- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.021
kızlar biz bu 2li ve 3lü testleri yaptırmayacağız. nedir fikriniz
Merhaba canım aynı şeyleri yaşadım okuduysan eski yazıları görmüşsündür.benden sana tavsiye hiç kafana takma kendinide bebeğinide üzme burda test sonucu Yada ultrason bulguları riskli çıkan herkesin amniyosentez sonuçları temiz çıktı.senin bebeğininde hiç bişeyi yok Allah'ın izniyle bol bol dua et rahatla kib hamileliğinin keyfini çıkar...
bende yaptırmayı düşünmüyorum...
diğer iki çocuğumda da yaptırmadım...herhangi bir eksisi olmaz değl mi bize. zaten sanırım sadece bilgilendirme amaçlı yapılıyor .
diğer iki çocuğumda da yaptırmadım...
bu testler sadece tahmin hormanlar yüksek çıktığın da bilmem şukadar risk var diyorlar...testleri aynı yükseklikte çıkmış aynı yaşdaki hamilelerden 180 kişide sadece birinde hasta bebek doğuyor...
bu testleri yaptırıp birde sonuç yüksek çıkıpta hamileliğimi şüpheyle geçirmek istemiyorum...
yaptırmayalım en iyisi boşver :) sayısal loto gibi ne o öyle tahmin yap, sonra 2 cümle söyle. onlar 5 dk sonra unutur. ya lafı duyan ,riski duyan anne adayı nolacak. nasıl geçecek o günler, aylar... haksız mıyım.
hani, tamam çüzümü olsa, amenna hiç sorun değil. ama çözümü yoksa teste gerek yok bence. tabi kürtaj düşünenler ayrı, onlara bişey demem.
yaptırmayalım en iyisi boşver :) sayısal loto gibi ne o öyle tahmin yap, sonra 2 cümle söyle. onlar 5 dk sonra unutur. ya lafı duyan ,riski duyan anne adayı nolacak. nasıl geçecek o günler, aylar... haksız mıyım.
hani, tamam çüzümü olsa, amenna hiç sorun değil. ama çözümü yoksa teste gerek yok bence. tabi kürtaj düşünenler ayrı, onlara bişey demem.
mrb arkadaslar bencede yaptırmayın ben yaptım cok pısman oldum ben üçlü tarama testeını yaptm bende bebgın sırtı acık cıktı testı tekraladım yıne sonuc aynı rısklı cıktı nöral tüp dedektifi 3.36 cıktı risk 1/50 cıktı ama o kadar moralım bozuldu anlatamam 1 aydır bebegımn uzuntude uyuyamıyorz smdı ayrıntılı ultrasyona gırecegız 5 ekımde ıns bırsey cıkmaz ayrıntılı ultrasyonda moralım cok bozuk ogluma bırsey olmasın dualarını beklyrm arkadaslar 21 haftalık hamıleyım =(
Testlerinde risk çıkan tüm arkadaşlara hayırlı güzel haberler dilerim ,
bende testi riskli çıkanlardanım ve ara sıra buraya girip yazılanları okuyarak kendimi iyi hissediyorum :)
doğumuma 1 ay kaldı ve 4 lü testim 1/92 riski ,amniyo yaptırmadım
bebeğini aldırmayı düşünmeyen arkadaşların bu testleri kesinlikle yaptırmamalarını öneririm , çok bilgi sahibi olmadığımız için yaptırıyoruz sonra aylarca üzüntü çekip boşuna bebeklerimizi de üzüyoruz.
mrb arkadaslar bencede yaptırmayın ben yaptım cok pısman oldum ben üçlü tarama testeını yaptm bende bebgın sırtı acık cıktı testı tekraladım yıne sonuc aynı rısklı cıktı nöral tüp dedektifi 3.36 cıktı risk 1/50 cıktı ama o kadar moralım bozuldu anlatamam 1 aydır bebegımn uzuntude uyuyamıyorz smdı ayrıntılı ultrasyona gırecegız 5 ekımde ıns bırsey cıkmaz ayrıntılı ultrasyonda moralım cok bozuk ogluma bırsey olmasın dualarını beklyrm arkadaslar 21 haftalık hamıleyım =(
mrb kızlar 21 haftalk hamıleeyım bende hamıle kaldıktan snra bu yana boyle bende bırsey dusecek gıbı oluyor ıcım dısam cıkacak gıbı oluyor sankı bebgım dısarı cıkacak gıbı oluyor boyle olan varmı? erkek bebgı olan anneler sızde oluyormu boyle rahmınız dısarı cıkacakmıs gıbı oluyrmu benm hep oluyor ?
canım allah şifa versin. biliyorum, seni ikna etmek zor ama bide şöyle düşün. 1.si bu bir tahmin, 2.si de 50 de 1 risk varsa, 50de 49 tanede de risk yok. hayırlısı olsun, inşallah sağ salim, sağlıklı bebek sahibi olursunuz.
bu konuyu iyiki araştırmış eşim canım, yoksa ben hiç bakmamıştım bu konulara. ben vazgeçtim yaptırmıyorum bu testi.
bizleri aydınlatıp yol gösterdiğiniz için teşekkürler.
Merhaba canım benim arkadaşımada bebeğinde sırt açıklığı var dedi doktor birbuçuk ay oldu doğum yaptı bebeği gayet sağlıklı hamileliği bu yüzden stresli geçti bu yüzden bebeği çok huysuz hamilelikte stres ne kadar etkiliyo bebeği sende biliyorsun şuan kendine hakim olamıyosun üzülüyosun biliyorum çok iyi anlıyorum ama aklına kötü şeyler getirme Allah'ın izniyle sağlıklı bebeğin.Bebeğin dışarı çıkcak gibi olması karnında oluyo dimi alttan değil.eğer karnında oluyorsa benimde oluyordu avucumun içinde hissediyodum benim ikiz olunca riskli bir gebelikti zaten doktorum erken haftalarda düşük ilerleyen haftalarda erken doğum riskinden olur dedi nidilat adında ilaç verdi bu kasılmalar için faydası oluyordu son günlerde kasılmam daha arttı ilacın dozunu arttırdı yinede 28. haftada doğum yaptım doktoruna danış bu kasılmaları kimi hamilelerde olması bi risk yaratmayabiliyomuş benim ikizdi belki ondandır sen yinede doktoruna danış canım.rahat bir hamilelik diliyorum bol bol dua et bebeğinide kendinide üzme sağlıkla kucağına alcaksın inşallah...
mrb canm benm karnımda olmuyor vajımadan ıgne gıbı batmalar oluyor boyle yuruyunce bebek dısarı cıkacak gıbı oluyor doktorlar rahım buyumesınden oluyrdr bebk yukarda dedı aşagıda degıl dedı bebk buyudugu ıcın baskı yapyr ıdarar torbana ondan oluyor dedı ama benm karnımda agrı kasılma olmuyor arada yumurtalarmda kasılma oluyr o da soguk olunca sıcak yerde olmuyor bırde bende ıntıhap var ondan olur dedı doktor smdı su ıcmeye caslıyrm gunluk 3 lıtre duzenlı uyku duzenlı beslenme bakalım ıns oglumu sag salım kucagıma alırım amın dualarınızı beklyrm arkadaslar =(
senın ıkızlerın cınsıyetı nedır?
bebeklerın saglık durumu nasıl kılosu falan ?
sen bu tarma testını yaptınmı?
arkadasın tarama testı sonucu ne kactı ?
senınde mı vajınanda bebk dusecek gıbı olyormudu
kbakma cok soru sordum cvplrmsn rıca etsem
Ne kusuru canım burda nunun için yazışıyoruz canım birbirimizin tecrübelerine ihtiyacımız var.benim karnım da oluyordu kasılma şeklinde vajinadan olmadı.drunun dediği gibi suyu ihmal etme bol bol iç enfeksiyon kapmaman için iltihabın için önemli.benimkilerin ikiside erkek şuan biri 1390 g diğeri 1290 g oldular 44 gündür kuvözdeler şuan oksijen desteği alıyorlar kilo aldıkça ciğerleri büyücek oksijen desteğine o zaman ihtiyaçları olmıcak dedi inşallah yavrularım sağlıkla gelir evimize Allah herkesin evladını bağışlasın.benim bebeğimin birinde ense kalınlığı var dedi doktorlar ikilide risk çıkmadı amniyosentez yaptırdık temiz çıktı ama o iki ay hayatımın en zor günleriydi.şimdiki aklım olsa hiç bir testle uğraşmazdım ama doktorlar ne derse ona inanıyoruz aklımız karışıyor şüphe yiyip bitiriyor aynı şeyleri yaşamış biri olarak sana tavsiyem üzme kendinide bebeğinide rahatla hamileliğinin keyfine var bu günleri özliceksin.karnımda oldukları günleri özlüyorum.kızıyorum kendime onları testlerle stresle yıprattığım için.arkadaşımın riskini bilmiyorum ama öğrenip yazarım sana. Kib canım görüşürüz
mrb bende aynı sıkıntıyı cekıyrm 1 aydır gozume dogru duzgun uyku gırmıyr moralm cok bozuk ıns oglumu sag salım kucagma alırım amın ıns sende alırsın bende uclu tarama rısklı cıktı 1/50 cıktı ıns oglm saglamdır bu testı yaptrdgma cok pısmanm amıyosentez yaptrmadm bebgım ıcın dua edyrz ne yapacamı bılmıyrm =(
ayrıntılı ultrasyona gırdınmı pekı?
mrb kızlar 21 haftalk hamıleeyım bende hamıle kaldıktan snra bu yana boyle bende bırsey dusecek gıbı oluyor ıcım dısam cıkacak gıbı oluyor sankı bebgım dısarı cıkacak gıbı oluyor boyle olan varmı? erkek bebgı olan anneler sızde oluyormu boyle rahmınız dısarı cıkacakmıs gıbı oluyrmu benm hep oluyor ?
ıns canım ogullarını kucagına alırsn sapa saglam ıns kuvezde cıkarlar buyutursun ogullarnı ıns bende sag salım oglumu kucagımı alırım cnm arkadasın rıskı ogrence msj atarsan sevınırım optm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?