Ücretli öğretmenlik vs Öğrenim kredisi

Ümitli pozitif inançlı olamıyorum elimde değil ki
Bence pozitif olmak doğuştan gelen bir yetenek değil. Ben de bazen içimden gelerek bazen kendimi kandırarak ümidimi hep canlı tuttum, çabaladım bunu başarmak için. Olmadığımı bildiğim halde “ben çok şanslıyımdır” diyip durdum. Sonra başıma öyle olaylar geldi ki insanlar bana “ne şanslısın” demeye başladı :)
Biraz gayret ve inanç, olacak inşallah. Siz bir yerden başlayın gerisi gelir elbet.

Kurs için yol parası olmayacak evime 10 dk yürüme mesafesinde. Kantinden ben de bir şey almam. Almama konusunda haklısınız çaresizim her fikrinizi değerlendiriyorum çok sağolun:)

81 puan 600 kişi alıyorlar

Hayal bile kurmuyorum biliyor musunuz. Suya düşeceğinden eminmişim gibi. Kendimi öyle telkin edeyim deneyeceğim:)

81 puan 600 kişi alıyorlar
E ilk 600e illaki girersin 200 falan olsa zorlar derdim ama bence 600 çok güzel yaparsın
Matematik temelin nasıl? Türkçen keza mesela son bir iki Sınavda Türkçe belirleyici olmuştu , tarihi sadece soru çözerek halledebilirsin seri çekim merkezlerinde fotokopi çekiyorlar çoook uyguna, 6 7 liraya soru bankan oluyor:) piyasadaki soru bankaların en azından %90ını çözmeni öneririm
Kpss gurusu hissediyor

Çok teşekkür ederim böyle başarı hikayeleri beni motive ediyor:) Allah razı olsun
Sizden de razı olsun.

Sizin öğrenim kredisi gibi bir şansınız var
Katılıyorum. Atanmamın yüzde ellisi çalışmak yüzde ellisi ümitli pozitif inançlı olmak.
Aynen çalışmanın yanında güzel bir motivasyon kaynağı da gerçekten istemek ve inanmaktır.

Matematiğim bransima göre çok fazla iyi 30 soruda 25 yapabilirim. Ales turkce matematik üzerine 90 almıştım. Alan eğitimim zayıf maalesef o da en belirleyicisi. Kitaplarım var bayağı 2018den kalma dolabım dolu:)

Bence ücretli öğretmenlik yap ordan aldığın parayla haftasonu kursa git.

Hem ailene yük olmazsın hem elinde para olur.

Emeksiz yemek olmaz.

1 sene dişini sık sonra rahat edersin.

Seneye atamazsan eğer aldığın krediyi nasıl ödeyeceksin ?

Bence bu riske girme.

Matematiğim bransima göre çok fazla iyi 30 soruda 25 yapabilirim. Ales turkce matematik üzerine 90 almıştım. Alan eğitimim zayıf maalesef o da en belirleyicisi. Kitaplarım var bayağı 2018den kalma dolabım dolu:)
2018den kalan yasama yürütme yargı konulu anayasa kitaplarını at çünkü değişti çoğu güncellenmedi
Elimde güncel not var burdan sana fotoğrafını çekip atabilirim sayfaları
Bence tam su an, yani bugün bir program oluşturup minik bir temel oluştur dershaneye gidene kadar günde 3 saat ile başla 8 9a kadar götürürsün zaten

Çok teşekkür ederim zahmet olmazsa isterim:) Kursa gidersem ordan da kitap verirler. Bu pazar alan eğitimi sinavindan hemen başlarım:)

Tek kursa gidip sadece kpss ile ilgilendiğinde daha çok stres oluyorsun
Ben hem ücretli yapıp hem kursa gitmiştim

Bence bir yılınızı sadece kpss çalışmaya ayırın, ücretli öğretmenlik sizi engelleyebilir. Umarım gönlünüzce olur her şey

Eğer ücretli öğretmenlik vs yaparsanız ve matematik temeliniz yoksa kpss kazanmak sizin için çok zor olur.
Benim evde duran arkadaşlarım gece gündüz ders çalışmalarına rağmen atanamadılar. Çünkü alım puanları yüksek, E alımlar da az.
Yani karamsar konuşmak istemiyorum ama bence çalışma.
Geri ödemeli kredi alıp kpss kurslarına gitmen daha mantıklı.
Eğer atanırsan düzenli bir işin olacak zaten.
Sadece bir yıl sıkı çalışman lazım.
Allah yardımcın olsun.

atanamamış ve ekstra bi dünya borçla işsiz olma ihtimalin de var.ben olsam ücretli öğretmenlik imkanı varsa bakardım.zaten her gün dersiniz olacağı kesin mi ki? hafta içi boş gününüz de kalacaktır belki.sabah 8 akşam 8-9 çalışan özel sektör gibi bir meslek değil sonuçta kendinize dinlenmek için de vaktiniz kalır akşamları ders çalışmak için de.hem cv ye tecrübeniz de olur (belki kolejlere başvurursunuz), hem öğretmenlik tecrübeniz olur, hem aktif hayata geçiş yaparsınız hem para kazanırsınız.her ihtimali düşünmeniz lazım.

size kendimden ornek vereyim.hamileyken hem ucretli ogretmenlik yaptim hemde dersaneye gittim.haftanin 5 gunu saat 12-5 arasi okuldaydim.sabah 6 da uyanir oglene kadar ders calisirdim.aksam 7 de tekrar oturur ders calisir 10 gibi uyurdum.haftasonuda saat 8 den 2 ye kadar dersaneye giderdim.pazar gunu 8 den aksam 10 kadar dersanedeydim.bu sekilde sinavi kazandim ve atandim.zor muydu cok zordu ama yaptim hemde hamile halimle.kimseyi dinlemeyin ucretliyi yapin bi kac isi bi arada yapmak daha motive ediyor insani

Ben lisanstan kalan 14 binlik öğrenim kredimi ödüyorum 3 bin tl kaldı.Bakin ben 1 yıl hariç 5 yıllık evlilikte hep çalıştım esiminde aldığı maaş güzel ama buna rağmen o krediyi ödemek beni çok zorladı.
Gerçekten nefret ettim yani.
Ki sizin 4 yıl lisanstan kalan borcunuz var bir de üstüne yüksek lisans borcu ooo.
Bir de aylık 1000tl gerçekten çok fazla.
Atanınca ödemek bile çok zor emin olun.
Ev araba kredisi ödemek gibi düşünmeyin öğrenim kredisi pismanliktir diyorum .

Ilk yıllar ücretli öğretmenlikte yaptim.Ucretli öğretmenlik yapmak çok yorucu değil 9 6 calisiip dershaneye giden insanlar var.
Benim bransim okul öncesi ve yarim gün çalışıyordum ben.
Gayet de her şeye vakit kalıyordu.
Ki resmi tatiller sömestir vs.var.
Siz sınıfcı ya da okul önceci değilseniz branşa göre boş gününüz olabilir mesela okulda ders durumuna göre.

Ha bu arada ücretli olacağının da garantisi yok bu arada çok talep olacak belki sıra gelmeyecek belki bunu da bilin.

Keske bransini yazsan hocam. Ben okul onceciyim. Ilk hem calisayim hem kpss hazirlanayim dedim imkami yok.. gerci ozeldeydim ben. Aksam pertim cikiyordu. Uyuyordum bizim bolumde tenefus yok,ogle arasi yok. Bransciysan bir nebze daha hafif olur. Ucretli yapan arkadaslarim da oldu. Yibe okul oncesi. Benden daha iyi yaptılar ama atabacak kadar yapamadılar . Kpss cok dolu bir sinav bir seyi daha kaldirmiyor ne yazik ki. Ucretliyle olabilir zorlamaniz halinde. Tabii yine bransinizca. Okul onceciyseniz hic calismayin sadece kpss bakin kredinizle. Krediyi de 5 ay alip kestirebilirsiniz. Kpss kursu 5bin yeterli diue dusunuyorum. Ben olsam cok calisir,kredi borcunun altina girer pasa pasa atanirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…