Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

canım benim inan çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum inan nediceğimi bilmiyorum bizimde riskli çıktı bende günlerce ağladım ve şuan bi belirsizlik içinde doğumu bekliyorum benim bide 15 yıl sonra oldu bebeğim tüplerim bağlandı çünkü artık işlev görmüyor yani başka şansımda yok oyüzden yaptırmadım amniyo sentez korktum düşecek diye biz rabbimin emrine boyun eğdik eşimde destek bana ama eşnide anlamaya çalış onun içinde zorbi durum inşallah sağlıkla doğar bebeklerimiz rabbim sabır versin bizimgibi olan herkeze

dualarin icin cok sagol. bizde 9 yildir evliyiz. yaklasik 2 yildir ugrasiyoruz. birinci hamileligim 6. haftasinda düsükle sonuclandi. sonra bir yil yine ugrastik ve sonunda hamile kaldim.
onu anliyorum, ama oda beni anlasin istiyorum. ben cocugumu öldüremem.. Rabbim hepimize yardim etsin. keske hicbir test yaptirmasaydik. dünyamiz karardi. Rabbimizin hükmüne boyun egseydik....

bencede bu tahlillere sinir oluyorum dr ma bile söyledim keşke yaptırmasaydım dedim hamileliğimi yaşayamadım inan heveslenip bi çorap bile alamadım yavruma ben 15 yıl aradım onu dedim yaptırmicam amniyo sentaz felan bide onun sitresine giremem dedim oda zaten bana bıraktı işte böyle bekliyoruz ne olcanı bilmeden

cok haklisin. bizde de hayat suan zehir oldu. birdaha hamile kalirsam eger kesinlikle yaptirmicam. ömrümden ömür gitti. bi yandan buraya yaziyorum bi yandan esimi ikna etmeye calisiyorum.
ama nafile. bütün günden beri bir sey yemedim. kolum kanadim kirildi kendime bise hazirlamaya mecalim yok. esim kiziyor bise ye diye. cocuguda etkiliyorsun diyo. suan bu konusmayida yapmak istemiyor
sonuclar gelene kadar

canım bencede dur bakalım sonuçlar bi çıksın inşallah herşey yolunda gider girdiğin ultrason detaylı mı bende 4 boyutluya girdim bi sorun görünmedi ama genede içim rahat değil şimdi kalk ve bişiler ye annesi üzme bebeğini rabbim eşinin vede senin yardımcın olsun inan tüm kalbimle diliyorumki bebeğin sağlıklı doğsun rabbim 9 yıllık özleminin hatrına sağlık versin bebeğine

amin canim. evet detayli ultrason du ama 4 boyutulu degildi. hatta basta yüz üstü yatiyordu bebek yüzü görülmedi. sonra döndü. öylelikle burun kemigine bakti.
artik hersey Rabbimden. her serde vardir bir hayir diye düsünüyorum.

ama canım benim ben size kıyamam. valla gözlerim doldu okurken çünkü hala çok hassasım. seni de eşini de çok iyi anlayabiliyorum.
ama risk var demek, bebeğinde kesin problem var demek değil. Allah'ım hayırlısıyla sağlıklı sonuçlar almanızı nasip eder inşallah ve herşey tatlıya bağlanır.

aslında itiraf etmek gerekirse,
ben 3lü test ssonuçlarımı aldığımda 18 haftalık idim. risk olduğunu duyunca imkanı yok ben bu bebeği istemem dedim. içimden.
sonra çok utandım kendimden. ben bu muyum diye? bebeğimin hareketlerini hissetikçe bağlandım, bağlandıkça aslında sonuçların o kadar da önemli olmadığını anladım.
doğuma kadar bırak trisomi21 hastalığını, o kadar çok risk var ki..hangi birini halledebiliriz? elimizden ne gelir?
en güzeli Rabbimize sığınmak, hayırlısını dilemek.
tanışlardan birinin hamileliği herşeyi çok güzel geçti. ama doğum esnasında problem oldu, acilen sezeryana almalarına rağmen çocuk kanalda sıkıştığı için mi tam hatırlamıyorum beynine oksijen gitmedi. görseniz dünyalar güzeli bir erkek. 5 yaşında şu an ama zihinsel gelişimi geriden geliyor.
bunu moral bozmak için anlatmadım. demem o ki, herşey Allah'tan.

benim haftaya ultrason kontrolüm var, sonuçlarım temiz çıktı, bebeğim çok sağlıklı görünüyor ama gelin görün ki bebeğimin yaşadığı yerde bant var.
fiziksel gelişimini olumsuz etkileyebilecek bir bant. doktor şu an için önemli değil, tehlike yok dedi ama gelin içime sorun bunu.
artık üzülmüyorum, üzülmek istemiyorum. haftayı dört gözle bekliyorum ki doktorum desin: "herşey yolunda".

şu anda bunları yazarken o kadar duyguluyum ki, anlatamam. oğlumun tekmeleri şiddetlendi. BEBEBĞİMİ VE OĞLUM UTKU'YU ÇOK SEVİYORUM.

ayfercım canı hgecmış olsun sana tatlım ya
ne desem bılemedım ama umutla bak cnm yakın bı arkadasımdada aynı rıskler cıktı ve gıt gıde yukseldı her ölçume
eşı alınmasını ıstedı ama o kabul etmedı su anda 5 yaşında cok saglıklı bı oğlu var esımın kuzenının bebgıde aynı sekılde
ben herşeyın ımtıhan olduguna ınanıyorum öle yada böyle ya öle degılse ıhtımalı ıle yaşanmaz sakın esının duşuncsınde hemfıkır olma cnm
saglıklı olan bı bebek bıe doğum esnasında oksıjensız kalıp neler yaşayabılıyo
yada bı trafık kazsı olup sapasaglzm evlatlarımız özurlu olabılıyo
bı komsumuz sonlandırdı ama öle pısman oldukı psıkolojık tedavı göruyo ruyalarına gırıyo

Sana da Rabbim yardim etsin. kesin degil ama doktor "bosa ümitlenmeyin" dedi. suan ne hissedecegimi ne düsünecegimi bilmiyorum. ultrasonda bebegimin harekt ettigini görünce, yok olamaz benim bebegim hasta olamaz diye düsündüm.

bugün yolda giderken cok umutluydum songül. ama ultrasondan sonra tüm ümitlerimi kaybettim. esimi bi türlü ikna etmeye calisacam.
buyüzden bugün kavga ediyorduk nerdeyse. beni de anla diyor. bi bilgisayar hesaplamamasi bizi bu hale soktu. burda, avusturya ve almanyada cogu kadin bu testlere karsi.
sadece para kazanmak icin yapiyorlar diyolar. bu testleri yapmayan pisman yapan bin pisman.

tatlım bende ıkılı test yaptırmadım cok karışık ışler
3 lu test yaptırdım oda eşıın ısrarı uzerıne cunku emınım böyle bı urumda bızde aynı ıkıleme duşebılırdık
cnm cok zor bı durum ama bıyerden de duşununce ınsan nasıl kıyardı oynuyo herşeyı tamam onunda can var
bı yandanda ömur boyu bı sorumluuk ama herşeye ragmen keske mı acabamı demektense bol dua ederek bu avladı dunyaya getırmek
sımdı carşambamı bellı olucak cnm sonuc

evet carsamba arayacaklar beni. bugün ise gitmedim. heralde haber gelene kadar gitmem. hareket ettigi icin zaten inanamiyorum böyle bi duruma.
ümitle gitmistim dün hastaneye, güzel haberler alacagima emindim. o hareket eden cocuk sagliksiz olamaz diye düsündüm.
ömür boyu bi sorumluluk bu. bi yandandan insanin aklina geliyor, ya ben ve babasi artik yaninda olmayinca kim ilgilencek??? bunu düsündükce icim aciyor...

bıızm amnıyo sonuçlarıda bellı oldu..temız çok şükür bi sorun yok..burda bana cevap veren destekleyen arkadaşlara tekrar teşekkur ederım.burayı okudukça rahatladım ben..amnıyo olmaktan korkmayın ınanın daha rahat edıyorsunuz..duşecek dıye korkmayın rabbım ona omur verdıyse zaten ne olursa olsun o bebek tutunacaktır..test sonucu bekleyen yada yaptıracaklara allah yardım etsın.sızlerde guzel sonuçlar alırısınız ınşallh..allaha emanet olun..

merhaba papatya,

banada dün biopsie yapildi.sonuclar carsamba gelecek (hizli test) ama doktorlar hic ümit vermiyo. yani kendimi down sendromlu bi cocuk sahibi olmaya hazilamaya calisiyorum.
esim pek kabul etmiyor bu durumu ama insallah düzelir.
sanada gözün aydin diim artik. doya doya yasa hamileligini, saglikli sihatli kucagina al bebisini...

Ayfercim,
her şey üst üste gelmiş Ama yine de kesin değil hiçbir şey. Lütfen kendini toplamaya çalış, mesela hiçbir şey yiyemediğini yazmışsın, çok iyi anlıyorum tabii niye yiyemediğini ama bebeğin için kendini bırakma. Besine en çok ihtiyacı olan zamanlar bunlar. Biz şimdi kendimizi bırakmayalım, daha net bir şey yok, sonucu almadık. Çarşambaya kadar olabildiğince pozitif kalmaya, güzel şeyler düşünmeye çalış nolur. Ben hala kötü şeyler düşünmüyorum. İnşallah iyi olacak herşey.. Ötesini berisini şimdiden düşünme, içini karartma Ayfer..Haberlerini bekliyoruz...

Papatya,
çok sevindim güzel haberine:) Senin de, eşinin de gözüaydın:) Hamileliğinin bundan sonrasını sağlıkla, huzurla ve sorunsuz geçirmen dileğimle..Sevgiler..

Kendimi birakmamaya calisiyorum. Rabbim benim icin en hayirlisini versin. O bana tasiyamicagim yükü yüklemez biliyorum. cok dua ediyorum.
buda bir sinav onuda biliyorum. bu durumu kabullenmeye calisiyorum. esimde yumusadi artik. Allah nasil uygun gördüyse kabülüm.
esim sadece cocuk bir-iki yasina gelince ya ölürse korkusu. ama buda Allahtan be kabullenmekten baska care yok. bir kaza sonucuda cocugumuzu kaybedebiliriz.
insallah anlar bunu..

canım benim, sevincine ortak oluyorum. Allah bundan sonra sağlıkla, mutlulukla hamileliğini geçirmeni nasip etsin.
darısı iyi haber bekleyenlerin başına, hepiniz dualarımdasınız.

biliyorum beklemek çok zor ayfercim, Allah sabır versin. Dua ederken ben de hep "Allah'ım taşıyamayacağım yükü bana verme" demiştim. Allah'ım bu hamileliğinle inşallah sana hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip eder. Çarşambaya kadar olumlu düşün, sakin kalmaya çalış. bunu demek bile çok zor ama güçlü olduğuna ve herşeyin güzel olacağına inanıyorum.
ayrıca dediğin doğru, bir kaza sonucu evladını yitiren çok anne var, herşeyimizle Allah'a sığınıp, ondan geleni kabullenmek lazım.
ama yine diyorum inşallah herşey hayırlısıyla sonuçlanır sizin adınıza. çarşambayı UMUTLA bekliyorum.

mrb arkadaslar benimde dörtlü tarama testim doktoruma göre riskli negatif yazıyor ama genede amniyosentez önerdi
benim test sonucumda doktorun takıldığı afm ve down senromu riskiydi
down sendromu riskim 1:289
afp 14.4
yarın aksam bende amniyosentez yaptırıcam cok korkuyorum risklerinden dolayı
4yılda kavusmustum bebeğime ona bişey olursa vicdan azabı duyarım
yaptırmayacaktık ama 4bucuk ay bu stresle yasayamazdım doktorum bana güvenin diyor ama içimde bi kusku süphe var
bebek kıpırdarken bu işlem nasıl yapılıyor hiç anlayamıyorumsizler tecrübelisiniz banada yardımcı olun 3gündür kendimi yedim bitirdim 2kilo vermişim bebeğime üzülüyorum
benim ne ultorsonda nede ense kalınlığında bi problem yok 2li testimde cok iyiydi 50000:1 çıkmıstı

canım öncelikle geçmiş olsun benim de riskli çıktı hemde 1.80 senin değerin banagöre kötü değil 250 den aşağı olursa yapılıyor diğe duydum bende 15 yıl aradım bu bebeği vede yaptırmadım amniyo felan bugün bi bayanla tanıştım onada riskli denmiş günlerce ağladım dedi ama oğlum çok sağlıklı dedi şimdi 2. ham,leyim asla butestleri yaptırmicam dedi yani ben yaptırmadım çünkü tüpbebek korktum bişi olur diye 4boyurlu ultrasona girdim dr bi anomali yok dedi bende şimdi hamileliğimin tadını çıkarıyorum ve rabbime dua ediyorum

Merhaba,
Okuma şansın oldu mu bilmiyorum, msjını tesadüfen görüp haziran anneleri sayfasında sana cevap yazmıştım. Eğer için rahat etmeyecekse amniyo olman sanırım en doğru karar, çünkü içine bir kere kurt düştü malesef Benim de ikili test 50.000de 1 çıkmıştı ama dörtlü testim 47 de 1 çıktı. Riskim yaklaşık senin 6 katındı ama sonuçlarım güzel geldi:) O yüzden lütfen rahat ol, tedbir amaçlı yapılıyor bu işlem, korku içinde beklemene gerek yok. Kafanı olabildiğince rahat tutmaya çalış ki bebeğin de kötü etkilenmesin bu süreçten. Bir de mümkünse eğer fish sonucu iste böylece ilk sonucu 2-3 gün içinde alıp bekleyişini azaltabilirsin. Ben 16 gün bekledim ve geçmek bilmedi Amniyosentezden ben de çok korkuyordum ama inan eğer işinin uzmanı biri tarafından yapılıyorsa risk çok çok düşük. Herşey 40 sn.de bitti. Acı zaten hissetmiyosun, daha çok gerginlik hissediyorsun. Amniyosentez yapılırken bebeğini ultrasonda sürekli inceliyorlar. Böylece en uygun yerden yani bebeğin kafasının olmadığı ve plesantanın zarar görmeyeceği bir yerden bir miktar su alıyorlar. Bebek hareket etse bile o kadar yukarıya erişemiyor zaten, dr.un gözü sürekli ultrasonda oluyor. İki dr. girmişti benim amniyosentezime. İşlemden sonra da bir süre bir 3 gün dinlenmeye çalış. Zaten dr.un söyleyecektir. Ve en önemlisi lütfen kendini yıpratma, zaten yarın işlem bittikten sonra kendini çok daha iyi hissedeceksin. Herşey için bol şans diliyorum. Geçmişi okuyabilirsen ben dahil amniyosentez yaptıran pek çok kişinin yorumunu okuyabilirsin. Belki bu biraz rahatlatır. Sevgiler..

cok tesekkür ederim canım rahatladım biraz doktoruma güveniyorum tabiki önce allaha güveniyorum hayırlısı olsun doktorum perinatoloji uzmanı aynı zamanda hiç korkma dedi bana yarın aksam olsada rahatlasam
su falan gelirse diye korkuyorum sizlerde oldumu böyle bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…