Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Allah yardımcınız olsun
Bende amniyosentez sonucu bekliyorum o kadar üzüldüm ki anlatmam
Ve kesinlikle bu süreç bana şunu öğretti bir daha hayatta hiç birşey hakkında "ben yapmam, etmem, aldırmam" demiycem ve diyenlerin de ne kadar yanıldgıda olduklarını anladım
Yine de herşey bir imtihan ve Allah size yardım edecektir;umudunuzu kesmeyin lütfen...

Ben de amniyosentez sonucumu beklerken çok okuyordum bu forumu, senin yazdıklarını da okumuştum, sen de çok endişeler geçirdin Ama şimdi bu güzel haberi bizimle paylaştığın için çok sevindim, oğlunuzu sağlıkla büyütün, hep mutlu sağlıklı nice nice uzun yaşlarını kutlayın:) Sevgiler..

Cherubist okurken içim gitti Neler hissettiğini tahmin edebiliyorum Söylenebilecek, seni bu üzüntünden kurtarmayı başarabilecek sözlerimiz olsaydı keşke..Tek denebilecek şey sanırım her şeyin hayırlısını dilemek.. Ben amniyo sonucumu beklerken olumsuz gelirse ne yaparım diye düşünmedim, açıkcası düşünmekten korktum( Ne kadar zor bir karar arifesindesiniz yaşamayan bilmez, bilemez..Ben hakkınızda hayırlısının olmasını diliyorum tüm kalbimle..Dilerim bu zor sınav sonrası hep sizi mutlu edecek haberler alırsınız.. Çok sevgiler..

Arkadaşlar bana cevap verip beni rahatlatmak isteyen herkese teşekkürler:) bugün amniyosentezin ilk çıkan sonucunu aldım fısh yöntemi deniyo sanırım temiz çıktı:)) bu ilk sonuç nekadar güvenilir bilgisi olan varmı???? tam sonucu almadan içim tam rahatlamayacak sanırım ama ufak bi nefes aldırdı bana:) Allah sonuç bekleyen bütün annelere hayırlı haberler almayı nasip etsin,, rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın

minikkuşun amniyosentez sonucu normal çıkmış arkadaslar

ebru, benim yerime topiğe haber verdiğin için teşekkür ederim, kızlar kusura bakmayın öyle bir şok yaşadık ve dünden beri öyle heyecanlıyım ki geride kaldığım pek çok şeye yetişme telaşıyla buraya haber veremedim..

Görüşmemize gittik doktor hanım resmen laf arasın da hımm sonuc iyi bebek normal dedi, ben anlamadım bile eşim dürttü ve başladım ağlamaya...
Anomalilerimiz üzerinde duruldu, özellikle böbrekteki idrar birikmesinden kaynaklı olan büyüme takip edilecek 11 Şubatta detaylıda kalp, böbrek ve bağırsak üzerinde durulacak..
Detaylı ultrasonda iyileşme olsa da böbrek için doğumdan 3 gün sonra ultrason kontrolu ve tahlil yapılacak.. Bağırsak için agresif bir takip şimdilik istenmedi detaylıdan sonra karar verilecek.. Ve biz bunlara bile şükrediyoruz, kontrol altında ve ciddi bir durum yok şimdilik..

Destek veren, duasını esirgemeyen, ilgilenen herkese teşekkür ederim..

O stresi yaşayarak hamilelik geçirmek ne kadar da zor, sağlıkla kucağına almışsın ne güzel.. bizlere de kısmet olur inşallah..

Gerçekten böyle durumlarda büyük konuşmamak lazım, ben de amniyosentezi sorun olursa aldırırım diyerek yaptırmıştım eşimle karar vermiştik ama sonuç yaklaşmaya başladığında, annemle konusurken dedim ki yapamam sağlıksız da olsa içimde canlı kendimi affedemem doğurucam, herkes şaşırdı.. Ama söyle bir durum var ki evet bizler anneyiz ama babalarında bu konuda aynı oranda söz hakkı var, böyle bir durumda onlarında hayatı ciddi anlamda etkileniyor..
Çok zor bir karar özellikle de böyle bir sonuc cıkmışken..
İlk duyduğumda bana da çok sert gelmişti ama sözüne güvendiğim bir kaç kişi bana su yorumu yapmıştı. "önemli olan sensin ve hayatın önce kendini düşünüp sonra çocuk için bir karar vermelisin, çünkü bu konu evde hayvan beslemeye benzemez normal çocuk bile büyütmek sorunlu ve ve zaman zaman bunaltıcıyken, özel ilgi isteyen bir çocuktan yorulunca sıkılınca kurtulamazsın..Ama bebek yapmayı tekrar deneyebilirsin" Arafta kalmak gibi olsa gerek.. Ben burada pek çok arkadaşla tanıştım benzer durumda olan, bir kadın için gerçekten zor..
Ama lütfen kararı tek başına vermeye çalışarak kendine yüklenme sonrasını da tek başına göğüslemek zorunda kalma, paylaş konuş eşinle ailenle çünkü herkesi etkileyecek bir karar olacak.. Ve mutlaka buralara yaz paylaş içini dök, inan ki çok faydalı oluyor..

Amniyosentez sonucumuz iyi çıktı şükür ama hala düzelmemiş sağlık sorunlarımız var dediğim gibi buna da şükür diyoruz iyi dileklerin için teşekkür ederim..

Minikuss'u çok merak ettim.göremedim diğer konulara da yazmamış.umarım bi sorun yoktur.

Evet biraz geç yazdım topiğe ama takipteyim sonucumun temiz çıkması bundan sonra burada paylaşım yapan arkadaslara destek olmayacağım anlamına gelmez :)
Yani benden kurtuluş yok şimdilik :)

Gözün aydın ben amniyosentez sonuçlarıyla ilgili nette araştırma yaparken fish sonucunun genelde doğru çıktığını okumuştum çok ender farklı örnekler var..
Ahh bu teknoloji bize hiç fayda etmedi bildiğin sonuna kadar sonuc bekledik araya hafta sonu soktular, ömrümüzden ömür gitti..
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah, sonucunu aldığında mutlaka hemen bizimle paylaş benim gibi yapma :))

Canım takip ettim sonuçlarını diğer sayfalardan da çok sevindim , allah analı babalı büyütsün. gözün aydın inşallah darısı başımıza :)

Bu arada amniyosentez nasıl yapıldı bizimle paylaşırmısınız arkadaşlar? Birde bana 1 gün hastanede yatman gerek dedi Zeynep Kamil siz de yattınız mı ?

Herkese sağlıklı güzel haberler olsun

Gözünaydın diyebiliriz bence:) Benim amniyo için gittiğim doktor bir prof.tu ve fish sonucunun %95 doğru çıktığını söylemişti, yani fish sonucunda bakılan sorunlu olması muhtemel 5 kromozom var, 18. kromozom, 21. kromozom, 13. kromozom ve de iki tane daha ve bunlar için temiz dendiyse için rahatlayabilir bence. Tam rapordan farklı bişi çıkmaz:)) İyi ki fish istemişsin bu arada, ben istemediğim için çok pişman olmuştum beklerken:) çok çok sevindim, gözün aydın olsun:)

Minikkuş ne kadar sevindim anlatamam:))) Artık içinde kalan herşeyi yap, hiç durma:) Bana cmt bildirmişlerdi sonucu, ağlama krizim geçtikten sonra çarşıya atmıştım kendimi. Kızım için beğendiğim ama almaya cesaret edemediğim o tulumu almıştım, kendime de hamile çorabı:)) Ve tabii yüzümde aval aval bir gülümsemeyle:)) Sen de artık derin bir oh çek ve hamileliğinin keyfini sür:)

Huli merhaba, ben yatmadım işlemden sonra. Hatta bir 10 dk uzandım ya da belki o kadar bile değildi. Dr. bey tekrar ultrasonu açtı, bebeğimizin kalp atışlarını dinletti ve kaldırdı beni. Ama tabii ben hastanede değildim, dr.un kendi muayehanesindeydim. Sonrasında ama fazla yürümeden kapıdan arabaya bindim ve 1 tam gün evde yatmıştım. Yani hastanede kalma şansın varsa daha iyi. Takip edilirsin, senin de için rahat eder:)

Geçmiş olsun çok sevindim Allah herkesin gönlüne göre versin.Sizinle aynı hafta doğum yapacağız Allah nasip ederse.Bende yaş riski çıkmıştı detaylı ultrasyonu bekliyorum hayırlısı bakalım

okurken gözlerim doldu, içim burkuldu, boğazım düğümlendi. çünkü aynı süreçlerden geçtik ve olumsuz hiç düşünmek istemedim. ya olumsuz olsaydı? napardım? çok zor..
ama aldırmak veya aldırmamak kararınız ne olursa olsun, ailenle eşinle ortak kararınız olsun. yalnız kalma. bu süreci yaşayan, bu haberi alan tek değilsin, aldırsan da tek değilsin, doğuma karar versen de tek değilsin.
keşke elimden bişiler gelse. Allah yardımcınız olsun, hayırlısı olsun herşeyin. ama şunu bil ki buradaki herkes destek için yanında olacaktır.

hadi gözünüz aydın. kesin sonuçlarını da paylaş bizimle:)

ben üniversite hastanesinde olmuştum, yarım saat yatıp, arabayla annemlere gelmiştim. 3 gün annemlerde yattım, sorun olmadı çok şükür.

Teşekkür ederim canım, amin hepimizin bebekleri için, inşallah bekleyenlerin sonuçları da iyi çıkacak..
Amniyosentez bana yaklaşık 5 dk da falan yapıldı hatta ben hiç dinlenmeden kalktım çünkü Çapa'da yaptırdım ve sıra vardı..
Bebek uygun pozisyondaysa çok uzun sürmüyor zaten 3 büyük enjektörle sıvı alındı, yapılırken acı değil baskı hissettim.. Sonrasında annemde kaldım 3-4 gün fazla kıpırdamadan yattım.. arada iğne yerinde sızı hissettim ama hemen geçti..Sadece amniyosentez için yatıracaklarsa iyi bence de hastane daha güvenli ben hep tedirgindim eğer birşey olursa hastaneye yetişebilir miyim diye.. Umarım sende sağlıkla atlatacaksın..

Sağol canım, sorma sonucumu ilk söylediklerinde ağlamaya başladım ama sonra sonra acayip bir hafifleme, sırıtma ve alkol etkisi oldu :)
Eşimde heveslendi, o da ilk kez bebeğimize bir şeyler aldı :)

hadi yine bizi sevinçten unuttun. tek bu olsun. affedildin:)))))
ve çooooooook sevindim..

Sağol canım, ya sorma o kadar yogun bir gündü ki :)

çok sağol:)) bu arada senin de gözün aydın çoook sevindim darısı bekleyenlerin başına:))

teşekkürler içim daha rahat şimdi:) dr fish yaptırmamı önerdi içim rahat etsin erkenden diye evet iyiki yaptırmışım hala bekliyor olmak çok zor olurdu.. ben de kesin sonucu aldığım zaman kendimi çarşıya atıcam:)))

Süpersin Kadınklar Kulubü ya :)) Bu yöntemi sayenizde duydum kızlar bu tür paylaşımlar oması çok iyi
bende kara kara nasıl bekliyeceğim diyordum. Bu durumda hemen bende FİSH yöntemini isteyeceğim...
Pazartesiye birşey kalmadı zaman sayıyorum...
Herkese sevgiler

mrb sanırım pzrts as yaptırcaksın evet fısh mutlaka iste hiç olmazsa üç hafta beklemek zorunda kalmıyorsun:))

Biz bebegin terminasyonuna karar verdik ve ben dun bebegimi kaybettim malesef(((

Seni merak ediyordum Cherubist... Çok zor günler geçiriyorsun, keşke sana kendini daha iyi hissetmeni sağlayacak bişiler söyleyebilsek..Kaybınız için çok çok üzgünüm.. Kendinizi hazır hissettiğiniz de tekrar anne-baba olmanızı ve çektiğiniz bu üzüntünün hafiflemesini diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…