- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.381
cok tesekkür ederim canım rahatladım biraz doktoruma güveniyorum tabiki önce allaha güveniyorum hayırlısı olsun doktorum perinatoloji uzmanı aynı zamanda hiç korkma dedi bana yarın aksam olsada rahatlasam
su falan gelirse diye korkuyorum sizlerde oldumu böyle bişey
Arkadaşlar ben 18 haftalık hamileyim.35 yaşındayim bu ikinci bebeğim.İkili testte 1:139 ve üçlü testimde 1:196 yaş riski çıktı.Çok elhamlı biriyim ama doktorumda bir o kadar rahat .Hamileliğin tadını çıkar diyor .21. hafta ayrıntılı utrasyon var.İnanın uyuyamıyorum eşimde doktordan dolayı rahat .Allah hepimizin yardımcısı olsun
bugün amniosentez olmuş olman gerekiyor, eminim herşey yolunda gitmiştir. üzme sakın kendini.mrb arkadaslar benimde dörtlü tarama testim doktoruma göre riskli negatif yazıyor ama genede amniyosentez önerdi
benim test sonucumda doktorun takıldığı afm ve down senromu riskiydi
down sendromu riskim 1:289
afp 14.4
yarın aksam bende amniyosentez yaptırıcam cok korkuyorum risklerinden dolayı
4yılda kavusmustum bebeğime ona bişey olursa vicdan azabı duyarım
yaptırmayacaktık ama 4bucuk ay bu stresle yasayamazdım doktorum bana güvenin diyor ama içimde bi kusku süphe var
bebek kıpırdarken bu işlem nasıl yapılıyor hiç anlayamıyorumsizler tecrübelisiniz banada yardımcı olun 3gündür kendimi yedim bitirdim 2kilo vermişim bebeğime üzülüyorum
benim ne ultorsonda nede ense kalınlığında bi problem yok 2li testimde cok iyiydi 50000:1 çıkmıstı
eğer doktor rahatsa, insan otomatikman rahatlıyor. bu hamileliğim çok stresli geçti, bu kadar stresin arasından beni rahatlatan tek şey doktorumun tavrı, tutumu ve düşünceleri oldu.Arkadaşlar ben 18 haftalık hamileyim.35 yaşındayim bu ikinci bebeğim.İkili testte 1:139 ve üçlü testimde 1:196 yaş riski çıktı.Çok elhamlı biriyim ama doktorumda bir o kadar rahat .Hamileliğin tadını çıkar diyor .21. hafta ayrıntılı utrasyon var.İnanın uyuyamıyorum eşimde doktordan dolayı rahat .Allah hepimizin yardımcısı olsun
dün aksam amniyosentez yaptırdım cok zor olmadı korktum ama korktuğum gibi değildi
ilk iğne ulasmadı bebeğin kesesine ikinci iğne ulastı 2kez denenmek zorunda kaldı doktorum ama basarılı gecti dedi
bebeğin kalp atısını dinletmedi 1saat dinlendim sonra bi dinleyelim bebeğe bakalım dedim rahat olun bu kadar panik iyi değil dedi
cok ağladım aksam muayenehanede işlem bitince rahatladım haftaya pazartesi görüşürüz dedi kontrol için ama ben okadar dayanamam dedm
cuma gelicem dedim tamam dedi insallah bebeişime bişey olmamıştır hiç bişey hissetmiyorum dün aksam karnımda bi ağırlık uyusukluk vardı bugün hersey normal
adet sancısı gibi ağrın olursa beni ara dedi iç çamaşırını kontrol et ıslaklık olursa ara dedi işde benden haberler böyle 2hafta sonra çıkıcak sonuclar
hayırlısıyla atlatsak su dönemi allahın izniyle insallah
3lü test sonuçlarımı bugün aldım.perşembeye dr.a gösterecektim ve ayrıntılı ulatrason yapılacaktı.açık spina bfida riskim yüksek çıktızaten ayrıntılı ultrason yapılacak,genelde afp yükselmesine neden olan defekt gözlenebiliyomuş.çok canım sıkıldı ama.folik asitte kullanmıştım hamileliğimdem 3-4 ay önce başlamıştım kullanmaya.umarım bir sorun gözlenmez muayenede ya da ilerleyen dönemlerde başka problemlere neden olmaz.keşke bugünden almasaydım sonucumu perşembeye kadar içim içimi yiyecek şimdi.
sizlerden böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
canım geçmiş olsun, 2 kez denemek zor oldu mu bilmiyorum ama doktorun neden kalp atışlarını göstermedi..bence hemen gösterip seni rahatlatmalıydı.dün aksam amniyosentez yaptırdım cok zor olmadı korktum ama korktuğum gibi değildi
ilk iğne ulasmadı bebeğin kesesine ikinci iğne ulastı 2kez denenmek zorunda kaldı doktorum ama basarılı gecti dedi
bebeğin kalp atısını dinletmedi 1saat dinlendim sonra bi dinleyelim bebeğe bakalım dedim rahat olun bu kadar panik iyi değil dedi
cok ağladım aksam muayenehanede işlem bitince rahatladım haftaya pazartesi görüşürüz dedi kontrol için ama ben okadar dayanamam dedm
cuma gelicem dedim tamam dedi insallah bebeişime bişey olmamıştır hiç bişey hissetmiyorum dün aksam karnımda bi ağırlık uyusukluk vardı bugün hersey normal
adet sancısı gibi ağrın olursa beni ara dedi iç çamaşırını kontrol et ıslaklık olursa ara dedi işde benden haberler böyle 2hafta sonra çıkıcak sonuclar
çok geçmiş olsun sana da,dediğin risk hakkında bilgim yok. nedir acaba? inşallah ayrıntılı ulrtasonda herşey güzel çıkar.3lü test sonuçlarımı bugün aldım.perşembeye dr.a gösterecektim ve ayrıntılı ulatrason yapılacaktı.açık spina bfida riskim yüksek çıktızaten ayrıntılı ultrason yapılacak,genelde afp yükselmesine neden olan defekt gözlenebiliyomuş.çok canım sıkıldı ama.folik asitte kullanmıştım hamileliğimdem 3-4 ay önce başlamıştım kullanmaya.umarım bir sorun gözlenmez muayenede ya da ilerleyen dönemlerde başka problemlere neden olmaz.keşke bugünden almasaydım sonucumu perşembeye kadar içim içimi yiyecek şimdi.
çok geçmiş olsun sana da,dediğin risk hakkında bilgim yok. nedir acaba? inşallah ayrıntılı ulrtasonda herşey güzel çıkar.
Teşekkürler.omurga açıklığı veya beynin gelişmemesi riskini gösteriyor.omurilik omurganın tam olarak gelişmediği yerden fıtıklaşıyor.bu da bebekte sinirsel bozuklukların oluşmasına neden oluyor.bacaklarda felç, kas güçsüzlüğü,dışkı-idrar tutamama,böbrek-bağırsak gibi organların çalışmasında problemler vs.inşallah herşey güZel olur.
dün aksam amniyosentez yaptırdım cok zor olmadı korktum ama korktuğum gibi değildi
3lü test sonuçlarımı bugün aldım.perşembeye dr.a gösterecektim ve ayrıntılı ulatrason yapılacaktı.açık spina bfida riskim yüksek çıktızaten ayrıntılı ultrason yapılacak,genelde afp yükselmesine neden olan defekt gözlenebiliyomuş.çok canım sıkıldı ama.folik asitte kullanmıştım hamileliğimdem 3-4 ay önce başlamıştım kullanmaya.umarım bir sorun gözlenmez muayenede ya da ilerleyen dönemlerde başka problemlere neden olmaz.keşke bugünden almasaydım sonucumu perşembeye kadar içim içimi yiyecek şimdi.
canım benim bu risk 3lü testte mi çıktı? ayrıntılı ultrason olmadığına göre herşey kesin değil.
ben olumlu düşünüyorum. inşallah herşey güzel olur. kontrolün ne zaman olacak?
üzme sakın kendini,
sevgiler.
Teşekkürler arkadaşlar moral verdiniz bana.3lü testte çıktı bu risk/afp yüksek.yarın akşam kontrolüm var.çok düşünmemeye çalışıyorum, neyse ki yarın daha sağlıklı cevaplar alabileceğim drumdan.Merhaba,
sanırım afp protein yüksek çıktı spina bfida yüksek risk verdiğine göre. Ama lütfen panikleme, çünkü bu proteinin yüksek çıkmasına sebep olan başka sebeplerde var. Hele ki düzenli beslendiğini, folik asiti düzenli aldığını söylüyorsun. O yüzden bence için rahat olsun. Şanslısın ki ultrason sana bir cevap verecek, amniyosentez sürecine girmene gerek yok:) Sadece afp yüksek çıktı diye hiç günlerini zehir etme. Şöyle düşün benim de afp çok düşük çıkmıştı, nereyi okusam down sendromlu bebeklerde afp düşük çıkmaya meyilidir yazıyordu ama çok şükür böyle bişi yokmuş. Yani afp nin düşük ya da yüksek çıkması bazı sorular getiriyor beraberinde ama çoğu zaman hiçbir sıkıntı olmuyor. Lütfen içini rahat tut, kendini boşuna üzme..Çok sevgiler..
Teşekkürler arkadaşlar moral verdiniz bana.3lü testte çıktı bu risk/afp yüksek.yarın akşam kontrolüm var.çok düşünmemeye çalışıyorum, neyse ki yarın daha sağlıklı cevaplar alabileceğim drumdan.
Üçlü test kalkmamışmıydı, yerini dörtlü test aldı demişti benim doktorum. Gerçi onlar da güvenilir değil ya :)) Üçlü testin güvenilirliği %60 civarında yani %40 yanılma payı var. İki hamileliğimde de bunu yakınen yaşadım. Birinde trizomi 21 riski 1/40 çıktı. Diğerinde 1/24 çıktı. her ikisinde de amniyosentez oldum. Yani bu tarama testine göre yüksek sayılıyor ama 1/50000 çıksa ne yazar ki o 50000 kişi içerisindeki 1 kişinin sen ya da ben olmayacağımın garantisini kimse veremez ki.
slm arkadaşlar,
bende hamileliğimin 19, haftasında 4 lü taramamın 200/1 çıkması sonucu aminosentez oldum. bu benim ilk gebeliğim. 2 li taramam ve ense kalınlığı gibi önemli ölçümlerin yapıldığı 12. hafta ultrasonumda herşeyim güzel çıkmıştı. 4'lümün riskli çıkması ve malasef doktorumunda tamamen bizi dahada endişeye sürükleyici konuşması sonucu yıkıldık. Farklı doktorlara gittik. proflar doçentler.. hepsi bu tarama testlerinin gerçeği yansıtmadığını ama içinizde şüphe kalacaksa aminosentezi yaptırmamız gerektiğini söylediler.Sonrasında tekrar 4'lü tarama yapıldı ve bu yurt dışına gönderildi. Malasef bu 14/1 çıktı.Yani biz ne kadar aminodan kaçsakta her sonuç bizi ona itiyordu.
en sonunda tıp fakültesinde aminosentezi oldum. bebeğimi düşünmekten acıyı falan düşünmedim, acıda hissetmedim. işlem bittikten sonra kalp atışını dinlettiler, işlem başaılı dedi doktor ve hiç dinlenmeden hemen kalktım. sonrasında tabi düşük tehlikesi olduğu için 1 hafta dinlendim. ağır iş yapmadım. sonucu beklerkende hep dua ettim ve iyi şeyler düşünmeye çalıştım.
Sonrasında sonucumu aldım. Sonucum güzel çıktı. dünyalar bizimm oldu.
Benim gibi bu aşamalardan geçen arkadaşları çok iyi anlıyorum. Tanıdığım bir çok kişi bu testleri yaptırmadı ve bunları yaşamadı. Çok rahat hamileliklerini geçirdiler. Benim ise 2 ayım bunlarla geçti. Stres ve düşüncelerden gebeliğimin tadını çıkaramadım bir süre. Şimdi 28. haftamdayım. Tabiki doktorumuda değiştirdimm..
darısı basıma nsallah.senın yasadıklarının ayısını ben suan yasıyorum benımde ıkılı testımde ayrıntılı utrasonda problem cıkmamasına ragmen 4 lu testım 197/1 rısklı cıktı.baska bı profa gıttık sonuc olarak 6 gun once amnıyosentez oldum ve endıselı bı seklde sonucları beklıyorum.ınsallah bende senın gıbı sevınırım
slm arkadaşlar,
bende hamileliğimin 19, haftasında 4 lü taramamın 200/1 çıkması sonucu aminosentez oldum. bu benim ilk gebeliğim. 2 li taramam ve ense kalınlığı gibi önemli ölçümlerin yapıldığı 12. hafta ultrasonumda herşeyim güzel çıkmıştı. 4'lümün riskli çıkması ve malasef doktorumunda tamamen bizi dahada endişeye sürükleyici konuşması sonucu yıkıldık. Farklı doktorlara gittik. proflar doçentler.. hepsi bu tarama testlerinin gerçeği yansıtmadığını ama içinizde şüphe kalacaksa aminosentezi yaptırmamız gerektiğini söylediler.Sonrasında tekrar 4'lü tarama yapıldı ve bu yurt dışına gönderildi. Malasef bu 14/1 çıktı.Yani biz ne kadar aminodan kaçsakta her sonuç bizi ona itiyordu.
en sonunda tıp fakültesinde aminosentezi oldum. bebeğimi düşünmekten acıyı falan düşünmedim, acıda hissetmedim. işlem bittikten sonra kalp atışını dinlettiler, işlem başaılı dedi doktor ve hiç dinlenmeden hemen kalktım. sonrasında tabi düşük tehlikesi olduğu için 1 hafta dinlendim. ağır iş yapmadım. sonucu beklerkende hep dua ettim ve iyi şeyler düşünmeye çalıştım.
Sonrasında sonucumu aldım. Sonucum güzel çıktı. dünyalar bizimm oldu.
Benim gibi bu aşamalardan geçen arkadaşları çok iyi anlıyorum. Tanıdığım bir çok kişi bu testleri yaptırmadı ve bunları yaşamadı. Çok rahat hamileliklerini geçirdiler. Benim ise 2 ayım bunlarla geçti. Stres ve düşüncelerden gebeliğimin tadını çıkaramadım bir süre. Şimdi 28. haftamdayım. Tabiki doktorumuda değiştirdimm..
arkadaslar ben cok korkuyorum rahatlayaamıyorum
yarın gidicez doktora insallah bebeğim iyidir hiç akıntım vs olmadı ama ben yinede cok panik oluyorum
bebeğime bişey olmusmudur dinlendim bol su içtim ağrı sancıda olmadı ağrı sancı akıntı olmadanda bebeğe bişey olurmu lütfen bişeyler söyleyin
darısı basıma nsallah.senın yasadıklarının ayısını ben suan yasıyorum benımde ıkılı testımde ayrıntılı utrasonda problem cıkmamasına ragmen 4 lu testım 197/1 rısklı cıktı.baska bı profa gıttık sonuc olarak 6 gun once amnıyosentez oldum ve endıselı bı seklde sonucları beklıyorum.ınsallah bende senın gıbı sevınırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?