- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.421
İlk defa duydum bu yöntemi.bu testte hangi parametrelere bakılıyor peki?sadece trizomi 21 mi?Merhaba arkadaşlar.39 yaşımdayım ve 15 haftalık hamileyim.Yaşım gereği amniyosentez yaptırmam gerekiyordu fakat son hafta kahverengi lekelenmelerim olduğu için doktorum amniyosentez yerine çok yeni bir uygulama olan "Serbest Fetal DNA Analizi" yaptırmamı önerdi.Henüz Türkiye de bunu yapan bir kurum yokmuş.Bu nedenle alınan iki tüp kan örneği ilk önce İstanbul da bulunan Biogen adlı kurum aracılığıyla Almanya da LifeCodexx teşhis laboratuvarlarına yollandı.İki hafta sonra sonuçlarınız isterseniz size ya da doktorunuza ulaştırılıyor.Testin kesinlik oranı %99.oldukça yüksek bir oran ve hiç bir riski yok.Sıradan bir kan aldırma hepsi bu.İşin maliyeti biraz yüksek .Normal amniyosentez yaptırmış olsaydım ödeyeceğim fiyat 1100 tl iken bu testin fiyatı 2800 tl.Merak eden varsa hamileliğim tüp bebek filan değil normal yollardan oldu.Gebeliğim boyunca yaşadığım tek sıkıntı bir kaç gün süren kahverengi lekelenmelerimdi.Onun dışında çok rahat ve hareketli bir hamilelik dönemi yaşıyorum.Testle ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz.Elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım.Sonuçlarım bu ayın 23 de gelecek merakla bekliyorum.Biogen in sitesinde gerekli tüm bilgiler var.testin bir diğer adı PrenaTest.Tüm bebek bekleyen anne adaylarına rahat bir hamilelik diliyorum..
korsanmartı nasılsın amniyosentezden sonra bi sıkıntın oldumu insallah atlatıcaz bu dönemide
cok geçmiş olsun
band dediğim amniotik band diye geçiyor resmiyette..nette araştırınca içim kararmıştı, artık bakmıyorum.
önemli olan bebişin elini kolunu oraya taktırmaması. takdir ilahi yani, yapacak hiçbir şey yok.
ama doktorum şu an için tehlike mevcut değil dedi, doğumda da etkilemez dedi.
bakalım, hayırlısı herşeyin.
senin adına da herşeyin iyi gitmesine sevindim.
öptüm canım.
Burda iyi haberleri okuyunca kendimi çok îyi hissediyorum
Sürekli yazmasamda sürekli takip edip iyi haberler var mı diye bakıyorum
Ayın 8inde amniyosentez olmuştum
Başlarda iyiydim ama sonuç yaklaştıkça hafiften stres başladı
Sizce sonuçlarım ne zaman çıkar ? Bu hafta belli olur mu acaba..
Merhaba arkadaşlar.39 yaşımdayım ve 15 haftalık hamileyim.Yaşım gereği amniyosentez yaptırmam gerekiyordu fakat son hafta kahverengi lekelenmelerim olduğu için doktorum amniyosentez yerine çok yeni bir uygulama olan "Serbest Fetal DNA Analizi" yaptırmamı önerdi.Henüz Türkiye de bunu yapan bir kurum yokmuş.Bu nedenle alınan iki tüp kan örneği ilk önce İstanbul da bulunan Biogen adlı kurum aracılığıyla Almanya da LifeCodexx teşhis laboratuvarlarına yollandı.İki hafta sonra sonuçlarınız isterseniz size ya da doktorunuza ulaştırılıyor.Testin kesinlik oranı %99.oldukça yüksek bir oran ve hiç bir riski yok.Sıradan bir kan aldırma hepsi bu.İşin maliyeti biraz yüksek .Normal amniyosentez yaptırmış olsaydım ödeyeceğim fiyat 1100 tl iken bu testin fiyatı 2800 tl.Merak eden varsa hamileliğim tüp bebek filan değil normal yollardan oldu.Gebeliğim boyunca yaşadığım tek sıkıntı bir kaç gün süren kahverengi lekelenmelerimdi.Onun dışında çok rahat ve hareketli bir hamilelik dönemi yaşıyorum.Testle ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz.Elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım.Sonuçlarım bu ayın 23 de gelecek merakla bekliyorum.Biogen in sitesinde gerekli tüm bilgiler var.testin bir diğer adı PrenaTest.Tüm bebek bekleyen anne adaylarına rahat bir hamilelik diliyorum..
Kontrolde bebiş iyi görünüyordu rahatladım.kalbi atıyordu.amnion kesesi,sıvı miktarı normaldi.amnio sonuçları çıkınca tekrar kontrole gitcem.
İlk defa duydum bu yöntemi.bu testte hangi parametrelere bakılıyor peki?sadece trizomi 21 mi?
Merhaba Sema,
Dr.um böyle bir yöntem üzerine çalışıldığını ama henüz test kiti haline getirilemediğini söylemişti. Yani yaygınlaşmadı henüz anlamında. Senin bu yönteme erişebilmene çok sevindim, amniyo sonuçta bir işlem ve asla kan aldırmak kadar kolay değil tabii ki. Testin güvenirliğine ben de inanıyorum, yoksa zaten dr.un da önermezdi. Sonuçların da yarın gelecekmiş, iyi haberler alacağına inanıyorum. Sonucu burda da paylaşırsan bu konuyu okuyan herkes için de umut olur, çok sevgiler..
insan rahatlıyor üstünden bi yük kalkıyor sanki masallah bebişine
bende zaman yaklastıkca daralmaya sıkılmaya baslıyorum
iyi cıkar dimi kızlar sonuclar 289:1 cok risk sayılırmı
kafayı yemezsem iyi allahım bu günleri bi gecirsek hayırlısıyla diyorm
Amniyosentezde aranan tüm genetik hastalıklara bakılıyor.Avrupa da yeni uygulanmaya başlanmış bir yöntem.Sizden alınan kan örneği Almanya da ki bir labaratuvarda inceleniyor zaten.Bende doktorumdan duyup araştırdıktan sonra ikna oldum bu yönteme.Elimden geldiği kadar tüm gebelere Amniyosentez altanetafi bir yöntem olduğunu karınlarına iğne batırıp risk almak zorunda olmadıklarını duyurmaya çalışıyorum.Amniyo sıvısında bulunan bebek hücreleri annenin kanında da bulunuyormuş.Bu yöntemle kanda ki bebek hücrelerini ayrıştırıp olası tüm genetik rahatsızlıkları ortaya çıkarıyorlar.Sonuçlarımı az önce doktorumdan öğrendim .Temiz çıkmış çok şükür.
Burda iyi haberleri okuyunca kendimi çok îyi hissediyorum
Sürekli yazmasamda sürekli takip edip iyi haberler var mı diye bakıyorum
Ayın 8inde amniyosentez olmuştum
Başlarda iyiydim ama sonuç yaklaştıkça hafiften stres başladı
Sizce sonuçlarım ne zaman çıkar ? Bu hafta belli olur mu acaba..
Kontrolde bebiş iyi görünüyordu rahatladım.kalbi atıyordu.amnion kesesi,sıvı miktarı normaldi.amnio sonuçları çıkınca tekrar kontrole gitcem.
Risk oranını artık hiç düşünme canım amniyosentez olduk artık ötesi yok..
Seni çok iyi anlıyorum benim de dün 2. haftam doldu ve 3-4 haftada haber verecekler..
Üniversite hastanesi sonuçta..
Ama benim de yüreğim ağzımda, sonuç için aradıklarında telefonda konuşabilir miyim ondan bile şüpheliyim ki ben soğuk kanlıyımdır..
Doktorun doğru söylemiş.Türkiye de sanırım İstanbul üniversitesinde konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor.Ama bu yöntem avrupa da uygulanmaya başlanmış.Özellikle Almanya da ..Türkiye de bu işe aracılık eden kurumun adı BİOGEN..Babamın oğulları değil sonuçta reklamlarını yapmıyorum sadece alternatif ve risksiz bir yöntem olduğunu duyurmaya çabalıyorum.Ben Bodrum da yaşıyorum.burası küçük bir kasaba aslında.Sadece doktorumun iyi olması şansım..test sonuçlarım temiz ve sorunsuz çıktı bu arada.sevgiler..
Çok az kalmış neyse ki..Ama evet az kaldığı için daha çok stres olman normal. Benim her çalan telefonda yüreğim ağzıma geliyordu8inde yaptırdığına göre sanırım bu hafta yada cumartesi belli olur. Benim 16. günde aramışlardı. Ama işlemi eğer üni. hastanesinde yaptırdıysa orası yoğunluk sebebiyle bazen biraz daha geç sonuç verebiliyor sanırım. Güzel haberlerini bekliyoruz...
kızlar ikinizi de anlıyorum. zaman yaklaştıkça daha bir stres, heyecan, panik oluyor insan.
benim sonuçlarımın çıkması tam 4 hafta sürmüştü. cuma günü eşim sonuçlar için hastaneye gittiğinde, erkenden telefonum çaldı.
keşke aramasaydı dedim o an içimden ama Allah'ıma binlerce şükür güzel haberler verdi ve ben o duygusallıkla okulda tüm gün ağladım.
umarım yaşadıklarınız mutluluk gözyaşı olarak döner sizlere de..
lütfen rahat olun, diyorum, ama biliyorum çok zor.
Risk oranını artık hiç düşünme canım amniyosentez olduk artık ötesi yok..
Seni çok iyi anlıyorum benim de dün 2. haftam doldu ve 3-4 haftada haber verecekler..
Üniversite hastanesi sonuçta..
Ama benim de yüreğim ağzımda, sonuç için aradıklarında telefonda konuşabilir miyim ondan bile şüpheliyim ki ben soğuk kanlıyımdır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?