- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.581
Ortak bir noktamız daha çıktı birer çocuğumuz aynı yaşta:))
Evet Arda bey bizim için çok önemli bir insan güzel de bir dostluk kurduk. ben hataydan gittim sırf kendisi için aylarca istanbulda kaldım.
sağ olsun twitterde doğum haberimizi paylaşmış... mutlu etti bizi.
ben de diğer arkadaşa yazdım sizi alıntılamadım diye kızdım sonra kendime...
inşallah her şey gönlünce olur... gerçekten zor sınavlardan geçtik. allah bir daha evlatla imtihan etmesin...
sanırım yaşlarımız da yakın 36 oldum ben...
Ortak bir noktamız daha çıktı birer çocuğumuz aynı yaşta:))
Evet Arda bey bizim için çok önemli bir insan güzel de bir dostluk kurduk. ben hataydan gittim sırf kendisi için aylarca istanbulda kaldım.
sağ olsun twitterde doğum haberimizi paylaşmış... mutlu etti bizi.
ben de diğer arkadaşa yazdım sizi alıntılamadım diye kızdım sonra kendime...
inşallah her şey gönlünce olur... gerçekten zor sınavlardan geçtik. allah bir daha evlatla imtihan etmesin...
sanırım yaşlarımız da yakın 36 oldum ben...
selam bende 36 yasındayım bır bebek daha dusunuyorum ama yaşdan dolayı korkuyorum sıkıntı oldumu sızın hamılelıkde
Evet benim bir oğlum var. 2003 doğumlu. Baya ara verdim. 34 oldum ben de. Sizin iki çocuğunuz mu var?
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
2'li test 3lü test ve amniyosentez konuları için forumdaki bu başlığı uzun zamandır takip ediyorum.
Size başımdan geçen bu süreçleri anlatmak istedim. Kısa ve özet olarak şöyle;
1)28 yaşında ilk gebeliğim
2)2li test sonucum 1:82
3)3lü test sonucum 1.212
4)Şuan hamileliğimin 19. haftasındayım
Tahmin edersinizki yukarıdaki değrelere göre doktor banada amniyosentez önerdi. Ultrasonda bebişimin ense kalınlığını ölçtü normal çıktı. Burun kemiği normal çıktı. Ama içiniz rahat olsun diye amniyosentez yapalım dedi. Başta karşı çıktık ya birşey olursa diye. ya bebek sağlamsa amniyosentez sonucunda iğne falan değerde birşey olursa diye. Bu duygu ve fikir karmaşasının arasında boğuşurken dedik yaptıralım. Hemen randevu aldık. Amniyosentez için 2 tip seçenek sundular bize. Yani sonucu normalde 3 hafta içinde ögreniyorsunuz fakat eğer isterseniz 3 gün içinde de downsendromu olup olmadığını öğrenebileceğimiz fish sonucu dediğimiz 5 adet kromozomun incelendiği sonuç . Biz tabiki sabırsız olarak 3 günde ögrenelim kalan tahkikler sonra yapılmaya devam etsin dedik. 2 sinin arasında 250 TL fiyat farkı var burada. Nese sonra amniyosentez günü geldiiii:) sadece 5-10 dakika arasında bir süre sürdü. doktor önce ultrasonla bebegi iğneden uzaklaştırmak için hareket ettirdi. fakat bebişimde tam sıvı alınacak yere uzanmış gitmiyor:) 1-2 dürtmeden sonra kenarıya çekildi ve sıvı alınabildi.Çok fazla acımadı inanın buna fakat katmanların içinde iğnenin gittiğini hissettim. Katmanlar dediğim karın kısmı ve sonrada bebeğin içinde bulunduğu kese. Sonucu 3 gün sonra aldık ama o 3 gün her gün sabah karın ağrısıyla uyanmalar aksamları uyuyamamalar şeklinde geçti. Çok zor Allahım herkese o sürecte sabir versin. sonucu aldık bebişim sağlıklı çıktı binlerce şükür Allahıma. ve rahatladık. inanılmaz rahatladık.
Sizlere tavsiyem iyi bir doktora bu işin erbabı olan bir doktora yaptırmanız. yoksa hamileliğiniz boyunca stres altında olacaksınız ve günler bunu düşünmekle inanın geçmiyor. İnanın ve çok dua edin ve yaptırın. Şimdi eşimle bende çok rahatız inşallah bebişimizi sağ salim kucağımızıda alırız:)
Bazı yerleri kısa bazı yerleri uzun anlatmış olabilirm. vaktimde çok yok dışarı çıkmak gerekiyor şuan ve hızlı şekilde yazıyorum şuan. Kafanıza takılan birseyler olursa cevaplamaya çalışırım arkadaşlar hepimizin dualarını kabul etsin rüce rabbbim. Sizlere yardımcı olabilmek için yazdım bunları rahatsızlık verdiysem kusuruma bakmayın:)
canım benim tabiki için rahat olsun diye yapılmıyor:) Benim çıkan test sonuçlarımı 3 doktora sorduk hepsi amniyosentez dedi. Bundan sonra yaptırıp yaptırmamak bize kaldı. ben bu noktada diyorum doktorlar amniyosentez diosa yaptırın yoksa stesli bir gebelik Allah göstermesin daha tehlikeli olabilir. Buarada amniyosentez riski 1/200 oranında oda 200 bebekte 1 bebek için riskli gözküyor. Tabi bu nekadar dogru? Avrupa ve Amerika'da amniyosentezi zorunlu kılındığını okumuştum bir makalede.
benim kafamı karıştıran testlerdeki oranların değişkenliği. 2 lide down 20 bin de 1 ken 4 lü de 10 da 1 çıktı. bir hafta sonra başka yerde 63 te çıkmıştı. hep merak ettim niye böyle fark var?
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. cumartesiden beri çok araştırma yapıyorum ve burayı buldum. sizlere durumumu anlatmak istedim. doktor detaylı bir şekilde ultrasona baktı. burun kökünün olduğunu, ense kalınlığının ve ense kıvrımının olduğunu söyleyerek bana ikili taramaya gerek olmadığını söyledi. bundan 2 hafta önce üçlü taramam yapıldı. 1 hafta sonra üçlü tarama sonucumu aldım ve down sendromu oranım kanımda 1/130 çıktı ve doktor amniyosentezi önerdi. sadece bir doktora bağlı kalmayıp özel bi ultrasoncuya gittim. Ankarada Eyüp Ekici diye ünlü biri. O da detaylı bi şekilde ultrasonda baktı. Son adet tarihimle bütün ölçümlerin tuttuğunu söyledi. Bebeğimizin %90 sağlıklı olacağını %10 ihtimalle down sendromu olabileceğini söyledi. Ama içimizin rahat etmesi için amniyosentez önerdi O da. Dün Zübeyde Hanım'da amniyosentez yaptırdım. 3 hafta sonra sonucu alabileceğimi söylediler. Telaş ve endişeyle sonucumu beklemeye başladım ve bu sayede aranıza katıldım. Sİzce bu durumdan ne sonuç alırım? Cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Allah bizim durumumuzdaki annelere yardım etsin.
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. cumartesiden beri çok araştırma yapıyorum ve burayı buldum. sizlere durumumu anlatmak istedim. doktor detaylı bir şekilde ultrasona baktı. burun kökünün olduğunu, ense kalınlığının ve ense kıvrımının olduğunu söyleyerek bana ikili taramaya gerek olmadığını söyledi. bundan 2 hafta önce üçlü taramam yapıldı. 1 hafta sonra üçlü tarama sonucumu aldım ve down sendromu oranım kanımda 1/130 çıktı ve doktor amniyosentezi önerdi. sadece bir doktora bağlı kalmayıp özel bi ultrasoncuya gittim. Ankarada Eyüp Ekici diye ünlü biri. O da detaylı bi şekilde ultrasonda baktı. Son adet tarihimle bütün ölçümlerin tuttuğunu söyledi. Bebeğimizin %90 sağlıklı olacağını %10 ihtimalle down sendromu olabileceğini söyledi. Ama içimizin rahat etmesi için amniyosentez önerdi O da. Dün Zübeyde Hanım'da amniyosentez yaptırdım. 3 hafta sonra sonucu alabileceğimi söylediler. Telaş ve endişeyle sonucumu beklemeye başladım ve bu sayede aranıza katıldım. Sİzce bu durumdan ne sonuç alırım? Cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Allah bizim durumumuzdaki annelere yardım etsin.
merhaba.. dün biz de eyüp ekiciye gittik. benim oranım 1/8di. aynı sekilde herseyin normal oldugunu %90 saglıklı olacagını söyledi. ama yine de amniyosentez yaptırmakta fayda var dedi. sen kaçta gittin eyüp ekiciye? belki de karsılasmısızdır:) ben de amniyosentez yaptırdım. sonucları bekliyorum. İnşallah saglıklıdır bebeklerimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?