Ücret konusunda kafam karışık

Çok iyi niyetlisiniz ama bize anlattığınız gibi kadına da anlatırsaniz çabuk çabuk yapar gider, belli saati ve işi olmalı , bir hafta koltukları siliyorsa başka zaman dolap içi temizliği vs diye konuşun. Siz konusmazsaniz detaylı temizlik yapmaz. Guvenilir temiz birini bulmak zaten cokk zorken bence biraz kurallariniz olsun.Ben en memnun kaldığımdan bile bir süre sonra sinirim bozuldu. 1 senedir kendim yapıyorum. Daha doğrusu kocamla Bıktım ben bu evin işinden diye bazen soylensede iyiyiz boyle

Ben viledaya alisamadim nedense ,temiz olmuyormus gibi geliyor elle silmekte ciddi zaman kaybi :)

Ben viledaya alisamadim nedense ,temiz olmuyormus gibi geliyor elle silmekte ciddi zaman kaybi :)
Benim ev bırak elle silmeyi viledaya bile hasret kaldı 2 ay kadar önce gelen kadınlar sinirimi o kadar bozdu ki istemiyorum kimseyi ben yaparım dedim yapmadım. Şimdi vileda değse evin rengi değişecek
İstemiyorum kimseyi olayı da şöyle oldu:
Kadınlarla daha önce yüzyüze konuştum 100 dediler , eve geldiler silme süpürme balkon tuvalet banyo için 100 hayatta olmaz 200 ancak dediler , iyi de telefonda niye söylemediniz fiyat değiştiğini dedim gelince yüzyüze konuşuruz diye düşündük dediler. İki kişi olmaları da benim tercihim değildi biz tek girmeyiz kimsenin evine dediler ben de tamam istersen 10 kişi gel yapılacak iş belli ücret belli kabul ediyorsanız bana göre hava hoş dedim. Eve gelip fiyatı 2 ye katlayınca kabul etmiyorum ben size duvar sildirmiyorum pencere sildirmiyorum kapı sildirmiyorum bi silip süpürme için bu kadar para veremem tamam kalsın çıkabilirsiniz dedim( akıllarınca emrivaki yapıp enayi yerine koyacaklar!) sonra yok tamam daha geldik yapalım zaten bizimki sadece öneriydi falan filan.. İstemiyorum ya gönlünüz yoksa zorla yaptıracak değilim kalsın dediysem de çıkmadılar.

İş yerinden arkadaşlarıma da gidiyorlardı sonra bir dünya arkamdan konuştular koca eve gittik de 100 lira verdi ancak , diğer odaları neyse de mutfağı zaten yağ içindeydi kaç saat onla uğraştık falan filan. Bre gerizekalı benim evim temiz olsa seni neye çağırdım gel çaya mı dedim! Benim arkamdan konuşunca da bütün arkadaşlarım kızıp hepsi bıraktı o kadınlarla çalışmayı. 7 kişinin evine gidiyorlardı sadece bizim iş yerinden kendi ekmekleriyle de oynamış oldular.

Hiç bir çalışana, işi basit anlatmayın. Siz basit anlatırsanız, işinizi önemsemez. 300tl deyin ilk olarak! Az gelirse, biraz daha yükseltirsiniz.

Haftada 2 gün ayda 8, 300-350 verirdim ben.
Ama bu saatlerinizin esnek olduğundan kaynaklı birde iş yükü fazla değil.Tabi karşınızdakinin de ne diyeceği önemli.
Yardımcı hanım geliyor yarım günü 4-5 saati 55 tl burda. Haftada 110 eder ayda 450 eder. Ama 4-5 saat çok yoğun çalışıyor.

Şöyle de teklif edebilirsiniz: Saat üzerinden anlaşalım mı diye. haftada kaç saat olduğunu not alırsınız oma göre haftalık yada aylık verirsiniz.

Kayınvalidem saat üzerinden alıyor saati 10 tl. Kaç saatte işi bitiriyorsa okadar veriyor mesela.

Benden en onemli oneri tanimadiginiz insani evinize sokarken cok ama cok dikkat edin.
Isi nasil yapacağını, ne yapacağını konusmadan fiyat belirleme isine girmeyin. Hangi gunler gelecek, hangi is hangi gun yapilacak belli olsun.
Mesela pazartesi sil supur mutfak yapacaksa cuma utu camasir banyo kismina baksin. Sende hangi is ne zaman takip edebil.

Fiyat araligi 400_500 olmali.

İşin içinde detay varmıydı peki? Yani cam silme ya da koltuk silme falan var mıydı?
Benzer bİ durum başıma geldi de ondan soruyorum.

haftada 1 tam gün anlaşsanız daha makul olur böyle daha karışık olmuş sanki.kadın 1 günde herşeyini yapar zaten ütü de dahil.tabii evin büyüklüğü de önemli ama.belli bi düzen olmayınca durmadan takip edip onu yap bunu yap mı diyeceksiniz.her hafta zaten onlar biliyor neyapacaklarını

bızım burda tam gun 100 tl
saatlıgı 15 tl
1 saatde yer supurup sılıp balkonları yıkayıp toz alıp gıdıyorlar
ben bırıne boyle bı teklıf yapsam aylık 3oo derım tam gun calısırsa 350
sabıt eleman gıbı olucak cunku garantı ıs olacak ve tamamen ona kalmıs bı ıs olacak asgarı ucrete gore hesapladıgında tam gun gelırse 350 uygun duser

2 hafta once tasındım 3 aylık bebekle tek basıma evde sıfır daıre halıyle ınsaat pıslıgı guya temızlık sırketı tuttum 400 tl ye 3 kadın ama dolap ıclerını hıc sılmemısler ev berbattı

bende tasındıkdan sonra apartman gorevlısının esını yardıma cagırdım ben gelırım bana haber ver dedı cunku
yerlerı sıldı koltukları sıldı okadar baska hıcbırsey yapmadı 3 saatde ısı bıttı zaten ne kadar borcum dedım oda en nefret ettıgım cumleyı soyleyerek ne uygun gorursen dedı
bak fıyat soyle terın kurumadı daha kımsenın hakkı gecmesın hassasımdır ben fıyat bılmıyorum dedım ... ne verırsen ben normalde saatlıgıne 15 e gelıyorum ama sana saatlıgıne gelmedım guler yuzune geldımm ne uygun gorursen dedı
ıyı dedım 100 verdım hıc bozugum yoktu hanı aksam gelınce esıyle falan artanı verır heralde dıye

ooo bu cok dedı e sordum sana ne kadar dıye bılmıyorum kı dedım
hakkını helal et sagol dedı

zaten boyle nadır durumlarda cagırıyordum daha da hıc cagırmam
buyuk evden kucuk eve tasındık dıye sıgmayan kanepe dolap yatak sıfır halı ne varsa bu hanıma vermıstım o bıle bana bunu yaptıysa daha da cagırmam yanı

Kadın konusu ciddi dert. Ben şu an çalışmıyorum ama on küsür senedir çalıştığımdan sistemim haftada bir toz al, süpür, vileda ile sil, ayda bir de cam pencere derin temizlik için kadın şeklindeydi. Taşındık neyse ki görümcem ayarladı bir kadın ama kadıncağız kalp krizi geçirdi genç yaşımda ve eltisi gelecek bana yarın. Ücret 120 TL sabah 9:30 da gel dedim iki balkon yıkanacak ev 3+1 ama eşyam azdır. Kadın kedili ev sevmiyorum ben diye fırçaladı bugün telefonda "gelmezsen gelme zorla mı" diyecektim görümcemin hatırına sustum. Yarın işim var anlayacağınız. Bir de kedi değil , kedili evleri sevmiyorum iğreniyorum falan dedi.

Sanki ben bilmiyorum kedisiz ama kadınların donunu bile yerden kaldırmadığı evlere gittiklerini. Ne evler var yağdan geçilmez benim ev çiçek gibi ama cam silemiyorum + üç kedi olduğundan yerler elle silinince falan daha temiz oldu gibi geliyor.

Bakalım yarın neler bekleyecek beni Siz de kadını baştan gevşek bırakmayın sınırları, işi saati belli olsun ki şımarmasın.

benim kardeşim alıyor yarım gün 50 tam gün 110

İşin içinde detay varmıydı peki? Yani cam silme ya da koltuk silme falan var mıydı?
Benzer bİ durum başıma geldi de ondan soruyorum.

Yok canım belirttim zaten ne cam ne kapı ne duvar ne koltuk kanepe ne halı. Tamam ev büyük kabul ediyorum ama bir odası kapalı oraya hiç girmeyeceksiniz dedim, Itır zıvırı attığımız depo gibi bir oda. Geri kalanı silip süpürecek toz alıp balkon tuvalet banyoyu yapacaklardı. Koltuğun altını bile çekmeden süpürmüşler kapı silmeyin dedim diye tuvaletin kapısına bile su dökmemişler. Mutfakta hiçbir beyaz eşyayı çekmemişler.

Herkese çok teşekkür ederim. Konu açtı kaçtı gibi olmasın, eşimle dışarı çıkmıştık.

Ben temizlik yapmaktan nefret ediyorum, çok az insan dışında severek yapan yoktur. E bir de başkasının evini temizleme daha da sinir bozucu. Bu nedenle gelecek kişi rahat etsin istiyorum. Hatta deterjanları bile kimyasal almadım ki solumasın, cildine uzun uzun temas etmesin diye.

Ben zaten bayan evdeyken evde olacağım hatta geleceği günler eşime eve geç gelmesini söyleyeceğim. Kimi bayan erkek olunca huzursuz oluyor.

Yazdıklarınız için çok teşekkürler. Yazılanlardan yola çıkarak şöyle yapmaya karar verdim: 1 hafta yarım gün, diğer hafta tam gün, takip edende yine yarım gün... şeklinde gidecek.

En azından saati belli olur, ücreti belli olur.

"sen ne uygun görürsen" cümlesinden ben de nefret ediyorum, hatta 1,5 saat için 50 tl vermişliğim var.

Anladım ki suistimale çok açık bir insanım
Çok sağ olun bayanlar, cansınız.

Bozuk yok üstünü bırakırsın deseydin keşke

Temizlik sirketleri hakkinda ne düşünüyorsunuz ben normal kadin cagirmaktan çekiniyorum açıkçası. Sorun yasadigimda karsimda muhatap bir şirket olur en azindan. Evde iki kedim var bir de. Onlar da sorun olsun istemiyorum hem
Cam pencere kapi silme ve ev supurup yerleri silme icin ne kadar ucret verilir acaba bir de merak ettim. Bizim burda ev supurup silme toz alma banyo tuvalet temizligi 100 lira istiyorlar.

Bizim burada 150'den aşağı gelen kadın yok.
Biz 100 veriyoruz. Haftada 2 geliyor, geliş gidiş saatlerini kendi ayarlıyor.
Her geldiğinde mutlaka ütü ve yemek yapıyor. Süpürge, vileda vs. yapıyor.
Cam, perde keyfine göre yapıyor.
Biz hiç karışmayız...

aynı ıslere burdada 100 tl ıstıyorlar
ben temızlık sırketıne 400 tl verdım 3 kadına tum gun ıcın
hıc memnun kalmadım
tekden yardımcı gelınce basında durup gozlemleyebılıyoruz ama sırket de cok kadın gelınce yetısemıyoruz ve bastan savma yapıyorlar acıkcası
yıne dönüp dolasıp herseyı kendım yaptıgımı hatta onların benı daha cok yordugunu farkettım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…