Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

ben şu an izmirdeyim.burda 3 lü testimi yaptırdım.ama dbakırda oturuyorum.pazartesi dbakırdaki kendi dr uma danışacam ve ona göre karar vermeyi düşünüyorum.çünkü dbakırdaki dr umun çok daha iyi olduğuna inanıyorum.çevremdekiler riskli ve yaptırma diyorlar.sizce 1:195 down sendromu için nasıl bir oran?

hayatım zaten yaş 35 olunca yaşa bağlı bu oran direkt 250de bire düşüyor sanırım sende enzim yada hormon miktarlarına bağlı olarak orande bir düşme olmuş bence yüksek bir oran canım benim bebeğimde 25 binde bir olan bir anomali bulundu canım hayatta olmaz diye birşey yok tedbirli olmak gerek bence bu benim fikrim canım allah göstermesin canım gönlünü ferah tut ama bence testini ihmal etme

Arkadaşlar bu yazdıklarım çok önemli,lütfen sizde dikkatli olun.üçlü test yaptırdım sonuç 1:196 çıktı yani riskli,doktor amniyosentez önerdi.o gece eşimle uyuyamadık,çok kötü oldum.başka bir hastanede yaptırdım ve sonuç 1:1124 çıktı.farka bakar mısınız? ilk hastane yanlış bakmış(ikili testim ayrıca bebek gelişimi ve ölçümleri,diğer testler hepsi normaldi)hem de bu derece önemli bir testi.gidip şikayet edecek o testi yapanı bulacaktım.geçen hafta gidemedim ama kağıtlar elimde bu hafta gidecem inşallah.Tabiki herşey Allah tan.o ne dilerse o olur ama insan hayatı bu kadar değersiz olmamalı.ya amniyosentez yaptırsaydım,ya düşük yapsaydım bunun hesabını kim verecekti.nolur sizde dikkatli olun..

kardelen arkadaş yazdıkların gerçekten inanılmaz.şimdi iki arada bi derede kaldım.bugün dr uma gittim.3 lü tarama test sonuçlarımı gördü.ultrasonda baktı ve herşey normaldi.ama bebeğin yüzünü göremedi.dolayısıyla burnuna bakamadı.ellerine baktı.bir elinde küçük parmağın biraz kısa göründüğünü söyledi.bu down sendromu için bir belirti olabilirmiş.ama kesin değil tabi.ve bana diğer dr un dediği gibi amniosentez önerdi.dr adı verdi ve yarın üniversite hastanesinde yaptırmam gerektiğini söyledi.yarın gidip yaptırıcam.riske atmak istemiyorum.yoksa gebeliğim çok kötü geçecek.bilmem bana katılır mısınız?

Benim ikili ve üçlü testlerim çok ii çıktı fakat ayrıntılı ultrasonda sorun çıkmıştı şoka girdik istanbul izmir gezmediğimiz prof. kalmadı hepside aminosentez dedi bu arada 27 haftalık hamileydim napılabilicekse??? sonunda 3 ay böle geçemez diyip aminosentez yaptırdım geçmek bilmeyen 4 haftadan sonra sonucum bugün çıktıııı inanılmaz mutluyum :))) Allah bu mubarek günlerde hepinizin yardımcısı olsun kimseye bunlara yaşatmasın inş... ve inş.burda benim başkalarının sonuçlarını okuyup umut bulduğum gibi bu msjda size umut olur ve tez zamanda temiz sonuçlarınızı alırsınız.

yaptır arkadaşım sen bebeğin burnunu görebilseydi iyiydi burun kemiği uzunluğu da bir down sendromu belirtisi için rahatlasın yaptır bence

canım, belirti olmasaydı bile yaptır derdim sana... neyle karşılaşacağını insanın önceden bilebilmesi kadar güzel bişey olamaz. hem siz öyle söylenenlere inanmayın...düşü riski inaanılmaz az...uzman eller öneli bu iş için...opuyorumnanaktan
bebeklerin sağlığından önemli olamz hiçbirşey değil mi?:asigim:

arkadaşlar dün AS yaptırdım.sorunsuz oldu.ve AS den sonra dr bana ne yapmam gerektiği konusunda bişey söylemedi.meğer çok iyi dinlenmek gerekiyormuş.ama ben bugün okula gittim geldim ve şuanda karnımda belli belirsiz ağrılar oluyor arada sırtıma da vuruyor.akıntım ve kanamam yok.ayrıca bebiş çok hareketli.sizce bu durum riskli bir durum mudur?çok korkuyorum.lütfen yardım edin.

geçmiş olsun canmm...kaç haftalık hamilesin?

yine de sızıntı var mı kontrol et
iğnenin battığı yerde keseden sızıntı olabilir
beyaz çamaşır giy
amniyo sıvısı yeşilimsi sarı gibi bir renk

yani bu ağrılar normal mi?sızıntı falan yok.cevaplarsan ok sevinirim.

benim de olmuştu ağrım
sanırım biraz da psikolojik
ama öyle dayanılmaz falan değildi benim ağrım
ben yine de korkup 3. gün doktoruma gitmiştim
sende ara ve git yarın baksın bebişine doktorun
kim yaptı amniyosentezini

AS i diyarbakırda üniversite hastanesine bir doç.dr var o yaptı.ama özelde yaptı.dediğin gibi öyle dayanılmaz ağrılar yok.değişik anlatılmaz bir tür ağrı.anlatamıyorum yani.bir de devamlı değil bu ağrılar.gelip gidiyor.sence nedir bu?sen dr a gittiğinde dr ne demişti sana?

bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu suyunun da çok iyi olduğunu söylemişti canım
korkma seninki de iyidir
hareketlerini hissedebiliyor musun?
ben çok erken hissetmiştim 16. hafta falandı
eğer bilmiyorsan bir öneride bulunayım sana
arka tarafı düz olmayan hafif bir kumandayı tv kumandası falan al
uzan karnının üstüne koy bebiş gelip ona vuruyor
umarım seninki de kumanda savaşına girenlerdendir de hareketlerini görür rahatlarsın
bir çok anne adayında işe yarıyor

aa bunu ilk defa duyuyorum şu kumanda olayını.neden bebiş böyle bir tepki veriyor?benim bebeğim çok hareketli.sürekli hareket ediyor.

slm arkadaşlar ayrı bi konu açmıştım ama zaten böyle bir konu varmış bende dün amniosentez yaptırdım. sonuç bekliyorum en zor aşama çok canım sıkılıyor..((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…