Ay buyuk ve kucuk bas hayvancilik yaziyor ya. Baya baya yaziyor. Anlamadim ki hadi basvuran yapmis bi hata bu basvuruyu alan ne mantikla aliyor?Formasyona da gerek yok Otrera. Önlisans mezunları okullarda ücretli öğretmen olarak çalışabiliyor. Van ilinden alınmış ücretli öğretmenlik yapanların mezun oldukları bölümler ve görev yaptıkları pozisyonlar bunlar. Farklı farklı illerden de atıldı, kaydetmemişim.
Biz iki yıllık çocuk gelişimi mezunlarının okul öncesinde çalışmasının adil olmadığını falan tartışıyorduk. Onlar en masumu, yaptığı görevle en alakalı olanı kaldı şu durumda.
Ah hic demeİşte sadece bu yüzden bir gerçek öğretmen çalıştırmak yerine öğretmenlik mezunu olmayan, lisans bile okumamış üç kişiyi alıyorlar göreve. Kimler kimler ne maaşlar alıyorlar kamuda çifter çifter, onar onar… Göze batan, yük olan öğretmenin kuş kadar maaşı
Bu alakasız kişiler bizlerin hak ettiği yerlerde bizim görevimizi yerine getirirken biz de tercihlere 10 gün kalmışken ek atama gelir de hak ettiğimiz yerlere gidebilir miyiz diye hayaller kuruyoruzAy buyuk ve kucuk bas hayvancilik yaziyor ya. Baya baya yaziyor. Anlamadim ki hadi basvuran yapmis bi hata bu basvuruyu alan ne mantikla aliyor?merak ediyorum onlar da bu listeyi hazirlarken guluyor mu? Allah islah etsin ne deyim
Bir de belirli bir süre ücretli öğretmenlik yapmış kişiler de kpss’ye girmeden, formasyon almadan, öğretmenlik bölümü ya da herhangi bir lisans bölümü bile okumadan kadroya geçmeyi talep ediyorAh hic demetamam fazla maas da istemiyoruz. Yeter ki meslektaslarimiza hakettikleri kadrolari versinler artik. Vallahi onlar boyle perisan oldukca ben uzuluyorum atanmis bir ogretmen olarak. Her ilk atama zamani yikilan ogretmenleri gordukce icim parcalaniyor. Sirf 6 yildir sinava giren arkadasim hem ucretli yapip eve bakiyor, dershane parasini , masraflarini falan cikariyor. Hem de sabahlara kadar ders calisiyor. İsini de layikiyla yapiyor. Ama yok iste. bu sene ucretli icin bile aranmamis markette kasiyerlik yapmayi dusunuyordu en son Ona is yok buyuk bas okuyan adama is var . Delleniyorum
Bu ne böyle komediFormasyona da gerek yok Otrera. Önlisans mezunları okullarda ücretli öğretmen olarak çalışabiliyor. Van ilinden alınmış ücretli öğretmenlik yapanların mezun oldukları bölümler ve görev yaptıkları pozisyonlar bunlar. Farklı farklı illerden de atıldı, kaydetmemişim.
Biz iki yıllık çocuk gelişimi mezunlarının okul öncesinde çalışmasının adil olmadığını falan tartışıyorduk. Onlar en masumu, yaptığı görevle en alakalı olanı kaldı şu durumda.
En cok bu cumleden korkuyorum ya iste. Bunlar daha iyi gunlerimizBu alakasız kişiler bizlerin hak ettiği yerlerde bizim görevimizi yerine getirirken biz de tercihlere 10 gün kalmışken ek atama gelir de hak ettiğimiz yerlere gidebilir miyiz diye hayaller kuruyoruz.
Ben sınavdan 75 aldım, ortalaması 35 olan alan sınavında 75 soruda 63 doğru yaptım. 15.000 kişiden ilk 1.500’deyim. Geçen iki yılda daha fazla alım yapıldığı için benden daha iyi yerlere giden meslektaşlarımın çok büyük bir kısmı İngilizce bilmiyor. Ben bunun adaletsizliğine ağlarken bizlerin yerine kimlerin çalıştırıldığını öğrendim .
Bir de belirli bir süre ücretli öğretmenlik yapmış kişiler de kpss’ye girmeden, formasyon almadan, öğretmenlik bölümü ya da herhangi bir lisans bölümü bile okumadan kadroya geçmeyi talep ediyor. Bunlar daha iyi günlerimiz sevgili Casper.
Ben de ondan korkuyorum. Ben 2014 girişliyim. Annem Alzheimer hastası, tam benim ilk yılımda kötüleşti. Bir sene okulu bırakıp ailemin yanına geldim. Dönünce adaptasyonum zor oldu, psikolojik sıkıntılar derken bir seneyi de öyle yedim.En cok bu cumleden korkuyorum ya iste. Bunlar daha iyi gunlerimiz
Yalniz hocam alanda 63 yapmak da herkesin harci degil. Vallahi alnindan opmek istiyorumama gel gor ki gercekten ingilizce ogrt. Alimlarinin cöküş zamanina denk gelmissin bu da herkesin harci degil bu nasil sanstir 2 3 yil once girecektin ki pihuuu ne yerler gelirdi sana var yaa ama olsun atan da insallah gerisi gelir yine. Gerci sonra ben gibi il disi , es durumu falan kovalarken soverken bulacaksin kendini bu sefer. Ataninca da bitmiyor cilemiz
Teşekkür ederim bu aradaYalniz hocam alanda 63 yapmak da herkesin harci degil. Vallahi alnindan opmek istiyorum
bahtsiz bedevi gibisinBen de ondan korkuyorum. Ben 2014 girişliyim. Annem Alzheimer hastası, tam benim ilk yılımda kötüleşti. Bir sene okulu bırakıp ailemin yanına geldim. Dönünce adaptasyonum zor oldu, psikolojik sıkıntılar derken bir seneyi de öyle yedim.
Aslında 2018 mezunu olup atanmış olacaktım her şey düzgün gitseydi. 71 puan almış erkek arkadaşım Van merkezde. Ben de onun yanına gideyim istiyordum. Değil merkez, Erciş ilçesine bağlı köy okulu zar zor gelecek. O da gelirse. Benimki yer beğenmemezlik değil yanlış anlaşılmasın. Sadece şanssızlığıma yanıyorum . Gerçekten 1-2 sene önce bile atanacak durumda olsaydım çok daha iyi şartlarda çalışabilecektim, sevdiğimle aynı evde yaşayabilecektim. Olacağı varmış ne diyelim, böyle olması gerekiyormuş . Çok korkuyorum atamada kavuşamayıp üzerine bi de tayinle bile kavuşamazsak diye .
Ne hakkaniyeti..Şimdi önü açık diye birde İlahiyat okumak moda oldu. Önüne gelen Çocuk gelişimi gibi İlahiyat okuyup formasyonla artık nereye ne şekilde atanırsa . Amaç Eğitimci olmak değil amaç bir şekilde kapak atmak.Nasil yani bu ulkede ogretmen olmayanlara ucretli ogretmenlik ki yaptiriliyore o kadar ogretmen issiz, asil onlarin hakki diil mi? Bir de ilahiyat mezunuymussunuz, hakkaniyeti sizin ogretmeniz ornek olmaniz gerekmez mi
Sizin gibi önlisans mezunu ve pedagojik eğitimi olmayanların derse girmesinde sorun görmeyenlerin çocuklarını okutacaklarsa benim için sorun değil o zaman.
Ben şahsen 4 yıllık eğitim görmüş ve öğretmenlik mezunu insanlar çocuğumun dersine girsin isterim.
Valla yoktu delfinoHaberin yok muydu gerçekten? Bazı ücretlilerin bölümleri arasında “at bakıcılığı, büyük ve küçük baş hayvanlar” gibi bölümler de var.
Okuldan okula değişiyor müdürün yaklaşımı vs çok etkili ben 2 ayrı okulda yaptım bir okulda hiç bir işe karıştırmadılar dersi anlattım çıktım diğerinde normal öğretmen gibiydim hatta kadrolu öğretmen yoktu sınıf öğretmeni bile oldu sosyol kulübümde oldu. Ama iki okulda da öğretmenlerin yaklaşımları iyiydi seni dışlamıyorlarArkadaşım başvuru yapmış. Bana da söyledi ben daha önce özel bir kurumda çalıştım ama devlet okulunda nasıl olur bilmiyorum. Bide küçük görürler mi onu da düşünüyorum açıkçası. Öğrencilik yıllarımda öyle şeyler pek yok gibiydi öğretmenleri düşünüyorum da. Ama tedirgin oldum. Ayrı bir tecrübe de katar diye de düşünüyorum.
Dgsye de hazirlanacagim 2022 için.. Yanlış mı düşünüyorum
Devletin verdiği her hakkı sırf hak diye kullanmak zorunda değiliz bencesisteme tepki gösterin, siz nasıl eğitim fakultesi mezunu olmayan birine öğretmenlik yaptırırsınız diyin, ama devlet bu hakkı vermiş, arkadaş başvurmazsa o kontenjan bir eksik kalmayacak ki? onun yerine belki kanatlı hayvan yetiştiriciliği bitiren birisi başvuracak.
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Ayrıca eklemek isterim konu sahibinin durum yine iyi. İlahiyat bitirmiş belki de o branşa girecek. Diğer alakasız bölümler bitirip de sınıf ogretmenligi yapanların yanında iyi. Su ürünleri, at bakıcılığı, ziraat bitirip sınıf öğretmeni olanlar çocukların geleceği üzerinde daha büyük tahribata sahip. İnşallah bu ücretli öğretmenlik saçmalığında en azından herkes kendi branşında öğretmenlik yapar. Çünkü kaldırılacağını sanmıyorum. Keşke kalksa keşke olmasa.Bu alakasız kişiler bizlerin hak ettiği yerlerde bizim görevimizi yerine getirirken biz de tercihlere 10 gün kalmışken ek atama gelir de hak ettiğimiz yerlere gidebilir miyiz diye hayaller kuruyoruz.
Ben sınavdan 75 aldım, ortalaması 35 olan alan sınavında 75 soruda 63 doğru yaptım. 15.000 kişiden ilk 1.500’deyim. Geçen iki yılda daha fazla alım yapıldığı için benden daha iyi yerlere giden meslektaşlarımın çok büyük bir kısmı İngilizce bilmiyor. Ben bunun adaletsizliğine ağlarken bizlerin yerine kimlerin çalıştırıldığını öğrendim .
Bir de belirli bir süre ücretli öğretmenlik yapmış kişiler de kpss’ye girmeden, formasyon almadan, öğretmenlik bölümü ya da herhangi bir lisans bölümü bile okumadan kadroya geçmeyi talep ediyor. Bunlar daha iyi günlerimiz sevgili Casper.
Devletin verdiği her hakkı sırf hak diye kullanmak zorunda değiliz bence
İnsanın içinde bi adalet terazisi olmalı
Başka bi örnek vereyim size
Düşünün ki benim çalıştığım okulda öğrenciniz var ben de öğretmeniyim
Şu anki mevcut haklarıma göre okul açıldığında idari izne ayrılabiliyorum
Yani çocuğunuzun dersine başka biri girecek
Sonra yine hakkım olduğu için 32. Haftada işe başlayıp 37. Haftaya kadar çalışma hakkım var
Bu durumda dönersem çocuğunuzun dersine her 6 haftada bir başka bi öğretmen girecek
37. Haftada tekrar ayrılmam gerekiyor
Yani yine öğretmeni değişecek
Tam olarak bu haklara sahibim
Ama çocukların düzenini sadece kendi çıkarlarım uğruna bu sıklıkta bozmanın doğru olmadığını düşünüyorum
Hakkım var ama kullanmak doğru gelmediği için kullanmıyorum
Ücretli öğretmenlik işinin tamamen yanlış olduğunu yukarıda ben de yazmıştım zaten
O kısma yazmıyorum o yüzden
Zaten izin almak, dönem ortasında gelmek, sonra tekrar izne çıkmak dediğiniz gibi tamamen hakkımkişiye bağlı o, etik olmayıp yasal olan şeylerden biri bahsettiğiniz durum.
hamile misiniz hamilesiniz. fake bir hastalık uydurup rapor izin alıyor değilsiniz. verilmiş hakkınız, kullanmamanız çok doğru çok şık ama kullansanız da insanlar bu yuzden size bağırıp çağıramazdı. devletin verdiği bir hak neticede.
ben de eleştiririm etik değil çocuklara yazık olur diye, ama yasal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?