- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.861
canim bence güvenilir bir yerde yaptır testlerini insanı tamamen bulalım sokuyrlar ömrümün ömür gidiyor bence bu testler zaten olasılık mis ama yinede soru işareti oluyorbenim 2 li testte bir değer 1:441 çıktı dr tam sınırda dedi Acaba doğrumu dedi Hiç kimseye güven kalmadı İlk çocuğumada detaylı testte bile özürlü demişlerdi doğduğunda gayet sağlıklı doğdu hiç bir sey çıkmadı çok şükür Şimdide güvenemiyorum butun testleri yaptırıp para almak için mi yapıyorlar diye düşünüyorum
Dün sağlık ocağına gittim ebelere de dr da sordum özelde bu tür şeyler çok gördük testlerini devletde yaptır daha güvenilir dediler Bende bugun Bağcılar devlete gittim 16.hafta gel dedi 3 lü test için 4 lü test içinde Kanuni sultan Süleyman hastanesinde var dedi Onada maysın 5 ine randevu aldım Artık hayırlısıcanim bence güvenilir bir yerde yaptır testlerini insanı tamamen bulalım sokuyrlar ömrümün ömür gidiyor bence bu testler zaten olasılık mis ama yinede soru işareti oluyor
canim bu testlerde bebeğin haftasının yanlış hesaplanması sonucunda yanlış çıkmasına sebep oluyormuş dr öyle demiştiDün sağlık ocağına gittim ebelere de dr da sordum özelde bu tür şeyler çok gördük testlerini devletde yaptır daha güvenilir dediler Bende bugun Bağcılar devlete gittim 16.hafta gel dedi 3 lü test için 4 lü test içinde Kanuni sultan Süleyman hastanesinde var dedi Onada maysın 5 ine randevu aldım Artık hayırlısı
canim ben kontrollerimi dev hast yaptırıyor dün zaten orda 2 li normal 3 lu de risk çıkınca bende çok ağladım dr amniosentez önerdi ordan çıktım kızımın dr aradım oda biz sadece 2 li ye bakıyoruz artık 3 lu istemiyoruz ama sen yaptırmış sin biraz sınırda dedi içim 2 li normal çıktığı için rahatım ama kafam in bir köşesi beni allak bullak ediyordu sonra fakülteye bir prf dr gittik oda 4 lu istedi ultrason baktı hersey normal görünüyor birde ayrıntili ultrasona gir bakalım dedi sonuç 3 günde çıktı hem ayrıntili normal hem 4 lu tarama sonucun normal ama geçen o bir hafta ömrümde ömür gitti dr amniosentez önermedi sen suan hamilemisin[/QUOTE]Bence hiç moralini bozma benimde öyle olmuştu 3 lü tarama testinde çocuğun beyninde boşluk olduğunu ve büyümeğe başladığını söylemişti dr 2 gözüm 2 çeşme okadar ağladım ki acilen amniyosentezi istedi Dr umu değiştirdim Ve çocukta hiç bir sey olmadığını öğrendim ve şimdi ilk çocuğum 3.5 yaşında çokda sağlıklı bir çocuk Allaha şükür maalesefki özel hastaneler işin ticari kısmındalar ne kadar test yaptırırsan okadar kazanç onlar için 2.cocuğumada 2 li teste riskli dedi 3 lü testi devletde yapyıracağım inanmıyorum onlara gönlümde çok rahat Allahın izni ile hiç bir sey çıkmayacak
Aaa olabilir mi acaba ben en son adet tarihimi 15 ocak olarak biliyorum dr da dediki 10 ocak ben hesapladım dedi 10 ocak olarak kayd etti 2 li testti yapan dr dediki çocuğun uzuvlarında hiç bir şey yok her şey gayet yolunda dedi kan testi bir değer 77/1 çıkmış onada başka bir dr kan testlerinde yanılma çok oluyor dedi yani hiç birinin dediği bir birini sağlamıyorcanim bu testlerde bebeğin haftasının yanlış hesaplanması sonucunda yanlış çıkmasına sebep oluyormuş dr öyle demişti
canm 2li test zamanin geçmesiyle baş dr git tekrar yaptır derimAaa olabilir mi acaba ben en son adet tarihimi 15 ocak olarak biliyorum dr da dediki 10 ocak ben hesapladım dedi 10 ocak olarak kayd etti 2 li testti yapan dr dediki çocuğun uzuvlarında hiç bir şey yok her şey gayet yolunda dedi kan testi bir değer 77/1 çıkmış onada başka bir dr kan testlerinde yanılma çok oluyor dedi yani hiç birinin dediği bir birini sağlamıyor
Babamda öyle dedi ama 14 üncü hafta bitti 2 li test vakti geçmiş oldu Ayrıca ilgilendiğin için çok sağol Çok fena gribim ilaç kullanmıyorum sadece ıhlamur bal kullanıyorum ama hiç bir değişiklik yok her tarafım ağrıyor Bana önerebileceğiniz bir sey var mı acaba birde şu çok fena öksürüğe iyi gelecek doğal bir sey ne önerirsinizcanm 2li test zamanin geçmesiyle baş dr git tekrar yaptır derim
Babamda öyle dedi ama 14 üncü hafta bitti 2 li test vakti geçmiş oldu Ayrıca ilgilendiğin için çok sağol Çok fena gribim ilaç kullanmıyorum sadece ıhlamur bal kullanıyorum ama hiç bir değişiklik yok her tarafım ağrıyor Bana önerebileceğiniz bir sey var mı acaba birde şu çok fena öksürüğe iyi gelecek doğal bir sey ne önerirsiniz
Sağol canım ya çok fena soğuk almışım Umarım tez zamanda gecerBenimde kulak boğaz ağrısı vardi toz zencefil balla karıştır günde üç defa tatlı kaşığı tüket canım geçmiş olsun
geçmiş olsun canım limonlu çay icebilirsin birde zencefil iyi geliyor diye biliyorumBabamda öyle dedi ama 14 üncü hafta bitti 2 li test vakti geçmiş oldu Ayrıca ilgilendiğin için çok sağol Çok fena gribim ilaç kullanmıyorum sadece ıhlamur bal kullanıyorum ama hiç bir değişiklik yok her tarafım ağrıyor Bana önerebileceğiniz bir sey var mı acaba birde şu çok fena öksürüğe iyi gelecek doğal bir sey ne önerirsiniz
Teşekkür ederim canımgeçmiş olsun canım limonlu çay icebilirsin birde zencefil iyi geliyor diye biliyorum
Geçmiş olsun cnm yukarıda yazmışlar gerçi ama ben de bala zencefil karıştırıp kaşıklamıştım. Biraz da limon sıkabilirsin içine.Babamda öyle dedi ama 14 üncü hafta bitti 2 li test vakti geçmiş oldu Ayrıca ilgilendiğin için çok sağol Çok fena gribim ilaç kullanmıyorum sadece ıhlamur bal kullanıyorum ama hiç bir değişiklik yok her tarafım ağrıyor Bana önerebileceğiniz bir sey var mı acaba birde şu çok fena öksürüğe iyi gelecek doğal bir sey ne önerirsiniz
Sağol canım yaptım gerçekten bayağı hafifledi ( Kadın olmak çok zor ya....)Geçmiş olsun cnm yukarıda yazmışlar gerçi ama ben de bala zencefil karıştırıp kaşıklamıştım. Biraz da limon sıkabilirsin içine.
iyi hadi canım geçmiş olsun tekrardan. Evet ya kadın olmak zor gerçekten doğru diyosunSağol canım yaptım gerçekten bayağı hafifledi ( Kadın olmak çok zor ya....)
merhaba arkadaşlar,
Yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben ilk hamileliğimi 35 yaşında yaşadım; fakat mol gebeliği çıktı. Sonra 2013'te yaşım 37 iken hamileliğimde bebeğe ağır down sendromu teşhisi amniosentez ile kondu; ve gebelik sonlandırıldı. İkili tarama ve 3lü tarama testleri sadece kan ve yaşa bakılarak istatiksel olarak hesaplanıyor ve 60-70 oranında doğruluk oranına sahip oluyorlar. Ense kalınlığı ölçümü de çok önemli. Tecrübeli bir doktor tarafından yapılması gerekiyor; çünkü bebek başını öne eğerse ince arkaya doğru iterse kalın çıkabiliyor. Bende 12. haftada ense kalınlığı ölçüldüğünde normaldi; fakat 17. haftada 5.8 çıktı. Sınır 6'dı ve bebeğin kalbinde odak yani delik görülünce doktorum hemen amniosentez yaptı ve sonuç 100% down sendromu teşhisi kondu. Kalbi delikti. Gebelik yasal sınırlarında sonlandırıldı.
Yaptırmadım bizimkiler doğacak ne olursa olsun diyorlar İnşallah olmaz olursada Allah öyle nasip etti deriz diyorlar Birde o hastane sadece testleri yaptırıp para kazanmak için insanın içine şüpe atıyor yap diye ilk çocuğumdan tecrübeliyim ya ilkini aldırsaydım Sapasağlam çocuk bu nasıl bir insanlık Bizim ailede ya da eşimin tarafında kimsede yok fi tarihtede kimsede yok stresli bir hayatta yaşamıyorum Herkesin çocuğu sağlıklı doğdu Ben inanıyorum benimkide sağlıklı olacak Dua ediyorum sadece gönlümde bir rahatlık var Benim kuzenimde hamile Samsunda özel bir hastaneye gidiyor onun doktoru ne vitamin ne 2 li 3 lü test hiç birini tavsiye etmemiş hiç boşuna aklını karıştırma demiş Ama 4 lü testi şu açıdan tavsiye ederim demiş bazı hastalıklar anne karnında tedavi edilebiliyor demiş 4 lü testte de o kesin çıkıyor demiş Sadece o kadar Dürüst iş yapmak bu kadar zor mu yani Benim dr um inançlı diyor benim dr um da inançlı türbanlı güya işin piri olmuş Şimdi çakallık kısmına geçmiş olay o afff ben nerde doğum yapacağım ya.... Şuan benim için inanılmaz bir sıkıntı bu yalnız istanbulda hemen hemen butun özel hastanelerde var bu durum 4 lü testi devletde yaptıracağım bu hafta gidiyorum hastaneye Mürvet hanım ameliyata gitmiş 2 saatden önce gelmez dediler bende orada bekliyorum bu son gittiğimde bir bankacı bhanım Siz dedi Mürvet hanımı mı bekliyorsunuz dedi evet dedim Bende geçen yıl ona gelmiştim dedi hamilelikte bir sıkıntı yaşamış acil seni ameliyata alalım demiş kadın hastanenin en iyi dr u diye güvenmiş tamam demiş evine gitmiş kadın arkadaşlarına ailesine haber vermiş hazırlığını yapıyormuş Sonra bir arkadaşı başka bir dr a sormuş O dr da demişki bunun ilaç ile tedavisi var Ameliyatlık bir durum yok demiş Şoka girdim diyor Resmen ameliyatın kıyısından döndüm dedi ben şuan asiye hanıma geldim sakın gitme o kadına dedi Bende dedim bende o kadında doğum yaptım şansmıdır nedir hiç sıkıntısız sonuna kadar devam etti ama bu şikayetleride çok duydum dedim Kadın alışmış kime ne yutturursa düz gidiyor Kimsenin ahıda kimsede kalmaz gün gelir biri o kadının ipini çekerGeçmiş olsun şu an ki gebeliginizde amniyosentez yaptirdinizmi
Sizede çok geçmiş olsun zor bir durum Benim 2 . hamileliğim 32 yaşındayım Benim yengem 42 yaşında doğum yaptı Eskiler hastaneye bile gitmiyordu yol yok ki gitsinler O zamanlarda test vs hiç bir şey yoktu nasıl doğuyordu bu çocuklar 8-10 tane çocuklar Çok araştırdım bu testleri detay detay bir çok ülke bu testleri kaldırmış Bizdede ticari amaçlı kullanılıyor Ama yakın zamanda Türkiye de de kalkacakmış Bayanların yorumlarınıda okudum iyi bir dr yada profa denk gelenler tavsiye etmemiş Yani dr lar arasında da ayrılık var Niye güvenelim ki 4 lü testi yaptırıp 7. aya kadar ekstra idrar testi falan gerekiyorsa onlarıda devlete yaptıracağım şeker testini kesinlikle yaptırmayacağım İşte bakalım doğum nereye kısmet olacak onu bilmiyorum Çok zor işim var ( Bu arada bizim bir akrabaya Kadıköy Acıbadem hastanesinde 9 . aya kadar down sendromlu doğacak bu çocuk demişler bütün testler yapılmış kesin olarak sonuç ortaya konmuş Şuan o çocuk 2 yaşında gayetde sağlıklı şen şakrak bir kız maşallah hiç bir sorunu yok Ben merak ediyorum bu insanlar hiç ölmeyeceklerini mi zannediyorlar nasıl böyle bir vebal altına girebiliyorlar Ya aldırsalardı Cinayet resmen Ha gitmiş adamı malı için öldürmüş cinayet işlemişsin Ha bu durum bence aynı şey devletin bu konuya acil el atması lazım fırsatçıların önüne bir an önce geçilmeli )merhaba arkadaşlar,
Yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben ilk hamileliğimi 35 yaşında yaşadım; fakat mol gebeliği çıktı. Sonra 2013'te yaşım 37 iken hamileliğimde bebeğe ağır down sendromu teşhisi amniosentez ile kondu; ve gebelik sonlandırıldı. İkili tarama ve 3lü tarama testleri sadece kan ve yaşa bakılarak istatiksel olarak hesaplanıyor ve 60-70 oranında doğruluk oranına sahip oluyorlar. Ense kalınlığı ölçümü de çok önemli. Tecrübeli bir doktor tarafından yapılması gerekiyor; çünkü bebek başını öne eğerse ince arkaya doğru iterse kalın çıkabiliyor. Bende 12. haftada ense kalınlığı ölçüldüğünde normaldi; fakat 17. haftada 5.8 çıktı. Sınır 6'dı ve bebeğin kalbinde odak yani delik görülünce doktorum hemen amniosentez yaptı ve sonuç 100% down sendromu teşhisi kondu. Kalbi delikti. Gebelik yasal sınırlarında sonlandırıldı.
Benimde ilk çocuğuma benzer şeyler denildi 2 li testim normal çıkmıştı 3 lü test i yaptırdım o zaman acemisin tabi karşı tarafa güveniyorsun 3 lü test hem riskli hemde Beyninde boşluk var hızla buyuyor (Vucudu küçük kalacak sürekli başı büyüyecek içine aletler yerleştirip bitkisel hayatda gibi yaşayacak öyle bir hastalık ) Acilen amniyosentez yapılması gerekiyor ve gebeliği sonlandırabiliriz dediler bende tamam dedim Evde ne çok ağladım iki gözüm iki çeşme eyy gidi Kadının biri dediki Allah ondan ebeden razı olsun öyle dedi tek dr un demesiyle olmuyor o işler Başka dr a git onlar ticari davranıyor senin ne yaşadığına bakmıyor dedi ve gözümü açtı Gittim başka dr a Çocukta hiç bir şey yok tahlillerim hepsi iyi Şuan çocuğum 3.5 yaşında çok akıllı güzel bir çocuğum var çok şükürmerhaba arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?