- 1 Nisan 2012
- 194
- 154
- 333
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.521
Amniyo sonucum çok güzel çıktı.bebiş sağlıklı:)ultrasonda da herşey yolundaydı.olası diğer anomaliler 25.haftadan sonra ortaya çıkabiliyomuş.onlar açısından 1ay sonrakikontrolde yine dikkatli incelenecek.
Amniyo sonucum çok güzel çıktı.bebiş sağlıklı:)ultrasonda da herşey yolundaydı.olası diğer anomaliler 25.haftadan sonra ortaya çıkabiliyomuş.onlar açısından 1ay sonrakikontrolde yine dikkatli incelenecek.
teşekkürler arkadaşlar:)hadi gözünüz aydın. bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.
Çok çok güzel haberÇok sevindim korsanmartı, gözünüz aydın, bundan sonrası su gibi geçsin artık
Bu arada 25. haftadan sonra ne gibi anomaliler çıkıyormuş:26::26:
teşekkürler arkadaşlar:)
:)teşekkürler seçilce.bizde bağırsak tıkanıklığı veya bağırsakla alakalı bir anomali gelişebilir şüphesi var.
Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Ben daha aranıza bugün katıldım. Bende başımdan geçenleri sizinle paylaşmak istiyorum. Ben 20 haftalık hamileyim. Yani Haziran annelerinden olacaktım ama tüm hayallerim yıkıldı. Ben 31 yaşındayım ve diş hekimiyim. Bebeğimiz 11 haftalık olduğunda çalıştığım hastanede bulunan perinatolog uzmanına muayene oldum. Maalesef doktorum daha ilk görüşmemizde bize kötü haberi verdi. Bebeğimizin nazal kemiği, baş-popo uzunluğu normaldi fakat ense kalınlığı o hafta için 2,3 çıktı. 2,3 çok yüksek bir değer değildi sadece sınır bir değerdi. İsterseniz bu hafta için CVS yapabiliriz yada 16. haftada amniyosentez yapabiliriz dedi. Ben biraz düşünmek istedim ve ertesi gün başka bir perinatolog uzmanına da gittim. Onun ölçümlerinde de yaklaşık olarak aynı değer çıktı. Aynı gün her iki hastanede de ikili tarama için kan verdim. İkili tarama sonucunu beklerken genetik uzmanıyla da görüştüm. Tecrübeleri doğrultusunda bu bulgularla çok önemli bir sonucun çıkmayacağını söyledi ve beni CVS ve amniyosentez konusunda da biraz bilgilendirdi. Ben CVS' in düşük riskinin fazla olmasından ve bazen hücrelerin üremeyip amniyosentez yapmak zorunda kaldıklarından dolayı tercih etmedim. İkili tarama sonucum ise yaklaşık 1 hafta içerisinde çıktı (bir tanesinde 1/50 diğerinde de 1/68). Bu sonuçlar doğrultusunda amniyosentez yaptırmaya karar verdik. Bu sürede herkesin ikili taramayla ilgili bir hikayesi vardı ve bunları duymak beni rahatlattı. Amniyosentezden önce yapılan ultrason incelemesinde ense kalınlığının değişmediğini ve bunun iyiye işaret olduğunu öğrendim. Bu da bizim için çok iyi bir haberdi. Eşim hatta amniyosentez yaptırmasak mı diye bile düşündü. Ama nedense içimden bir şey beni amniyosentez yaptırmaya yöneltti. Derken amniyosentez de yapıldı (çok da kolay oldu) . Ben 3 gün istirahat ettim ve herhangi bir komplikasyonda gelişmedi. Sonucumuz ise geçtiğimiz çarşamba günü (yani iki hafta sonra) çıktı. Sonucun olumsuz olması hem bizim ve hem de görüştüğüm herkes için şok etkisi yarattı. Ben kendimi sonucun iyi çıkmasına o kadar hazırlamışım ki hala inanamıyorum. Şu anda yapılan ultrason bulguları da down sendromunu destekliyor ve kalbinde VSD (ventriküler septal defekt)' de var. İleride organları geliştikçe başka sorunlar da çıkabilir. Doğduktan sonra ameliyat olması gerekiyor. Benim ne hayallerim vardı Yüce Rabbim bize hayırlısıyla bir evlat nasip etmişti. İlk 11. haftada duyduğumda bebeğimi aldırmam diyordum ama şimdi ise bir karar vermeye çalışıyorum. Meğer başına gelmedikten sonra aldırmam demek çok kolaymış. Allah kimseyi böyle bir kararla karşı karşıya getimesin((((
merhaba bende yeni üyeyim benimde üçlü testim riskli çıktı 1.50 ve kafasındada küçük bir kist var amiyosentez istediler ama korktuğum için yaptırmadım ama doğuma kadar zaman nasıl geçecek bilmiyorum
merhabalar, kist dediğin nedir tam olarak ve kaç haftalık hamilesin?
ense kalınlığının yüksek çıkması, nazal kemik yokluğu gibi belirtiler yoksa bir ilişki de yoktur. ikili üçlü test yaptırmadınmı
İnşallah herşey yolunda gider. Sağlıklı sıhhatli alırsın bebeğini kucağına. Peki kusura bakmazsan bir soru daha. Bu kistin bir zararı varmıymış bebeğine?
koroid pleksus kisti ile dawn sendromu arasında bir ilişki varmı acaba bilgisi olan varmı
Evet arkadaşım Allahım kimselere yaşatmasın. Öyle bi karar vermek zorunde bırakmasın. Başına gelemyen asla bilemez. Ben de aynı şeyleri yaşadım, hep aynı cümleleri kurdum. Benim bebeğim de haziranda doğacaktı ama olmadı. Bunların yaşanması gerekiyormuş demekki. Zaman herşeyin ilacı..
Bu sorunun cevabını bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla bu tür kistler 28. haftaya kadar kendiliğinden geçebiliyormuş. Benim bir arkadaşımın da başına gelmişti ama neyse ki kendiliğinden küçüldü sonunda. Siz de iyi haberler alacaksınız umarım..
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm...Diyecek söz yok...Allah sabır versin... Dediğiniz gibi zaman her şeyin ilacı, dilerim ki kendinizi hazır hissettiğiniz zaman sağlıkla hayırlısıyla bebeğinize kavuşursunuz.. Kendinize iyi bakın..
koroid pleksus kisti ile dawn sendromu arasında bir ilişki varmı acaba bilgisi olan varmı
ense kalınlığı normal ama üçlü testimde riskli çıktı maalesef
merhaba bende yeni üyeyim benimde üçlü testim riskli çıktı 1.50 ve kafasındada küçük bir kist var amiyosentez istediler ama korktuğum için yaptırmadım ama doğuma kadar zaman nasıl geçecek bilmiyorum
bebek down sendromluysa geçmeyebiliyormuş. benim bebeğiminde kafasının sol tarafında vardı. hatta böyle topik var okumuştum genelde geçiyor.
canım benim de 10 da 1 trizomi 21 çıktı 4 lü taramada. 2 li güzeldi halbuki., sonra başka yerde tekrarlattım 63 te 1 çıktı. ultrasonda bulgu yoktu. ama yüzde 50 bulgu olmayabilirmiş. çok endişeli geçti sürecim başka sıkıntılar da vardı rahim ağzıma dikiş atılmıştı bir hafta sonra suyum gelmişti. amniyo yaptırsak bu sefer sudan dolayı bebeği kaybedebilirdik. çok dua ettim. 3 yıl önce de 25 haftalık erken doğum yapmıştım rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 4 gün yaşamıştı oğlum. 2 de 8 haftalık düşük yapmıştım. Amniyo da yaptırmadım bol dua ettim. Ama bu süreç çok zor geçer senin için istersen amniyo yaptır istersen şimdi kandan bakılmaya başlandı mesela memorial başladı sanırım. maliyeti yüksek ama en azından amniyo gibi riskli değil...
Allah yardımcn olsun. benim oğlum sağlıklı doğdu şükür. şu an beşiği sallıyorum:)) Allah size de nasip etsin uykusuz geceleri:))
evet canım tek yardımcımız şu an allah ona sığınmaktan başka çaremiz yok inşallah bende senin gibi kızımı sağlıklı olarak kucağıma alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?