- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
yaa üzüldümm peki 2li testiniz nasıldı oda mı riskliydi ??
inşallh bebişinize tekrar kavuşursunuza.s.
böyle konuşması ne kolay insana değil mi? herkes kaderini kendi belirler canım arkadaşım. benim bebeğimde hastaydı, 17 haftalıkken aldırdım. bunun acısını anlayamazsınız siz. dinin arkasına sığınıp vicdan yapmak gelecek nesilleri köreltmekten başka bir işe yaramaz. Güzel allahım herşeyi sermiş önümüze. ilim var bilim var. erken teşhis denen şeyde bizim için. şükürler olsun ki herşeyi önceden bilebiliyoruz...:teytey:
dinin arkasına sığınıp vicdan yapmak da ne demek???
ya şöyle herkes 'din' hakkında konuşmasın lütfen..herkes de kendisin hocası olmuş ne kadar rahat fetva verilir olmuş!!!
bir ilahiyatçı olarak konuşuyorum ve diyorum ki;
annenin hayati tehlikesi olduğu zaman ancak kürtaj yapılabilir.çocuğun sakat veya zeka özürlü doğacak diye o çocuğu öldürmenin doğduktan sonra öldürmekten hiçbir farkı yoktur!!!
o 2kişiden biri benim evet günah biliyoruz ama bu karar bizim kimsenin yargılamasına da ve burda bize dini kuralları hatırlatmasına da ihtiyacımız yok benim acım daha çok yeni bunları duymaya hiç mi hiç ihtiyacım yok ama ben buray üye olalı az bir zaman oldu ve benim gebelik sonlandırmam yaşanlı 3 hafta oldu bu konu kaç kere açıldı bilmiyorum yeter artık diyorum o kadar kimseye kendimizi savunmak zorunda değiliz günahı da vebali de benim
o zaman 3kişide ben olayım kimseye anlatmaya çalışmayın arkadaşım anlayamazlar çünkü herkez sadece aaa çok qünah onun nebalini nasıl ödeyeceksin
yada belkide bişeyi yoktu
herkez sadece akıl werir ben o acıyı çekerken neden kimse yanımda yoktu
neden kimse yaşasın ewet demedi neden kimse destek olmadı neden ya neden arkadaşlar acı çekmeyen acı nedir bilemez helede ewlat acısı ne zor bilirmisiniz kaç keree yaşadınız kaç kere boş beşiqe bakıp aqladınız
kaç kez aldıqınız o ilk kıyafeti kokladınız o hastaneden eli kucaqı boş çıkmak ne demek kim bilebilir yaaa ...
yetr lütfen yetr herkez aklını kendine saklasın kimsenin aklına ihtiyacım yok kimsede beni yarqılayamaz benim yaşadıklarımı çektiklerimi kimse bilemez
uzaktan dawulun sesi kulaqa hoş qelir ama yakına qelince kulaqını tıkarsın ...
o yüzden dini sizin bildiqiniz kadar bizde biliyoruz illa ilahiyatçı olmaya qerekk yokk.............klava: klava: klava: klava:
benim söylemeye çalıştığım buydu işte
üzerinden yıllar da geçse 3-5 tane çocuk da doğurulsa
kaybedilen bebek unutulmaz ve anneye hep acı verir
benim bebeğim yıllar sonra geldi hiç tedavi olmadım kısmetimde varsa olurdu
oldu da çok şükür
allah sağlıkla kucağıma almayı da nasip eder inşallah
senin oğlağın ve pembedananın yaşadığı çok zor gebelik bebek ile anne arasında bağ oluştuktan sonra sonlandırılıyor çok acı ben pembedana ve oğlaktan sonra günlerce ağlamıştım yazık doktorumda çekti benden
ya benim bebeğimde de sorun varsa diye doktorda alıyordum soluğu
emin olmak için 3 doktora gittim korkudan
sizin yaşadığınızın %1 ini hissetmiş olabilirim çok üzüldüm bu kadarı bile çok acı geldi bana umarım kimse yaşamaz ama inanıyorum ki allah bebeklerinizin o şartlarda yaşamasını isteseydi siz onların özürlerini öğrenemezdiniz
o zaman 3kişide ben olayım kimseye anlatmaya çalışmayın arkadaşım anlayamazlar çünkü herkez sadece aaa çok qünah onun nebalini nasıl ödeyeceksin
neden kimse yaşasın ewet demedi neden kimse destek olmadı neden ya neden arkadaşlar acı çekmeyen acı nedir bilemez helede ewlat acısı ne zor bilirmisiniz kaç keree yaşadınız kaç kere boş beşiqe bakıp aqladınız
kaç kez aldıqınız o ilk kıyafeti kokladınız o hastaneden eli kucaqı boş çıkmak ne demek kim bilebilir yaaa ...
yetr lütfen yetr herkez aklını kendine saklasın kimsenin aklına ihtiyacım yok kimsede beni yarqılayamaz benim yaşadıklarımı çektiklerimi kimse bilemez
o yüzden dini sizin bildiqiniz kadar bizde biliyoruz illa ilahiyatçı olmaya qerekk yokk.............klava: klava: klava: klava:
cesaretin için sağol şekercim. cevap verip konuşmak bile zor geliyor arkadaşlara. bense susamıyorum işte...
wallaha ilahiyatçı olmaya gerek yok, ben alacağım eğitimi bu yaşa kadar fazlasıya almışım zaten.
Diyorum ya benim hayallerim yıkılmış, kucağım boş kalmış, bebek albümüme ultrason görütülerine baka baka geçti bu 2 ayım... ağlamadığım, gözyaşalrımı akıtmadığım bir tek günüm bile olmadı...bazen hıçkıra hıçkıra, bazen usulcacık, sessizce... yine olur mu kaygısını taşıyarakta geçecek yeni hamilelik süreci...insan ne kadar güçlü olursa olsun, çevresininde duyarlı olması lazım...
benim bebekli arkadaşlarım 2 aydır gelmiyor mesela bana...ben iyiysem gidiyorum onlara... insanın hayatında ayrıntılar ne kadar yer kaplıyormuş anlıyorsun;
sana bebeğini hatırlatacak herşey senden önce düşünülüyor,ortadan kaldırılıyor.
offfffff... pazar pazar bunaldım yine... neyseki yeni hamileliğimde herşey güzel olacak gibi bir his var içimde. Çok güzel olacak bu sefer... ben bile şaşıcam...
cesaretin için sağol şekercim. cevap verip konuşmak bile zor geliyor arkadaşlara. bense susamıyorum işte...
wallaha ilahiyatçı olmaya gerek yok, ben alacağım eğitimi bu yaşa kadar fazlasıya almışım zaten.
Diyorum ya benim hayallerim yıkılmış, kucağım boş kalmış, bebek albümüme ultrason görütülerine baka baka geçti bu 2 ayım... ağlamadığım, gözyaşalrımı akıtmadığım bir tek günüm bile olmadı...bazen hıçkıra hıçkıra, bazen usulcacık, sessizce... yine olur mu kaygısını taşıyarakta geçecek yeni hamilelik süreci...insan ne kadar güçlü olursa olsun, çevresininde duyarlı olması lazım...
benim bebekli arkadaşlarım 2 aydır gelmiyor mesela bana...ben iyiysem gidiyorum onlara... insanın hayatında ayrıntılar ne kadar yer kaplıyormuş anlıyorsun;
sana bebeğini hatırlatacak herşey senden önce düşünülüyor,ortadan kaldırılıyor.
offfffff... pazar pazar bunaldım yine... neyseki yeni hamileliğimde herşey güzel olacak gibi bir his var içimde. Çok güzel olacak bu sefer... ben bile şaşıcam...
tamamen katılıyorum çok güzel anlatmışsın hislerime tercüman olmuşsun
Merhaba arkadaşlar,
bu konuda tüm yazılanları okumaya çalıştım. Bende bu konuda bişeyler söylemek istiyorum.Otuzbeş yaşıdayım ve 32 haftalık hamileyim. Elimden geldiği sürece hem özel hem de devlet hastanesinde tüm testleri yaptırdım. Benim bir özürlü kız kardeşim var. Hamilelik süreci ve doğumu çok normaldi annemin, ancak bebek doğduktan sonra birkaç defa yüksek ateşten havale geçirdi ve gelişmesini etkiledi.Beyinde de hasar bıraktı. doğduğu günden itibaren göz dr., nöroloji dr. ve çocuk dr. ayrı ayrı hem özelde takip oldu hemde ssk da. Ama bu süreci atlatmak annem babam ve kızkardeşim ile birlikte tahmin edemeyeceğiniz kadar çok zor atlattık. Allaha çok şükür kii dr.ların ve bizim çabamızla kardeşim 7 yaşında yürüdü,ihtiyaçlarının ne olduğunun farkında vc ,yemek,kıyafet ...gibi.
Eğitilebilir çocuklar okuluna çok geç başladı 9 yaşında.Şuan 22 yaşında konuşma dışında herşeyin farkında, sadece konuşamıyor.
Diyeceğim şu kii bu gibi bir çocuk sahibi olmamak için elimden gelen hertesti yaptırdım. yaşım 35 olduğundan 2li, 3lü,4lü ve amniosentez dahi yaptırdım.Allaha şükür her testte risk biraz daha düştü.Ben özürlü bir çocuk sahibi olmanın getirdiği zorlukları bildiğim ve yaşadığım için asla özürlü bir çocuğum olması fikrini kabul etmedim. Bu karar görecelidir.Allah kimseye böle bir acı sorumluluk vermesin.Dr.larda söylüyor bu testler %100 doğru olmayabilir. Kapalı kutu sonuçta. Herşey normal çıkar ama doğumda bir sorun yaşanır.Ama içiniz rahat olsun derim bu testleri bence yaptırın.Herkese sağlıklı ve hayırlı bir evlat dilerim.
ben hepsini yaptırdım tesleriminçok şükür kızım 10aylık sapasaglam laki saglık problemi olsaydı yine dogururdum onu rahatsız etmicek bir saglık söz konusu değilse
mesela boyu 1,35i geçemeseydi; erkek olduğunu farzettin bebeğin sadece dış görünüşü itibari ile erkek olsaydı. diğer her organı, sesi bile kız gibi olsaydı. asla çocuğu olmayacak deselerdi... ne yapardın? eşcinselleri sevmiyor mu oluyoruz bu durumda da?bilmiyorumkismile
iyide verdiginiz örnek okadar alakasızki yazdıgımla ben saglık problemi çok uç noktada olursa ona işkence olmaması için dogurmazdım dedim hiç yürüyemicek heryeri acılarla kırılşcak yani cam hastası bebek gibi olsa bunuda bilsem sonlandırırdım o acı çekerken ben nasıl rahat durabilirimki bir arkadaşımın bebegi mesela kafası büyüyo vucut buyumuyo ama çok acılar çekiyo bebek likten beri kafası hergün su topluyo sırıngalarla su çekiliyo beyninden gözünün önünde eriyo iyimi annesi keşke dogurmasaydınm o çok acı çekiyo ben bunu bilerek dogurmayı kabul ettim ama oglum yavaş yavaş ölüyo dedi bu iyi bişimi sizce onu dogururken sırf kendinizi değil onunda zorluklarını düşünmek zorundasınızz bencillik olur onu düşünmeden gerçekleştirilen dogum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?