Ücretli öğretmenlik

Ay buyuk ve kucuk bas hayvancilik yaziyor ya. Baya baya yaziyor. Anlamadim ki hadi basvuran yapmis bi hata bu basvuruyu alan ne mantikla aliyor? merak ediyorum onlar da bu listeyi hazirlarken guluyor mu? Allah islah etsin ne deyim
 
Ah hic deme tamam fazla maas da istemiyoruz. Yeter ki meslektaslarimiza hakettikleri kadrolari versinler artik. Vallahi onlar boyle perisan oldukca ben uzuluyorum atanmis bir ogretmen olarak. Her ilk atama zamani yikilan ogretmenleri gordukce icim parcalaniyor. Sirf 6 yildir sinava giren arkadasim hem ucretli yapip eve bakiyor, dershane parasini , masraflarini falan cikariyor. Hem de sabahlara kadar ders calisiyor. İsini de layikiyla yapiyor. Ama yok iste. bu sene ucretli icin bile aranmamis markette kasiyerlik yapmayi dusunuyordu en son Ona is yok buyuk bas okuyan adama is var . Delleniyorum
 
Ay buyuk ve kucuk bas hayvancilik yaziyor ya. Baya baya yaziyor. Anlamadim ki hadi basvuran yapmis bi hata bu basvuruyu alan ne mantikla aliyor? merak ediyorum onlar da bu listeyi hazirlarken guluyor mu? Allah islah etsin ne deyim
Bu alakasız kişiler bizlerin hak ettiği yerlerde bizim görevimizi yerine getirirken biz de tercihlere 10 gün kalmışken ek atama gelir de hak ettiğimiz yerlere gidebilir miyiz diye hayaller kuruyoruz .

Ben sınavdan 75 aldım, ortalaması 35 olan alan sınavında 75 soruda 63 doğru yaptım. 15.000 kişiden ilk 1.500’deyim. Geçen iki yılda daha fazla alım yapıldığı için benden daha iyi yerlere giden meslektaşlarımın çok büyük bir kısmı İngilizce bilmiyor . Ben bunun adaletsizliğine ağlarken bizlerin yerine kimlerin çalıştırıldığını öğrendim .

Bir de belirli bir süre ücretli öğretmenlik yapmış kişiler de kpss’ye girmeden, formasyon almadan, öğretmenlik bölümü ya da herhangi bir lisans bölümü bile okumadan kadroya geçmeyi talep ediyor . Bunlar daha iyi günlerimiz sevgili Casper.
 
Bu ne böyle komedi
 
En cok bu cumleden korkuyorum ya iste. Bunlar daha iyi gunlerimiz
Yalniz hocam alanda 63 yapmak da herkesin harci degil. Vallahi alnindan opmek istiyorum ama gel gor ki gercekten ingilizce ogrt. Alimlarinin cöküş zamanina denk gelmissin bu da herkesin harci degil bu nasil sanstir 2 3 yil once girecektin ki pihuuu ne yerler gelirdi sana var yaa ama olsun atan da insallah gerisi gelir yine. Gerci sonra ben gibi il disi , es durumu falan kovalarken soverken bulacaksin kendini bu sefer. Ataninca da bitmiyor cilemiz
 
Ben de ondan korkuyorum. Ben 2014 girişliyim. Annem Alzheimer hastası, tam benim ilk yılımda kötüleşti. Bir sene okulu bırakıp ailemin yanına geldim. Dönünce adaptasyonum zor oldu, psikolojik sıkıntılar derken bir seneyi de öyle yedim.

Aslında 2018 mezunu olup atanmış olacaktım her şey düzgün gitseydi . 71 puan almış erkek arkadaşım Van merkezde. Ben de onun yanına gideyim istiyordum. Değil merkez, Erciş ilçesine bağlı köy okulu zar zor gelecek. O da gelirse. Benimki yer beğenmemezlik değil yanlış anlaşılmasın. Sadece şanssızlığıma yanıyorum . Gerçekten 1-2 sene önce bile atanacak durumda olsaydım çok daha iyi şartlarda çalışabilecektim, sevdiğimle aynı evde yaşayabilecektim. Olacağı varmış ne diyelim, böyle olması gerekiyormuş . Çok korkuyorum atamada kavuşamayıp üzerine bi de tayinle bile kavuşamazsak diye .
 
Yalniz hocam alanda 63 yapmak da herkesin harci degil. Vallahi alnindan opmek istiyorum
Teşekkür ederim bu arada . Çalışmamıştım da alana . Bu sene de girdim, yine 60 cepte. Eğitim ve gy-gk zayıf işte.

Bizim kendimize özgü yöntem ve tekniklerimiz var. Ben onlara hakimim. Eğitim Bilimleri derslerinde işlenen burada da örneği verilmiş altı şapkalı düşünme gibi etkinlikleri hiç öğrenmedim çünkü bizim derslerimizde uygulanmıyor . Kpss çalışırken duydum, ünide de Türkçe işlenen Eğitim Bilimleri derslerine sadece geçmeme yetecek kadar çalıştım. Bizim alanda nasıl kullanılabileceği ile ilgili hiç örneği olmayan konular da havada kalıyor, anlamıyorum. Kpss çalışmak dışında da bunların hiçbiri Ingilizce öğretmenlerinin işine yaramıyor zaten meslekte .
 
bahtsiz bedevi gibisin Bende esim icin yazmistim doguyu o zamanlar sevgiliydik. Evleniriz O sark gorevini bitirir de rahat rahat batiya gideriz diye. Ama ercis cok guzel. Vanin cogu ilcesi cok guzel. Bikac skintili ilce var ama yine de kotunun iyisi iste oralarda. Koyu bile olsa idare edeceksin artik. Kavusmak icin goze alacaksin Biz esimle Vana kacardik doguda calisirken. Mis gibi memleket valla. Hatta bi keresinde deli gibi alisveris yapmistik magazalardan da millet bize bunlar nerden gelmis diye bakmisti hele o edremit. Orda emekli olabilirdim bile ben ama puanim yetmedi yazamadim van insallah sana gelir de kavusursunuz. Asiklar ayri kalmamali. Hava yolu firmalarini zengin etmeye gerek yok yani biz heralde 2 sene o ucak biletlerine , otellere falan verdigimiz parayla 2 dugun daha yapardik. Uzaklik cok zor cok Allah kavustursunn
 
Nasil yani bu ulkede ogretmen olmayanlara ucretli ogretmenlik ki yaptiriliyor e o kadar ogretmen issiz, asil onlarin hakki diil mi? Bir de ilahiyat mezunuymussunuz, hakkaniyeti sizin ogretmeniz ornek olmaniz gerekmez mi
Ne hakkaniyeti..Şimdi önü açık diye birde İlahiyat okumak moda oldu. Önüne gelen Çocuk gelişimi gibi İlahiyat okuyup formasyonla artık nereye ne şekilde atanırsa . Amaç Eğitimci olmak değil amaç bir şekilde kapak atmak.

Bu saçma Politikalar yüzünden dirseklerini çürüten nice insanın hakkina girildi. Birçok bölümde yığılma var..
 
O değilde lise anım aklıma geldi. Anadolu lisesi sayısal sınıfıyız bir iki ay fizik derslerimiz boş geçti. Sonra dediler fizik hocası gelecek. Neyse adam geldi bir iki hafta derse girdi. Yok arkadas olmuyor valla olmuyor. Sonra arkadaşlar araştırmış adam ziraat mühendisiymiş. Adama söyledik olmuyor biz sayısal sınıfıyız. Adam bize beddua etti. Sınıftan çıktı gitti. İnsAllah hiçbiriniz bir yeri kazanmazsınız dedi. Tabi sonra fizik hocası geldi. Ama ikinci dönem.
 
siz öğretmen olmayın lütfen.
bırakın lisansını tamamlamış atama bekleyenler girsin o okullara.
ben de ilahiyat mezunuyum, yıllarımı verdim hiç küçük görürler mi devlet okulunu diye düşünmedim. ne çirkin zihniyet.
 

bu tepkinizin adresi bu kadın değil , ben de istemem çocuğumun öğretmeninin o eğitimi almamış birisi olmasını,
ama devlet hak vermiş, kadın da başvuruyor. yanlış kişiye tepkiniz.
sisteme tepki gösterin, siz nasıl eğitim fakultesi mezunu olmayan birine öğretmenlik yaptırırsınız diyin, ama devlet bu hakkı vermiş, arkadaş başvurmazsa o kontenjan bir eksik kalmayacak ki? onun yerine belki kanatlı hayvan yetiştiriciliği bitiren birisi başvuracak.

bireylerle tartışmaktan vazgeçin. sorun kişide değil, bu olayın olmasında, yani eğitimini almamış bireylerin, hatta bazen lise mezunlarının ucretli öğretmenliğe başvurmasına izin verilmesinde. bunda atanamayan öğretmenlerin haklarını yemek gibi bir mevzu da yok işin içine torpil girmediği zaman. bu verilmiş hak, bu hakkın neden verilebildiğini sorgulayın, başvuranları değil.

ben de öğretmenliği sadece eğitim fakultesi mezunları yapsın isterim, e haliyle öyle de olmalı. ama bu oraya 2500 lira almak için başvuran kişilerin suçu değil. birbirimizi yememize gerek yok.
asıl çözulmesi gereken sorunun 2500 liraya muhtaç olduğu için çalışmak zorunda olan insanlar değil de, onları bu şartlara zorlayan koşullar olduğunu anlarsak belki değişir bir şeyler.
 
Okuldan okula değişiyor müdürün yaklaşımı vs çok etkili ben 2 ayrı okulda yaptım bir okulda hiç bir işe karıştırmadılar dersi anlattım çıktım diğerinde normal öğretmen gibiydim hatta kadrolu öğretmen yoktu sınıf öğretmeni bile oldu sosyol kulübümde oldu. Ama iki okulda da öğretmenlerin yaklaşımları iyiydi seni dışlamıyorlar

Edit: Ben dgs hazırlanacağınızı sonradan gördüm. Kusura bakmayın ama öğrencilerle uğraşmak çocuk oyuncağı değil önlisans ile lisans arasında fark var en büyük fark formasyon farkı bence formasyonunuz yoksa hiç bulaşmayın. Ayrıca hem sınava hazırlanim hem derse gireyim olmuyor sabahtan akşama yüksek sesle ders anlattıktan sonra insanda hal kalmıyor çoğu zaman ki siz gençsiniz öğrenciler üstünüze daha çok gelir
 
Devletin verdiği her hakkı sırf hak diye kullanmak zorunda değiliz bence
İnsanın içinde bi adalet terazisi olmalı

Başka bi örnek vereyim size
Düşünün ki benim çalıştığım okulda öğrenciniz var ben de öğretmeniyim
Şu anki mevcut haklarıma göre okul açıldığında idari izne ayrılabiliyorum
Yani çocuğunuzun dersine başka biri girecek
Sonra yine hakkım olduğu için 32. Haftada işe başlayıp 37. Haftaya kadar çalışma hakkım var
Bu durumda dönersem çocuğunuzun dersine her 6 haftada bir başka bi öğretmen girecek
37. Haftada tekrar ayrılmam gerekiyor
Yani yine öğretmeni değişecek

Tam olarak bu haklara sahibim
Ama çocukların düzenini sadece kendi çıkarlarım uğruna bu sıklıkta bozmanın doğru olmadığını düşünüyorum
Hakkım var ama kullanmak doğru gelmediği için kullanmıyorum


Ücretli öğretmenlik işinin tamamen yanlış olduğunu yukarıda ben de yazmıştım zaten
O kısma yazmıyorum o yüzden
 
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Ayrıca eklemek isterim konu sahibinin durum yine iyi. İlahiyat bitirmiş belki de o branşa girecek. Diğer alakasız bölümler bitirip de sınıf ogretmenligi yapanların yanında iyi. Su ürünleri, at bakıcılığı, ziraat bitirip sınıf öğretmeni olanlar çocukların geleceği üzerinde daha büyük tahribata sahip. İnşallah bu ücretli öğretmenlik saçmalığında en azından herkes kendi branşında öğretmenlik yapar. Çünkü kaldırılacağını sanmıyorum. Keşke kalksa keşke olmasa.

Ucretlide 5 yıl çalışana kadro olayı tam bir saçmalık. 5 yıl öğretmenlik yapınca öğretmen mi oluyorlar bu branşlar anlamış değilim
 

kişiye bağlı o, etik olmayıp yasal olan şeylerden biri bahsettiğiniz durum.
hamile misiniz hamilesiniz. fake bir hastalık uydurup rapor izin alıyor değilsiniz. verilmiş hakkınız, kullanmamanız çok doğru çok şık ama kullansanız da insanlar bu yuzden size bağırıp çağıramazdı. devletin verdiği bir hak neticede.
ben de eleştiririm etik değil çocuklara yazık olur diye, ama yasal.

sizin durumunuz bireysel, hani öyle Turkiye deki butun okulları etkileyen bir şey değil, ama ucretli öğretmenlik meselesi çok genel bir konu, köklu okullar haricinde hangi okula giderseniz gidin mutlaka ucretli öğretmen çalıştırıyor, neden? yeterli öğretmen ataması yok, karşılayacak butçe yok, 1 öğretmen yerine 2 tane öğretmen? çalıştırılabiliyor.
belki her yıl 500.000 kişi başvuruyor ucretli öğretmenliğe. sizin bu arkadaşa başvurma hak yeme demeniz anlamsız çunku onun yerine daha eğitimli biri geleceği kesin değil. olay buna izin verilmesinde, bu arkadaşın başvurusunda değil. faturasını ödemeye çalışan, evini geçindirmeye çalışan insanlarız hepimiz.

az sayıda ilahiyat mezunu olsaydı, arkadaşımız da kendi alanında bir işte çalışabilseydi heralde o da tercih etmezdi ucretli öğretmenliği. hepimizin mecburiyetleri var. ben asla hak yemek olduğunu duşunmuyorum.
 
Zaten izin almak, dönem ortasında gelmek, sonra tekrar izne çıkmak dediğiniz gibi tamamen hakkım
Herhangi bir yasal olmayan durum yok ortada
Ama tamamen öğrencileri mağdur edecek bir hak kullanmam halinde
Konu sahibinin durumu da öyle
Hakkı ne yazık ki var ama öğrenciler mağdur olacak kullanırsa
Zaten konu sahibine de başvurma hakkın yok demiyorum
Başvurmasını mesleki açıdan doğru bulmuyorum diyorum
Bireyler olarak da her şeye hak diye iştirak etmemiz gerektiğini düşünmüyorum

Konu sahibi başvurmazsa illa yerine daha kötüsü gelecek diye bir şart da yok zaten
Belki de yerine gerçekten öğretmen olan biri gelecek
Ücretli öğretmen seçimi işinin ülkemizde yeterliliğe bakmadığını biliyoruz çünkü
İstesem şimdiye kadar zaten yapardım diyen biri sadece diplomasına güveniyor olamaz
 
Bazı bölümlerde önlisans sonrasında formasyona gerek kalmadan ücretli öğretmenlik yapma hakları var diploma yeterli oluyor. Zamanında bende çok başvuru yaptım tabi üzerinden çok zaman geçti. Dönüş olmayınca bıraktım şimdi görüyorumda iyi ki yapmamışım diyorum
 
Merhaba öncelikle öğretmenlik mezunu musunuz ? Eğer değilseniz yapmayın ben ücretli öğretmenliği öğretmenlik mezunu dışındakilerin yapmasına karşıyım...siz doktor olmayıp ücretli doktorluk yapan birine muayene olur muydunuz ? Ki eğitim bu şakaya gelmez çok ciddi bir iştir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…