Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Haklısın bıraz umut oldunuz benımde 157/1 dedıgınız gıbı ,korkuyorum
yenıden yaptırdım testı, renklımde cok sukür cok ıyı cıktı,harıka bir dr,a rastladım Allah tan da bana tekkk,tekkk damarlarına kadar anlattı 1 saat

Ben 2li testin 2/1 olduğu kişide duydum aile hekimime anlattığım da o söylemişti.doktor arkadaşıymış amniyosentezde yaptırmamış ve Bebeği sağlıklı dünyaya gelmiş. Aslında bu tahmini testler olasılık veriyor olduğu anlamına gelmiyor,gelde bunu anne yüreğine anlat allahım sıkıntısı olan arkadaşları mın gönlüne ferahlık versin. Sağlıklı şekilde kucağınıza alın inşaallah

Sevgili g aynı şeyleri yaşamışız.bende doğumdan sonra sürekli bebegimi inceledim.acaba dawn varmı diye siz dr doğumdan sonra sorununuzu anlattinizmi böyle risk var diye ..ben bebeğimi hiç kabullenmedim istemedim doğumu bile gecikse diye baktım korktum göreceğim sonuçtan şimdi bizimki çok yaramaz gece gündüz beni uyumuyor bende ona senden şikayetçi olmayacağım diyorum çocuğumun hakkına girdim 4 .5 ay boyunca

Hanimlar o kadar zorlu bi surecten geciyorum ki acaba bende sizin gibi saglikla bebegime kavusabilcek miyim benim icin dua edin nolur hem benim icin hem bebegim icin...cok duygulaniyorum yazdiklarinizi okuyunca..

ben testten sonra doktorun tavrından dolayı doktorumu değiştirmiştim yeni doktorumada her kontrolde bir belirti var mı diye soruyordum doğumda bebeğim doğduğunda doktorumun ilk söylediği hiç bir sendromu yok rahatla artık oldu sonra başka bir çocuk doktoru geldi hiç bir down sendromu belirtisi yok dedi ve ben sonrasında başka çocuk doktoru aile hekimi ebeler herkese soruyordum ve hep olmadığı cevabını aldım ona rağmen genetik testi yaptıracaktım ama bir süre sonra çocuğumun downlı olmadığını gördüm gerçekten ve benim eşim hamilelikte hep çok rahat ve olumluydu olsa bile bizim bebeğimiz derdi ve ben bir gün çocuğum sağlıklı olsun isterse hiç uyutmasın hep ağlasın gıkımı çıkarmam diyordum ve tekrar et diyip ses kaydı aldı :) yani hep aynı şeyleri yaşıyoruz ama doğumdan sonra daha iyi anladım ki çok zor bir karar almışım çünkü oğluma baktıkça içim sızlıyor topuk kanı alınırken dahi ağlamasına dayanamadım hep dua ediyorum allah tüm bebeklere şifa ailelerine sabır versin

S sevgili-g A Antalis ben de sizinle aynı sürecten gectim.. Uclu testim 103/1 di. Detaylı usg de kalbinde pArlaklık vardı. 35. Gebelik haftasından sonra bebegimin kafası büyümedi. O kadar zor zamnlar gecirdim. 5 gun once 38+6 da kızım normal dogumla dunyaya geldi. Once hemşirelere bebegi babasına berin dedim. Korktuö çünkü görmekten. Sonra yanımda giydirirlerken bebek nasıl diye sordum hep. Eli ayagı duzgun mu diye? Nasıl bir stresle dogum yaptım benı anlarsınız. Dogumdan sonra cocuk dr u geldi inceledi. Down sendromu riskini soyledim. Oyle bir bulgu goremedim desi. Ama kalbinde azcık ufurum var dedi. O da yıktı beni. 3 gun sonra tekrar cocuk dr una gittik 3. Gun kontrolüne ordaki dr da down sendromuna dair bulgu ypk. Kasları oldukca guclu ve cok hareketli bi bebek dedi. Sonra cocuk kardiyolojisine götürdüm. Kalbini ve nabZını dinlediler.ni sorun cıkmadı. Yatın yine kontrol var topuk kanı için. Ben tabii hala bu Korkuyı atamadım ustumdem tıpkı senin gibi S sevgili-g ama kızımın saglıklı olduguna inanıyorum. Rabbim bınları kimseye yaşatmasın.

Senin adına çok sevindim canım allahım kimseyi evladıyla imtihan etmesin .o stresi hemen atman mümkün deil biz 1.5 aylık olduk 8 çocuk dr gördü hala şüphe ediyorum.dr sorduğumda biz hemen anlarız ds li bebeği dedi. onun için endişe etmene gerek yok bebegine sıkı sıkı sarıl ve benim yerimede kokla ve evladının keyfini çıkar

Hayirli olsun insss Allahim bundan sonra yuzunuzu guldursun hem.sizin hem bizim..amniyosentez yada yurtdisina kan gondermis miydiniz

Üçlü testim 77/1 çıktı ama amniyosentez yaptırmadım çünkü fikrimiz değişmeyecek sonuç ne olursa olsun.
İyi bi hamilelik geçiriyorum çok şükür şimdiye kadar bi sıkıntım olmadı.
Evet beklemek insanı yıpratmıyor değil ama takdir Allahtan tevekkül bizden.
İnşallah sağ salim kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz..

Saglıkla dogacagından eminim. Dogmasa ne olur ki? Kokusu yeter... Ama allahım sana da sbır versin.. Zor bir surec.. Sonu mukafaat olacak eminim.

bebeğim doğduktan sonra buraya yazacağıma söz vermiştim ve çok şükür şimdi kollarımda kucuk bi melek var.. ikili test sonucum 59/1 geldiğinde dünyam yıkılmış gibi hissetmiştim. sonucu aldığım gunun aksamı unlu bı proftan randevu aldım bana soyledıgı tek sey yüksek bır rısk görmezden gelemeyiz amnıyosentez yapmalıyızdı.. hatta yapacağı tarihi bile belirleyip randevumuzu almıştık. eve geldık günlerce araştırdım ınternette okumadığım tek bır sayfa kalmadı. bebegı sağlıkla doğanlar umut olsada ıkımdekı yangını söndüremiyordu. cok düşündüm amnıyosentezın de riskleri vardı ve ben ne olursa olsun bebeğimden vazgeçemeyeceğim için yaptırmaktan vazgectım. ayrıntılı ultrason için ankarada unlu bı radyolog olan eyup ekıcıye gıttım o da ultrasonda görülen bı sıkıntı olmadığını buyuk ıhtımalle bebgınım sağlıklı olduğunu soyledı . hamileliğimin sonuna kadar sadece dua ettim .. inandım sağlıklı olduğuna... cok şükür şimdi kızım kollarımda ve sağlıklı..

Hayirli olsun canimmm rabbim mubarek gunun hatrina bize de yavrularimizi kucagimiza aldigimiz gunleri gostersin inss..neler yasadigini gayet iyi anliyorum ayni seyleri yasayan bi anne adayı olarak ..Allah evladini sana bagislasinn

Merhaba arkadaşlar bende çok zor geçirdim bu süreci ve sizinle paylaşmak istedim doğum yapalı 15 gün oldu rabbime binlerce kez şükürler olsun ki yavrumu kucağıma sağlıkla aldım.ikili test sonucumda bir risk olmadı fakat üçlü test im 1/50riskli çıkmıştı Nasıl zor Zaman'lar geçirdiğimi anlıyorsunuzdur tevekkül etmekten başka birşey gelmedi elimden.ayrıntılı ultrasonumuz da temiz çıkmıştı.rabbim bizleri bu süreçte imtihan ediyor arkadaşlar gönlünüzü ferah tutun bu risklerin hiçbir önemi yok aslında doğruluk payı da çok düşük test yaptırmamak en doğrusu.tevekkül tevekkül... O ol der ve oluverir...inanıyorum ki sağlıkla bebeklerinizi siz de kucağınıza alacaksınız Rabbim yardımcımız olsun

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek başlamak istiyorum.
Benim kızım şuanda 1,5 yaşında çok şükür hiç bir şey çıkmadı . Amniyosentez yaptırmadım harmony test yaptırdık.
temiz çıktı. Bence içinizi ferah tutun benim hamileliğimde 130/1 risk vardı. Bu dönemde herkese söylüyorlar. Ama içinz rahat etsin diye harmony test yaptırabilir siniz . Sanırım gebzede tubitak ucuza yapıyormuş . yurt dışına göndermenize gerek yok.

Merhaba arkadaslar,12haftalik hamileyim 2li test yaptrdm risk sonuclarim cok sukur iyi,yalniz papp-a degerim 0,47 mom 0.25 cikti.aranizda sonuclari boyle olan bebisine kavusmus yada ilerlemis hamileligi olan var mi?

Slm anneler benim bebeğimde 19 haftalık kalpte parlaklık ve böbrek te genişleme tespit ettiler down sendromlarda görülebiliyormuş bu durum 4 lü taramam henüz çıkmadı çok zor günler Benim durumumda olup bebeği sağlıklı doğanlar varmı

Canım ayrintiliya girdinmi? Brnimde 3 lude tahliller dusuk cikmisti ama,ayrintilidaki dr,super birisi o beni cok rahatlayti 16.haftada gitmistim bide simdi gittim sorun yok şükür,amiyosentezede gerek kalmadi istanbul daysan git derim kesiikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…