ucan kusa borcumuz var kocam kendi isinin patronu olma pesinde

Allah seni

açacağı yer önemli bu iş için..
benim oğlanın sınıfında birkaç sosyetik hatun var eşlerinin gömleklerini ütülemeye veriyorlar mesela dediğim terziye..
Yok canim o tarz bi yer degil iste oyle olsaaaa en buyuk destekcisi ben olurum

ihtiyaca göre değişiyor bu durumlar..
ben senede 1 ancak kestiririm mesela saçımı ..
artık yaşlandım beyazlar çıkmasa boyayada gitmeyecem ama mecbur olunca gidiyorum

okula yakın yada avm içinde açılırsa bana iş yapar gibi geldi ama avm kirası çok olur ..

Sakin boyle bir seye kalkismasin. Daha once terzilik yapti mi? Bir terzide cirak olarak calisti mi? Eger bir isin icinde sifirdan yoksaniz asla o iste basarili olamazsiniz.
Uzgunum ama boyle, hele bir de sermaye yok diyorsunuz? Bu resmen bile bile kendini kuyuya atmaktir..

Yok canim o tarz bi yer degil iste oyle olsaaaa en buyuk destekcisi ben olurum

öyle deme

terzide de profesyonel ütü olur

o kışlık kalın yünlü pantolonlar falan iyi olur

yine biz de arada veriyoruz evin oradaki kuru temizlemeye ütüye bazı şeyleri

zira evdeki ütü ile onları halletmek zor geliyor 2 tl az gözüküyor gözüne veriyorsun işte

bak biz eşine destek çıkacağız şimdi, maalesef iş kurmakta sorun bu

adam zaten işi yapıyor az para kazanıyor

bu işi ben yapıyorum tüm parasını ben alayım diyor haklı ama işte sorun iş getirebilmek

tek başıma 3 kişilik iş yapardım eski iş yerimde şimdi yarım kişilik yapıyorum neden çünkü iş yokkk

önemli olan iş bağlamak, uygun yerde açmak

Canim avm demek buyuk is demek o da buyuk sermaye(ki bizde s si bile yok suan )buyuk masraf demek yanlismiyim

13 yasindan beri bu sektorde dikis denince akla herseyi bilir gelinlikten tutunda kostume mobilya aksesuarina kadar ama iste sermaye yok

Canim avm demek buyuk is demek o da buyuk sermaye(ki bizde s si bile yok suan )buyuk masraf demek yanlismiyim

zaten avm lerin hepsinde terzi var .. kapan kapmış zamanında .. yeni açılacak avm yakalarsan ancak olur..ve evet kiraları çok yüksek..

13 yasindan beri bu sektorde dikis denince akla herseyi bilir gelinlikten tutunda kostume mobilya aksesuarina kadar ama iste sermaye yok

canım şöyle bir teklifle gitsen..
kosgebe başvursun zaten kurs bitene kadar bir kaç ay geçer..
belgeyi aldığında çok daha kolay olur işyeri açmak masraflar açısından..

terzisiz yer kaldı mı avm lerde çarşılarda.

Bunlari bende diyorum korukorune zarar korkusuyla kapilari kapatmis degilim ama sonu nerrye varacagi belli degil bana gore kuru temizleme isini bende dedim onun icin ayri alet edevat lazimmis=ayri sermaye masraf

O zaman simdi bir yer acmasin. Ilk once bir firmaya girsin biraz kazandiktan sonra da kendine guzel bir yer acsin. Madem baya isin icinde neden terzi dukkani aciyor ki? Cok yorucu olur o kadar da geliri olmaz. Biraz kumas vs alin evde diksin instagram gibi yerlerde satisa falan cikarin. Bi bakarsiniz isiniz rast gider insallah..

canım şöyle bir teklifle gitsen..
kosgebe başvursun zaten kurs bitene kadar bir kaç ay geçer..
belgeyi aldığında çok daha kolay olur işyeri açmak masraflar açısından..
Onu da dedim bak farkindayim her dediginize onuda dedim onuda dusundum diyorum ama cidden oyle ama yok bodoslama yol yordam bilmeden dalacak ya

terzisiz yer kaldı mı avm lerde çarşılarda.

Bulunur aranırsa. Ya da ikinci üçüncü dükkan olur. Bizimki ikinci dükkan olarak açtı mesela, hatta yanyana iki terzi oldu. Ama ikisinin de işleri iyi, yetiştiremeyince paslaşıyorlar falan.

Ya da şu an aklıma geldi, bazı sitelerin içinde küçük minik avmler oluyor ya. Öyle bir yere ütü ve terzi olarak açılabilir. Zamanla bir makina alınıp kuru temizleme işine de girilebilir. Güzel para var bu tip şeylerde.

Olumlu yaklasmayi denesen tepkisi nasil olur? Mesela: " tabiiki gonlunde yatan meslegi yapmani bende isterim. Su borclari kapayalim, sanada bi dukkan acariz. Su an kredi cekemiyoruz, kimseden para alamiyoruz biliyorsun. Dukkan actiginda insanlarin seni tanimasi, is yaptirmasi zaman alabilir. O arada evimizi gecindirmekte zorlanmayalim. Biraz sabret"

Gelecekte yapabilecegini aşılarsan belki fikrini erteleyebilir. Kesin dille olmaz deme

Bunlari bende diyorum korukorune zarar korkusuyla kapilari kapatmis degilim ama sonu nerrye varacagi belli degil bana gore kuru temizleme isini bende dedim onun icin ayri alet edevat lazimmis=ayri sermaye masraf

tabii kuru temizleme masraflı ben onu örnek yazdım zaten ütü yaptırıyoruz diye

bizim bir arkadaş vardı annesi ev hanımı kız da yetişkin 25 falan işte

babaları vefat etmiş

tüm ütülerini ütücüye yaptırırlardı mesela

ütücülerin servisi vardı verirler sonra da getirirdi adamlar vs vs

bu işlerde lüks semtlerde para var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…