Ah calci. 5 yil doguda ogretmenlik yaptimm. Lojistik mezununun anasinifi ogretmenligi yaptigini gordu bu gozler. Cocuklara sabahtan oglene kadar boyama yaptirip cizgi film izletiyordu. Afedersin aptala baglamisti cocuklar. Biz uyardik ettik de biraz ceki duzen vermisti kendine. Bir de bu insana agiz aliskanligiyla hocam diye hitap ediyosun yani dusunBinlerce işsiz öğretmen var. Bırakın işi ehli insanlar yapsın. Siz bizim çocuklarımıza ne verebileceksiniz. Gidin tecrübenizi başka yerde kazanın. Çocuklarımızdan uzak durun
Biraz empati yapalım bence evet eğitim kesinlikle şakaya gelmez sonuçta geleceğin nesilleri yetişiyor ama ücretli öğretmenlik diye bişey var ve birileri bu görevi yapmak zorunda keşke her öğretmen atanabilse keşke her çocuk alanında uzman bir öğretmene sahip olabilse ama ne yazık ki öyle insanlar var ki il beğenmeyip tercih yapmıyor bırakın ili okul beğenmeyeni gördüm ben ve bu yüzden o okullara ücretli öğretmen verilmek zorunda kalıyor Yani bir soru sorulmuş bu kadar üzerine gitmeden önce bunları da düşünmek lazım.
Lise mezunu da varİşletme mezunu arkadaşım ücretli öğretmenlik yapıyordu. Ona demiştim çocuğumun senin gibi bir öğretmeni olsun istemem diye.
O kadar işsiz eğitim fakültesi mezunu varken alakasız meslek gruplarının öğretmenlik yapmasını çok yanlış buluyordum birde önlisans mezunları mi dahil olmuş buna?
İlahiyatın örgün önlisansı da yok yanlış bilmiyorsam, mezuniyetiniz de açıköğretim üzerinden muhtemelen. Muhteşem
Bakın konu sahibi isteseydim yapardım şimdiye kadar gibi bi şey söyledi yukarda. Ben küçük bir şehirde yaşıyordum. Benim eşim o zamanlar yeni mezundu türkçe öğretmenliğinden ve aylarca bekledi ücretli öğretmenlik çıksın diye çünkü hiç torpili yoktu. Uzaktan akrabam biri de fizik bitirmişti diploma da alamamıştı dersi kalmıştı. Ortaokulda matematik öğretmenliği yaptı. Çünkü babasının çevresi vardı. Bu lanet sistem değiştirilemedi maalesef. Hala öyle devam ediyor. Bizim ilçede durumlar çok çok kötü. Ama biz de bu arkadaşa vicdanen yapma demek zorundayız ve bunu derken bu yaşanılanlara ister istemez öfkeleniyoruz.Biraz empati yapalım bence evet eğitim kesinlikle şakaya gelmez sonuçta geleceğin nesilleri yetişiyor ama ücretli öğretmenlik diye bişey var ve birileri bu görevi yapmak zorunda keşke her öğretmen atanabilse keşke her çocuk alanında uzman bir öğretmene sahip olabilse ama ne yazık ki öyle insanlar var ki il beğenmeyip tercih yapmıyor bırakın ili okul beğenmeyeni gördüm ben ve bu yüzden o okullara ücretli öğretmen verilmek zorunda kalıyor Yani bir soru sorulmuş bu kadar üzerine gitmeden önce bunları da düşünmek lazım.
Sizi anlıyorum,haklısınız inanın bana hem veliler hem de üniversite bitirmiş öğretmenler mağdur oluyor bu durumlardan ki ben açık öğretim mezunlarının da öğretmenlik yapmasına üzülüyorum ama ben benim gördüklerime dayanarak yazdım istenmeyen okullar,eve uzak kalır diye gidilmeyen köyler.Bu yanından baktım olaya.Bakın konu sahibi isteseydim yapardım şimdiye kadar gibi bi şey söyledi yukarda. Ben küçük bir şehirde yaşıyordum. Benim eşim o zamanlar yeni mezundu türkçe öğretmenliğinden ve aylarca bekledi ücretli öğretmenlik çıksın diye çünkü hiç torpili yoktu. Uzaktan akrabam biri de fizik bitirmişti diploma da alamamıştı dersi kalmıştı. Ortaokulda matematik öğretmenliği yaptı. Çünkü babasının çevresi vardı. Bu lanet sistem değiştirilemedi maalesef. Hala öyle devam ediyor. Bizim ilçede durumlar çok çok kötü. Ama biz de bu arkadaşa vicdanen yapma demek zorundayız ve bunu derken bu yaşanılanlara ister istemez öfkeleniyoruz.
O apayrı bi durum. 2. Yılında arkadaşım okul müdürü olmuştu okuldan herkesin tayinle kaçmasından dolayı. Ama bu konudaki iğrenç durumu verilen bir hak diye değerlendirmeyelim lütfen. Birileri de hala bu fırsatı degerlendiremeyen kerizdir minvalinde açıklama yapıyor yukarılarda deli oluyorum.Sizi anlıyorum,haklısınız inanın bana hem veliler hem de üniversite bitirmiş öğretmenler mağdur oluyor bu durumlardan ki ben açık öğretim mezunlarının da öğretmenlik yapmasına üzülüyorum ama ben benim gördüklerime dayanarak yazdım istenmeyen okullar,eve uzak kalır diye gidilmeyen köyler.Bu yanından baktım olaya.
Sizin gibi önlisans mezunu ve pedagojik eğitimi olmayanların derse girmesinde sorun görmeyenlerin çocuklarını okutacaklarsa benim için sorun değil o zaman.aynen, kızcağızı dövmedikleri kalmış bir.
böyle bir hak verilmiş neticede. kullan bence.
bu sistemin sorunu, başvuranların değil bunu anlamıyorsunuz.
burda bu kızcağıza carlayacağınıza somut ne yapılabilir sistemle alakalı onu duşunun.
öğretmenlik herkesin yapabileceği bir iş değil. ama başvurma hakkını da devlet vermiş. şu işsizlikte ben olsam ben de başvururdum. bu senin sorunun değil. başvur.
Arkadaşım başvuru yapmış. Bana da söyledi ben daha önce özel bir kurumda çalıştım ama devlet okulunda nasıl olur bilmiyorum. Bide küçük görürler mi onu da düşünüyorum açıkçası. Öğrencilik yıllarımda öyle şeyler pek yok gibiydi öğretmenleri düşünüyorum da. Ama tedirgin oldum. Ayrı bir tecrübe de katar diye de düşünüyorum.
Dgsye de hazirlanacagim 2022 için.. Yanlış mı düşünüyorum
İli okulu begenmeyip gitmemek eskidendi. Artiik insanlar atanamadigi icin intihar ediyor. Sayisiz insan atamalarda 41. Tercihi yani neresi olursa giderim secenegini aciyor. Bu durumda o okullarin bos kalmasi mumkun degil. Suclu gitmeyen ogretmen degil yani okullari acmayanlar. Acik gosterilmiyor o okul. 12 Yil ayni okulda neden ucretli ogrt. Yapiyor bi isletme mezunu mesela? 12 yildir o kadro niye ilk atamaya ya da il ici ,il disina, mazeret tayinine falan acilmiyor? Ben bunu sorgularim. Yoksa gitmek isteyen cok. Kadroyu acan yok.Biraz empati yapalım bence evet eğitim kesinlikle şakaya gelmez sonuçta geleceğin nesilleri yetişiyor ama ücretli öğretmenlik diye bişey var ve birileri bu görevi yapmak zorunda keşke her öğretmen atanabilse keşke her çocuk alanında uzman bir öğretmene sahip olabilse ama ne yazık ki öyle insanlar var ki il beğenmeyip tercih yapmıyor bırakın ili okul beğenmeyeni gördüm ben ve bu yüzden o okullara ücretli öğretmen verilmek zorunda kalıyor Yani bir soru sorulmuş bu kadar üzerine gitmeden önce bunları da düşünmek lazım.
Hak diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum, diyorum ki ne yazık ki "ücretli öğretmenlik diye bir durum var ve yer beğenmeyip gitmeyenler yüzünden birileri bu işi yapmak zorunda" Hak hukuk u sorgulaması çok ayrı bir durum ve benim gözümde yer beğenmeyip gitmeyenin de en az torpille ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlik dışı meslekten birisi kadar çocukların hakkını yemişliği vardır sorgularsam bunu sorgularımO apayrı bi durum. 2. Yılında arkadaşım okul müdürü olmuştu okuldan herkesin tayinle kaçmasından dolayı. Ama bu konudaki iğrenç durumu verilen bir hak diye değerlendirmeyelim lütfen. Birileri de hala bu fırsatı degerlendiremeyen kerizdir minvalinde açıklama yapıyor yukarılarda deli oluyorum.
Gitmeyenler olayınıHak diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum, diyorum ki ne yazık ki "ücretli öğretmenlik diye bir durum var ve yer beğenmeyip gitmeyenler yüzünden birileri bu işi yapmak zorunda" Hak hukuk u sorgulaması çok ayrı bir durum ve benim gözümde yer beğenmeyip gitmeyenin de en az torpille ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlik dışı meslekten birisi kadar çocukların hakkını yemişliği vardır sorgularsam bunu sorgularım
Bir yer açılacak ve kimse ama kimse beğenip gitmeyecek bunu inanarak mı söylüyorsunuz gerçekten? Mesela sınıf öğretmenliğinden diyelim 3bin kontenjan açmışlar ve 13bin kişi başvurmuş ve kimse de acılan bir yere gitmemiş.. Bir kere- özellikle sınırda olanlar- tercih yapanlar 41. Tercihi acıyor ki yeter ki atanayım, mesleğimi yapayım diye...Hak diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum, diyorum ki ne yazık ki "ücretli öğretmenlik diye bir durum var ve yer beğenmeyip gitmeyenler yüzünden birileri bu işi yapmak zorunda" Hak hukuk u sorgulaması çok ayrı bir durum ve benim gözümde yer beğenmeyip gitmeyenin de en az torpille ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlik dışı meslekten birisi kadar çocukların hakkını yemişliği vardır sorgularsam bunu sorgularım
Zorundaymis ne münasebet?sanki devlet atayacak öğretmen bulamiyormus gibi yazmayı bırakın lütfen,biri gitmese diğeri gider atama bekleyen öğretmen sayisindan haberiniz varmı?Hak diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum, diyorum ki ne yazık ki "ücretli öğretmenlik diye bir durum var ve yer beğenmeyip gitmeyenler yüzünden birileri bu işi yapmak zorunda" Hak hukuk u sorgulaması çok ayrı bir durum ve benim gözümde yer beğenmeyip gitmeyenin de en az torpille ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlik dışı meslekten birisi kadar çocukların hakkını yemişliği vardır sorgularsam bunu sorgularım
41. seçeneği herkesin işaretlediğini sanmıyorum, açılan ve malesef tercih eden olmadığı için orman mühendisinin 4. sınıf okuttuğunu gördüm ben.Size bir konuda hak veriyorum o da tercihe açılmayan okullar.İli okulu begenmeyip gitmemek eskidendi. Artiik insanlar atanamadigi icin intihar ediyor. Sayisiz insan atamalarda 41. Tercihi yani neresi olursa giderim secenegini aciyor. Bu durumda o okullarin bos kalmasi mumkun degil. Suclu gitmeyen ogretmen degil yani okullari acmayanlar. Acik gosterilmiyor o okul. 12 Yil ayni okulda neden ucretli ogrt. Yapiyor bi isletme mezunu mesela? 12 yildir o kadro niye ilk atamaya ya da il ici ,il disina, mazeret tayinine falan acilmiyor? Ben bunu sorgularim. Yoksa gitmek isteyen cok. Kadroyu acan yok.
Yani istanbul bahcelievlerde bir okul sirf 1.sinif 9 tane ucretli. Kocaman okul. Sartlari muhteesem. Allah askina bu kadrolar acilsa atamalarda insanlar niye gelmesin?..
Tamam dediğiniz gibi olsun o zaman niye var ücretli öğretmenlik? Atasınlar işte bi sürü bekleyen var , niye öğretmen gelmediği için ücra köylerde okullar kapanıyor çocuklar taşımalı başka köylere gönderiliyor?Sizin sırf bu yüzden bir yılda kapanan sınıf sayısından haberiniz var mı?Benim atama bekleyen öğretmen sayısından haberim var ve her yazdığımda da dediğim gibi Çocukların öğretmeni gerçekten en az 4 yıl eğitim fakültesinde okumuş, kendini her sene de geliştiren bir öğretmene ihtiyacı var.Savunduğum nokta ücretli öğretmenlik değil, malesef böyle bir durumun varlığı, bunun sebepleriZorundaymis ne münasebet?sanki devlet atayacak öğretmen bulamiyormus gibi yazmayı bırakın lütfen,biri gitmese diğeri gider atama bekleyen öğretmen sayisindan haberiniz varmı?
41 i işaretleyenlere asla bir sözüm yok keşke gerçekten sadece öğretmenler sınıflarda ders okutabilse tekrarlıyorum ücretli öğretmenliği savunmuyorum ama boşta kalan sınıflar oluyor kapanan sınıflar oluyor o zaman başvurulacak çare ücretli öğretmen oluyor keşke ücretli öğretmenliği de gerçek öğretmenler yapsa bu arada inanarak değil görerek söylüyorumBir yer açılacak ve kimse ama kimse beğenip gitmeyecek bunu inanarak mı söylüyorsunuz gerçekten? Mesela sınıf öğretmenliğinden diyelim 3bin kontenjan açmışlar ve 13bin kişi başvurmuş ve kimse de acılan bir yere gitmemiş.. Bir kere- özellikle sınırda olanlar- tercih yapanlar 41. Tercihi acıyor ki yeter ki atanayım, mesleğimi yapayım diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?