- 8 Mart 2013
- 1.342
- 1.322
- 333
- 33
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.641
bende bugü kan verdim 4lü test için. hayırlısı....
üçlü test yaptırmadınızmı siz
2 hafta sonra sonuc geldiginde hayatımın en kötü günlerinden birini yasadım, Trisomy 21 pozitif çıkmıştı. Ağlamaktan gözlerimde yas kalmadı.ancak ultrason muayenesinde doktorlarım bebeğin iyi gözüktüğünü , prenatestteki sonucun daha once gelişmesi duran ikizden kaynaklanma olasılığının yüksek olduğunu söyleyerek beni rahatlatdılar. Gerçi prenatest sitesinde de ikiz hamilelikler için uygun olmadıgını yazıyor, ancak ikizin gelişimi Bir kac haftalıkken durduğu için kendimi ikiz hamile olarak düşünmemiştim. Perşembe gunü amniyosentez yaptırdım , fish sonucu çıkana kadar heyecandan öleceğim sandim, çok şükür Allahıma temiz çıktı . diyecegim odur ki eger tup bebek yöntemiyle hamile kaldıysanız , hamilelik ikiz başladıysa , ikiz devam etmese bile, yaşamayan bebeğin genetik materyali anne kanına karışabildigi için sonuc hatali olabiliyor , böyle hamileliği olanlar varsa ve prenatest yaptırmak istiyorlarsa bilgileri olsun istedim.
Canım ben aldırmayı düşünmüyorum
bu nedenle dr amniyo yapmaya gerek yok o zaman dedi
hayırlısı bakalım,
usg ile takip edeceğiz İnşallah
Aynı şekilde bana da doktorum sorun çıktığında aldırmayı düşünmüyorsan boşuna iğne batırtma kendine onunda riski var dedi hem anne hemde bebek için Allahım nasıl nasip etti ise öyle olacak bol bol dua ile...
evet ancak elimizden bolbol dua etmek gelir allah hepimize sağlıklı bir şekilde evlatlarımızı doğurmayı nasip eder inşallah bende amniyosentez yaptırmadım ve endişe içinde ama bir yandanda içimi rahat tutmaya çalışarak doğumumu bekliyorum bizim durumuzda olan herkesin allah yardımcısı olsun
Aminnn doktorlar herşeyi söylüyor ancak karar vermek öyle kolay bişey değil sonuçta.. Çevremde çok daha kötü şeyler söylenilipte sağlıklı doğan çokça çocuk var Allahım hiç kimseye yaşatmasın sağlıkla dünyaya gelsin bebişlerimiz birbirimize dua edelim şuan benimle aynı şeyleri yaşayan tüm tüm annelerin Allah yardımcısı olsun sağlıkla kucaklarına almayı ve sağlıkla yaşamayı nasip etsin rabbimmm AMİNNNN..
merhaba anne adayları ben 17. haftamdayım yaşım 31 3lü tarama testimde trizomi 21 riski yüksek çıktı amniyo sentez yaptırmayı düşünmüyorum doğuma kadar da nasıl bekleyeceğim bilmiyorum çok strese girdim çevremde benim gibi testi bozuk çıkıp sağlıklı çocuk dünyaya getiren çok insan var ama bu testte riskli çıkanların dawn sendromlu bebek doğurma oranları diğerlerine göre daha yüksekmiş Allah a sığındım benim gibi olan tüm annelere dua ediyorum Rabbim kimseyi evlatlarıyla imtihan etmesin inşallah hayırlı müjdeli haberler alırız. Doktor kontrollerime bile gidesim gelmiyor hamileliğim zehir oldu bana moralim sıfır
merhaba benimde 2li testim normal çıkmasına rağmen 4lü testim 1/80 çıktı 29 yaşındayım doktorum amniyosentez önerdi ve ben birkaç gün ağlamaktan sonra yaptırma kararı aldık tam 14 şubatta yaptırdım neredeyse 1 ay oldu ve hala açıklanmadı stresten gözüme uyku girmiyo neden insanları bu kadar bekletip hamileliklerini strese sokuyorlar anlamıyorum benim gibi geciken arkadaşlar varmı geçen hafta aradım 1 hafta 10 güne kadar ancak çıkar dediler hala bekliyorum umarım allahım yüzümüzü güldürür allahım tüm annelerin yardımcısı olsun beklemek gerçekten çokkk zor
AMNİYOSENTEZ YAPTIRDIM,SONUCU MERAKLA BEKLİYORUMİKİLİ VE ÜÇLÜ TESTİMDE RİSK ÇIKTI Amniyosentrez uygulamasından hiç korkmayın,ilk başta çok kaygılandım.Evet her uygulamada risk vardır,iğne yaptırırken bile risk mevcut.İçiniz rahat olsun istiyorsanız bence yaptırın.Ama beklemesi çok zor,Bugün tam 17 gün oldu ama halen sonuç çıkmadı.Her gün daha da kötüleşiyorum.Allah herkese sabırlar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?