Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

mrb kızlar bılgısı olan arkadaslarım vardır mutlaka yardımcı olurmusunuz 2li taram testımıı yaptırdım, yaşım 24 metod:crl, crl ölçümü:65, yaş riski=1:1014,biyokimyasal trisomy 21 riski=1:1159 ,Kombine trisomy 21 riski=1:6947,Trisomy 18+NT=1:10000; fb-hcg sonuç:20,8ng/ml düzeltilmiş mom:0,64,PAPP-A sonuç 0,599mlU/ml düzeltilmiş mom :0,36 bu PAPP-A SEVİYESİ DÜŞÜKTÜR YAZMISLAR ? KAFAMI KARISTIRAN BU ve bu nedemktir neyle ilgilidir?kendim düzeltebilirmiyim ve ne yapmalıyım? SİZCE 3LÜ TARAMA TESTINI YAPTIRMAMA GEREK VARMI? DİGER DEGERLER IYIMIS NORMAL DEDILER bır sorun yok dedı oturdugumuz yerdekı doktorum AMA BU PAPPA KAFAMI KARISTIRDI EN KISA ZAMANDA CVP VERIRSENIZ TESEKKURLER

tatlım ya.. bi tek şu tarama testlerinden anlamıyorum, yaptırmadıım için. kendi dr.un yok mu düzenli gittiğin? arasan sorsan söyler açıklar sana...ama o değerin düşük olması gerektiğini okudum google da!!! meraklanma yani...

Son düzenleme:

böyle bakınca test sonuçların iyi görünüyor canım
bebekte bir problem olma riski çooookkkk düşük
sağlıkla kucağına alırsın umarım

bence de testin normal görünüyor ense kalınlığı normalse zaten birşey çıkmıyor asıl sorun ense kalınlığında sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah

Geçmişolsun benimde başımdan geçtiği için biliyorum.İkili ve üçlü testler kesin tanıyı vermez o yüzden içinizde şüphe kalmaması için aminiyosentez yaptırın.İnanın alacağınız risk hayat boyu yaşayacağınız mutsuzluktan bin kat daha iyidir.Hem tıp çok ilerledi.Artık eskisi gibi riskili bir işlem değil

çok geçmiş olsun ama üzülmeyin amiyosentez yaptırdım benım ıkılı testım çok rıskli çıktı 6 mm ense kalıngı var dedı doktorum ne demek dedim down sedromlu bır bebek olabılır dedi dünya basıma yıkıldı hemen çapa arastırma hastanesının pretam bölümüne yönlendirdiler bebegim 11 haftalık henüz dr baktı evet çok yüksek 2 gün sonra gel karnından su alıcaz dedı ben dr boyle olupta saglıklı olabılen varmı dedım hiç ümitlenme boşuna dedı ve ben bu bebege 6 yıl sonra kavusmuştum sonra su aldılar ve 1 ay çok zor bır bekleyiş gecirdim tahlıller temiz çıktı çok şükür dedim yıne çagırdılar tahlıler temiz risk varmı dedım kalp hastası olabılır daha bıtmedı 5 ay gelıceksın boyle bebekler anne karnındada ölebilr dedi neyse gıttım geldım her gıttıgımde moralım bozuluyodu ama sonuç olarak dünyalar güzeli kızımı 2,5 ay önce dünyaya getirdım allahıma şükürler olsun kı gayet saglıklı melegim:))bu konuyla alakalı merak ettıgınız bı sey varsa cvp yazarım

Darısı başıma inşallah canım..İnşallah benimde sonuçlarım temiz çıkar.Allah meleğinle sana uzun sağlıklı sıhhatli ömürler versin inşallah...

benimde bebeğimin ense kalınlığı 5.9 tu normal karyotip çıktı ama sonra ayrıntılı ultrasonda dandy walker sendromu tespit edildi gebeliğim sonlandırıldı çok şanslıymışsınız sağlıklı olması çok az ihtimal demişlerdi bize siz o şansı yakalamışsınız allah sağlık versin

beliznazı okuyunca aklıma ilk sen geldin canım
keşke aynı şans sana da rastlasaydı diye geçirdim içimden
keşkeee

arkadaşlar merhaba.ben 35 yaşındayım.ben 2 li testi kaçırdım.3 lü test yaptırrmıştım geçen hafta.bugün sonucu aldım.down sendromu riski 1:195 çıktı.doktor içimizin rahat etmesi açısından amniosentez yaptırmam gerektiğini söyledi.sizce yaptırmalı mıyım?riskli falan diyorlar.anneye ve bebeğe zarar verebiliyormuş.

yaptır canım kafanda soru işareti kalmasın ama çok iyi bir doktora yaptırman gerek

cheme izmirde hangi doktora gidiyorsun canım
eğer bu test sonucu bebeğin hasta yada özürlü olacağı ortaya çıkarsa gebeliğini sonlandırmayı düşünüyorsan eğer o zaman testi yaptırmanın bir anlamı var eğer benim her koşulda kabulüm diyorsan o zaman hiç riske girme canım risk de yüzde 3 düşük riski bilgin olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…