Ücretli öğretmenlik

Ücretli öğretmenler tüm dersleri dolu da olsa asgari ücrer civarı alabiliyor. Ama atama olursa memur maaşı alacaklar.

Zaten öğretmen olanların çoğu kendi branşlarının dışından pek kabul etmiyorlar. Ben de öğretmenim, ücretli öğretmenlik çıkmadı. Ama 1 sene bile gidip de sınıf öğretmenliği için başvuru yapmadım, yapma hakkım varken. Çünkü bu birçok öğrencinin vebaline girmektir. Nadiren bence başvuruyor öğretmenler.

Ben bunu yapmadım ama iktisat mezunu tanıdığım başvuru da yaptı, torpilini de ayarladı çat diye sınıf öğretmeni oldu. Ne diyim ki?

Yazıklar olsunnnnnnnnnn...

Ama dediginiz son yillarda imkansiz. Cunku tercih yapan sayisi belli acilan kadro belli. Tercih yapan acilan kadronun kac kati. İlk atamada bos kadro kalmaz yani. Hele sinif ogrt. De hic kalmaz. Orasi muhtemelen acilmamistir. Bayrak acmayan kalmadi artik. 2800 kisi aliyosa o brans 6 7bin kisi tercih yapiyor atiyorum. Biri yazmazsa digeri yazar. Kurayla olsun cikar o okul birine. İnanin acmiyorlar. Buyuk vebale giriyorlar hem colugun cocugun hem meslektaslarimin vebaline. Yazik gercekten.

Bende yarim donem atama bekledigim surecte yaptim ucretli. Okul oncesi bransim. Resmen ingilizce icin arandim hocam. Basvurmadigim halde Ben ki uni.de ingilizceden kalmis insanim yani. Ne ogretebilirim? Allahtan kendi bransim cikti sonradan

Kendim de ücretli öğretmenlik yapmıştım atanmadan önce
Atandigim okullarda hep vardı gittiğim hiçbir okulda da kimsenin küçük gördüğünü görmedim ama kesinlikle karsilamazsiniz diyemeyiz tabii ki ben mesela tecrubesizligimden dolayı küçük görülmüştüm atandıgim halde

Neden kucuk görsünler ki ?

Eğitim fakültesinden mezun olmadığınız halde öğretmenlerin hakkına giriyorsanız gayet de hak ediyorsunuz küçük görülmeyi.
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği boşuna mı var?
İlahiyat okumuşsunuz iyi bilirsiniz başkasının hakkına girmek olmuyor mu bu?
Tabi değişmesi gerekip asla değişmeyen sistem böyle kime sitem edeceğiz

4 yıllık eğitim fakültesi mezunuyum.İngilizce öğretmeniyim.Bir yıl bile yapmadım öğretmenlik.Mezuniyetimin üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti.Suan bende öğretmenlik yapicak özgüven yok.İngilizce bilmediğimden değil ogretemeyecegimi düşündüğümden,teknikleri çoktan unuttuğumdan,sınıfa hakim olamayacağımı düşündüğümden ve bunun gibi bir sürü şey.Siz maşallah bir önlisans mezunu olarak sanki tornacida calisicakmis gibi birde tecrübe kazanırım demişsiniz.Cocuklar,üzerinden tecrübe kazanılacak bir gurup,ya da meslek değildir hanımefendi.Bir sürü öğretmen atama beklerken,hatta ve hatta ücretliye bile raziyken böyle haketmeyen,bölümle ve meslekle alakası olmayan,sizin torpiliniz var mı yok mu bilemem ama torpille ücretli öğretmen olanlara içimden çok şey söylüyorum.Bu kokuşmuş düzenden ben bıktım.Not:Çocuğumun ilahiyat mezunu bir ogretmeni olmasını ister lisans ister önlisans asla kabul etmezdim.Ben dinden bağımsız bir çocuk yetiştirme fikrindeyim.

Nasil yani bu ulkede ogretmen olmayanlara ucretli ogretmenlik ki yaptiriliyor e o kadar ogretmen issiz, asil onlarin hakki diil mi? Bir de ilahiyat mezunuymussunuz, hakkaniyeti sizin ogretmeniz ornek olmaniz gerekmez mi
Haberin yok muydu gerçekten? Bazı ücretlilerin bölümleri arasında “at bakıcılığı, büyük ve küçük baş hayvanlar” gibi bölümler de var.

Öğretmen gelmediği için değil, öğretmen maaşı devlete yük geldiği için ücretli öğretmenlik kavramı var. Çünkü ücretli öğretmenler asgari ücretin altında alıyor. Bir öğretmenin atanacağı bütçeyle 3 ücretli öğretmen çalışıyor. Başka bir sebebi yok.

Ben kendi branşımı biliyorum, 1.900 öğretmen alınacak, 3.800 öğretmenin başvurusunu aldılar. İlk 1.900 içinde olanlar açmasa bile 41. tercihi, sonraki 1.900’ün çok büyük bir kısmı açıp neresi olursa olsun gideyim de mesleğimi yapayım, sınıflarda öğrencilerime kavuşayım hayali kuruyor.

Haberin yok muydu gerçekten? Bazı ücretlilerin bölümleri arasında “at bakıcılığı, büyük ve küçük baş hayvanlar” gibi bölümler de var.
Su urunleri mezunu duymustum bi keresinde. botanik mi neydi hatta bi ucretlinin de alani. Sanki ot,balik falan yetistiriyoruz okullarda aglanacak halimize guluyoruz artiik cidden. Korkunc ya gercekten bu tek kelimeyle korkunc.

Su urunleri mezunu duymustum bi keresinde. botanik mi neydi hatta bi ucretlinin de alani. Sanki ot,balik falan yetistiriyoruz okullarda aglanacak halimize guluyoruz artiik cidden. Korkunc ya gercekten bu tek kelimeyle korkunc.
Bu yazdığım bölümlerin mezunları sınıf öğretmeni olarak çalışıyorlar. Sınıf öğretmenliği her yıl rekor atama kontenjanı alan bölümlerden birisi. Okullardaki gerçek öğretmen açığı 138.000 (sayıştay raporu) . Bu ihtiyacın yaklaşık 60.000’i ücretlilerle karşılanıyor. Bize de bu sene 20.000 atama geldi, bu sayı sadece İstanbul’un öğretmen açığının altında . Bir de üzerine “Öğretmen açığı yok, fazlası var” dendi . Gel de delirme.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da “Bu yılki atamalardan sonra geriye kalan öğretmen açığı 76.000” demişti. Aynı Ziya Selçuk “Eğitimde asıl yük öğretmen maaşı ile ilgilidir.” de demişken “Öğretmenler okul beğenmiyor, o yüzden ücretlilere gerek kalıyor.” demenin de ne olduğunu ben söylemeyeyim. Kimseye hakaret etmek istemiyorum.

Hay agzin bak yesin. Kac gundur bizim evin de gundemi bu. Biz ailecek ogretmeniz. Baba ve evlatlar olarak. Ablam ve ben kadroluyuz. Kiz kardesim ucretli baslayacak malum 1 sene sonra atama yapiyorlar kizin alacagi para asgari ucret degil. Bizim maasimiz onun 3 kati ekdersimizlee birlikte hesaplarsak. Bi kere bu bile onur kirici. Yasadigim icin biliyorum. Ayni isi yaptigin zumrenin senin 3 kati maas aldigini bilmek cok aci.
Oysaki ucretli ogretmen gecici olmalidir. Mesela dogum iznine ya da ne bileyim ucretsiz izne ayrilan ogretmenin yerine gelip o donunce birakmalidir. Senelerce bunu meslek edinmenin de manasi yok yani. Hal boyle olunca malesef bitmiyor ucretli ogretmen alimlari. Devletin isine geliyor. İl disi atama isteyecegim okul yok yahu. Hadi acmadilar es durumunda acarlar dedim. Koca ankarada özür ilcemde acilan okul sayisi 2 yahu yaziyla iki. Oysaki ta tayin baslamadan arastirdim. İlcedeki okullarda zibilyon tane ucretli var. Acsana yahu bana. Aile birligime niye engel oluyorsun yani 5 yil calismisim doguda. Zorunlu hizmetim bitmis yeterince hizmet puanim da var. Ama yookk ucretli daha cazip. Niye ben geleyim o merkez okullara amcasi mv. Dayisi belediye baskani olan 2 yillik cocuk gelisimi okuyan adam varken Sinir basiyor vallahi. Bugun ozur grubu tayinleri basladi. Yeni de gordum acilan okullari. Yaram derin. Patlayacak yer ariyorum yemin ollsun

Bir şey soracağım, bu iş böyle kolay mı yahu? Ben de şimdi az bi eğitim ve formasyon alsam ücretli öğretmenlik yapabiliyor muyum?

yok artık. Su ürünleri falan okumuş insanlar sınıf öğretmeni olmuşlar diye yazılmış. Şaka gibi.

yazık binlerce atama bekleyen öğretmene.

ben doktorum, kalkıp öğretmenlik yapabiliyorum öyle mi? Saçmalığa bak.

o zaman 2 kursa gidip 1-2 sene sağlık eğitimi alan öğretmenler de doktorluk yapabilsin. Aynı şey. Sinirlendim valla. Eğitim fakültesi mezunlarına çifte standart uygulanıyor bence. Yazık günah ya

Atma ziyaa demek istemistim maasimiz yuk goruldugunde. Yahu kimler ne paralar aliyor. Ogretmene verdigin 5bini cok goruyorsun? Bu nasil is ben anlamadim yani bakan degil goren olacagim derken ne buyuk umutlarla karsilamistik oysa ki ziya ogretmeni.. o da yalan oldu

İngilizce öğretmeniyim ben de. Takvimde revizyona gidilmiş. Okullar açılmadan sonlanacak tercih sürecimiz. Benim atanmak istediğim ilin içinde 42 tane ücretli öğretmen olduğuyla ilgili bir paylaşım gördüm az önce . Ki bu listenin tamamı değil .

Kesinlikle katılıyorum sana ücretli öğretmenliğin tek fonksiyonu geçici olmalı, onda da yine sadece öğretmenlik mezunları alınmalı. Benim kuzenim matematikle ilgili bir bölüm okuyup ücretli olarak matematik öğretmenliği yaptı. Mesleği de sevince gitti okudu. İlköğretim matematik mezunu. Ne atanabiliyor ne de şimdi ücretli çıkıyor .

Ne olacak böyle, nasıl yürüyecek bu gemi bilmiyorum. Kimse de çocuklarının dersine at bakıcısı girerken “neden eğitimde Avrupa ülkelerinin bu kadar gerisindeyiz?” demesin. Meb’in öğretmen almak için önceliği öğretmen değil yahu, var mı ötesi? Tıp okumamış doktor alıyor mu hastaneler? Atıyorum, veteriner dahiliyede çalışıyor mu? Hiçbir farkı yok bu durumun.

Kontenjanı açsın onlar, boş kalırsa yine alsınlar çok değerli (!) ücretmenlerini. Açılsa boş kalmayacağını onlar da biliyor

Formasyona da gerek yok Otrera. Önlisans mezunları okullarda ücretli öğretmen olarak çalışabiliyor. Van ilinden alınmış ücretli öğretmenlik yapanların mezun oldukları bölümler ve görev yaptıkları pozisyonlar bunlar. Farklı farklı illerden de atıldı, kaydetmemişim.

Biz iki yıllık çocuk gelişimi mezunlarının okul öncesinde çalışmasının adil olmadığını falan tartışıyorduk. Onlar en masumu, yaptığı görevle en alakalı olanı kaldı şu durumda.

Eklentiler

• 17FBF38F-5AB8-4AA1-AADA-50522E0909A7.webp
    59,2 KB · Görüntüleme: 112
Bu konu sahibinin formasyonu da yok. Bakin onu da cagirmislar ogretmenlige formasyin almaya hic gerek yok. Basvurun yeter Su urunleri mezununu bizzat ben gordum ve tanidim. Ucretli sinif ogrtm. Yapiyordu hem de ilce merkezinde ben devletin kadrolu ogretmeni dag koyundeydim. Hatta 2. Sene norm fazlasi oldum sinif acamadim ogrenci sayisi az diye. Merkeze gelemedim de o koyden de uzak bir baska dag koyune dustum bu sefer ama su urunleri mezunu arkadas merkez okulda takiliyordu yani ben 2 arac degistiriip bilmem kac km uzak okula giderken

Bizim maasimiz onun 3 kati ekdersimizlee birlikte hesaplarsak.
İşte sadece bu yüzden bir gerçek öğretmen çalıştırmak yerine öğretmenlik mezunu olmayan, lisans bile okumamış üç kişiyi alıyorlar göreve. Kimler kimler ne maaşlar alıyorlar kamuda çifter çifter, onar onar… Göze batan, yük olan öğretmenin kuş kadar maaşı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…