Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

İlk defa duydum bu yöntemi.bu testte hangi parametrelere bakılıyor peki?sadece trizomi 21 mi?

Son düzenleme:
korsanmartı nasılsın amniyosentezden sonra bi sıkıntın oldumu insallah atlatıcaz bu dönemide
cok geçmiş olsun

iyiyim ebru teşekkürler.sadece ilk gün karın duvarımda ağrı oldu iğnenin girdiği yerde,oturup kalkarken.iyiyim ama dünden beri yok herhangi bir olumsuzluk.bugün kontrolümde var daha da rahatlayacak içim.

Canımm doktor önemli değil diyorsa gerçekten de öyledir. Kesinlikle internette araştırma, yapılacak en kötü şey:) Doktoruna güven, bebeğin gayet iyi maşallah:)) Şeker testin noldu, 100lük yükleme yaptırdın mı? Öpüyorum:**

Çok az kalmış neyse ki..Ama evet az kaldığı için daha çok stres olman normal. Benim her çalan telefonda yüreğim ağzıma geliyordu 8inde yaptırdığına göre sanırım bu hafta yada cumartesi belli olur. Benim 16. günde aramışlardı. Ama işlemi eğer üni. hastanesinde yaptırdıysa orası yoğunluk sebebiyle bazen biraz daha geç sonuç verebiliyor sanırım. Güzel haberlerini bekliyoruz...

Merhaba Sema,
Dr.um böyle bir yöntem üzerine çalışıldığını ama henüz test kiti haline getirilemediğini söylemişti. Yani yaygınlaşmadı henüz anlamında. Senin bu yönteme erişebilmene çok sevindim, amniyo sonuçta bir işlem ve asla kan aldırmak kadar kolay değil tabii ki. Testin güvenirliğine ben de inanıyorum, yoksa zaten dr.un da önermezdi. Sonuçların da yarın gelecekmiş, iyi haberler alacağına inanıyorum. Sonucu burda da paylaşırsan bu konuyu okuyan herkes için de umut olur, çok sevgiler..

Kontrolde bebiş iyi görünüyordu rahatladım.kalbi atıyordu.amnion kesesi,sıvı miktarı normaldi.amnio sonuçları çıkınca tekrar kontrole gitcem.

insan rahatlıyor üstünden bi yük kalkıyor sanki masallah bebişine
bende zaman yaklastıkca daralmaya sıkılmaya baslıyorum
iyi cıkar dimi kızlar sonuclar 289:1 cok risk sayılırmı
kafayı yemezsem iyi allahım bu günleri bi gecirsek hayırlısıyla diyorm

İlk defa duydum bu yöntemi.bu testte hangi parametrelere bakılıyor peki?sadece trizomi 21 mi?

Amniyosentezde aranan tüm genetik hastalıklara bakılıyor.Avrupa da yeni uygulanmaya başlanmış bir yöntem.Sizden alınan kan örneği Almanya da ki bir labaratuvarda inceleniyor zaten.Bende doktorumdan duyup araştırdıktan sonra ikna oldum bu yönteme.Elimden geldiği kadar tüm gebelere Amniyosentez altanetafi bir yöntem olduğunu karınlarına iğne batırıp risk almak zorunda olmadıklarını duyurmaya çalışıyorum.Amniyo sıvısında bulunan bebek hücreleri annenin kanında da bulunuyormuş.Bu yöntemle kanda ki bebek hücrelerini ayrıştırıp olası tüm genetik rahatsızlıkları ortaya çıkarıyorlar.Sonuçlarımı az önce doktorumdan öğrendim .Temiz çıkmış çok şükür.

Doktorun doğru söylemiş.Türkiye de sanırım İstanbul üniversitesinde konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor.Ama bu yöntem avrupa da uygulanmaya başlanmış.Özellikle Almanya da ..Türkiye de bu işe aracılık eden kurumun adı BİOGEN..Babamın oğulları değil sonuçta reklamlarını yapmıyorum sadece alternatif ve risksiz bir yöntem olduğunu duyurmaya çabalıyorum.Ben Bodrum da yaşıyorum.burası küçük bir kasaba aslında.Sadece doktorumun iyi olması şansım..test sonuçlarım temiz ve sorunsuz çıktı bu arada.sevgiler..

İyi çıkar bence sen ferah tut içini.bebişi strese sokma boşu boşuna.güzel haberlerini bekliyorum canım.

Gözün Aydın sema çok sevindim.benden geçti artık yaptırdım amniyo ama en azından tanıdıklarımı böyle bir yöntemi varlığından haberdar edeceğim teşekkürler.

kızlar ikinizi de anlıyorum. zaman yaklaştıkça daha bir stres, heyecan, panik oluyor insan.
benim sonuçlarımın çıkması tam 4 hafta sürmüştü. cuma günü eşim sonuçlar için hastaneye gittiğinde, erkenden telefonum çaldı.
keşke aramasaydı dedim o an içimden ama Allah'ıma binlerce şükür güzel haberler verdi ve ben o duygusallıkla okulda tüm gün ağladım.
umarım yaşadıklarınız mutluluk gözyaşı olarak döner sizlere de..
lütfen rahat olun, diyorum, ama biliyorum çok zor.

Risk oranını artık hiç düşünme canım amniyosentez olduk artık ötesi yok..
Seni çok iyi anlıyorum benim de dün 2. haftam doldu ve 3-4 haftada haber verecekler..
Üniversite hastanesi sonuçta..
Ama benim de yüreğim ağzımda, sonuç için aradıklarında telefonda konuşabilir miyim ondan bile şüpheliyim ki ben soğuk kanlıyımdır..

keske bende senin kadar soğuk kanlı olabilsem bugün genetik tanı merkezini aradım
daha 1hafta olmus 1hafta daha bekleyeceksiniz dedi
o beklemek ne kadar zor iyi cıkacak hepimizin sonucları insallah

Kontrolde bebiş iyi görünüyordu rahatladım.kalbi atıyordu.amnion kesesi,sıvı miktarı normaldi.amnio sonuçları çıkınca tekrar kontrole gitcem.

Ohh çok sevindim, insan görünce çok rahatlıyor. Ben de yaklaşık bir 8 gün sonra gitmiştim, bebeğimi görmek çok iyi gelmişti..

Ebrucum merak etme, herşey iyi olacak, eminim ben. Çoğu kişi bu değere yaptırmıyor bile bu işlemi. Lütfen rahatlamaya çalış..

Sonuçlarının iyi gelmesine çok sevindim:) Gözünüz aydın:) Ayrıca bu bilgiyi paylaştığın için de çok sağol. Ben de elimden geldiğince duyurucam bunu. BIOGEN bu ismi ajandama not ettim bile:) En azından bundan sonra amniyo yaptırmayı düşünenlere bir alternatif önerebiliriz belki. Çok sevgiler..

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Amniyosentez sıkıntılı bir süreç ve yapacak birşey yok malesef... yaşayıp göreceğiz. Bgün gittim dr ve 04 iubata gün verdiler. Bu seferki devlet hastanesi özel hastane çok pahalı rakamlar söyledi. Buı dr gayet açıkça şu şu anarmollikle rolur dedi gün verdi buz gibi tersim döndü yeine. Yaşım 39 oldu 1/70 risk diyor. günler nasıl geçecek bu işlem sona ermeden rahatlamayacağım.......

Semra arkadaşımın bahsettiği testten memroial hastanesi bahsetti fakat %95 sonuç verir ve her hastalığa bakılmıyor dediler. İyice kafa karıştırıyor herkes.. bende kesnin sonuç vermiyor diye istemedim..
Herkese sağlıklı haberler olsun inşallah ..

Kendi web sitesinde yazanlar :

İnceleme Yönteminin Güvenilirliği

PrenaTest® ’ in güvenilirliği LifeCodexx tarafından yürütülen klinik çalışmalarla değerlendirilmiştir (yayım aşamasında). 427 vakalık tam bir örnek setinin ilk analizleri sonucunda %95 sensitivite (tek taraflı %95, güven aralığı %85.1) %99.5 spesifite (tek taraflı %95, güven aralığı %98.5) elde edilmiştir.

İki farklı kan toplama tüpü kullanılarak örnek alınmıştır. Örneklerin yaklaşık üçte ikisi Streck Innovations tarafından üretilen Cell-Free DNA® BCT özel kan toplama tüpleri kullanılarak alınmış, kalan üçte birinde ise klasik EDTA’lı düz tüp kullanılmıştır. Çalışmanın kapsamına göre, Streck Innovations tarafından üretilen Cell-Free DNA® BCT kan toplama tüpü kullanılan gruptaki tüm diploid örnekler (277) ve trizomi 21’li örnekler (29) doğru olarak (ilk değerlendirmede 306 örnek) sınıflandırılmıştır (spesifite ve sensitivite %100, tek taraflı %95, güven aralığı sırasıyla %90.2 ve %98.9).

Bu test metodu ile yapısal kromozomal değişiklikler hakkında yorum yapılamamaktadır. PrenaTest® sadece trizomi 21 sayısal değişiklikleri hakkında bilgi vermektedir. Nadir vakalarda fetal trizomi 21 daha küçük yapısal anomaliler nedeniyle oluşabilir ve bunlar mevcut moleküler genetik yöntem kullanılarak tespit edilemez.

Bu duruma ek olarak, PrenaTest® tarafından incelenen fetal DNA’nın trofoblast hücreleri kaynaklı olduğu ve tanı değerinin ancak kısmi koryonik tanı olacağı bilinmelidir. Mozaik Trizomi 21 ve fetoplasental uyumsuzluklar tespit edilemez veya kısmi olarak belirlenebilir. Fetoplasental uyumsuzluk halinde, pozitif bir sonuç saptanırsa fetusun kromozomlarının da etkilendiği anlamına gelmeyebilir.

Şu an için PrenaTest® ' ’in çoğul gebeliklerde yapılması uygun değildir.

Tüm diğer kromozomal anormallikler ve genetik hastalıklar bu testin inceleme alanına girmez dolayısıyla da bunlar hakkında yorum yapılamaz

Bende sonuçlarım bu hafta çıkar diye düşünmüştüm ama yoğun bir hastane olunca haftqaya kalmış
Hayırlısı artık sonuçlar güzel olsun da beklerim. Çokta stres olmamaya çalışıyorum çünkü stres yapmak bebek için çok kötü nede olsa

Çok geçmiş olsun sizde haziran annesisiniz.
Bana amniyosentezden sonra doktor bebeği gösterdi bi 5 dakika baktık iyiydi
Sonra tekrar kontrole gitmedim, sonuçlar çıkmadan da gitmeyeceğim
Bebeği oynarken görmeye dayanamıyorum

İnşallah herkesin sonucu güzel çıkacak
Sonuçta 289:1 demek bebeğiniz %99.65 sağlıklı demek
Ben kendi riskim iöçinde hep böyle düşünüp rahatlıyorum sizde bu olumlu açıdan bakın lütfen

İnşallah canım çok saol

Minikuss ilk seni okumuştum haziran annelerinde inan kendi sonucum kadar dört gözle bekliyorum
Ve iyi olacağına inanıyorum İnşallah

Bugün kandil bu mübarek günde hepimiz buradaki arkadaşlarımıza dua edelim lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…