Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

İnşallah bir sorun çıkmaz,herşeye hazırlıklı olmak lazım ama şahit olduğum bir durumu söyleyim sana;bir tanıdığım hamileyken üçlü test yaptırmıştı,sorun çıkmıştı,daha sonra amniyosentez yaptırdı bi sorun çıkmamış ve o çocuk şuan zeki ama yaramaz bir çocuk.Şükür herhangi bir sorunu yok,inşallah seninki de öyledir..

Sağlıklı olsunda ilk bebeğinse cinsiyet çok önemli değil arkadaşım.ikincide genelde farklı olması istenebiliyo:)evet benim doğum 10 Kasım hesaplamada ama ikiz olduğu için o kadar beklemeyebilir.şuanda da düşük tehlikemde olduğu için erken doğum kuvvetle muhtemel drum 10 ekimi bekleyebilirlerse iyi dedi. İnşallah sorunsuz geçer şu günler...hareketliyse kız diyorlardı ama benim biri hareketli biri sakindi özellikle ultrason görüntülerinde.ama ikiside erkek çok net bir bilgi değil sanırım:)

Merhaba arkadaşım bu testler hayatımızı mahvediyor.aynı duyguları hepimiz yaşadık seni çok iyi anlıyorum.ama çok şükür herkesin sonuçlarıda temiz çıktı. Senin bebeğininde bişeyi yoktur Allah'ın izniyle.bebeğinin ölçümleride normalmiş.benim bebeğimin birinde ense kalınlığı var dediler ama sonuç temiz çıktı çok şükür.şuan amniyosenteze mi bağlı drlarda tam net bilgi vermiyorlar bebeklerimden birinin suyu azaldığı için 1 aydır yatıyorum. Düşük tehlikesi yaşıyorum.çarşamba kontrolüm var iple çekiyorum inşallah suyu düzelmiştir diye.biliyorum o şüphe insanı bitiriyo ama sonlandırmayı da düşünmüyorsan ayrıntılı ultrason yaptır a/S le strese girme derim ben.bol bol dua et benimde dualarım seninle inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini...

Gözün aydın arkadaşım çok şükür sonuçlar hep temiz çıkıyor.bu testler hamileleri strese sokmaktan başka bi işe yaramıyor. Allah hepimizin bebeklerini korusun inşallah...

Merhaba canım Allah yardımcın olsun sonucunda bişe çıkmıcak inşallah hepimize aynı şeyler söylendi sende temiz sonuç alacaksın inanıyorum Allah'ın izniyle. Moralini yüksek tutmaya çalış bebeğinide üzmemeye çalış bu süreçte. Biliyorum çok zor ama olumlu düşün kötü şeyler aklına getirme.bu süreçte en büyük ilaç dua bende dua etcem senin için...

mukgu nasılsın canım son durumun ne
benim dün detaylım vardı ense kalınlığı alan bebeğimin kalbinde milimetreden küçük bir kreçlenme var dedi dr ama hiç önemli bişi deyil dedi %100 kaybuluyorlar dedi kendiliğinden onun dışında çok şükür bir sorunumuz yok
mukgu benim bebeklerimin biri daha az hareket ediyor yani en azından ben öyle hissediyorum dr sordum ikisi aynı olmaz dedi usg de gösterdi hareket ediyordu ama şu an ben hissetmiyorum dedim olabilir dedi normal dedi seninde öylemi acama biri daha çok biri daha azmı hareket ediyor

Merhaba canım aynı evde yatıyorum çok şükür leke akıntı falan yok birdaha hiç olmaz inş.çarşamba gitcez kontrole bende çok merak ediyorum inş. suyu düzelmiştir.sanada çok sevindim canım sağlıklılar inş. bebeklerimiz korkuttular bizi neler yaşattılar.benimkilerinde hareketleri öyle canım sanki alttaki daha hareketli gibi Dr sormadım ben ama.bide bi gün çok hareket hissediyorum diğer gün daha sakin oluyorlar.genelde sol taraftan hareket hissediyorum genelde sola eğimli yattığım içindir belki benimkilerin biri altta biri üstte seninkiler nasıl?

bol su tüket en az 2 litre dr bana da söyledi bu hafta bebekleri suyu 3 saate bir değişiyor bu nedenle bol sıvı almazsan yeterli sıvıya sahip olamazlar dedi inşallah güzel haberlerle dönersin
bende genelde sol tarafımda hissediyorum sağdaki sanki daha az oynyor gibi
benim bebeklerin biri sağda diyeri solda ama geçen gittiğimde dr dedimki ben birinin hareketini kasığımda diyerin hareketlerini de göğsümün altında hissediyorum dedi yan yatmışlar ondandır dedi yani anlıyacağın bunlar sürekli kendi eksenin de pozisyon değiştiriryolar
bide benim bazen vajinaya vuran ağrılar oluyor dr normal dedi ikizlerde olur dedi zaten benim dr herşeye normal diyo sinir ediyor beni senin de ikiz senin öyle bir sıkıntın varmı?

Arkadaşlar benimde ikili tarama testim 1/255 riskli çıkmıştı.İçim çok rahattı ama biliyosunuz bi kurt düştümü çok kötü oluyo. Amniyosentezimi yaptırdım iki gn sonra hızlı sonuç çıkması gerekiyodu alamadık anne ve babadan kan istiyoruz dediler iyice kuşkulandırdılar beni malum bişeyde söylemediler o kadar ısrarıma rağmen.bu durumda olanlar oldumu. hepinize dua ediyorum inşallah bu mübarek günlerde birbirimize dua edelimm

canım merak etme bir sorun çıkmaz inşallah allahın izniyle moralini bozma aynı şeyleri bende yaşadım sadece moral bozukluğundan başka birşey değil 1 ayımız zehir olmuştu ama allaha şükür güzel sonuç aldık inşallah sende güzel sonuç alırsın . kan alma işlemindede kafana takma benimde 2 hafta hücrelere baktılar sonra hücreler ürememiş galiba son 1 hafta tekrar bakmışlar. o yüzden kafanı takma bebekle alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum içini rahat tut . sonucuda bizimle paylaşırsan çok seviniriz

benim de ikili de biyokimyasal riskim 143/1 çıkmıştı kızlar;doktor önce 3lü yapalım dedi,başka bir doktora gittim o da dörtlü daha garanti dörtlü yaptır sonuca göre yorum yaparız dedi.1 ayım zehir oldu resmen düşünmediğim an kalmadı ya kötü olursa diye... bugün dörtlünün sonucunu aldım çok şükür riskim 6100/1 çıkmış,yarın üçlüyü de alıp doktora göstericem. bu süreç gerçekten çok stresli ve çok moral bozucu bir dönem,üstelik bu stresten boş yere bebişlerde etkileniyo...Allah tüm annelere hayırlı haberler versin;kimseyi evladıyla sınamasın rabbim...

Geçen hafta ayrıntılı ultrasonu yaptırdım. Doktor ultrasonla teşhis edilebilecek herşeye baktı down sendromlu bebeklerde rastladıklarını bulamadı. Buda bu oranı%60-70 azaltmış. Daha da bişey yaptırmayacağım. Hayırlısı artık diyorum. Bu arada bebeğimin 19. haftasında kız olduğunu öğrendik. Bize erkek demişlerdi :)

Herkese iyi bayramlar arkadaşlar...bebişlerimizle ailemizde tüm sevdiklerimizle nice güzel bayramlar görmek nasip etsin Allah.uzun süredir kimse bişe yazmamış herkes iyidir inşallah...benimde çok şükür iyi gidiyor dinlenmeye devam ediyoruz.bugün 27 haftayı bitirdik haftaya akciğer geliştirici iğne yaptırcam... Umarım sonuna kadar herşey yolunda gider...

amniyosentez testine alternatif kan testi
Merhaba, öncelikle kısaca başımızdan geçeni anlatayım. şu an 25 haftalık hamileyim. gebeliğimin ilk dört ayında gittiğim 29 mayıs hastanesinde ki doktorum Zehra hnm 5. ay kontrolümde diğer kadın doğumcularla birlikte hastaneden ayrılmıştı. Alternatif bir doktor olmadığından başka bir hastaneye , medical park fatih hastanesinde Şule hnma gittim. Şule hnma gittiğimde 22 hafta 5 günlük hamileydim. Bu kontrolümde benden renkli ultrason istendi. Renkli ultrason için biraz geç kalmakla beraber ancak 23 hafta 5 günlükken mecidiyeköydeki uzman doktordan randevu alabildim. Renkli ultrasonda bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikimi fazlaydı ve 12. sağ kaburgasının karşılığı gözükmüyordu. bu iki belirtinin aynı anda olduğu için down sendromu riski var denildi. 2li testim 1/4307 - 3lü testim ise 1/10000 lerde idi. Buna rağmen detaylı ultrasondaki bu belirtiler , 25 haftalık hamile olmam ve amniyosentez ,işlemiyle başbaşa bırakılmam bir oldu. doktorlar kendilerine açılan davalar nedeniyle en ufacık ihtimalleri bile hastalara söylüyorlar. evet doğrusu bu fakat bizim tıp bilmediğimizi unutuyorlar. onların ufacık gördüğü bu ihtimal bizim için yıkım oldu. medical park hastanesindeki şule hnm bu olayda beni rahatlatamadığı gibi olaya inanç sistemiyle bakıp down sendromlu bir çocuğa bakamayacağımı söylediğimde bu duruma şaşırdı. Oysa benim o an istediğim olaya açıklık getirilmesiydi. bu belirtiler beni amniyosenteze götürmek için yeterli miydi... doktorumdan bu cevabı alamadım.
Amniyosentez hakkında yaptığım araştırmada düşük riski 200 de bir bile olsa can sıkıcı. tüm bunları düşünürken alternatif bir test olduğunu öğrendik. henüz sadece amerika da yapılan bu test için istanbulda bir merkez kanınızı alıyor ve bunu amerikadaki laboratuvara gönderiyor. şuan ki fiyatı 1500 tl. 15 gün içerisinde sonuç ulaştırıyorlar. test annenin kolundan kan alınarak yapılıyor. amniyosentez gibi düşük ihtimali yok ,sıfır. bebeğin suyundan alınarak doğasıda bozulmuyor. Genetiks isimli yer istanbulda. Ve en önemlisi amniyosentez gibi %100 sonuç verdiği söyleniyor. şu an sonuçları bekliyorum.
zaydek papatya kullanıcısından alıntıdır.

kimseler yok galiba uzun süredir kimse bişe yazmamış.benden büyük haber var.bugün öğlen 28 haftalık erken doğum yaptım.bebeklerim kuvözde biri 1220g diğeri 1150g.çok küçükler gramı düşük olan oksijen desteğine bağlı şuan için iyi diyo doktorlar ama olmayacağına garanti veremiyorlar tabi.inşallah yaşama tutunur bebeklerim Allahım acılarını göstermesin.dualarınızı eksik etmeyin bizden nolur şuan o kadar çok ihtiyacımız varki. Allah herkesin evladını bAğışlasın...

InsaAllah Hersey yolunda gider ve evinize hep beraber en kisa zaman da donersiniz. Bildigim kadariyla bebekler 24 haftadan itibaren Anne karni disinda yasama sanslari varmis tabi ki ozel ortamda. Allah yardimciniz olsun.

Canım hiiç korkma allah onlara yaşama gücü versin bu arada gözünaydın.benim komşum iki çocugunuda 6 aylıkken 700 grm doğurmuş ve şu an 8 ve 15 yaşındalar.dualarım seninle,erken doğumun sebebi neymiş amniyosentezle ilgisi varmı acaba?

Teşekkür ederim arkadaşlar.ferdacım doktor amniyosentezle ilgili değildir o zamanda 2 hafta sonra başlamıştı su azalması ikizlerde böyle durumlar normal birbirlerini tetikledikleri için huzursuz olabiliyorlar dedi.2 aydır hep yatıyodum o kadar dikkat etmemize rağmen salı gecesi kanama başladı Çarşamba su gelmeye durduramadılar Perşembe sabahta bir anda suyum boşaldı hemen sezeryana aldılar.birinin suyu boşaldı öncesinde azalanın mecburen ikiside alındı.bende çevreden örnekler duyuyorum inşallah benim miniklerimde onlar gibi sağsağlim büyür.çok değişik bir duyguymuş annelik Allah sizlerede zamanında mutlulukla tattırsın inşallah.benimkiler gibi aceleci olmasın onlar.

09.07.2013 tarihinde ikili test sonucum 1/216 risk çıktı hemen aynı gün önce prof ertesi günde doç. gittim amniyosentez önerdi öncelikle kararsız kaldım çünkü ilk 3 ayda düşük riski yaşadım ve çok ağır bir 4 ay geçirdim bu operasyon sonuncunda tekrar düşük riski olacağı için kararsız kaldım ancak %100 sonuç alacağım için 25 temmuzda amniyosentez operasyonu geçirdim. operasyon sonrası hiç bir sıkıntı yaşamadım veee 21 gün sonra bir akşam üstü laboratuvardan tel geldi ancak sonucunuz çıktı doktorunuzdan bilgi alın dediler doktoruma ulaşamadım sonuç kötümü acaba ondan mı söylemediler diye sabaha kadar ağladım laboratuvar ısrarımıza rağmen doktorunuzla görüşün dedi sabah koşa koşa hastaneye gittim fakat bu seferde dr doğumdaydı sekterine ulaştım doğumma girdi ve sonuç kağıdımı gösterdi sekterin gülen yüzünü görünce seviçten ağlayarak boynuna sarıldım ve 15 dk hıçkıra hıçkıra ağladım öğleden sonra ultrasyona girdim sağlıklı bebeğimi bir kez daha gördüm bebeğimin erkek olduğunu öğrendim evet arkadaşlar tosunpaşamı allahın izniyle kucağıma alacağım günü bekliyorum.veee sizlere teşekkür ediyorum iyi ki vardınız bu 40 günü sizin sayenizde sizden moral alarak daha kolay geçirdim.çok zor bir süreç şuan bunları yazarken bile ağlıyorum.Allah herkesin bebeğini sağsalim eline almasını nasip etsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…