- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.981
Teşekkür ederim arkadaşlar.ferdacım doktor amniyosentezle ilgili değildir o zamanda 2 hafta sonra başlamıştı su azalması ikizlerde böyle durumlar normal birbirlerini tetikledikleri için huzursuz olabiliyorlar dedi.2 aydır hep yatıyodum o kadar dikkat etmemize rağmen salı gecesi kanama başladı Çarşamba su gelmeye durduramadılar Perşembe sabahta bir anda suyum boşaldı hemen sezeryana aldılar.birinin suyu boşaldı öncesinde azalanın mecburen ikiside alındı.bende çevreden örnekler duyuyorum inşallah benim miniklerimde onlar gibi sağsağlim büyür.çok değişik bir duyguymuş annelik Allah sizlerede zamanında mutlulukla tattırsın inşallah.benimkiler gibi aceleci olmasın onlar.
İnşallah canım sağsalim büyücekler.benimkinin muhtemel doğum tarihi 16 ekim anck kurban bayramı olduğu için ve sezeryan olcağımdan dolayı erken alırız dedi doktorum benim doğum günümde 10 ekim kısmetse bi aksilik olmazsa 10 ekimde kavuşcaz minikmlesen genel anestezimi yoksa epidural yada spinalmi yaptirdin? Ben kararsızım öncekinde genel anesteziydi bayıl ayıl aklima geldikce heyecan yapiyorum
canım doğum yapmışsın inşallah bebeklerinide sağ salım alacaksın kucağına hiç sıkma canını
28 haftalık bebekler yaşıyur belki küvezde biraz fazla kalırlar ama sonucu iyi olacak inşallah bizi merakda bırakma arada yaz
09.07.2013 tarihinde ikili test sonucum 1/216 risk çıktı hemen aynı gün önce prof ertesi günde doç. gittim amniyosentez önerdi öncelikle kararsız kaldım çünkü ilk 3 ayda düşük riski yaşadım ve çok ağır bir 4 ay geçirdim bu operasyon sonuncunda tekrar düşük riski olacağı için kararsız kaldım ancak %100 sonuç alacağım için 25 temmuzda amniyosentez operasyonu geçirdim. operasyon sonrası hiç bir sıkıntı yaşamadım veee 21 gün sonra bir akşam üstü laboratuvardan tel geldi ancak sonucunuz çıktı doktorunuzdan bilgi alın dediler doktoruma ulaşamadım sonuç kötümü acaba ondan mı söylemediler diye sabaha kadar ağladım laboratuvar ısrarımıza rağmen doktorunuzla görüşün dedi sabah koşa koşa hastaneye gittim fakat bu seferde dr doğumdaydı sekterine ulaştım doğumma girdi ve sonuç kağıdımı gösterdi sekterin gülen yüzünü görünce seviçten ağlayarak boynuna sarıldım ve 15 dk hıçkıra hıçkıra ağladım öğleden sonra ultrasyona girdim sağlıklı bebeğimi bir kez daha gördüm bebeğimin erkek olduğunu öğrendim evet arkadaşlar tosunpaşamı allahın izniyle kucağıma alacağım günü bekliyorum.veee sizlere teşekkür ediyorum iyi ki vardınız bu 40 günü sizin sayenizde sizden moral alarak daha kolay geçirdim.çok zor bir süreç şuan bunları yazarken bile ağlıyorum.Allah herkesin bebeğini sağsalim eline almasını nasip etsin
amniyosentez testine alternatif kan testi
Merhaba, öncelikle kısaca başımızdan geçeni anlatayım. şu an 25 haftalık hamileyim. gebeliğimin ilk dört ayında gittiğim 29 mayıs hastanesinde ki doktorum Zehra hnm 5. ay kontrolümde diğer kadın doğumcularla birlikte hastaneden ayrılmıştı. Alternatif bir doktor olmadığından başka bir hastaneye , medical park fatih hastanesinde Şule hnma gittim. Şule hnma gittiğimde 22 hafta 5 günlük hamileydim. Bu kontrolümde benden renkli ultrason istendi. Renkli ultrason için biraz geç kalmakla beraber ancak 23 hafta 5 günlükken mecidiyeköydeki uzman doktordan randevu alabildim. Renkli ultrasonda bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikimi fazlaydı ve 12. sağ kaburgasının karşılığı gözükmüyordu. bu iki belirtinin aynı anda olduğu için down sendromu riski var denildi. 2li testim 1/4307 - 3lü testim ise 1/10000 lerde idi. Buna rağmen detaylı ultrasondaki bu belirtiler , 25 haftalık hamile olmam ve amniyosentez ,işlemiyle başbaşa bırakılmam bir oldu. doktorlar kendilerine açılan davalar nedeniyle en ufacık ihtimalleri bile hastalara söylüyorlar. evet doğrusu bu fakat bizim tıp bilmediğimizi unutuyorlar. onların ufacık gördüğü bu ihtimal bizim için yıkım oldu. medical park hastanesindeki şule hnm bu olayda beni rahatlatamadığı gibi olaya inanç sistemiyle bakıp down sendromlu bir çocuğa bakamayacağımı söylediğimde bu duruma şaşırdı. Oysa benim o an istediğim olaya açıklık getirilmesiydi. bu belirtiler beni amniyosenteze götürmek için yeterli miydi... doktorumdan bu cevabı alamadım.
Amniyosentez hakkında yaptığım araştırmada düşük riski 200 de bir bile olsa can sıkıcı. tüm bunları düşünürken alternatif bir test olduğunu öğrendik. henüz sadece amerika da yapılan bu test için istanbulda bir merkez kanınızı alıyor ve bunu amerikadaki laboratuvara gönderiyor. şuan ki fiyatı 1500 tl. 15 gün içerisinde sonuç ulaştırıyorlar. test annenin kolundan kan alınarak yapılıyor. amniyosentez gibi düşük ihtimali yok ,sıfır. bebeğin suyundan alınarak doğasıda bozulmuyor. Genetiks isimli yer istanbulda. Ve en önemlisi amniyosentez gibi %100 sonuç verdiği söyleniyor. şu an sonuçları bekliyorum.
zaydek papatya kullanıcısından alıntıdır.
bayanlar doğru yerde miyim bilmiyorum. ablam gebe 13 haftalık. ikili testti sanırım geçen hafta yapılmıştı. 1/93 riskliymiş. yani risk oranı yüksekmiş. down sendromu testiymiş bu. ablam ağlayıp duruyor. çok üzgün. bu sonuç hakkında bana yorum yapabilir misiniz? ona da okutmak istiyorum.
Evet canım doğru yerdrsin.öncelikle geçmiş olsun,ablana söyle üzülup ağlamasın,benimde riskim 1:24 çıkmıştı bir ayımız zehir oldu.amniyosentez yaptırdm şükür sonuç temiz çıktı.ablanin bebeğinin ense kalınlığı kaç çıkmış? Yada ultrasyonda herangi bir bulgu varmıymış?
canım öncelikle merhaba benim bebeğimede dowm sendromlu dediler bunu hep yazıyorum 9 ayım zehir oldu doğuma giderken bile hiç mutlu gitmedim oğlum maşallah nur topu gibi ben amniyo bile yaptırmadım dr yapalım dedi ben hayır dedim çok şükür bebeğim çok sağlıklı gör bak ablanın bebeğide çok sağlıklı doğacaköncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. ablam, evinde şimdi yanımda değil, ben test sonuçlarını yarın alayım tekrar yazayım. doktor down sendromu kısmında riskli demiş ense kalınlığından bahsetmedi ablam. bir yurt dışına gönderilen test varmış 2,5 milyarlık bir de karından su alınarak yapılan düşük riski olan test varmış, kesin sonuç veren. doktor bunlardan birini yaptırabilirsiniz demiş. ayrıca geçen hafta doktora gittiklerinde ultrasonda bebeğin eli ayağı görünüyormuş hatta elini açıp kapatıyormuş bebek. bildiklerim bunlar. benim de çok canım sıkıldı. bugün ablamın ev temizliğini baştan aşağı yapmıştım hamile diye. akşama doğru da bu haberi aldık.
canım öncelikle merhaba benim bebeğimede dowm sendromlu dediler bunu hep yazıyorum 9 ayım zehir oldu doğuma giderken bile hiç mutlu gitmedim oğlum maşallah nur topu gibi ben amniyo bile yaptırmadım dr yapalım dedi ben hayır dedim çok şükür bebeğim çok sağlıklı gör bak ablanın bebeğide çok sağlıklı doğacak
ablanı çok iyi anlıyorum çok zor ağlamaktan hıncım çıktı 9 ay ayrıntılı ultrason yada 4 boyutlu ultrasonla bakıldımı sadece tahlillere bağlı kalmasın ben 4 boyutlu ultrasona girdim dr bi anomali yok dedi tabi içimde hep bi acaba vardı ama içimde biraz olsun rahatlamıştısizin adınıza sevindim, anneliğinizi tebrik ederim. Allah evladınızı size bağışlasın. yani biz de böyle söylüyoruz ablama, ama bir kere içine düşünce huzursuz oluyor işte. çok zor bu işler. Allah sağlıkla dünyaya gelmelerini nasip etsin bebeklerin.
ablanı çok iyi anlıyorum çok zor ağlamaktan hıncım çıktı 9 ay ayrıntılı ultrason yada 4 boyutlu ultrasonla bakıldımı sadece tahlillere bağlı kalmasın ben 4 boyutlu ultrasona girdim dr bi anomali yok dedi tabi içimde hep bi acaba vardı ama içimde biraz olsun rahatlamıştı
benim ense kalinligi 5 mm cikti dun cvs yapildi 1 haftadir zaten agliyorum daha da aglayacagim sanirimcunku hic umidim yok. tamamen bittim
dr cinsiyetini de ogrenmek ister misin dedi evet dedim esim kizdi niye kiz olunca mi daha az uzulecegim? oglan olunca mi daha az uzulecegim? cinsiyet degistirecek mi uzuntumu? nasil kiyacagim ben yavruma ?
elimde hic ultrason goruntusu yok hic vermedilerdun ben istedim dr ckti bi tane ama o yikintida unutmusum hatirladim geri gideyim dedim esim birakmadi alma diye. hic iz kalmasin mi elimde yani bu mudur? ne o bi hap mi verecekler bana? hamile degildin ki sen zaten hiz olmadin mi diyecekler? beynimi mi silecekler? benim bebegimi benden nasil alacaklar? dayanamiyorum ya
benim ense kalinligi 5 mm cikti dun cvs yapildi 1 haftadir zaten agliyorum daha da aglayacagim sanirimcunku hic umidim yok. tamamen bittim
dr cinsiyetini de ogrenmek ister misin dedi evet dedim esim kizdi niye kiz olunca mi daha az uzulecegim? oglan olunca mi daha az uzulecegim? cinsiyet degistirecek mi uzuntumu? nasil kiyacagim ben yavruma ?
elimde hic ultrason goruntusu yok hic vermedilerdun ben istedim dr ckti bi tane ama o yikintida unutmusum hatirladim geri gideyim dedim esim birakmadi alma diye. hic iz kalmasin mi elimde yani bu mudur? ne o bi hap mi verecekler bana? hamile degildin ki sen zaten hiz olmadin mi diyecekler? beynimi mi silecekler? benim bebegimi benden nasil alacaklar? dayanamiyorum ya
kizlar doktor aradi
test sonucu cikmis bir kromozom anomalisi yok, inanmadim belki 100 defa emin misin dedim kadina. 3 hafta kadar sonra detaylu ultrasona bakicaz dedi simdi de ona dua ediyorum. bu arada bebisim kizmis bu kadar nazlandigina gore adi olursa simdiden hazir nazli bebek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?