Ah calci. 5 yil doguda ogretmenlik yaptimm. Lojistik mezununun anasinifi ogretmenligi yaptigini gordu bu gozler. Cocuklara sabahtan oglene kadar boyama yaptirip cizgi film izletiyordu. Afedersin aptala baglamisti cocuklar. Biz uyardik ettik de biraz ceki duzen vermisti kendine. Bir de bu insana agiz aliskanligiyla hocam diye hitap ediyosun yani dusun

ilk atandigim koy okulundaki siniflar birlestirilmisti. 1 ve 2 leri kadrolu, 3 ve 4 leri ucretli okutuyordu birlesmis sekilde. Adam 10 yildir yapiyomus ucretli ogretmenlik. İsletme mezunuymus. Yani dogru duzgun iki cift laf edemeyen insani cocuklara ogretmen diye getirmisler senelerce. Benim de arkadasim 6 yildir atama bekliyor. O koy senin bu koy bnim gecinmek icin ucretli ogrt. Kovaliyor. Ustelik gercekten isini onemseyen ve cok iyi yapan bir ogretmendir. Ve daha nicesi var boyle. Senelerdir bekleyen.
Hatta bugun kiz kardesimi ucretli ogrtm. İcin arayan okullari gezdik. Kardesim sinif ogrtm. Mezunu. 1.sinif vermek istediler cogunlukla kabul etmedi. Sirf staji pandemiden dolayi online gordu ogretemezse 1ler magdur olmasin diye. Mudurun dedigi suydu: "15 tane 1 Okutan zumreniz olacak. Bunun 9u ucretli ve sadece 3u sinif ogrtm mezunu. Ziraat okumus adam yapiyor da sen mi yapamayacaksin hocam?" dedi

istanbulun gobeginde bi okul sadece 1lerde 9 tane ucretli. Yani ben daha neye sasiracagimi da sasirdim.
Formasyonu olmayan insandan egitimci olmaz. Bunu ne zaman anlayacak acaba bu ulke