- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
- Konu Sahibi kavun kokusu
-
Benim hiç bir talebim yok neyle istersen onla sil diyorum vileda falan da bırakıyorum ama şimdiye kadar vileda ile silen olmadı, içine sinmiyormuş. Bana gereksiz geliyor elle silerek vakit kaybedeceğine başka şeyler yapabilir. Mutfak yağlı olur onu elle silsin tamam da diğer odalar vileda ile de mis gibi oluyor zaten.
Benim ev bırak elle silmeyi viledaya bile hasret kaldıBen viledaya alisamadim nedense ,temiz olmuyormus gibi geliyor elle silmekte ciddi zaman kaybi :)
İşin içinde detay varmıydı peki? Yani cam silme ya da koltuk silme falan var mıydı?Benim ev bırak elle silmeyi viledaya bile hasret kaldı2 ay kadar önce gelen kadınlar sinirimi o kadar bozdu ki istemiyorum kimseyi ben yaparım dedim yapmadım. Şimdi vileda değse evin rengi değişecek
İstemiyorum kimseyi olayı da şöyle oldu:
Kadınlarla daha önce yüzyüze konuştum 100 dediler , eve geldiler silme süpürme balkon tuvalet banyo için 100 hayatta olmaz 200 ancak dediler , iyi de telefonda niye söylemediniz fiyat değiştiğini dedim gelince yüzyüze konuşuruz diye düşündük dediler. İki kişi olmaları da benim tercihim değildi biz tek girmeyiz kimsenin evine dediler ben de tamam istersen 10 kişi gel yapılacak iş belli ücret belli kabul ediyorsanız bana göre hava hoş dedim. Eve gelip fiyatı 2 ye katlayınca kabul etmiyorum ben size duvar sildirmiyorum pencere sildirmiyorum kapı sildirmiyorum bi silip süpürme için bu kadar para veremem tamam kalsın çıkabilirsiniz dedim( akıllarınca emrivaki yapıp enayi yerine koyacaklar!) sonra yok tamam daha geldik yapalım zaten bizimki sadece öneriydi falan filan.. İstemiyorum ya gönlünüz yoksa zorla yaptıracak değilim kalsın dediysem de çıkmadılar.
İş yerinden arkadaşlarıma da gidiyorlardı sonra bir dünya arkamdan konuştular koca eve gittik de 100 lira verdi ancak , diğer odaları neyse de mutfağı zaten yağ içindeydi kaç saat onla uğraştık falan filan. Bre gerizekalı benim evim temiz olsa seni neye çağırdım gel çaya mı dedim! Benim arkamdan konuşunca da bütün arkadaşlarım kızıp hepsi bıraktı o kadınlarla çalışmayı. 7 kişinin evine gidiyorlardı sadece bizim iş yerinden kendi ekmekleriyle de oynamış oldular.
benim kardeşim alıyor yarım gün 50 tam gün 110Merhabalar.
Haftada iki gün eve yardımcı almak istiyorum. Öyle tam ya da yarım gün değil.
Şöyle ki diyelim çarşamba günü geldi, evi sildi süpürdü. Çıkıp gidebilir. İşi 1 saat de sürebilir, 3 saatte. Erken bitip giderse neden gittin/ettin diyecek bir insan değilim. Cuma geldi diyelim, mutfak dolabını silip balkonu yıkayıp gidebilir.
Ayda bir kere cam silmesini rica edeceğim. Aslında tüm planı bayana bırakacağım. Mesela 2 haftada bir eşimin gömleklerini ütüleyebilir ki yaz geldiği için ütü işi en fazla 3-4 pantolondan ibaret olacak. (haftada bir silip süpürme sabit, diğer gün yapacakları kendi planına kalmış)
Tam anlatabildim mi bilmiyorum ama bu şekilde benim kafamdaki durum. Peki görüştüğüm kişilere ne kadar teklif etmeliyim ya da onlar ne kadar isterlerse tamam demeliyim? Şimdiye kadar hep tam ya da yarım gün olarak geldikleri için ücret konusunda karışıklık yoktu.
Fikirleriniz çok önemli. Ne kimsenin hakkını yemek isterim ne de enayi yerine konmak.
İşin içinde detay varmıydı peki? Yani cam silme ya da koltuk silme falan var mıydı?
Benzer bİ durum başıma geldi de ondan soruyorum.
Bozuk yok üstünü bırakırsın deseydin keşke2 hafta once tasındım 3 aylık bebekle tek basıma evde sıfır daıre halıyle ınsaat pıslıgı guya temızlık sırketı tuttum 400 tl ye 3 kadın ama dolap ıclerını hıc sılmemısler ev berbattı
bende tasındıkdan sonra apartman gorevlısının esını yardıma cagırdım ben gelırım bana haber ver dedı cunku
yerlerı sıldı koltukları sıldı okadar baska hıcbırsey yapmadı 3 saatde ısı bıttı zaten ne kadar borcum dedım oda en nefret ettıgım cumleyı soyleyerek ne uygun gorursen dedı
bak fıyat soyle terın kurumadı daha kımsenın hakkı gecmesın hassasımdır ben fıyat bılmıyorum dedım ... ne verırsen ben normalde saatlıgıne 15 e gelıyorum ama sana saatlıgıne gelmedım guler yuzune geldımm ne uygun gorursen dedı
ıyı dedım 100 verdım hıc bozugum yoktu hanı aksam gelınce esıyle falan artanı verır heralde dıye
ooo bu cok dedıe sordum sana ne kadar dıye bılmıyorum kı dedım
hakkını helal et sagol dedı
zaten boyle nadır durumlarda cagırıyordum daha da hıc cagırmam
buyuk evden kucuk eve tasındık dıye sıgmayan kanepe dolap yatak sıfır halı ne varsa bu hanıma vermıstım o bıle bana bunu yaptıysa daha da cagırmam yanı
ayy hıc aklıma gelmedı vallaBozuk yok üstünü bırakırsın deseydin keşke
aynı ıslere burdada 100 tl ıstıyorlarTemizlik sirketleri hakkinda ne düşünüyorsunuz ben normal kadin cagirmaktan çekiniyorum açıkçası. Sorun yasadigimda karsimda muhatap bir şirket olur en azindan.
Cam pencere kapi silme ve ev supurup yerleri silme icin ne kadar ucret verilir acaba bir de merak ettim. Bizim burda ev supurup silme toz alma banyo tuvalet temizligi 100 lira istiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?