Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

bence mutlaka amniyosentez yaptırın.bu işi bilen bir doktora yaptırırsanız inanın korkulacak hiç bir şeyi yok.

amniyosentezden sonra doktor tekrar bebeğinizi gösterip kalp atışlarını dinletmedi mi?ama canım ben sorun olduğunu sanmam hareketlerini bende çok az dediğin gibi yeni hissetmeye başladım.zaten normaldede çok olmuyodu hareketi daha çok küçük çünkü.ayrıca bebeğine bişey olsa mutlaka belirti verirdi canım. bence böyle kötü şeyler düşünme artık. bak test sonucun temiz gelmiş çok sevindim senin adına umarım benimde bir sorun çıkmazz..iyi düşünelim ki iyi olsun.inşallah şu mübarek cuma vaktinde allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağını almayı nasip etsin.

yok canım tekrar dinletmedi ama gercekten cok iyi bi doktor yaptı. ankarada nuri danışman diye bir docent. dogmamıs bebege anne karnında kalp ameliyatı yapan bi doktor.. evet bi belirti yok. üstünden 48 saat gecti.. evet daha fazla kötü sey düsünmemeliyim. yarın bi özele muayeneye giderim olmazsa hem bi görmüş oluruz bebegimizi:)

ya ben netten okuduğum kadarıylada amniyosentezden yarım saatt sonra falan hem bebeği gösterip hemde kalp atışını dinletiyolar.benim de öyle oldu ama muhtemelen içimiz rahat olsun diye göstermiştir.bir sorun oldğunu sanmam ama için rahat edecekse bir doktora git hem bebeğini görmüş olursun.senin ikili testin normaldi dörtlüde mi sorun çıkmııştı?

yaşım 24 kaç tane doktora giitim iki tane özel hastane eyüp beyede gittim hepside aynı şeyi söylediler bu çocukta bişey yok gönül rahatlığıyla amniyosentezi yaptırabilirsin dediler ama işte delinin biri kuyuya bir taş attı onuda çıkarmak bize düştü elimden elen herşeyi yaptım gerisi YÜCE ALLAHA KALDI.ne olur dualarınızı eksik etmeyin şuan dualara çok ihtiyacım var RABBİM hepimize yardım etsin

bana da doktorum büyük olasılıkla senin çocuğunda birşey çıkmıycak genelde sorun çıkacak dediklerimde çıktı dedi.Kendi eşine de çok küçük bir risk olmasına rağmen ve sonucun temiz geleceğini bilmesine rağmen amniyosentez yaptığını söyledi. senin de dediğin gibi bir yandan doktoruma güveniyorum söyledikleri içimi rahatlatıyo bir yandan da ya çıkarsa diye içim içimi yiyoo.allahım düşmanıma bile yaşatmasın bu durumu gerçekten çok zormuş.

MERHABA arkadaslar,
ben yeni üye oldum siteye..37 yaşındayım 16 haftalık hamileyim şu an.14 haftalıkken 2 li tarama testim yapıldı sonucu şöyle çıktı. doktor amniyosentez önerdi.doktor ultrasyon taramalarında hiçbir sorun yok demişti.gelişimi herşeyi güzel demişti neden riskli çıktı bukadar stres mi yaş mı etken?
MOM PAPP-A 378.0 NG/ML 0,50 T-
HCG 161.0 IU/ML 3,28
NT 1.7 MM 0,97 NB MEVCUT DOWN SENDROMU 1:42 1:250
SADECE YAŞ 1:269
TRİZOMİ 18/13 1:32600 1:101 DOWN SENDROMU İÇİN BİYOKİMYASAL RİSK: 1:6

arkadaslar çokmu riskli durumdayım sizce haftaya 17.haftam amniyosentez olucam kokruyorumda sonrada 3 hafta bekliycem iyi çıkma şansım yokmu hiç

yani bunun kararını bizler veremeyiz tabikii.ama sonuçları kötü olup amniyosentezden olumlu sonuç alan çok kişi var. ben 9 ay bu stresle geçmez diye yaptırın dedim.içiniz rahatlar en azında.çünkü çok kötü durum bende aynı durumdayım amniyosentez yaptırdım 4 gün oldu bir sorun olmadı çok şükür.öyle anlatıldığı gibi zor bişey değil merak etmeyin ama iyi bir doktora yaptırın mutlaka yaptırcaksanızda.

yok canım benim doktor ikili yapmadı. üclü de down riski cıktı. 1:8 hem de..

önce sanada geçmiş olsun ii çıkıp çıkmama koonusunda burda bence kimse kesin bişey söyleyemez çünkü dktorlar bile kesin bişey söyleyemezler ultrasonda nasıl çıkıyor bebeğin genelde sorunlu bebeklerde ultrasonda çıktığını söylüyorlar ben amniyosentez yaptırırken vardı bir bayan bebeğinin kafasında kist görünmüş özele gitmiş aynı şeyi söylemişler eğer böyle bir durumun yoksa gönlünü ferah tut ve amniyosentezini yaptır en rahatı bu birbirimize dua edelim ve sonuçlarımızı lütfen paylaşalım

mrb arkadaşlar ben nihayet sonuçlarımı aldım çoook şükür temiz çıktı:))) Allah bekleyen tüm annelere hayırlı haberler almayı nasip etsin
Detaylı ultrasona girdim iki böbrekde minimal büyüme var dediler ama dr bu sorun diil amniyosentezden sonra bunu önemsemeyiz geçici bir durum dedi bende artık düşünmüyorum güzel gzel hamileliğimi yaşıyorum yeter gerildiğimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım artık:))

senin adına çok sevindim canım gözün aydın ne diyelim darısı bizlerin başına

bende 16. haftda 3 lü test yaptırdım. 1/119 çıktı. doktorum amnıosentezı onerıyor. yorumlara bakıyorum da 1/200 olan arkadaslar bıle yaptırmayı dusunuyorlar bazılarının ise 1/50 lerde ama amnıosentez sonucu olumlu cıkmıs. bu amnıosentez acı verıcı bırsey mı. düşük riski de mevcut. sonuçlar % 100 güvenlı de degıl. ne yapmalı???

bende bugün yaptırdım amniyosentezi. sorunsuz oldu çok şükür. sonuçlar 3 hafta sonra beklemeye başladım. inşallah herşey iyi olur.

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. geçmişi okursanız 3lü-4lü testi riskli çıkmış olup amniosentezi sağlıkla sonuçlananlar var ki bunlardan biri de benim. inşallah güzel haberler alırsınız ve buradan paylaşırsınız. olumlu düşünün ki bebeğiniz de rahat olsun:)

Mrb öncelikle çoook geçmiş olsun benim riskimde senin seviyelerindeydi ama sonucum temiz çıktı bu sonuçlar %100e yakın yani temiz çıkarsa rahat bi nefes alabilirsin. İşlem can yakıcı birşey değil önemli olan uzman ellerde yapılması böylece düşük riskinde çok çok engellenmiş oluyo. Kendini ve bebeğini üzme herşey güzel olur umarım :)

Merhaba Herkese,

Ben de bu hafta sonu itibariyle amniyosentez yaptıranlar kulubüne katılanlar arasında bulunuyorum.
Yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak ve eğer mümkün olacak ise yardımcı olmak isterim.
Ben 31 yaşındayım ve 2 li test sonuçlarım oldukça olumlu çıkmıştı. Hem ölçümler hem de kan testi sonucumun toplam riski 1/14000 idi. Ancak 21. haftada yapılan detaylı ultrason sonucu ense saydamlığında (NT) artış tespit edildi (6.9 mm) ve bu nedenle amniyosentez önerildi. İkili testimi Prof. Murat Yayla detaylı ultrasonumu da Prof. Atıl Yüksel yapmıştı.Büyük bir şok ve 2 günlük kararsızlık süreci sonunda amniyosentez yaptırma kararı aldık. Bu arada ben ilk USG çekimi ile yetinmeyip 2 gün içinde tam 3 detaylı USG çektirdim. Hepsinin ölçümleri aynı çıktı. Bu arada ense kalınlığı dışında hiçbir anormali tespit edilmedi ancak önemli bir bulgu olduğu için gözardı edemedik. Cumartesi sabah Murat Yayla AS testimi gerçekleştirdi, acılı bir işlem olmadı ancak beklemesi hazırlanması vs. sırasında kalbim ağzımdaydı belki de bu heyecan yüzünden acı hissedemedim bile. Bir süre hastanede dinlendikten sonra evde 4 gün kadar dinlendim ve bugün işe başladım. Çok şükür şuana kadar bir problem çıkmadı.
İlk neticelerimizi dün aldık (FISH yöntemiyle) ve çok şükür herşey yolunda görünüyor. Ama sanırım içimdeki endişe tam olarak ancak 3 haftalık bekleyiş sonunda sona erecek. Bu arada 1 ay sonra yeni ölçümler için tekrar bir randevum var, umarım o zamana kadar şu ense kalınlığı konusu gündemden kalkar.

Bu bekleyişte olan herkese Allah' tan sabır ve yardım dilerim. Umarım herşey çoook güzel olur hepimiz için.

Sevgiler,

umarım sonuçların iyi çıkar ve herşey yolunda gider bu bekleyiş gerçekten de çok zor allah sabırlar versin bu durumda olan herkese bide ense kalınlığında sonraki haftalarda artmadamı oluyormuş bende şuana kadar ense kalınlığı gözükmedi ama benimde üçlü testim riskli çıkmıştı oyüzden endişeliyim biraz ultrasondada bir bulgu çıkacakmı diye bu arada ben şu anda 23. haftamdayım

merhaba arkadaşlar benim ikili testimde riskli çıktı 1.198. doktor amniyosentez yada ayrınyılı ultrason dedi korktum amniyosentezden ayrıntılı ultrason istedim o olmazsa öbürünü yapın dedim. üç hafta sonraya randevu verdi bakalım ne olcak. 198 bebek doğurursan biri down sendromlu olur korkmana gerek yok dedi ama elde değil. oğluma çok alıştım karnım büyüyo adınıı bile koydu anneannesi EGE. Benim minik Egem olacak. hegün konuşuyorum seviyorum onu ya kötü çıkarsa nasıl ayrılırım ondan. allahım yardım et

evet doktorunun dediği doğru durumun okadarda riskli değil benimki 1.50 ve daha riskli durumda olanlar var ve as sonuçları iyi çıkmış umarım seninkide öyledir inşallah EGE ne sağlıklı bir şekilde kavuşursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…