Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

acildeki doktor yazdı ilacı ama benim doktorum söylemiş telde kendiside demişti antibiyotik baslayalım diye ama içim rahat değil kabul ederse müsaitse bu aksam muayenhanesine gidicem kendi gözüyle görsün sonucları

Cnm ben rıza madazlı yı aradım ona gitmek için biliyorsundur mutlaka rıza beyi, doktorunu tanıyorum uzmandır bana gelmene gerek yok dedi ama çok da içim rahat diil offf bilemiyorum artık salmış durumdayım hayırlısı artık

Zeynep Kamil'i ben çok duyuyorum, sanırım amniyo işleminin çok sık yapıldığı ve deneyimli doktorların olduğu bir yer. Bence iyi bir seçim olmuş. 4 şubata kadar beklemek zor gelebilir belki ama sen artık bu konu yokmuş gibi düşünmeye çalış olur mu? Sanırım 2li test riskli çıktı. Ama 39 yaşında olduğunu yazmışsın yani yaş sebebiyle riskin yüksek çıkmış olması çok büyük olasılık. O yüzden sakin kalmaya çalış. İnanıyorum güzel sonuçlar alacaksın:)

Gerçekten şanssızlık olmuş Bir kaç defa okudum ilkinde su alınamadığını. 2.sinde de alınamaması senin için zor olmuştur eminim. Yani dr.una sorma şansın oldu mu? Sonuçta hiçbirimiz doktor değiliz, ne gibi komplikasyonlar olabilir bilmiyoruz. yani benim anladığım kadarıyla iğneyi ultrasonla tespit ettikleri yerden sokuyorlar içeriye ve suyu alıp çıkıyorlar. Sende acaba 2 kere üst üste iğneyi yanlış yerden sokmuş olabilir mi? Belki de bir şekilde basınç yükseldi ve suyu çekemedi. Bilmediğim için bişi diyemiyorum. Bununla beraber eğer sen dr.una karşı güvenini yitirdiysen belki de başka alternatif düşünülmeli. Merak etme haftaya eminim bir sorunla karşılaşmayacaksın.. İçini sıkma lütfen.. Şimdiden çok geçmiş olsun..

Evet canım sen en iyisi dr.unun ağzından duy ve için rahat etsin. Bununla beraber mesela penicilin grubu ilaçların kullanımında bir sorun olmadığını okuyorum her yerde. Eminim rastgele bir antibiyotik önermemiştir. Ama içinin rahatlaması açısından dr.undan duy tabii. Çok geçmiş olsun..

allahıma binlerce şükür olsun sonuclarım iyi çıkmış telefon ettiler bugün aksam üzeri sonuclarınız çıktı diye iyimi diye sordum evet normal çıktı dediler ağladım tutamadım kendimi 1saat boyunca ağladım insallah sonuc bekleyenlerde bu mutlu haberi alırlar cok mutluyum 11 günde çıktı sonuclarım

Çoook sevindim canım,gözünüz aydın.darısı benim başıma inş.

hadi gözümüz aydın. çoook sevindim.
buradan iyi haberlerimizi duyurdukça, sonuç bekleyenlere umut oluyoruz.
kimse umudunu yitirmesin, herşey güzel olacak:)))

Gözünüz aydın çok sevindim
İnşallah bundan sonra çok keyifli bir hamilelik geçirirsiniz
Umarım bende bu hafta olumlu sonuçlar alırım

Çok sevindim gözün aydın canım,
Benim sonuçlarım çıkmış cuma günü akşam üzeri aradılar, sordum telefonda bilgi veremiyoruz, biz bilmiyoruz hocamız sizinle görüşecek pazartesi sabah gelin dediler..
Beni arayan takibimi yapan yerden farklı Çocuk genetiği diye bir bölüm.. Profesör görüşecekmiş bizimle..
Kendi genetik uzmanımızı aradım sonuclar ikiye ayrılıyor sizinki bana gelmemiş o yüzden bir şey diyemem randevunuza gidin dedi..
Neler oluyor anlamıyorum ama günlerim zehir oldu resmen kan kusturdular bana.. içime de bir şey oturdu gitmiyor..
Uyku uyuyamıyorum hep kabus..

Madem sonucu söylemeyecekler niye cuma akşamüstü arıyorlar ki seni( Birşey oluğunu zannetmiyorum minikkuş sakin ol, doktorunun söylediği kadar basit bence, sonuç diğer doktora gitmiş sadece. İçine kurt düşürmüşler boşu boşuna( yarın sabaha az kaldı, inanıyorum yarın iyi haberler alacaksın. Malesef çok sancılı bir süreç ama bitecek az kaldı..

canım biliyorum haziran annleri topiğinde okumultum cvp da yazmıstım telde sonuc bildirmiyor devlettekiler ama ben inanıyorumki insallah hiç bişey olmayacak sonucun senin de cok iyi çıkacak

Arkadaşlar ben de buraya bir aralar yazmıştım. Benim de 2 li testim iyi çıkmışken 4 lü testim malesef 10(onda)da 1 çıkmıştı. Bunu duyunca başka yerde yeniledim 63 te 1 çıktı bu sefer. Ben daha önce rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 25 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybetmiştim. Bu hamileliğimde 14. haftada rahimağzına laparoskopik yöntemle dikiş atıldı bir hafta sonra suyum sızmaya başladı. Sonuçç da 10 da 1 çıktı dr m amniyoyu da göze alamayız dedi sıvı mucize eseri topladı kese tamir etti kendini. Ve ben hep dua ettim tek başıma tefriciye ve bir sürü dua ettim. 10 da 1 çok ürkütüyordu daha önce bebeğimi kaybetmiştim, tekrar kaybetmek istemiyordum. Bbeğim 36 artı 4 te doğdu ilk ayıldığımda seni bana veren Allaha kurban olayım diyebildim sonra da down özellikleri var mı diye her yerine tek tek baktım. yoktu sonra dr geldi şükür sağlıklı bebeğiniz dedi.(bu arada eşimde başka genetik sorn var bu yüzden pgt denen yöntemle tüp bebek denedik olmadı o embriyolarımdan biri de down sendromlu dbirinde her sendrom vardı. sağlamlar da gelişimleri durdu bu yüzden transfer olamamıştı.)

şu an 2.5 aylık olduk şükürler olsun oğlum sağlıklı. Allah sizlere de sağlıklı evlatlar versin... Amin...

canım benim, tanıdığım bir arkadaşa da aynısını yapmışlar. telefonda söyleyemeyiz diyince, herşey kötü diye algılamışlar.
ama sonradan öğrenmişler ki, telefonda söylenmiyor. bebekleri çoooooook sağlıklı.
bugün pazartesi, hadi güzel haberler ver bize de..

Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Ben daha aranıza bugün katıldım. Bende başımdan geçenleri sizinle paylaşmak istiyorum. Ben 20 haftalık hamileyim. Yani Haziran annelerinden olacaktım ama tüm hayallerim yıkıldı. Ben 31 yaşındayım ve diş hekimiyim. Bebeğimiz 11 haftalık olduğunda çalıştığım hastanede bulunan perinatolog uzmanına muayene oldum. Maalesef doktorum daha ilk görüşmemizde bize kötü haberi verdi. Bebeğimizin nazal kemiği, baş-popo uzunluğu normaldi fakat ense kalınlığı o hafta için 2,3 çıktı. 2,3 çok yüksek bir değer değildi sadece sınır bir değerdi. İsterseniz bu hafta için CVS yapabiliriz yada 16. haftada amniyosentez yapabiliriz dedi. Ben biraz düşünmek istedim ve ertesi gün başka bir perinatolog uzmanına da gittim. Onun ölçümlerinde de yaklaşık olarak aynı değer çıktı. Aynı gün her iki hastanede de ikili tarama için kan verdim. İkili tarama sonucunu beklerken genetik uzmanıyla da görüştüm. Tecrübeleri doğrultusunda bu bulgularla çok önemli bir sonucun çıkmayacağını söyledi ve beni CVS ve amniyosentez konusunda da biraz bilgilendirdi. Ben CVS' in düşük riskinin fazla olmasından ve bazen hücrelerin üremeyip amniyosentez yapmak zorunda kaldıklarından dolayı tercih etmedim. İkili tarama sonucum ise yaklaşık 1 hafta içerisinde çıktı (bir tanesinde 1/50 diğerinde de 1/68). Bu sonuçlar doğrultusunda amniyosentez yaptırmaya karar verdik. Bu sürede herkesin ikili taramayla ilgili bir hikayesi vardı ve bunları duymak beni rahatlattı. Amniyosentezden önce yapılan ultrason incelemesinde ense kalınlığının değişmediğini ve bunun iyiye işaret olduğunu öğrendim. Bu da bizim için çok iyi bir haberdi. Eşim hatta amniyosentez yaptırmasak mı diye bile düşündü. Ama nedense içimden bir şey beni amniyosentez yaptırmaya yöneltti. Derken amniyosentez de yapıldı (çok da kolay oldu) . Ben 3 gün istirahat ettim ve herhangi bir komplikasyonda gelişmedi. Sonucumuz ise geçtiğimiz çarşamba günü (yani iki hafta sonra) çıktı. Sonucun olumsuz olması hem bizim ve hem de görüştüğüm herkes için şok etkisi yarattı. Ben kendimi sonucun iyi çıkmasına o kadar hazırlamışım ki hala inanamıyorum. Şu anda yapılan ultrason bulguları da down sendromunu destekliyor ve kalbinde VSD (ventriküler septal defekt)' de var. İleride organları geliştikçe başka sorunlar da çıkabilir. Doğduktan sonra ameliyat olması gerekiyor. Benim ne hayallerim vardı Yüce Rabbim bize hayırlısıyla bir evlat nasip etmişti. İlk 11. haftada duyduğumda bebeğimi aldırmam diyordum ama şimdi ise bir karar vermeye çalışıyorum. Meğer başına gelmedikten sonra aldırmam demek çok kolaymış. Allah kimseyi böyle bir kararla karşı karşıya getimesin((((

geçmiş olsun cok üzüldüm basına gelmeyen bilemez ben olsam keske aldırmam demek cok kolay ama basına geldikden ssonra insan ne karar vericeğini sasırıyor amniyosentez genelde ii cıkıyor ama senin kötü çıkmış üzülme cnaım hakkında hayırlısı neyse o olsun bu dünya bı sınav dünyası allah kimseyi evladıyla sınamasın

Çok zor bir durum,çok zor karar vermesi.allah yardımcınız olsun.ben ve eşim başından beri bir sorunla karşılaşırsak gebeliği sonlandırız diyoruz.şu an amniyo sonucumuzu bekliyoruz ve olumsuz bi sonuç alırsak hala bu kadar kararlı olur muyuz bilemiyorum

Forumlarda yazlanları okudukça çok ümitlenmiştim. Ama Allah düşmanımın başına bile vermesin. Minikuss' un son yazısını okuduktan sonra aranıza katılmaya karar verdim. Umarım onun bebeği sağlıklıdır.

İnşallah sizin sonucunuz da iyi çıkar. Bebeği aldırmanın ne kadar günah olduğunu biliyorum ama bizimde düşüncemiz aldırmaktan yana ama hala tam net karar veremedik. Bu gün tekrardan genetik doktorumuzla görüştüm ama o kadar üzgün ki beni teselli etmekten başka bir şey söyleyemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…