Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaşlar üçlü testimin sonucu çıktı fakat dr ma ulaşamadım bugün sizce risk altındamıyım?
Trisomy21 1/7104
Trisomy18 <1/10000
Nöral tüp defekti 1/282

Herkese selamlar,
Umarım herkes iyidir. Huli sanırım dün amniyo olacaktın. Nasılsın? Herşeyin iyi gittiğine eminim, bundan sonrasında bir süre dinlemeye çalış olur mu? Çok sevgiler...

Son düzenleme:
Herkese selamlar,
Umarım herkes iyidir. Huli sanırım dün amniyo olacaktın. Nasılsın? Herşeyin iyi gittiğine eminim, bundan sonrasında bir süre dinlemeye çalış olur mu? Çok sevgiler...

Herkese merhabalar,
Saolun güzel dileklerinize . Dün Amniyosentez yaptırdım, şimdi daha iyiyim. Oldukça sıkıntılı bir durum ama çok uzun sürmüyor 5 dk felan sürüyor. şimdi sonuçların çıkmasını bekliyeceğiz 3 hafta sonra öğrenicez. Herkese sağlıklı günler :)

Arkadaşlar sonucumu aldım
Allaha şükür temiz çıktı
Gerçekten burayı okumak beni çok rahatlattı hepinize çok teşekkür ederim
Sonuç bekleyen arkadaşlar kalbini ferah tutsun inşallah iyi sonuçlar alacaklar...

merhaba ben aranıza yeni katıldım. benim hesaplamama göre 17 haftalık hamileyim 15 haftalıkken doktorum ultason ölçümlerine göre 4lü tarama istedi ve down riski yüksek çıktı aminosentez istedi düşük riskim olduğu için ben yaptırmadım. iki gün sonra başka bi doktora gittim önceki dr 15 haftalık dediği gebeliğe 17haftalık dedi. 4lü testi tekrar istedim 3lü test yaptı herşey iyi dedi. kafam karıştı ilk testi riskli çıkıp tekrar yaptıran ve temiz çıkan varmı?

canım öncelikle merhaba bende 3 test yüksekti benim ilk bebeğim ve 15 yıl sonra oldu amniyo yaptırmadım düşük riskinden korktum ama seninki gerçekten tuhaf demekki ilk dr çok dikkatli değilmiş bu konuda eğer bu bebeği istiyorsan ikinci gittiğin merkeze güven ve gebeliğinin tatını çıkar fazlada kafanı karıştırma ben öyle yapıyorum rabbime havale ettim o benden daha iyi biliyor inşallah sağlıklı gelecek bebeklerimiz

İyi olana sevindim, inanıyorum ki üç hafta sonra çok daha iyi olacaksın:) İyi haberlerini bekliyoruz, kendine iyi bak..

arkadaşlar üçlü testimin sonucu çıktı fakat dr ma ulaşamadım bugün sizce risk altındamıyım?
Trisomy21 1/7104
Trisomy18 <1/10000
Nöral tüp defekti 1/282

Merhaba, trizomi 18 ve 21 için riskli görünmüyor. Sadece NTD için biraz artmış bir risk var ki yine de 250 olan cut off değerinin üstünde. Lütfen bunun için panikleme, muhtemelen afp değerin biraz yüksek çıktı ama bunun başka sebepleri de var. Örneğin benim de çok düşük çıkmıştı, down sendromu belirtisi diye okudum ama çok şükür amniyo sonucum güzel geldi. Sen de hiç panikleme lütfen, şanslısın ki bizim gibi amniyo yaptırmana gerek yok, ultrasonda anlaşılır bi durum eğer yanlış bilmiyorsam. Eminim dr.un sana iyi haberler verecektir. Sevgiler..

Çok çok sevindim 1907:)) Gözünüz aydın, derin bir ohhh çek artık:)

Merhaba, ben 4lü test yaptırdım 2liden sonra. Malesef benim riskim çok yükske çıktı down sendromu için (47/1). Ama testi tekrarlamadık, dr.um da gerek görmedi. Ve akabinde amniyo yaptırdım. Neyse ki iyi sonuç aldım. Bununla beraber gebelik haftasının doğru hesaplanmış olması çok önemli. Çünkü kan değerlerinin gebelik haftana göre hesaplanıyor. Yani sen hangi dr.a güveniyorsa onu dinle. Ama dediğim gibi dörtlü testin riskli çıkması da bir şey demek değil. Ben buna pek çok örnekten biriyim. Sıkma lütfen canını..

hadi gözünüz aydın. artık derin bir oh çek ve hamileliğin tadını çıkar:)
darısı bekleyenlerin başına inşallah.

huli sana da geçmiş olsun canım, güzel sonuçlar alacağına inanıyoruz..

cherubist, canım sen nasıl oldun?

çokteşekkür arkadaşım. Çok zor günler geçirdim gerçekten. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin her isteyene istediği kadar sağlıklı evlatlar versin amin...

Arkadaşım inan çok ama çok üzüldüm. Seni o kadar anlıyorum ki. Sonlandırmasaydın da çok mutsuz olacaktın şu an da biliyorum ki çok mutsuzsun. Allah size sağlık versin bir daha evlat acısı yaşatmasın. Amin...

Kafam karıştı iyice 2 li ve 3 lümde yaş riski çıkmıştı şimdi 21. haftamdayım günler geçiyor bugün ultrasyona girdim detaylı . 5 dakika sürmedi herşey normal dedi doktorum ama bakılan sadece mide kalp mesane böbrek.okuduğum kadarıyla parmak ,bagırsak, yüz, dudak yarıklığına bakılması gerekmezmiydi.aaaaa

Çok geçmiş olsun canım, kolay kısmını atlattın beklemek daha zor :)
Umarım sen de çok güzel haberler alacaksın.. Bizde merakla bekliyoruz, sonucunu alır almaz paylaş lütfen ..

Çok sevindim, gözün aydın :)) Geçti bitti çok şükür.. Sağlıkla kucağına da alırsın inşallah..

Biz bebegin terminasyonuna karar verdik ve ben dun bebegimi kaybettim malesef(((

Ben de ara ara bakıp yazacağın bir şeyler bekliyordum..
Böyle bir durumu hafifletmeye çalışacak bir şeyler yazamam.. Ama belki bir kaç nacizane tavsiye de bulunabilirim ki..
Sakın acını saklama, içini boşaltana kadar ağla sızla ne yaparsan..
Bir de zihninde sakın tüm sorumluluğu alma..
Ben tüm bu sürecimde Çapa'nın riskli gebelik bölümünde öyle hikayelerle karşılaştım ki asla en kötüsü benim başımda diyemedim..
Kolların boş kalmayacak eminim.. Sağlıkla kucağına alacağın bebeğinle mutlu olacağına da eminim..
Sen artık daha cesur, sağlam bir anne olacaksın ve doğacak bebeğin böyle bir anneye sahip olduğu için çok şanslı olacak..
Geçecek ve sen iyi olacaksın..

çok şükür doktorumunda dedigi gibi korkulacak bişey yokmuş..ALLAHIMA ÇOK ŞÜKÜR nöral tüf defekt için düzeltmiş mom degerim 2,24 risksiz bölgede bulunmaktaymış..doktorum korkulacak bişey yok dedi risk görünmüyor dedi RABBİM HERKESE temiz sonuç almayı ,saglıklı sıhatli bebişlerimizi kucagımıza almayı nasip etsin..

Az önce hastaneden aradılar amniyo sonucum çıkmış:) ama gidip almaya cesaret edemiyorum.randevum Pazartesi dra gösteremiycem alsamda sonucu ve annem gelecek akşama memleketten kontrole birlikte gitcez.3lü testi kontrolümden 2gün önce alıp araştıra araştıra psikopata bağlamıştım.eşim bu kez almayacaksın erkenden diye kızmıştı.pazartesi akşamı sonucu yazarım buraya da inş.güzel olur herşey.

Detaylı ultrasonu kim yaptı? Yani radyolog mu yoksa perinatalog (doğmamış bebek uzmanı) mu? Perinatalogların detaylıyı yapmasını öneriyorlar uzmanlık alanları bu olduğu için. Benim detaylı ultrasonum sanırım 20-25 dk. sürmüştü. Dediğin gibi iç organları dışında parmaklarını saydı, dudak ve damak yarığı açısından kontrol etti. Ama bilemiyorum belki de dr.un herşeyin yolunda olduğunu gördü, sana mı söylemedi acaba? Sana bir rapor verdiler mi sonrasında?

Çok sevindim, güzel haberler almışsın:) Gözünaydın:)

Korsanmartı ben sonuçlarının iyi olduğuna eminim, bugün senin için güzel bir gün olacak:) Ne güzel annen de yanında.. Güzel haberlerini bekliyoruz..

Amniyo sonucum çok güzel çıktı.bebiş sağlıklı:)ultrasonda da herşey yolundaydı.olası diğer anomaliler 25.haftadan sonra ortaya çıkabiliyomuş.onlar açısından 1ay sonrakikontrolde yine dikkatli incelenecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…