- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.501
Biz bebegin terminasyonuna karar verdik ve ben dun bebegimi kaybettim malesef(((
Biz bebegin terminasyonuna karar verdik ve ben dun bebegimi kaybettim malesef(((
Herkese selamlar,
Umarım herkes iyidir. Huli sanırım dün amniyo olacaktın. Nasılsın? Herşeyin iyi gittiğine eminim, bundan sonrasında bir süre dinlemeye çalış olur mu? Çok sevgiler...
canım öncelikle merhaba bende 3 test yüksekti benim ilk bebeğim ve 15 yıl sonra oldu amniyo yaptırmadım düşük riskinden korktum ama seninki gerçekten tuhaf demekki ilk dr çok dikkatli değilmiş bu konuda eğer bu bebeği istiyorsan ikinci gittiğin merkeze güven ve gebeliğinin tatını çıkar fazlada kafanı karıştırma ben öyle yapıyorum rabbime havale ettim o benden daha iyi biliyor inşallah sağlıklı gelecek bebeklerimizmerhaba ben aranıza yeni katıldım. benim hesaplamama göre 17 haftalık hamileyim 15 haftalıkken doktorum ultason ölçümlerine göre 4lü tarama istedi ve down riski yüksek çıktı aminosentez istedi düşük riskim olduğu için ben yaptırmadım. iki gün sonra başka bi doktora gittim önceki dr 15 haftalık dediği gebeliğe 17haftalık dedi. 4lü testi tekrar istedim 3lü test yaptı herşey iyi dedi. kafam karıştı ilk testi riskli çıkıp tekrar yaptıran ve temiz çıkan varmı?
Herkese merhabalar,
Saolun güzel dileklerinize . Dün Amniyosentez yaptırdım, şimdi daha iyiyim. Oldukça sıkıntılı bir durum ama çok uzun sürmüyor 5 dk felan sürüyor. şimdi sonuçların çıkmasını bekliyeceğiz 3 hafta sonra öğrenicez. Herkese sağlıklı günler :)
arkadaşlar üçlü testimin sonucu çıktı fakat dr ma ulaşamadım bugün sizce risk altındamıyım?
Trisomy21 1/7104
Trisomy18 <1/10000
Nöral tüp defekti 1/282
Arkadaşlar sonucumu aldım
Allaha şükür temiz çıktı
Gerçekten burayı okumak beni çok rahatlattı hepinize çok teşekkür ederim
Sonuç bekleyen arkadaşlar kalbini ferah tutsun inşallah iyi sonuçlar alacaklar...
merhaba ben aranıza yeni katıldım. benim hesaplamama göre 17 haftalık hamileyim 15 haftalıkken doktorum ultason ölçümlerine göre 4lü tarama istedi ve down riski yüksek çıktı aminosentez istedi düşük riskim olduğu için ben yaptırmadım. iki gün sonra başka bi doktora gittim önceki dr 15 haftalık dediği gebeliğe 17haftalık dedi. 4lü testi tekrar istedim 3lü test yaptı herşey iyi dedi. kafam karıştı ilk testi riskli çıkıp tekrar yaptıran ve temiz çıkan varmı?
Allaha şükür temiz çıktı
Sonuç bekleyen arkadaşlar kalbini ferah tutsun inşallah iyi sonuçlar alacaklar...
İyi olana sevindim, inanıyorum ki üç hafta sonra çok daha iyi olacaksın:) İyi haberlerini bekliyoruz, kendine iyi bak..
Merhaba, trizomi 18 ve 21 için riskli görünmüyor. Sadece NTD için biraz artmış bir risk var ki yine de 250 olan cut off değerinin üstünde. Lütfen bunun için panikleme, muhtemelen afp değerin biraz yüksek çıktı ama bunun başka sebepleri de var. Örneğin benim de çok düşük çıkmıştı, down sendromu belirtisi diye okudum ama çok şükür amniyo sonucum güzel geldi. Sen de hiç panikleme lütfen, şanslısın ki bizim gibi amniyo yaptırmana gerek yok, ultrasonda anlaşılır bi durum eğer yanlış bilmiyorsam. Eminim dr.un sana iyi haberler verecektir. Sevgiler..
çok teşekkür ederim biraz olsun beni rahatlattınız umarım cuma günü doktorum güzel haberleri verir bana.. Rabbim herkese saglıklı sıhatli bebişler dogumlar nasip etsin ...
Ben de amniyosentez sonucumu beklerken çok okuyordum bu forumu, senin yazdıklarını da okumuştum, sen de çok endişeler geçirdinAma şimdi bu güzel haberi bizimle paylaştığın için çok sevindim, oğlunuzu sağlıkla büyütün, hep mutlu sağlıklı nice nice uzun yaşlarını kutlayın:) Sevgiler..
Cherubist okurken içim gittiNeler hissettiğini tahmin edebiliyorum Söylenebilecek, seni bu üzüntünden kurtarmayı başarabilecek sözlerimiz olsaydı keşke..Tek denebilecek şey sanırım her şeyin hayırlısını dilemek.. Ben amniyo sonucumu beklerken olumsuz gelirse ne yaparım diye düşünmedim, açıkcası düşünmekten korktum ( Ne kadar zor bir karar arifesindesiniz yaşamayan bilmez, bilemez..Ben hakkınızda hayırlısının olmasını diliyorum tüm kalbimle..Dilerim bu zor sınav sonrası hep sizi mutlu edecek haberler alırsınız.. Çok sevgiler..
Forumlarda yazlanları okudukça çok ümitlenmiştim. Ama Allah düşmanımın başına bile vermesin. Minikuss' un son yazısını okuduktan sonra aranıza katılmaya karar verdim. Umarım onun bebeği sağlıklıdır.
Herkese merhabalar,
Saolun güzel dileklerinize . Dün Amniyosentez yaptırdım, şimdi daha iyiyim. Oldukça sıkıntılı bir durum ama çok uzun sürmüyor 5 dk felan sürüyor. şimdi sonuçların çıkmasını bekliyeceğiz 3 hafta sonra öğrenicez. Herkese sağlıklı günler :)
Allaha şükür temiz çıktı
Kafam karıştı iyice 2 li ve 3 lümde yaş riski çıkmıştı şimdi 21. haftamdayım günler geçiyor bugün ultrasyona girdim detaylı . 5 dakika sürmedi herşey normal dedi doktorum ama bakılan sadece mide kalp mesane böbrek.okuduğum kadarıyla parmak ,bagırsak, yüz, dudak yarıklığına bakılması gerekmezmiydi.aaaaa
çok şükür doktorumunda dedigi gibi korkulacak bişey yokmuş..ALLAHIMA ÇOK ŞÜKÜR nöral tüf defekt için düzeltmiş mom degerim 2,24 risksiz bölgede bulunmaktaymış..doktorum korkulacak bişey yok dedi risk görünmüyor dedi RABBİM HERKESE temiz sonuç almayı ,saglıklı sıhatli bebişlerimizi kucagımıza almayı nasip etsin..
Az önce hastaneden aradılar amniyo sonucum çıkmış:) ama gidip almaya cesaret edemiyorum.randevum Pazartesi dra gösteremiycem alsamda sonucu ve annem gelecek akşama memleketten kontrole birlikte gitcez.3lü testi kontrolümden 2gün önce alıp araştıra araştıra psikopata bağlamıştım.eşim bu kez almayacaksın erkenden diye kızmıştı.pazartesi akşamı sonucu yazarım buraya da inş.güzel olur herşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?