İlk basta bu tarz bi tutum sergiledim ama baktim beni yumusak gordukce o pembe hayallerini bana asilamaya calisti resmen canim bu esimin iyi niyetle olur gozuyle giristigi is degil al su anda ki isi mesela oraya havalarda uca uca gitti resmen az bekleyim dedigim ise girse fenamiydiSen de haklısın canımcım.
Hani bağırıp çağırmasan da güzelce konuşsan.
Bu fikrini sevdim, sana destek olurum ama şu an değil. Borçlarımız bitsin düze çıkalım her zaman arkandayım, sadece biraz erteleyim. Şu dönem uydun değil. Falan filan gibi şeyler söylesen?
Aynen aklin yolu bir ama beyimize anlatabilsekÖnce borçlarını bitirsin sonra ne yaparsa yapsın..
Ovvv ona kalsa ben karamsarim kotu enerji yaymaktan vazgecmeliyim olmayacak duaya amin demiyorum yaolcak iş değil hayeller dünyasında geziyor resmen
elde avuçta hiç bir şey yokken birde şu piyasa durgunken
İlk basta bu tarz bi tutum sergiledim ama baktim beni yumusak gordukce o pembe hayallerini bana asilamaya calisti resmen canim bu esimin iyi niyetle olur gozuyle giristigi is degil al su anda ki isi mesela oraya havalarda uca uca gitti resmen az bekleyim dedigim ise girse fenamiydi
Ovvv ona kalsa ben karamsarim kotu enerji yaymaktan vazgecmeliyim olmayacak duaya amin demiyorum ya
Evet bi ortak olacak ama benim bilgim onunda durumu bizden halliceelde sıfır etrafa borc var millet parasını istemeye gelir
para varda açıyor diye acaba eşin kar ortağımı olacak
başkası mı sermaye koyacak
Evet bi ortak olacak ama benim bilgim onunda durumu bizden hallice
Canım ticaret dışarıdan kolay görünüyor da hergün bi dükkan kapanıyor sokaklarda.yaptığın masraf kalıyor sana. Bi dükkan kiralayıp iş yerine(emlakçı,terzi,bakkal...) çevirmek için 30 bini gözden çıkaracak mecbur. E ilk Zaman'lar kimse bilmeyecek dükkanı. Belki dükkanın düzene oturmasın6 ay sürecek ki o arada kirayı cepten verecek. Hani bakkal falan açıcam dese ekmek süt önünden geçerken çocuk bişey istedi falan derken 3-5 bişey olur günlük de terziye bilinmeden kaç parça gider ki.sen çalışsan eve giren düzenli bi para olsa hadi yine neyse de öyle bi durumda yok anladığım kadarıyla. Eeee neye güvenilecek o kira çıkmazsa neyle kira ödenecek marketidir faturadır Nasıl ödenecek. Hele birde dolar yüksek ekonomi çok iyi değilken. Eşimin yurt içi yurt dışı çalışan bi işi var. Ama son Zaman'larda terör dolar yükselmesi falan derken ciddi sıkıntılar var normalde 10 bin kazandığımız Zaman'larda şimdi bazı aylarda sadece dükkan kirası çalışan maaşı sigortası faturalar ancak ödenip biz hazırdan yiyoruz. Yani işin özü o işler zor işler. Yoksa 3 kuruş kenara ayırabilen milletin kahrını Çekmez kendi işini kurardıEveeet kizlar bu kez kendi derdimle karsinizdayim
Evleneli dort yil oldu suanda yasadigimiz evin insaat masraflarindan kalan borc bize kaldi sorun yok kalsin dedimicinde yasamasini biliyosan borcunu da yuklenmeyi bileceksin usagi
Ama dugunden 7-8 ay sonra esimin calistigi sirkette sallantilar basladi(patronun yeni sube hevesi elinde patlamis )maasini kah alamadi kay yarim aldi bu da bizi geriye attikca atti o donem bende hamileydim israrlarima ragmen cik isten diye resmen yalvarmama ragmen cikmadi 4-5 ay once cikti anca dank etti kafayabutun tazminat hakki o lanet olasi sirkete kaldi (iceriye de hala borcumuz var iyimi )sonra suan hala calismakta oldugu ise girdi dun aksama kadar bana hicbisey hissettirmedi dun aksam doktuetegindeki taslari is yok musteri yok cikicam diye ve asil bombayi patlatti kendi terzi dukkanimi acicam bana kal geldi resmen ya kizlar bu kadar borc var isi var onu birakip hic sermayesi olmadigi halde is kuracak kendi isinin patronu olacakmis saka gibi ben razi olmadim tabi bunca borc varken senin sermayen yokken neye guvenipte boyle biseye niyetlendin dedim bizim bi oglumuz var bu evin sorumlulugun var dedim de dedim demez olaydim ne karamsarligim kaldi ne korkakligim ne de kostekligim
Ne diyosunuz kizlar ben mi karasarim korkagim ?
Bence esimin yaptigi su sartlarda olmayacak duaya amin demek
Bu arada en basta bahsettigim siketten ciktiktan sonra bizim acimizdan sartlari oldukca iyi olan bi is ayarlayacakti babam ama bu ise yine her zaman yaptigi gibi bodoslama daldi ve babamin ayarladigi isi resmen elinin tersiyle itti
Ne dersiniz kizlar borc varken sifir sermayeyle is kurmaya calismak olacak ismi ?
Onun b plani allah kerimBenim eşim de geçen aylardaki bir konuyu tekrar gündeme getirdi. Ortaklaşa vinç alıp kazanç elde etmek istiyordu konu da açmıştım hatta. Sonradan bir şeyler oldu lafı geçmemeye başlamıştı,o zamanlar her açıdan değerlendirmiştik risklerini vb.ve arkasındaydım. Şimdiyse hamileyim, belki işe ara vereceğim belki bir şeyler ters gidecek diye fikrimi söyledim. Bana mantıklı şeyler söylerse ok diyeceğim. Bence eşlerimize güvenelim derimusagi91 ama b planı söylesinler bize.
terzi dediği
şu biz küçükken olan konfeksiyon olmayan devirdeki gibi bir terzi mi
yoksa hani bir paça kıvırıp 5 tl alan terzi mi
yani nerede ne şekilde
açıkçası 36 yaşımdayım ve son 30 yıldır terzi işi bir şey giymedim gelinlik hariç
arada bir paça vs yaptırdım tabii ama onu da genelde aldığımız yer yönlendirdi
sonra bir paçam söküldü de paçayı yapan terzinin yerini öğrendim
oraya da eşimin pantolonunun fermuarını değiştirttim bir de bir ufak yırtık vardı kotumda onu yaptırdım
ikisi de tutsa tutsa 5-10 tl tutmadı
ev geçinir mi
benim gibi müşteriler olursa zor
ama benim bu anlattığım terzide 3-4 kişi çalışıyor avuç içi kadar yerde
demek ki kazanıyor
Tam bilmiyorum canum ya sinirle sormadim ama anladigim kadariyla bi dikisten 5 tl alacak sekilde olan soyle diyim gunde 20 parca diksek baslangic olarak gayet iyi bizim icin sonra gelir gerisi dediterzi dediği
şu biz küçükken olan konfeksiyon olmayan devirdeki gibi bir terzi mi
yoksa hani bir paça kıvırıp 5 tl alan terzi mi
yani nerede ne şekilde
açıkçası 36 yaşımdayım ve son 30 yıldır terzi işi bir şey giymedim gelinlik hariç
arada bir paça vs yaptırdım tabii ama onu da genelde aldığımız yer yönlendirdi
sonra bir paçam söküldü de paçayı yapan terzinin yerini öğrendim
oraya da eşimin pantolonunun fermuarını değiştirttim bir de bir ufak yırtık vardı kotumda onu yaptırdım
ikisi de tutsa tutsa 5-10 tl tutmadı
ev geçinir mi
benim gibi müşteriler olursa zor
ama benim bu anlattığım terzide 3-4 kişi çalışıyor avuç içi kadar yerde
demek ki kazanıyor
Gaz verme kiz banabenim gibi güdük olunca aldığın her pantolun paçası kısalıyor
beline pens atılıyor..
bizim burda bir terzi var ayda bir kere illa ziyaret edicek bir durum çıkıyor.. oğlanın okul pantolonu mesela habire bir kazaya kurban gidiyor.. 3 kişi çalışıyorlar ne zaman gitsem ellerinde iş var..
benim gibi güdük olunca aldığın her pantolun paçası kısalıyor
beline pens atılıyor..
bizim burda bir terzi var ayda bir kere illa ziyaret edicek bir durum çıkıyor.. oğlanın okul pantolonu mesela habire bir kazaya kurban gidiyor.. 3 kişi çalışıyorlar ne zaman gitsem ellerinde iş var..
Gaz verme kiz banaboyle bende dusunmek istiyorum ama yok uymuyo kafamaya azindan sermayre olsa is patlasa bile nr battik ne ciktik deim en azindan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?