- 19 Ekim 2018
- 166
- 184
- 103
Ders saati 15 liraya cikacak diye biliyorum ondada 30 saat girsen artik aylarda bile anca 2000 lira para yaparArkadaslar maaşa zam gelicegini duydum maaş 3.600 olucak diye söylenti var. Bende atanamayan bir öğretmenim. Meslegimi hakkıyla yapıyorum. 2. Döneme ücretliyi bırakıp kpss çalışmayı düşünüyordum. Maaşa zam gelicekse artık kpss çalışmayıp ücretli yapmak daha mantıklı geldi. Doğuya gitmek zor evli olunca dahada zor olucak. Atanmakta zor. Bıu söylenti hiç inandırıcı gelmiyor. Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim
Geçici görevlendirme yapılıyor zaten.İlla ücretli öğretmenler gerekmiyor.Sadece daha az para vermek için ortaya çıkarılan bir durum.Ücretli ogretmenligi savunmuyorum. Ama zorda kalınan durumlarda da başka çözüm yoksa ücretli almak zorundasınız. Mesela dönemin ortasında aramalar bitmiş ve birden bir öğretmen ben ücretsiz izne ayrılıyorum diyor ya da doğum iznine ayrılıyor. Bu durumda hemen atama yapamayacagina göre MEB tabiki ücretli çalıştıracak. Böyle durumlarla çok sık karşılaşıyoruz. Ben şunu gördüm birçok ücretli öğretmen uzun yıllardır öğretmenlik yapanlara göre daha gayretli ve öğrencilere daha yakın olabiliyor. Keşke herkes kadrolu atansa ama birden de ucretli öğretmenliği kaldırmak mümkün değil. Bir de benim çocuğumun dersine niye işletme mezunu giriyor diyenler için bu durumlar çok nadir oluyor.
Gecici görevlendirmede her zaman mümkün olmuyor ki. Bizim okul öğretmen ihtiyacı olduğunda önce görevlendirme için uğraşıyor. Ama çok nadir öğretmen geliyor ki okulumuz birçok öğretmenin çalışmak istediği bir kurum. O yüzden mecburen ücretli geliyor.Geçici görevlendirme yapılıyor zaten.İlla ücretli öğretmenler gerekmiyor.Sadece daha az para vermek için ortaya çıkarılan bir durum.
Gecici görevlendirmede her zaman mümkün olmuyor ki. Bizim okul öğretmen ihtiyacı olduğunda önce görevlendirme için uğraşıyor. Ama çok nadir öğretmen geliyor ki okulumuz birçok öğretmenin çalışmak istediği bir kurum. O yüzden mecburen ücretli geliyor.
Tabiki üzülüyorum hatta kendi branşımdan ücretli bir arkadaş gelmisti ben idareye dedim hocam bana az ders verseniz de olur arkadasinkini 30 saate tamamlayın diye. Okulda onlara en çok ben destek veriyorum. Ama o an için başka çare yoksa ve bu devletin de öğretmenimizin de menfaatine olacaksa olmalı diye düşünüyorum. Ha ücretli öğretmenlerin özlük hakları iyilestirilsin sonuna kadar destekliyorum. Ama ücretli öğretmenliğin öyle bir anda kalkacağına inanamıyorum ne yazikki.İşte anlatmak istediğim ücretli diye bir kavram olmasa görevlendirmeler hızlıca yapılacak.Ücretliye güvenip sallıyorlar.Hiç üzülmüyormusunuz gencecik insanlar sizinle aynı diplomaya sahip olmalarına rağmen sizin yarı maaşınıza çalışıyorlar benim vicdanım elvermezdi bu durumu savunmaya
Çaresi var ve bu kesinlikle öğretmenin menfaatine değil.Her neyse bu bizim konuşmamızla bu insanlık dışı durum kalkmayacak.Tabiki üzülüyorum hatta kendi branşımdan ücretli bir arkadaş gelmisti ben idareye dedim hocam bana az ders verseniz de olur arkadasinkini 30 saate tamamlayın diye. Okulda onlara en çok ben destek veriyorum. Ama o an için başka çare yoksa ve bu devletin de öğretmenimizin de menfaatine olacaksa olmalı diye düşünüyorum. Ha ücretli öğretmenlerin özlük hakları iyilestirilsin sonuna kadar destekliyorum. Ama ücretli öğretmenliğin öyle bir anda kalkacağına inanamıyorum ne yazikki.
farkındaysanız ben demiyorum Cumhurbaskanı dedi olur olmaz bilmem 2. dönem zaten çalışmıcam Üstelik uslubunuz yok yanlışAynen 3600 maaş verecekler zeki müren de bizi görecekAdamlar ucretli öğretmen maaşından tatilleri bile kesiyorlar sigortayı eksik yatırıyorlar siz 3600dan bahsediyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?