Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Yaa sakin aglama sen aglarsan bebeginde etkilenir sakin aglama uzme kendini sakin dusunme cok.zor cok.cok.iyi anliyorum inan bana doktor daha cok kotu seyler soylediki inanamazsin hakkımizda hayirlisi......
aglarken uyuyakalmisim yeni uyandim. daha ortada bisey yokken aglamam sacma ama annem aradi napiyo bebek diye orgulerinden bahsetti saglikli olsun diye dualar etti biseyde anlatamadim uzmeyim diye zoruma gitti doktora gittim bile diyemedim. allahim ins bosa uzuluyorumdur

Iste en zoruda o anneme bende nasil soylerimi hep dusunmustum oda o an kendi kizini.düşünüyor olmasi cok.uzucu geldi bana birde kurban Bayramına denk gelmisti zor gecmisti o bir.hafta sonrasinda kendimi toparladim yanlis.düşündüğümu anladim ben gidip alisveris yapmistim bebeğime sonrasinda ozamana kadar bisi almamistim çünkü cinsiyeti 21. Haftaya kadar net değildi o.üzücü haberlerle beraber kiz olduğunuda ogrendik şimdi hala daha alisveris yapıyorum bugun pusetini aldim eminimki nasil olursa olsun kendini cok.sevdirecek olmasi ve gunahsiz olmasi bir video izledim.cok etkilendim bebegin dogmadan bir gun once Allahla konuşmasını izledim.izlemeni yada okumani tavsiye ederim cok etkileniyorsun ne demek istedimi anlicaksin.

okumustum canim onu. o bizim evladimiz cok guzel bebek olacak alicaz herseyini tabii. allahim gayretini goruyor yuzunu guldursun ins. ben bisi almadim aldirmadimda daha cok erken bide iki dusuk yasadigimdan son aylara kadar bekleyelim diyorum herkese ondan bisey alasim bakasim gelmiyor

İnşallah gülecektir. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Merhaba

Bu sayfadaki herkes sizin yaşadıklarınızda benzer duygular yaşadı/yaşıyor. İnşallah sonunda iyi haberler alırsınız. Biz bir taraftan bizi gereksiz yere bu kadar üzen doktorlara hayıflanırken diğer taraftan bunları da yaşamamız gerekiyormuş elimizdekilerin değerini anlamamız için iyi ki de yaşadık dedik. Başımız sıkışmadan dua etsek bile vakit darlığını bahane edip geçiştirdiğimiz oluyordu. Ama o dönemde her anımız dua ile geçiyordu, tamamen teslim olduk Yaradan'a. Herşey onun ol demesiyle değil mi? Bugün bir bebeğe 40 hafta boyunca hasta derler Rabbim sağlıklı dünyaya getirtir. Bir diğerine herşey yolunda derler doğar doğmaz operasyonlar geçirir...örnekleri çok gerçek hayatta. Şu an daha çok erken, önünüzde uzun bir süreç var. Ne kadar üzülmeyin desek de öyle olmuyor biliyorum. Ben ayrıntılı ultrasonda riskli durum haberini aldığım gün ağlamaktan helak olmuştum. O anda annem ve eşim bebekten ziyade bana üzüldüler. Sonra profesöre gittik bizi rahatlatsın diye. O da diğer doktorun ufak dediği risk oranına %30-40 dedi. Yani her 2-3 bebekten biri down sendromluydu. Bu çok büyük bir riskti. Amniyosentez de riskti ama bu şüpheyle eşim yaşamak istemedi. Gebeliği sonlandırma ihtimal bile değildi benim için ama gene de amniyosenteze evet demek zorunda kaldım. Çok şükür bir sorun çıkmadı. Şimdi doğum sonrası olası ameliyat için çocuk cerrahı ile görüştüğümüzde sorununuz o kadar ufak ki, sizi boşuna sıkıntıya sokmuşlar diyor. Kadın doğum doktorları maalesef her bebeğe potansiyel down sendromlu gibi yaklaşıp sadece annelerin hamilelik dönemlerini zehir ediyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Merhaba arkadaşlar,

ben 26 haftalık gebeyim. bu hafta sürekli kasık ağrılarım oluyor. ve artık pembeye dönen akıntımı da görünce doktorumda aldım solugu. cok sukur bebegım saglıklı ve rahımde kanama falan yok. ama acıklamadı nedenını. olabilir böyle dedi. magnevit ilaç ile cok kasık agrısı olması durumunda kullanmamm için fitil verdi: bu durum basına gelen var mı? cok korkmaya başladım. bişi olcak diye

merhaba dedigin gibi iki dusuk sonrasi buda duserse korkusuna hareket edemiyorken bu riski duyunca , bebegime hergun aglayacagima sagliksizmis dusmus bikac ay agladim diyerek sukretmeye basladim dusuk korkum gecti. sagliklica kucagima alirim ins bosa uzulenlerden olurum bende diye teselli ediyorum kendimi. allahim neylerse guzel eylermis

Canım meraba ben daha aynı durumdayım tam herşey yoluna girdi derken yani benim daha önce bir dusugum var ve bu hamileligim de başından bu yana sürekli riskli gidiyor kanama kasık ağrısı vs tam hersey yoluna girdi derken ikili test sonucum 43/1riskli çıktı ense kalınlığı 1, 9 doktor amniyosentez dedi benim dunyam yıkıldı neyse ben düşük riskinden dolayı harmony test yaptırdım o da pozitif geldi eşim sonucu almaya gitmis ben uzulmeyeyim diye beni goturmedi eşim doktora sormuş bu testin yanılma payı var mı diye o da 10000/1bugune kadar hic yanilmadi demiş ben bunu duyunca resmen yikildim hemen kendi doktoruma gittim ve bana dese begenirsin hay allah demek ssonuç kötü geldi demek ki bu yüzden ısrarla dusmeye calismis keşke o iğneleri ve hapları kullanmasaydik dedi resmen gunah çıkardı utamnasa beni suclayacak neyse ben yağmur dan kaçarken doluya tutuldum ve mecburen amniyosentez yaptırdım dün sonucu bekliyorum 2-3 gunde cikar dedi doktor hızlı fiş diye bir yöntem varmış sonucu erken aliyormussun tabi o eski doktoru bıraktım yeni doktor buldum psikolojime gelince dünyam karardı uyku uyuyamiyorum sürekli agliyorum eşim yeter artık hasta olacaksın diyor ne yapayım elimde değil canlı cenaze gibiyim hala olanlara inanamıyorum neden ben diyorum fakat herşey allahtan bu bir imtihan deyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum canım benim sana tavsiyem testlerini ihmal etme allaha dua et başka caremiz yok inşallah ikimizde iyi haberler alırız zira elimizden gelen hiçbişey yok

senin ense kalinligin az benimkine gore benim 2.8 m ki daha kalinlasmis olabilir. yinede risk cikiyor yani bosa 3 diyorlar. burda cok amniyosentezi iyi cikan var sende onlardan olursun ins. bi tanidigada down sendromu demisler saglikli dogmus. dogmadan bilemicez hicbirseyi sanirim. dusugude ilaclarin etkiledigini sanmiyorumya allahim nasip ederse olur. sonucu alinca haber et sewincli haber olur ins

merhaba bayanlar siteye yeni katıldım.3lü testim riskli çıktı aminosentez yapılacak yarın üzülüyorum çok merak ediyorum sonuç nasıl çıkacak endişeliyim risk doğru çıkarsa ne yaparım ben Allahım sabır versin

Canım benim sana tavsiyem tek doktorla kalma benim ilk doktor ense kalınlığıni1, 7 ölçütü ikincisi 1, 9 ölçü ben de hiçbirşey anlamıyorum nasıl oluyor bu düşük ama yine de riskli çıkıyor test sonuçları inşallah hakkımızda hayırlı olur artik kafam durdu birşey düşünemiyorum allahtan ümit kesilmez takdiri ilahi sonuç çıkınca iyi olursa haber veririm zira kötü olursa buraya yazacak gücü kendimde bilamayabilirim bol bol dua edelim inşallah ikimiz için de iyi olur

UOTE="theprensesnaz, post: 38134094, member: 642627"]merhaba bayanlar siteye yeni katıldım.3lü testim riskli çıktı aminosentez yapılacak yarın üzülüyorum çok merak ediyorum sonuç nasıl çıkacak endişeliyim risk doğru çıkarsa ne yaparım ben Allahım sabır versin[/QUOTE]
Ca

Canım Merhaba amniyosetezi ben dün yaptırdım korkulacak birşey yok zira ben de çok korkuyorudum sonuca gelince inşallah iyi çıkar sonuçlarımiz allahtan ümit kesilmez

OTE="theprensesnaz, post: 38134354, member: 642627"]İnşallah hayırlı bir sonuç çıkar.Allahım yardımcımız olsun.aynen kafa gitti 21 gün nasıl beklicem onu da bilmiyorum.[/QUOTE]
Can

Arkadaşlar merhaba ,
Hatırlarsanız ben yazmıştım. Bizim de 11+3 de ense kalınlığı 3.7 mm çıkmıştı. Şuan 14+3 haftadayım. 10 gün önce hızlı amniyosentez yapıldı ve sonuç bugün açıklandı. Çok şükür şuan için trizomi 21, trizomi 18 ve trizomi 13 sendromları negatif yani sorun yok çok şükür ve tekrar ultrasonda ense kalınlığını ölçtü 3 mm ye inmiş. Gelişim sürecini iyi dedi doktor. Arkadaşlar kromozom testi yaptırmadan kendinizi yıpratmayın. Elbette bazı şeyler elde değil bizde yaşadık eşimle beklemek de zor sonuçları. Ama testi yaptırın işinin ehli bir doktor olursa ve sonrasında kendinize dikkat ederseniz bişey olmuyor. İnşallah hepimizin yavruları Sağlıcakla gelir Dünyaya. ALLAH dualarımızı kabul etsin arkadaşlar. Hepimiz için dua ediyorum

çok sevindim korkut,Allah hepimize sağ salim evlatlar versin inşallah

merhaba arkadaşlar , benim de 4 lü testim sonucu alfa feto protein yüksek çıktı bu da bebekte spina bifida demekmiş ama üzülmüyorum sonuçta bunların hepsi istatistik benim değerlerime sahip 225 gebelikten 1 inde bu gerçekleşmiş her istatistikte hata payı vardır siz de bu şekilde düşünün bebeklerimize en çok zarar veren şey stres lütfen strese girmeyin , iyi yanını düşünün testin hatalı olabileceğini düşünün , sonuçta ultrasonda ense kalınlığı da aynı şekilde milimetrik ölçüler , muhakkak ki hata yapılabilir,stres yok sakin ve mutlu bir gebelik geçiririz ve inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur hepimizin.

bu test sonuçlarının doğruluk payının %100 olmadığını zaten doktorlarda söylüyorlar. ve sonuçların hatalı olduğu bir çok gebeliği yakın çevremde de yaşadım. sakın moralinizi bozmayın lütfen. Rabbim hepimize bebeklerimizi sağ sağlim kucaklarımıza alabilmemizi nasip etsin.güzel düşünelim güzel olsun inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…