hayallerini bana asilamaya calisti resmen canim bu esimin iyi niyetle olur gozuyle giristigi is degil al su anda ki isi mesela oraya havalarda uca uca gitti resmen az bekleyim dedigim ise girse fenamiydi

olcak iş değil hayeller dünyasında geziyor resmen
elde avuçta hiç bir şey yokken birde şu piyasa durgunken

Merak ettim peki parayı nerden bulmayı düşünüyor? Kredi alamaz kimse borç vermez diyorsunuz yani sizi ikna etse nolur para yok

Tatlı dilden anlamıyorsa o zaman tepkini sert koyacaksın. Erkek milleti işte, akıl bi karış havada.

Benim eşim de geçen aylardaki bir konuyu tekrar gündeme getirdi. Ortaklaşa vinç alıp kazanç elde etmek istiyordu konu da açmıştım hatta. Sonradan bir şeyler oldu lafı geçmemeye başlamıştı,o zamanlar her açıdan değerlendirmiştik risklerini vb.ve arkasındaydım. Şimdiyse hamileyim, belki işe ara vereceğim belki bir şeyler ters gidecek diye fikrimi söyledim. Bana mantıklı şeyler söylerse ok diyeceğim. Bence eşlerimize güvenelim derim usagi91 ama b planı söylesinler bize.

Ovvv ona kalsa ben karamsarim kotu enerji yaymaktan vazgecmeliyim olmayacak duaya amin demiyorum ya

elde sıfır etrafa borc var millet parasını istemeye gelir
para varda açıyor diye acaba eşin kar ortağımı olacak
başkası mı sermaye koyacak

terzi dediği

şu biz küçükken olan konfeksiyon olmayan devirdeki gibi bir terzi mi

yoksa hani bir paça kıvırıp 5 tl alan terzi mi

yani nerede ne şekilde

açıkçası 36 yaşımdayım ve son 30 yıldır terzi işi bir şey giymedim gelinlik hariç

arada bir paça vs yaptırdım tabii ama onu da genelde aldığımız yer yönlendirdi

sonra bir paçam söküldü de paçayı yapan terzinin yerini öğrendim

oraya da eşimin pantolonunun fermuarını değiştirttim bir de bir ufak yırtık vardı kotumda onu yaptırdım

ikisi de tutsa tutsa 5-10 tl tutmadı

ev geçinir mi

benim gibi müşteriler olursa zor

ama benim bu anlattığım terzide 3-4 kişi çalışıyor avuç içi kadar yerde

demek ki kazanıyor

Hayir sunu anlamadim usagi, tamam hadi yap desen neyle yapacak bu isi?

senin koca ben benim koca da sen

bu kadar önünü ardını düşünen bir adım ileri gidemez bana göre ama bu bana göre, bazı insanlar ayakları yere sağlam basarak ilerlemek ister..

benim baktığım yerden de karamsar köstekçi görünüyorsun
benim kocamda sen gibi sürekli önüme set çekiyor tamam şu da olsun şunu da halledelim garanti olsun offf içimi şişiriyor insanda heveste bırakmıyorsunuz ha

Evet bi ortak olacak ama benim bilgim onunda durumu bizden hallice

acaba ne kadar olucak şöylede demiş olabilir ben veririm çalışarak sermayeyi kapatırsın
birde bu şekilde sorsan biz sermayeyi nasıl vereceğiz

Canım ticaret dışarıdan kolay görünüyor da hergün bi dükkan kapanıyor sokaklarda.yaptığın masraf kalıyor sana. Bi dükkan kiralayıp iş yerine(emlakçı,terzi,bakkal...) çevirmek için 30 bini gözden çıkaracak mecbur. E ilk Zaman'lar kimse bilmeyecek dükkanı. Belki dükkanın düzene oturmasın6 ay sürecek ki o arada kirayı cepten verecek. Hani bakkal falan açıcam dese ekmek süt önünden geçerken çocuk bişey istedi falan derken 3-5 bişey olur günlük de terziye bilinmeden kaç parça gider ki.sen çalışsan eve giren düzenli bi para olsa hadi yine neyse de öyle bi durumda yok anladığım kadarıyla. Eeee neye güvenilecek o kira çıkmazsa neyle kira ödenecek marketidir faturadır Nasıl ödenecek. Hele birde dolar yüksek ekonomi çok iyi değilken. Eşimin yurt içi yurt dışı çalışan bi işi var. Ama son Zaman'larda terör dolar yükselmesi falan derken ciddi sıkıntılar var normalde 10 bin kazandığımız Zaman'larda şimdi bazı aylarda sadece dükkan kirası çalışan maaşı sigortası faturalar ancak ödenip biz hazırdan yiyoruz. Yani işin özü o işler zor işler. Yoksa 3 kuruş kenara ayırabilen milletin kahrını Çekmez kendi işini kurardı

Onun b plani allah kerim (tovbe estagfurullah dalga gecer gibi olmasin ) ama oyle diyo kendisi

benim gibi güdük olunca aldığın her pantolun paçası kısalıyor
beline pens atılıyor..
bizim burda bir terzi var ayda bir kere illa ziyaret edicek bir durum çıkıyor.. oğlanın okul pantolonu mesela habire bir kazaya kurban gidiyor.. 3 kişi çalışıyorlar ne zaman gitsem ellerinde iş var..

Tam bilmiyorum canum ya sinirle sormadim ama anladigim kadariyla bi dikisten 5 tl alacak sekilde olan soyle diyim gunde 20 parca diksek baslangic olarak gayet iyi bizim icin sonra gelir gerisi dedi

Gaz verme kiz banaboyle bende dusunmek istiyorum ama yok uymuyo kafamaya azindan sermayre olsa is patlasa bile nr battik ne ciktik deim en azindan

zaten dedim ben de ben kötü müşteriyim o kadar kişi çalıştığına göre iş var diye

ben kuaföre falan da kötü müşteriyim

2-3 ayda saç kestirir bir de 3 haftada bıyık aldırırım

bir kuaförüm bardı kapanmıştı, sonra tekrar açılmış işte beni sokakta gördü boynuma sarıldı vs

işte yine ona gittim eşim güldü, tüm müşterileri senini gibi ise batar yine diye

ki iki kez sonra tekrar gittiğimde batmıştı

ben kötü müşteriyim kısaca, tek yemek yediğim yerler batmaz herhalde

Gaz verme kiz banaboyle bende dusunmek istiyorum ama yok uymuyo kafamaya azindan sermayre olsa is patlasa bile nr battik ne ciktik deim en azindan

açacağı yer önemli bu iş için..
benim oğlanın sınıfında birkaç sosyetik hatun var eşlerinin gömleklerini ütülemeye veriyorlar mesela dediğim terziye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…