- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.881
Arkadaşlar ikili ve üçlü test yaptırdım.yaş riski ve trisomony 18 im riskliydi.aminosentez yaptırdım ve rahatladim. Aminosentez i o kadar gözünüzde buyutmeyin 5 dakkalik bir olay sonrası bir iki gün dikkat yetiyo.ben ozelde bile yaptirmadim eğitim hastanesinde yaptırdım. Su an 26 haftaligim. Aytintiliyada baktirdim .hemde iki ayrı yerde .yani demek istediğim benim gibi pimpirikliyim iseniz 9/ayı böyle kafayı yiyerek gecuremezsiniz aminosentez yaptirin ve rahatlayin
Benim ikili testindeki yaş riski çıkmıştı sonra uclu yaptırdım onda da trisomony 18 riskli çıktı buna dayanarak aminosentez yaptırdım oda temiz çıktı zaten.2 li mi 3 lümü peki en doğruya yakın yanı genelde 2 li testte trmz 21 riski az çıkmışsa amniyosentez negatif çıkıyor dıyorlar %85 miş yakalama olanağı
2'li test sonucum oldukça düşük risk 4'lü test ise 1/30 oranında yüksek risk çıkınca ve doktoruma da ulaşamayınca başladım araştırmaya amniyosentezi son seçenek olarak kabul ederek kan tahlillerine yoğunlaştım bir günde hepsinin adını ezberledim. Ankara'da bir yerden 2300 tl gibi bir fiyat aldım İstanbul'da 1900 tl gibi bir fiyat verdiler ve testin artık Türkiye'de yapılmaya başlandığı söylediler.Daha 2 hafta olmuş uygulama.
Bir arkadaşımın yönlendirdiği doktoruna gittim o da doğruluk payı 99,92 olan bir kan testine yönlendirdi sonuç EVET ya da HAYIR niteliğinde olacakmış ancak 16 mayısta yaptırdığım ve 7 gün içinde çıkacağını iddaa ettikleri test 10.gün de hala belli değil !Ne yaptınız neye karar verdiniz lütfen haberdar edin
Kizlar ya ben de ayni durumdayim uclu testte 1/103 risk vardi. Kalpte ekojenik odak ayak parmaginda ayrilik ve son olarak fl boyu kafadan 10 gun geri daha 29. Haftadayim umarim artmaz. Kafayi siyirsam mi bilemedim. Dr belki senin gibi kisa boyludur dedi:)Doğumuna çok az kalmış bu üzüntüyle geçirdiğimiz zamanların bebişlerimizle acısını çıkarırız önce sen sonra ben ve diğer bütün annelerin güzel haberler vereceğine inanıyorum biliyorum zor ama biraz sakin olmaya çalış
Ne yaptınız neye karar verdiniz lütfen haberdar edin
Merhaba yazı okurken kendimi gördüm benimde risk 1.5o di kafama çok takmıştim a.s de olmamıştı bebişin ede inan bir hastane çıkışı aldım başka bişey almadım hep oğlumun kıyafetlerini kullandım şükür sağlıklı doğdu suan 3.5 aylık darısı sana hem benim kızım pek hareket etmezdi karşımda siparis doğdu hala sakin bir bebek hiç yüzüme sıkıntı yapma allahın izni ile sağlıklıdır bebeginKontrolümüze gittik herşey yolunda görünüyor kafası 3 hafta vücudu 2 hafta öndeydi normale dönmüş kafa ve vücut sadece 1 hafta önde 2050 gr oğlum biraz tombik dedi doktor nst ye bağlandım ondada herşey yolunda dedi ama benim psikolojim hiç iyi değil önceden sürekli düşünür üzülürdüm şimdi hiç bir şey hissetmiyorum üzülemiyorum bile hiç hazırlık yapamıyorum sonra kendime kızıyorum sanırım doğum yaklaştıkça stres korku artıyor ve kim ne derse desin o 36 da 1 ihtimali kafamdan atamiyorum
Darisi da bize olsun insallah..Merhaba yazı okurken kendimi gördüm benimde risk 1.5o di kafama çok takmıştim a.s de olmamıştı bebişin ede inan bir hastane çıkışı aldım başka bişey almadım hep oğlumun kıyafetlerini kullandım şükür sağlıklı doğdu suan 3.5 aylık darısı sana hem benim kızım pek hareket etmezdi karşımda siparis doğdu hala sakin bir bebek hiç yüzüme sıkıntı yapma allahın izni ile sağlıklıdır bebegin
Insallah rabbim korktugumuza ugratmaz. Ben artik dr a bile gitmek istemiyorum. Her gidisim ayri olumsuzluk.Amin kızlar inşallah gece dalıp gidene kadar dua ediyorum sabah gözümü açıp dua ediyorum eşimde yanımda değil bazen çok umutsuz oluyorum korkuyorum tek duam sağlıklı olsun oğlum sonra herşeyini alırım zaten şuan gözümde hiç birşey yok
Kontrolümüze gittik herşey yolunda görünüyor kafası 3 hafta vücudu 2 hafta öndeydi normale dönmüş kafa ve vücut sadece 1 hafta önde 2050 gr oğlum biraz tombik dedi doktor nst ye bağlandım ondada herşey yolunda dedi ama benim psikolojim hiç iyi değil önceden sürekli düşünür üzülürdüm şimdi hiç bir şey hissetmiyorum üzülemiyorum bile hiç hazırlık yapamıyorum sonra kendime kızıyorum sanırım doğum yaklaştıkça stres korku artıyor ve kim ne derse desin o 36 da 1 ihtimali kafamdan atamiyorumÜzülmeyin inşallah herşey yolundadır sizi okuyunca reyyanın dediği gibi kendimi görür gibi oldum bende hiçbi hazırlık yapamadım sanırım herkes aynı şeyleri hissediyo hemen hemen , akşam yatarken sabah uyanınca hep aklımda aynı şey vardı benimde hem ikili hem üçlü yüksekti ikili 69 da 1 di üstelik benimde 32 haftadan sonra fl 1 hafta geriden gelmeye başladı kafa 2 hafta önde gidiyodu ama çok şükür Rabbime sağlıklı doğdu oğlum inşallah sizlerinde evlatlarınız sağlıkla dünyaya gelir şimdi o pskoljiden çıkınca şunu düşünmeye başladım hayatta hiçbirimizin bişey için garantisi yok sağlıklı doğan evlatlarda bianda hastalanabilir ve çok başka hastalıklarda mevcut o nedenle çok kafaya takmamaya çalışın bol dua edin Allahım hiç kimseyide evladıyla sınamasın Allah yardımıcınız olsun size sağlıkla bebekleri kucağınıza almayı nasip etsin bizede sağlıkla büyütmeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?