Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

insallah canım insallah hayırlı haberler alırım

yanlış hatırlamıyorsam bugün amnio olacak ve doktora kontrol için gidecek arkadaşlarımız vardı.
acaba herşey yolunda mı?
benim de yarın ultrason kontrolüm var.
bant için neler dicek doktorum, heyecanla, merakla, sabırla, umutla bekliyorum.
sizlere de inşallah güzel haberler veririm.

Arkadaşlar az önce geldim kontrolden.Ultrasonumda herşey normal çıktı.belki afp yüksekliği benim karaciğerimden kaynaklanabilirmiş.yarın karaciğer ultrasonu çektireceğim.yine de ilerleyen haftalarda bağırsak tıkanıklığı görülebilir,bağırsaklara dikkat edeceğiz dedi Dr.bir de 2li 3lü testte down sendromu riski görülmese de ben herhangi bir risk görüldüğünde amniosentez öneriyorum dedi.şimdiye kadar 400 den fazla amniosentez yaptım bi sorun olmadı dedi tabi yine de risk her zaman vardır diyor.hayırlısı bakalım.başka bir hastanede 4lütest yaptırmıştım onun sonucu da yarın aynı çıkarsa ve karaciğerimde bir sorun yoksa büyük ihtimalle amniosentez yaptırcam.yalnız amniosentez sadece kromozomal hastalıklar için rahatlatacak bizi ki bunlarda zaten risk çıkmamıştı.bağırsak veya diğer problemler hakkında bi bilgi vermeyecek.biraz tereddütteyim ama Dr.uma güveniyorum.eşimde kararı bana bırakıyor Dr güven veriyormuş ona da.hayırlısı olsun diyorum.

Karaciğerim de normalmiş.yarın öğlen amniyosentez yapılacak.down sendromlu kızı olan bi arkadaşım var.onların 2 li-3lü testlerinde herşey normalmiş.doğduğunda şok olmuşlar.ondan da etkilendim biraz.yarın herşey yolunda gider umarım.sonuçlar 3hafta sonra çıkacak.ilerleyen dönemlerde bebek bağırsak problemi üzerinde durulacak kontrollerde.

sonucunu almana 2 hafta kalmış, 1 haftası geçmiş bile! şimdi kalan zamanını beklerken hep iyi şeyler düşün, inanıyorumki hiç birşey çıkmayacak, o yüzden sakın endişelenip stres yaşayıpta bebişide üzmee:)

Arkadaşlar Ayferden haber alan var mı acaba? Çarşamba günü sonucum belli olacak diyordu hiç mesajına denk gelmedim baktım bir şey yazmamış..

evet minikkuş, ayferden haber yok.
aslında şu dönem o kadar çok amniosentez olan var ki, başlıkta sayımız artmış.
ben güzel haberler aldım inşallah sizler de güzel haberler alırsınız.

şu anda sonuç bekleyenler kimler? sık sık yazın buraya.

bu arada dün kontrolüm vardı. doktorum herşey normal dedi. böbrek kanallarımız da iyi çıktı yine:)
amniotik bantın şu anda tehlikeli olmadığını söyledi yine.

tek problem 50 mg şeker yüklemesinde açlık 72, tokluk 165 çıktı.
salı günü 100 mg şeker için hastaneye gideceğim, inşallah herşey normal çıkar.

öptüm hamişler..

Sonucunun iyi çıkmasına çok sevindim darısı ben ve benim gibi sonuç bekleyenlere diyelim..
Ben de 11 Şubatta tekrar 2.düzey ultrasona giricem umarım anomalilerimizde düzelme olur..
Şeker yüklemesine de az kaldı..
İnşallah iyi sonuçlar alırsın yine..

Az önce amniyo yapıldı bana.sıvının rengi biraz koyuydu 2hafta kadar önce bi kanama geçirmiş olabilirsin dedi Dr.minik bi damar çatlamış olabilir vs dedi ama sonucu etkilemezmiş.çok kolay oldu.salı günü kültür sonucu çıkacak ve kontrole gitcem.3hfta sonrada amniyo sonucunu alcam.

hadi geçmiş olsun...güzel haberler alırsınız inşallah:))

band dediğim amniotik band diye geçiyor resmiyette..nette araştırınca içim kararmıştı, artık bakmıyorum.
önemli olan bebişin elini kolunu oraya taktırmaması. takdir ilahi yani, yapacak hiçbir şey yok.
ama doktorum şu an için tehlike mevcut değil dedi, doğumda da etkilemez dedi.
bakalım, hayırlısı herşeyin.

senin adına da herşeyin iyi gitmesine sevindim.
öptüm canım.

Burda iyi haberleri okuyunca kendimi çok îyi hissediyorum
Sürekli yazmasamda sürekli takip edip iyi haberler var mı diye bakıyorum

Ayın 8inde amniyosentez olmuştum
Başlarda iyiydim ama sonuç yaklaştıkça hafiften stres başladı
Sizce sonuçlarım ne zaman çıkar ? Bu hafta belli olur mu acaba..

Geçmiş olsun, umarım sağlıkla atlatırsın bu süreci..

Merhaba arkadaşlar.39 yaşımdayım ve 15 haftalık hamileyim.Yaşım gereği amniyosentez yaptırmam gerekiyordu fakat son hafta kahverengi lekelenmelerim olduğu için doktorum amniyosentez yerine çok yeni bir uygulama olan "Serbest Fetal DNA Analizi" yaptırmamı önerdi.Henüz Türkiye de bunu yapan bir kurum yokmuş.Bu nedenle alınan iki tüp kan örneği ilk önce İstanbul da bulunan Biogen adlı kurum aracılığıyla Almanya da LifeCodexx teşhis laboratuvarlarına yollandı.İki hafta sonra sonuçlarınız isterseniz size ya da doktorunuza ulaştırılıyor.Testin kesinlik oranı %99.oldukça yüksek bir oran ve hiç bir riski yok.Sıradan bir kan aldırma hepsi bu.İşin maliyeti biraz yüksek .Normal amniyosentez yaptırmış olsaydım ödeyeceğim fiyat 1100 tl iken bu testin fiyatı 2800 tl.Merak eden varsa hamileliğim tüp bebek filan değil normal yollardan oldu.Gebeliğim boyunca yaşadığım tek sıkıntı bir kaç gün süren kahverengi lekelenmelerimdi.Onun dışında çok rahat ve hareketli bir hamilelik dönemi yaşıyorum.Testle ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz.Elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım.Sonuçlarım bu ayın 23 de gelecek merakla bekliyorum.Biogen in sitesinde gerekli tüm bilgiler var.testin bir diğer adı PrenaTest.Tüm bebek bekleyen anne adaylarına rahat bir hamilelik diliyorum..

üçlü testi hiç önermiyorum kesin sonuç vermiyo anca kafa karıştırıyo bende yaptırdım riks oranı 158/1 çıktı amniyosentez istediler yaptırmıcam riksli çıkanlarında bebekleri sağlıklı oluyo yaptırdıgımada pişman oldum zaten bi anlık üzüntüsü yetiyo araştırdım şimdi içim rahat Allahın verdigi cana kıyamam

Son düzenleme:
hadi geçmiş olsun...güzel haberler alırsınız inşallah:))

Geçmiş olsun, umarım sağlıkla atlatırsın bu süreci..

Teşekkürler arkadaşlar.inşallah güzel haberlerle döneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…