Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

bende dün yeni doktoruma gittim 2li testtimin çook iiyi olduğunu ve yaşımdan da dolayı risk grubuna girmediğimi yaptırmamın çok gerekmediğini söyledi..içimi rahatlattı ben senin yerinde olsam yapmazdım 2li testin çok güsel dedi önümüzdeki hafta gel detaylı ugs gerekli mi değil mi ona karar verelim dedi :) allh hepiimizin gönlüne göre versin yarabbim..

ınsallah canım cok tesekkur ederım ıyı dıleklerın ıcın... ıkılı testte telefonda soledı doktorum netıceyı, degerlerı soledı bız bu degerlerı normal olarak kabul edıyoruz dedı ve 3lunude yapalım biz dedı,bıran huzursuz oldm burda bazı yazılanlardan...doktor kımısınınkını gerek gormemıs 3lu testı yaptırmamıslar ama benım doktorum bız yapalım dedı,ay sonunada gel ayrıntılı ultrasonuna bakalım dedı... yanı yaptırmadık bısey olmasın bız yapalım yıne de dedı...

selam arkadaşım benimde 3lü taramam riskili çımıştı amniyosentez oldum we bebeqim down sendromluymuş hamileliqi sonlandırdılar

bence yanlış yapmışsın kardeşim keşke aldımasaydın salıklı doğsaydı sonradan olmazmıydı sanıyosunuz eğer o senin kaderinde varsa zaten olur kaderinde yoksa herşey yalan olur..

böyle konuşması ne kolay insana değil mi? herkes kaderini kendi belirler canım arkadaşım. benim bebeğimde hastaydı, 17 haftalıkken aldırdım. bunun acısını anlayamazsınız siz. dinin arkasına sığınıp vicdan yapmak gelecek nesilleri köreltmekten başka bir işe yaramaz. Güzel allahım herşeyi sermiş önümüze. ilim var bilim var. erken teşhis denen şeyde bizim için. şükürler olsun ki herşeyi önceden bilebiliyoruz...:teytey:

doktor hayretler içinde kalmıtır arkadaşım. böyle bi soruyu sormak bile yanlış. sonradan herkese herşey olabilir peki , sakat yataktan kalkamayan bir çocuğun var. sana bişi oldu ? o zaman zaten ölmez mi çocuk? kim bakar allah aşkına anne gibi?

benim bebeğime turner sendromu dediler. nedir bilir misin? bende bilmiordum düne kdar? benim çocuğum 10000/1 e denk gelip onunda içinde erkek olduğu için %1 ihtimali yine tutturmuş bir eşcinsel olacaktı. erkek görünümlü ama herşeyi kız gibi çalışcak, ileride çocuğu olmyacak. boyu 1.35i geçmeyecek. ama aklı zekası yerinde olacaktı. bana beni bile bile niye dünyya getirdin deseydi? o zaman duyacağım acı beni asla terketmezdi....hoş, bir kadın olarak, ilk bebeğimde çektiğim bu acı asla unutacağım bi olay değil ama...
sen çok küçük tesadüflerle bebeğini sağlıklı kucağına almışsın... ya benim tesadüfüme ne demeli? olamaz dedi dr.lar bu kadar tesadüf...3 farklı labaratuarda çalışıldı...

ha direk kürtaja karşıyım dersen bana, sonuna kadar arkandayım. asla tahammülüm yok buna. kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak asla ama asla gösterme taraftarı değilim...

canım yaa var sayılanlarla hareket edersek ozaman
belki tıp ilerler yatalak cocuğumuzada çare bulur diyelim

varsayılanlara bırakmayın diyorum işte işinizi... neyse canım sonuçta herkesin kendi fkri ama herkese söyleyeceğim şu. biz down sendromu biliriz bi tek. o kadar çok sendrom war ki haberimiz yok. bi inceleyin derim, allah kimseye hasta sakat çocuk vermesin , tek dileğim bu...

dinin arkasına sığınıp vicdan yapmak da ne demek???
ya şöyle herkes 'din' hakkında konuşmasın lütfen..herkes de kendisin hocası olmuş ne kadar rahat fetva verilir olmuş!!!
bir ilahiyatçı olarak konuşuyorum ve diyorum ki;
annenin hayati tehlikesi olduğu zaman ancak kürtaj yapılabilir.çocuğun sakat veya zeka özürlü doğacak diye o çocuğu öldürmenin doğduktan sonra öldürmekten hiçbir farkı yoktur!!!

ya evet lütfen herkes din hakkında konuşmasın
bir ilahiyatçı da bu gruba dahil olmalı ama değil mi?
inanç allahla kul arasında kimse karışmasın lütfen
özürlü çocuk doğurmak istemeyip aldıranlara da kimse karışmasın
bu da allahla kul arasında herkes neyin günah ya da sevap olduğunu biliyor
anneler çocuğa bakmaktan korkusuna değil çocuğunun o şartlarda yaşamasına katlanamayacağı için gebeliği sonlandırıyor da olabilir bu da onun kararıdır günahı da onundur kimse karışmasın lütfen insanlar yeterince üzülüp acı çekiyor zaten

inanç Allah ile kul arasındadır evet...ama islam dininde belli kurallar vardır...verilmiş hüküm vardır..kimse bu hükümü kalkıp da kendine göre yontmaya çalışmasın...
Ben yaptım, katalanamaycağım için yaptım ...Allah affetsin desin...ne ala..
ama kimse kalkıpda bunda günah olan bir şey yok demesin..bilmem anlatabiliyormuyum?

doğru söylüyorsun kurallar belli
uyan uyar uymayan dinden çıksın diyemeyiz herkes ettiğini çeker
ama insanları yargılamak kimseye düşmez
ben kimsenin güle oynaya bebeğini aldırdığını sanmıyorum

haşa...kimseye dinden çıksın gibi bir laf etmedim...yargılamıyorum da dikkat edin..sadece bu konu hakkında verilmiş hükümü söylüyorum...uyarlar uymazlar gerisi kişinin kendisine kalmış...

haşa...kimseye dinden çıksın gibi bir laf etmedim...yargılamıyorum da dikkat edin..sadece bu konu hakkında verilmiş hükümü söylüyorum...uyarlar uymazlar gerisi kişinin kendisine kalmış...

bu konuda dinin ne söylediğini bilmeyen yok zaten
bunu defalarca okuduk buralarda
insanlar o kararı alırken neler çekiyorlar bilmiyoruz
benim tanıdığım 2 kişi oldu kk dan gebeliğini sonlandıran
güle oynaya gitmediler hastaneye hala da çok üzgünler
lütfen insanların canlarını daha fazla yakmayalım
bebekleri için yeterince üzgün insanlar

o 2kişiden biri benim evet günah biliyoruz ama bu karar bizim kimsenin yargılamasına da ve burda bize dini kuralları hatırlatmasına da ihtiyacımız yok benim acım daha çok yeni bunları duymaya hiç mi hiç ihtiyacım yok ama ben buray üye olalı az bir zaman oldu ve benim gebelik sonlandırmam yaşanlı 3 hafta oldu bu konu kaç kere açıldı bilmiyorum yeter artık diyorum o kadar kimseye kendimizi savunmak zorunda değiliz günahı da vebali de benim

ikinci kişide benim sanırım.... içim öyle rahat ki.......... huzurluyum çok. farklı pencerelerden bakıyoruz hayata demekki bazı kişilerle...
anlatabildiklerinde, karşındakinin anlayabildiği kadardır zaten.

bence yanlış yapmışsın kardeşim keşke aldımasaydın salıklı doğsaydı sonradan olmazmıydı sanıyosunuz eğer o senin kaderinde varsa zaten olur kaderinde yoksa herşey yalan olur..

allahım kimseye yaşatmasın çok zor bi durum we o an onu düşünemiyosun bile we zaten doktorlrım izin wermediler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…