Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Off ben de haftaya bugün Amniyosentez yaptırmış olucam, yaklaştıkca gerilmeye başladım. Ama sonuçtan değil, iğneden korkumdan :)
Doktorum ense kalınlığı ve burun kemiği sonuçlarının normal olduğunu, cvs yerine amniyosentezi de bekleyebileceğimi söyledi. Ben de cvs'den çekindiğim için bekliyorum bakalım... Burada kolay bi işlem olduğunu okumak beni rahatlattı :)

Ben amniyosentez yaptırdım. Çok kolay oldu. İğne kıl kadar zaten ultrason eşliğinde yapılıyor bebeğe ve plasentaya kesinlikle zarar vermemesi için azami dikkat gösteriliyor. İşlemden sonra 1 saat istirahat edip evime gittim. Hiç birşey olmadı.Sonuçlarda normal çıktı. Darısı başınıza

bende cvs yaptırdım. acı yok ama sadece çok rahattt dayanılabilecek baskı hissi var. kes,inlikle ağrı acı yok kızlarrr, hiç korkmayın. aynı gün bıcı bıcı yapabilitoruz, tek yasak şey 15 gün ilişki!!

kızlar rıza madazlıya giden var mı ben amniosentezi ona yaptırmak istiyorum ve rıza hocadan randevu almaya çalışıyorum da bilgilendirirseniz sevinirim

ben 36 yaşındayım ve 4 lü testimde 1.516 çıktı ben amniyosentez yaptırdım ve çaresizce bekliyorum pisikolojim çok bozuk bende down sendromu riski olup olmadıgını bekliyorum çanını sıkma ayşenur inşallah bişey çıkmaz...

cokta riskli çıkmamış sıkma kendını sunu unutma amnıosentezınde %33 erken doğum rıskı var doktorların söylemedıgı bu riski göz önünde bulundur

Valla ben de ilk defa duyuyorum bunu. Evet risk var ama %33 ???!!!
Zaten amniosentezden once de doktorlar sizi bilgilendiriyor, risklerden bahsediyorlar, hatta bana bir kagit imzalatmislardi.bunlar riskleri kabul ediomusunuz diye. bu yasal zorunluluk bildigim kadariyla. ama %33 risk yok arkadaslar, yapmayin :)

Korkulacak bir islem de degil yeter ki emin ellerde yapilsin, ve sonrasinda kendinize dikkat edin. Bakin burda onca kisi amniosentez yaptirdigini yaziyor ve buna bagli kayiplar oldukca az. Sizin ve bebeginizin gelecegi hayati soz konusu...Ha tabi kotu bir sonuc ciksa bile aldirmayi dsunmuyorsaniz, yaptirmamak da mantikli...

Herkese sagliklar dilerim...

ewet canım tamammen katılıyorum sana... %33e bende şaşırdım çok komik yaaa... yalan yanlış şeyler yazmayın arkadaşlar lütfen.. bende dediğim gibi cvs yaptırdım,, kağıt imzaladım ve burada böyle bir ihtimalin olduğu fakat bunun cvs bağlı olup olmadığının bile bilinmediği ifade ediliyorrr...
eğer bebeğinizin hatta sizin geleceğinizde tabiiki söz konusu ise, hayatta risk almak gerekiyor tabiii...

yüzde 33 diyen doktorun doktorluğundan şüphe ederim ben benim eşim doktor ben anestezi teknikeriyim tam 8 yılım geçti ege üniversitesi hastanesinde binlerce doktorla çalıştım hiç böyle şey duymadım bu ne ya bnede cvs oldum ve allaha şükür cvs e bağlı hiçbir şey olmadı

Cnm, aynen katiliyorum...

Bencede, yeterki iyi bi dr ile yola devam edin...Cok da korkulcak birsey yok...iyi doktor ve iyi bakimla biraz da dikkatle tamamdir

Arkadaşlar bende üçlü test sonucu amniyosentez yaptırdım ve 21 günün sonunda şükürler olsun ki güzel haberler aldım..Allah inşallah sizlerede bu güzel haberleri duymayı nasip etsin..bende risk oranı 1/27 olarak çıkmıştı..Test hiçde zor birşey değil kolundan kan aldırmaktan çok daha kolay ve acısız.. Doktorum teste başlamadan önce bazı bilgiler verdi.. Sıvı iğne ile alınacağı için Allah korusun iğnenin yanlışlıkla çocuğun bi tarafına batma olasılığına karşın bebeğini 200 de 1 kaybetme ihtimalin var dedi...o yüzden Amniyosentezi yapan hekimin başarısı deneyimi çok önemli..bu konuda tecrübeli ellere emanet olun lütfen.. zaten iğne ucunu ultrason eşliğinde görerek işlem yapılıyor.... Yani her şey 5 dakikalık bir işlem o yüzden korkmayın... Bu sıkıntıdan kurtulunca sizlere yazacağıma kendi kendime söz vermiştim.. Aklınıza sakın olumsuz bi şey getirmeyin..21 günün sununda inşallah güzel haberler alırsınız...Bebeklerinizle Mutlu günlere inşallah..

tebrikler şekerrrrr

Cok tebrik ederim Bebeginizle beraber saglikli mutlu gunler dilerim. Risk de yuksekmis sabirla beklemmisiniz, mutlaka zor olmustur ama gecmis gitmis cok sukur.Herkese ornek olsun :)

hadi hayirli olsun canim saglikla kucagina al isallah....bzizm daha 1 haftadan cok
var bekliyoruz bakalim zaman bu sefer cabuk geciyor 1 yasinda bir oglum var da
onunla ilgilen iste ara sira aklima geliyor isallah hayirli sonuclar alirim diye
o kadar

arkadaşlar aranızda amnıosentezı doktor ense kalınlıgından şüphelenıp de yaptıran varmı?

ben canım
ama bana acil cvs yaptılar sonuç olarak aynı test genetiğine bakıldı yani sadece erken sonuç almamız için cvs yapıldı
senin bebeğinin ense kalınlığı kaç canım

ben canım
ama bana acil cvs yaptılar sonuç olarak aynı test genetiğine bakıldı yani sadece erken sonuç almamız için cvs yapıldı
senin bebeğinin ense kalınlığı kaç canım

YA CANIM NOLUR bana cvp ver sonucun nezman cıkıcak ben 10. haftada gittim doktor erken suan ama kalınlıktan suphelenıorum dedı ama cumartesı gıdıp olcum ve kan testı verıcem 10 gundur uyku uyumuorum senın kaç mm dı kalınlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…