Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Amniosentez veya CVS in temiz cikmasi bebegin saglikli oldugunu gostermiyo malesefki benim cvs im temiz cikmasina ragmen ense kalinligimiz oldugu icin array testi yaptirdik ve onda langer goedion sendrmu cikti yani 8.kromozomda kopma. Array testi kromozomlarin cok daha detayli incelendigi bi test...

canım 22 haftalik mis dikkat etmedim ayrıntılı ultrason falan yaptirdimmi

canım 22 haftalik mis dikkat etmedim ayrıntılı ultrason falan yaptirdimmi
Evet 3 defa ayrintiliya girdim cvs yapildi noonan sendromu testi yapildi hepsi temiz cikti. Ayrintilida da sadece ense kalinligindan baska bisey cikmadi o yüzden parali test yaptirdik array testi. Onda langer giedion sendromu cikti. Bu hafta sonlandirilacak gebeligim malesef genetik doktorumuz dua et ense kalinligi vardi olmasaydi array testini yaptirmazdik cvs temiz diye bu seferde bu sendromu ancak dogdugu zaman bilirdiniz dedi.. langer giedion sendromu tip2 bizdeki yasamla bagdasmayan bi sendrom oldugu icin sonlandirilicak

Rabbim yardımcın olsun canım ne diyeceğimi bilmiyorum

Allah yardımcın olsun canım ya üzüldüm ayrıntılıda mı ense kalınlığı çıktı kaç haftalıkken. Benim ikilide çıkmıştı.hiçbşy yaptırmadım. bi dahaki gidişte normale dönmüştü sonra ayrıntılıya girdim orda da sorun çıkmadı çok şükür ama yine de bi şüphe oluyo insanda. Hakkında hayırlısı olsun cnm inşallah en kısa zamanda sağlıklı bi gebelik geçirirsin.

Yok 11.haftada ense kalin cikmisti.. cvs yaptirdik temiz cikti ayrintilidada bisey cikmamisti ama array testinde kromozom bozuklugu cikti

ewet canim yaptırmayı dusunmuyorum 2 lim normal olduğu için düşünmüyorum
Anladım canım ben de korktum amniyodan. yaptırmadım. Ayrıntılıya girince epey rahatladım. Gerçi doktor ayrıntılı temiz olsada yine de amniyo önermek zorundayız ya da o yurtdışında yapılan testlerden falan dedi ama Allah büyük canım aldırmayı da düşünmüyodum o yüzden hiç bşy yaptırmadım. sorunsuz bu haftalara geldik bakalım. İnşallah hepimiz sağlıklı doğururuz bebişlerimizi. içini ferah tut canım. testler riskli çıkıp sağlıklı doğuranlar çok. ya da testler temiz çıkıp doğunca problemli olan. bol bol dua et cnm.

bugun başka dr gittim sonuçlarımi gösterdim oda ayrıntılı ultrason için bir hafta sonraya gün verdiler dr çok yoğun mus bide dr ultrason baya inceledi hiç bir anormallik görmüyorum ama ayrıntili ya gel şuanki ölçümlerimde bir problem görmüyorum genelde omurlarda sorun oluyor ama senin bebeğinin omurlari gayet iyi bir sıkıntı görmedim içini ferah tut birde ayrı yılına gel bakalım dedi ultrason da son hasta bendim ben biraz stresli olduğum için heralde baya uzun inceledi.biraz kalbim ferah ladi birde 2 li nin 3 lu ye göre daha üstün olduğunu 3 dr söyledi hatta benim eski dr 2 li normal çıkınca ben 3 lu yaptırmiyorum çünkü kafa karışıklığı yol açıyor dedi

meraba, yeni üye oldum yeni konu yazabiliyo muyum emin olmadığım için sizin başlığın altına yazıyorum.
34 yaşındayım 2 çocuğum var ve 3 cüsüne hamileyim. sanırım 12 haftam dolmak üzere çok korkuyorum bende 2 li 3 lü test ne zaman yaptırılıyordu unuttum. sigarada kullanıyorum (azaltsam da içiyorum). yaşımın ileri olmasından çocukta sorun çıkabileceğini düşünmekten kendimi alamıyorum. Ama ilk iki çocuğumda da aynı sorunları düşündüğümü ve kucağıma alana kadar emin olamadığımı sağlıklarından hatırlıyorum. Herkes mi ben gibi endişe duyuyor yoksa ben hasta mıyım emin olamıyorum. Bu düşüncelerle nasıl dolacak 40 hafta bilmiyorum. Bu arada kayseride olan arkadaşlar var mı? İlk iki çocuğumu Erşat beye gitmiştim çok memnundum. Ama bu gebelik için rakip turandan randevu aldım o riskli gebeliklerde daha iyiymiş diye duyduğumdan akıl veren olursa sevinirim....nasıl geçer bu zaman

iyi hadi canım. bu testler kafa karışırmaktan başka bşy değil zaten eskiden hiç biri yokmuş bunların. Allah ne yazdıysa onunla karşılaşıcaz. Sapasağlam doğup Allah korusun sonradan bi hastalık da olabilir. Komşumuza kesin aldırman lazım demişler kızı şimdi 8 yaşında tatlı mı tatlı sağlıklı bi kızı var.

oyle canim kötü son alıp sağlıklı çocuğu olan çok fazla zaten 2 li nin Güvenirligi daha fazlaymis ama insan yinede aklına süpeler takılıyor rabin sağlıklı bebekler kucagimiza almayi nasip etsin canim senin baya az kalmış

canim benim annem 38 yaşında doğum yaptı maşallah kardeşim çok sağlıklı ve çok da zeki kafanı şimdiden böyle şeylere takma

Reactions: uvb
Amin canım inşallah. 2 ayımız kaldı bakalım zamanında doğarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…