- 25 Nisan 2012
- 4.527
- 1.076
- 173
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #4.021
Arkadaşlar benim 2li testim çok iyi 3lü testim 36/1 oranında yüksekti burda çok yazdım belki okumuşsunuzdur belki bu kadar sayfa içinde en yüksek iki üç orandan biri benimdi sizler 200/1 170/1 gibi oranlara çok endişeleniyorsunuz düşünün benim 36/1 di ve ben amniyosentez yaptırmamıştım sadece ankarada eyüp ekici var özellikle yazıyorum okuyanlara faydası olsun diye çok tecrübeli bir doktor o çocuğumun iyi olduğunu söylemişti bende eğer amniyo sonucu kötü gelirse aldırma düşüncesi oluşabilir diye sonucun kötü olmasından korktuğumdan yaptırmadm ne yalan söyleyeyim şimdi olsa aynı kararı vermezdim çünkü 15inci haftamdan sonra ne yerdeydim ne gökte boğazımda bir düğüm kalbimde bir sızı bekledim gerçekten çok zordu velhasıl bebeğime kavuşalı 3 hafta oldu down sendromu yok ama ben 2 hafta boyunca hala çocuğumu inceledim kimseye söylemeden o psikolojiyi zor atlattım kendimce yorumlarım şöyle bu testler ister ikili ister üçlü dörtlü farketmez riskiniz varsa ehil bir elde amniyosentez yaptırın kendinizi çok fazla yıpratmayın çünkü çok ağır bir psikoloji doğumda bile sürekli hıçkırarak ağladım hep downlu mu diye sayıkladım hep 3 çocuk isteyen ben ikinciyi bile düşünemiyorum kötü geçen hemileliğimden dolayı ama her şey Allahtan çoğunlukla testler tertemiz çıkıyor ama downlu oluyor Allah kalbinize ferahlık versin herkes sağlıkla kavuşsun bebeğine
Neyim yokki bi dokun bin ah isit misali..uclumuz kotu cikti bizim..ayrica bobrek genislemem var ve acil stent takilmasi gerekiyo napcagimi sasirdimmAmin canım,senın neyin var sanada cok gecmıs olsun?
Hanimlar o kadar zorlu bi surecten geciyorum ki acaba bende sizin gibi saglikla bebegime kavusabilcek miyim benim icin dua edin nolur hem benim icin hem bebegim icin...cok duygulaniyorum yazdiklarinizi okuyunca..Sevgili g aynı şeyleri yaşamışız.bende doğumdan sonra sürekli bebegimi inceledim.acaba dawn varmı diye siz dr doğumdan sonra sorununuzu anlattinizmi böyle risk var diye ..ben bebeğimi hiç kabullenmedim istemedim doğumu bile gecikse diye baktım korktum göreceğim sonuçtan şimdi bizimki çok yaramaz gece gündüz beni uyumuyor bende ona senden şikayetçi olmayacağım diyorum çocuğumun hakkına girdim 4 .5 ay boyunca
Hayirli olsun insss Allahim bundan sonra yuzunuzu guldursun hem.sizin hem bizim..amniyosentez yada yurtdisina kan gondermis miydinizS sevgili-g A Antalis ben de sizinle aynı sürecten gectim.. Uclu testim 103/1 di. Detaylı usg de kalbinde pArlaklık vardı. 35. Gebelik haftasından sonra bebegimin kafası büyümedi. O kadar zor zamnlar gecirdim. 5 gun once 38+6 da kızım normal dogumla dunyaya geldi. Once hemşirelere bebegi babasına berin dedim. Korktuö çünkü görmekten. Sonra yanımda giydirirlerken bebek nasıl diye sordum hep. Eli ayagı duzgun mu diye? Nasıl bir stresle dogum yaptım benı anlarsınız. Dogumdan sonra cocuk dr u geldi inceledi. Down sendromu riskini soyledim. Oyle bir bulgu goremedim desi. Ama kalbinde azcık ufurum var dedi. O da yıktı beni. 3 gun sonra tekrar cocuk dr una gittik 3. Gun kontrolüne ordaki dr da down sendromuna dair bulgu ypk. Kasları oldukca guclu ve cok hareketli bi bebek dedi. Sonra cocuk kardiyolojisine götürdüm. Kalbini ve nabZını dinlediler.ni sorun cıkmadı. Yatın yine kontrol var topuk kanı için. Ben tabii hala bu Korkuyı atamadım ustumdem tıpkı senin gibi S sevgili-g ama kızımın saglıklı olduguna inanıyorum. Rabbim bınları kimseye yaşatmasın.
Hayır ikisini de yaptırmadım. Tevekkul ettim. Sabırla bekledim..Hayirli olsun insss Allahim bundan sonra yuzunuzu guldursun hem.sizin hem bizim..amniyosentez yada yurtdisina kan gondermis miydiniz
Saglıkla dogacagından eminim. Dogmasa ne olur ki? Kokusu yeter... Ama allahım sana da sbır versin.. Zor bir surec.. Sonu mukafaat olacak eminim.Üçlü testim 77/1 çıktı ama amniyosentez yaptırmadım çünkü fikrimiz değişmeyecek sonuç ne olursa olsun.
İyi bi hamilelik geçiriyorum çok şükür şimdiye kadar bi sıkıntım olmadı.
Evet beklemek insanı yıpratmıyor değil ama takdir Allahtan tevekkül bizden.
İnşallah sağ salim kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz..
Hayirli olsun canimmm rabbim mubarek gunun hatrina bize de yavrularimizi kucagimiza aldigimiz gunleri gostersin inss..neler yasadigini gayet iyi anliyorum ayni seyleri yasayan bi anne adayı olarak ..Allah evladini sana bagislasinnbebeğim doğduktan sonra buraya yazacağıma söz vermiştim ve çok şükür şimdi kollarımda kucuk bi melek var.. ikili test sonucum 59/1 geldiğinde dünyam yıkılmış gibi hissetmiştim. sonucu aldığım gunun aksamı unlu bı proftan randevu aldım bana soyledıgı tek sey yüksek bır rısk görmezden gelemeyiz amnıyosentez yapmalıyızdı.. hatta yapacağı tarihi bile belirleyip randevumuzu almıştık. eve geldık günlerce araştırdım ınternette okumadığım tek bır sayfa kalmadı. bebegı sağlıkla doğanlar umut olsada ıkımdekı yangını söndüremiyordu. cok düşündüm amnıyosentezın de riskleri vardı ve ben ne olursa olsun bebeğimden vazgeçemeyeceğim için yaptırmaktan vazgectım. ayrıntılı ultrason için ankarada unlu bı radyolog olan eyup ekıcıye gıttım o da ultrasonda görülen bı sıkıntı olmadığını buyuk ıhtımalle bebgınım sağlıklı olduğunu soyledı . hamileliğimin sonuna kadar sadece dua ettim .. inandım sağlıklı olduğuna... cok şükür şimdi kızım kollarımda ve sağlıklı..
Slm anneler benim bebeğimde 19 haftalık kalpte parlaklık ve böbrek te genişleme tespit ettiler down sendromlarda görülebiliyormuş bu durum 4 lü taramam henüz çıkmadı çok zor günler Benim durumumda olup bebeği sağlıklı doğanlar varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?