Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Amniyosentez yaptırmış mıydın?

Merhaba hanımlar
18 mart ta amniyo yaptırdım çok şükür sorun yasamadim, işlem sırasında cinsiyet bile öğrendim haftaya sonuç alıcam inşallah bir sorun çıkmaz Allah ım meleklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Insallah cnm.
benimde ön sonuc normal cikti diger sonuçları bekliyorum bu hafta icinde belli olmasi lazim.
Rabbim bebekletimizi bize saglikla kavustursun.
bebeginin cinsiyeti neymis?

Bende 2 gün önce amniosentez oldum. Şu anda evde 10 gün raporluyum. Sokağa çıkmak yok, eve de kimse gelemiyor. Mikrop kapmamam için. Ayrıca sadece oturup yatabiliyorum. <iş yapmak da yok Plesanta'nın yırtılma tehlikesine karşı. Daha nceki bebeğin hem kalbi delikti hem de 100% klasik tipli down sendromluydu. Düşük normal doğumla 18inci haftada aldılar. Yaşamaz de di doktor

İnşallah

Yazdim ya ön sonucum normal cikti. Digerlerini bekliyorum. Bu hafta cikar sanırım. 15 inde de detaylı ultrason var. Rabbim bebejlerimize sağlık versin

Amniyosentez sonucumun tamamı temiz çıktı. Allahıma şukurler olsun.
cnm çok sevindim ne mutlu sana şimdi ben bu işin başındayım 2 li taramam ii 3 lü 500 de 1 riskli
acaba amniyosentes yaptırsammı içim rahat değil yaptırma tarafıyım ama korkularım var yaşım 36 ve tüp bebek benmki üstelik clexane 04 iğnem var her gün kan sulandırıcı artı düşük riskim var 2 defa kanama geçirdim daha öncede sebebi bilinmewywnw 2 düşüğüm var . genede yaptırıcam sen nerede yaptırdın memnun kaldınmı ücreler nasıl bilgi verirsen bize ışık tutarsın çok sevgiler artık rahat rahat tadını çıkar hamileliğin

sevgili anneler ben 2 li taramama sevinirken 3 yazmışım pardon 4 lü taramam 500 de 1 riskli çıkttı . dr amniyosentes demedi ama küçük imkanları kısıtlı yerdeyim şuan ankarada bana ii bir hekim hastane ne biliyorsaız önerirmisiniz amniyosentez düşünüyorum. birde benim gibi tüp bebek tedavisi olan daha önce düşüğü olan ve varolan gebelliğindede kanamar geçiren düşük riski olan birdeee clexane 04 kullanan birileri varr mi bu koşullarda amniyosentezde riskli zaten dahada riski artıyor tedirginim . ne olur yardımcı olun sevgilerrr

Sagol cnm. Aminn insallah hepimiz saglikli bi sekilde kavuduruz bebeklerimize.
Ben Antalyadayim profesor perinatolog yapti benim amniyosentezi.
seni en iyi şekilde doktorun yonlendirebilir. Risklerin cok fazlaymis. Amniyosentezde de 1/200 düşük riski var biliyorsundur.
Rabbim hakkinda en hayirlisini versin

Sevgili anneler,

Ben 18 haftalık gebeyim, yaşım 34 ve ilk bebeğimi bekliyorum. Bu başlığı görünce yaşadıklarımı yazmak istedim. gebeliğimin başında üniversite hastanesine gidiyordum ikili taramamı da orada yaptırdım. sonuçlar 1180/1 çıktı. doktor riskin düşük olduğunu ve dörtlü taramaya gerek olmadığını söyledi. bir süre sonra doğumumu özel hastanede yapmak için Koru Hastanesine geçtim. orada rutin olarak dörtlü tarama yaptılar. ben ikili temiz geldiği için çok rahattım. sonucumu almak için doktoru aradığımda 96/1 risk olduğunu eşimle birlikte konuşmak için bizi beklediğini söyledi. ben bu risk oranını duyunca başımdan kaynar sular döküldü. şok oldum. sanki bana kesin bilgi vermiş gibi sabaha kadar ağladım. Allahım kimseyi evladıyla imtihan etmesin. ertesi sabah doktora gittik. doktor kararı bize bıraktı. amniyosentez sonucunun temiz gelme olasılığüı çok yüksek çünkü diğer göstergeler dörtlü taramayı desteklemiyor ama kesin emin olmanın tek yolu da amniyosentez dedi. risklerinden de bahsetti ama düşük ihtimali çok düşük dedi. hiç tereddüt etmeden amniyosentez yaptırmak istediğimi bu şüphe ile hamileliğimi geçiremeyeceğimi söyledim. eşimin karşı çıkmasına rağmen ertesi gün amniyosentez yaptırdık. profesyonel bir ekip yaptı uygulamayı ve iki dakikadan daha az sürdü. ben devam eden bir kaç günü edişe ile geçirdim. hem sonucun ne geleceği hem de amniyosentez sonunda bebeğime birşey olup olmayacağı korkusu ile dolu üç gün geçirdik. çok şükür sonuç temiz geldi. rabbime çok şükrediyorum ki uygulama sonunda bebeğime bir zarar gelmedi.

Doktora bana aldırmayı düşünüyor musun diye sordu? ben de bu soruyu kendi kendime sordum ve bebeğim bu kadar güçlü tutunmuşken, annesini bir kere olsun üzmemişken yormamışken ondan vazgeçmeyeceğimi ama buna hazırlıklı olmak istediğimi, belirsizliğe tahammül edemeyeceğimi söyledim.

benzer durumda olan annelere tecrübelerimi paylaşmak istedim. Bu kararı vermede karakteriniz çok etkili bir faktör. eğer karakter olarak rahat bir insansanız ve diğer parametreler bebeğinizdeki bu ihtimali desteklemiyorsa bebeklerinizi bu riske atmamamızı öneriririm. ben şimdi ne cesaret bunu yaptırmışım diyorum ama kendi karakterimi çok iyi bildiğim için verdiğim karardan pişman değilim. Rabbime şükrediyorum bebeğim (genetik olarak ) sağlıklı olduğu ve kendi ellerimle onu tehlikeye atmama rağmen onu bana bağışladığı için.

Arkadaslar iyi akşamlar nolur bana yardımcı olun moralim cok bozuk ikili tedtim bıraz yuksek cıkmıs doktor amniyosentez önerdi sizce nedir

Eklentiler

• received_814321188646929.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 293
mrb canım bende 2 li tarama testi normal çıktı ense kalınlığı normaldir fakat 3 lu tarama da biraz risk çıktı amniosentez düşünmüyorum sen ne yaptın ayrıntili ultrasona girdimi

mrb canım bende 2 li tarama testi normal çıktı ense kalınlığı normaldir fakat 3 lu tarama da biraz risk çıktı amniosentez düşünmüyorum sen ne yaptın ayrıntili ultrasona girdimi
Ayrıntılı ultrasona girdim canım çok şükür herşey normal çıktı. Şu an 32. haftamdayım gayet iyi herşey yolunda gidiyor Allaha şükür. Risk değerin kaç çıktı canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…