Ücretsiz izin almak mi Kv mi?

Ne yapmaliyim?

• Ucretsiz izin al cocuguna kendin bak

OY: 31 58,5%
  • Calismaya devam et cocuguna kv baksin

OY: 22 41,5%

• Ankete Katılan
    53

ImaginaryLife

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
4.977
6.676
158
Merhabalar,
Oglum 18 aylik. 6 aylikken calismaya basladim, ogluma 6-10 ay arasi kayinvalidem bakti. Sonrasinda tatil donemim oldu. 14-18 ay arasi da annem ve babam bakti. Yani 4 ay kv 4 ay benim ailem bakmis oldu.
Bu arada ailelerden farkli bir sehirde yasiyoruz. Bakma suresinde aileler bizde kaliyor. Kv bakarken benim ders saatim azdi haftada 12 saat calisiyordum 3 gun gidiyordum ise sut izninden dolayi. O yuzden cogunlukla ben ilgilendim oglumla. Ve o zaman yurumuyordu hareketsizdi, bakmasi kolaydi.
Benim ailem bakarken bos gunum yoktu, oglumdan gunde 6 7 saat ayri kaldim ve oglum asiri hareketli bir bebek. Uykusu gunduz max 1 saat o da cok zor uyur. Oglum dedesini sevdigi icin onunla iyi zaman gecirdiler, hep ayakta kosmali ziplamali oyunlar oynadilar.
Simdi ise ikinci donem yine kv bakacak ama oglumun bu hareketli halinde bakabilir mi bilmiyorum. Kendisi tv izleyip oturmayi sever genelde. Oglumla oynar mi, isteklerini yapar mi emin degilim.
Ek olarak oglum sunnet oldu yarasi daha iyilesmedi, alt degistirme donemlerimiz kriz seklinde geciyor. Sunnet zamani annemler yoktu, kv ve kp geldi. Oglum onlarla 1 hafta boyunca 5 dk bile durmadi. Tuvalete bile beraber gittik. 2 hafta sonra okulum baslayacak. Simdi boyle davranan oglum ben okula gidince uzun saatler benden ayri nasil kalacak diye uzuluyorum.
Ucretsiz izin hic almadim, bu donem alabilirim 4 aylik. Ama ev kredisi oduyoruz. 4 ay calismamam bize 25 bin kaybettirecek. Esimin maasi duzenli degil. En dusuk 2bin en yuksek 4.5 aliyor ayda. Ben izin alirsam krediyi yapilandirip ona gore odeme plani cikaricaz. Onun da faizi olacak tabi ekstradan.
Yani toplamda 50bin falan zararimiz olucak ama 4 ay oglumla bas basa zaman gecirebilicem.
Cok arada kaldim :KK43:
Not: Kv ile anlasiyoruz yani siki fiki degiliz ama normaliz. Sadece temizlik konusunda gicik oluyorum bazen, yemek yapar ama tezgahi temizlemez. Sadece kendisinin kullandigi tuvaleti temizlemez falan. Bir de her yere bizimle gelir, esimle yalniz kalamayiz.
50 bini oglumun gelecegi icin biriktirmek mi ( ilerde ozel krese/okula yollamayi dusunuyorum ) yoksa para onemli degil manevi olarak yaninda olayim yeter mi?
Fikirleriniz icin tesekkurler. Biraz karisik yazmis olabilirim oglumu uyutmaya calisiyorum. Baska sorunuz olursa cevaplarim.

4 ay yanında kalmanız çocuga da sizede birsey kazandırmaz maddı olarakta yıprancaksınız sonuçta herkrsin çocugu bu şekilde büyuyor bakım çocugu halen zaten 2 haftaya da çoktan iyileşir bence cocugunuz kv de alısır çocukta sizde bu düzeni bozmayın bakanınız oldugu için şanslısınız ayrıca

Bakıcı

Zira bu dört ay çalışmasanız seneye kim bakacak

Yani bu işin sonu yok ki

Eğer eylülde kreşe vereceğim dersen Kv yi idare et ama yüne birisi bakacaksa şimdiden bakıcı ile düzenini kur
Yasadigimiz ilde bakicilar yarim gun bakiyorlar. Tam gun bakan cok az onda da iyiler hep kapilmis. Tam gun bakmalarina ya esleri izin vermiyor ya da gune (gezmeye) falan gidiyorlar onda da ben oglumun baska ortamlara gitmesine izin veremem.
Bakici bulamadik bu sebeplerden oturu.

4 ay yanında kalmanız çocuga da sizede birsey kazandırmaz maddı olarakta yıprancaksınız sonuçta herkrsin çocugu bu şekilde büyuyor bakım çocugu halen zaten 2 haftaya da çoktan iyileşir bence cocugunuz kv de alısır çocukta sizde bu düzeni bozmayın bakanınız oldugu için şanslısınız ayrıca
4 ay + 3 ay yaz tatilim olacak yani eylule kadar beraber olabilecegiz.
Ama haklisiniz sonrasi yine ya kres ya da kv/anne bakimi olacak.

Merhabalar,
Oglum 18 aylik. 6 aylikken calismaya basladim, ogluma 6-10 ay arasi kayinvalidem bakti. Sonrasinda tatil donemim oldu. 14-18 ay arasi da annem ve babam bakti. Yani 4 ay kv 4 ay benim ailem bakmis oldu.
Bu arada ailelerden farkli bir sehirde yasiyoruz. Bakma suresinde aileler bizde kaliyor. Kv bakarken benim ders saatim azdi haftada 12 saat calisiyordum 3 gun gidiyordum ise sut izninden dolayi. O yuzden cogunlukla ben ilgilendim oglumla. Ve o zaman yurumuyordu hareketsizdi, bakmasi kolaydi.
Benim ailem bakarken bos gunum yoktu, oglumdan gunde 6 7 saat ayri kaldim ve oglum asiri hareketli bir bebek. Uykusu gunduz max 1 saat o da cok zor uyur. Oglum dedesini sevdigi icin onunla iyi zaman gecirdiler, hep ayakta kosmali ziplamali oyunlar oynadilar.
Simdi ise ikinci donem yine kv bakacak ama oglumun bu hareketli halinde bakabilir mi bilmiyorum. Kendisi tv izleyip oturmayi sever genelde. Oglumla oynar mi, isteklerini yapar mi emin degilim.
Ek olarak oglum sunnet oldu yarasi daha iyilesmedi, alt degistirme donemlerimiz kriz seklinde geciyor. Sunnet zamani annemler yoktu, kv ve kp geldi. Oglum onlarla 1 hafta boyunca 5 dk bile durmadi. Tuvalete bile beraber gittik. 2 hafta sonra okulum baslayacak. Simdi boyle davranan oglum ben okula gidince uzun saatler benden ayri nasil kalacak diye uzuluyorum.
Ucretsiz izin hic almadim, bu donem alabilirim 4 aylik. Ama ev kredisi oduyoruz. 4 ay calismamam bize 25 bin kaybettirecek. Esimin maasi duzenli degil. En dusuk 2bin en yuksek 4.5 aliyor ayda. Ben izin alirsam krediyi yapilandirip ona gore odeme plani cikaricaz. Onun da faizi olacak tabi ekstradan.
Yani toplamda 50bin falan zararimiz olucak ama 4 ay oglumla bas basa zaman gecirebilicem.
Not: Kv ile anlasiyoruz yani siki fiki degiliz ama normaliz. Sadece temizlik konusunda gicik oluyorum bazen, yemek yapar ama tezgahi temizlemez. Sadece kendisinin kullandigi tuvaleti temizlemez falan. Bir de her yere bizimle gelir, esimle yalniz kalamayiz.
50 bini oglumun gelecegi icin biriktirmek mi ( ilerde ozel krese/okula yollamayi dusunuyorum ) yoksa para onemli degil manevi olarak yaninda olayim yeter mi?
Fikirleriniz icin tesekkurler. Biraz karisik yazmis olabilirim oglumu uyutmaya calisiyorum. Baska sorunuz olursa cevaplarim.
kv ile aranız da bir problem yoksa 4 ay idare edin eylülde kreşe verirsiniz 2 yaşını geçmiş olucak neticede yaz tatili boyunca tuvalete alıştırırsanız daha da rahat edersiniz

Merhabalar,
Bence 4 ay ne ki idare et bir şekilde, olmadı annenler gelsin..

Parayı her zaman kazanırsınız, biriktirirsiniz. 6 aylıkken bırakmışsınız, doyamamışsınızdır. Aç kalırız da demiyorsunuz, 2 yıl çalışmayayım da demiyorsunuz. 4 ay için ben olsam ücretsiz izin hakkımı kullanırdım.

Parayı her zaman kazanırsınız, biriktirirsiniz. 6 aylıkken bırakmışsınız, doyamamışsınızdır. Aç kalırız da demiyorsunuz, 2 yıl çalışmayayım da demiyorsunuz. 4 ay için ben olsam ücretsiz izin hakkımı kullanırdım.
6 aylikken biraktim ama dedigim gibi 3 gun 4 er saat calistim sadece 10. aya kadar. Ama son 4 ay yogun calistim tabi o donem ozledim oglumu :(

b

bencede bu anlatın kıymetini bilin içiniz rahat etsin

Zamanında almamışsınız ücretsiz izni şimdi hiç almayın. Büyümüş zaten. Kayınvalidenizle açık açık konuşun bakabilecek mi sorun. Bakarım derse de o şekilde devam edin bence.

simdi herkes bana tepki gosterecek ama ben olsam kv isterdim.ucretsiz izin su donemden sonra sacma cunku iki haftaya sunnet yarasi iyilesir.en onemlisi yabanci birine vereceginize 4 ay kv nin derdini cekin pek bisey de yapmiyomus kirliligi falan emin olun bakicidan daha iyidir.size laf falan soksaydi neyse derdim ama bence 4 ay daha cekin seneye iyi bi bakici bulursunuz

Sanırım öğretmensiniz.

Ücretsiz izin konusunda yorum yapamayacağım. Ancak anladığım kadarıyla izin almama eğilimindesiniz.

Şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz ve vereceğiniz karar en doğrusudur.

Ancak benim dikkatimi başka bir şey çekti ve orada takılı kaldım.
4 ayda 25000 gelirden bahsetmişsiniz. Bu da ayda 6000 TL'den fazla para yapar. Elbette hakkınızdır, sağlıkla güzel günlerde harcayın.

Ancak benim denk geldiğim tüm öğretmenler 3500-4000 arası gelirlerinin olduğunu söyleyerek yakınıyorlar. Gerçekten 6000 TL mi öğretmen maaşları?

Çok benzer bir durum yaşayıp ücretsiz izini tercih ettim. O günler paha bicilmezdi almasaydim ömrüm boyunca kendime kizardim sanıyordum. Evet almasaydim belki yapardım. Ama şimdi kızım 2 yaşında ve su an yine kv bakıyor. Anlattıklarınıza göre benziyorlarda. Şu an daha rahat bir annenin o günlere nazaran o zaman sizin gibi detaylı düşünüyordum. Şimdi almasaydimda olurmuş diyorum. Maddi olarak baya ileri giderdik ben bir sene kadar almıştım. 4 ay çok kısa bir süre benim fikrim çalışabilirsiniz. Ama sizin karakteriniz cok önemli. İlerde vakit geçirdim falan diye kendinizi uzecekseniz alın yok dayanirim derseniz çalışmakta güzel bu devirde para da önemli.

Sanırım öğretmensiniz.

Ücretsiz izin konusunda yorum yapamayacağım. Ancak anladığım kadarıyla izin almama eğilimindesiniz.

4 ayda 25000 gelirden bahsetmişsiniz. Bu da ayda 6000 TL'den fazla para yapar. Elbette hakkınızdır, sağlıkla güzel günlerde harcayın.

Ancak benim denk geldiğim tüm öğretmenler 3500-4000 arası gelirlerinin olduğunu söyleyerek yakınıyorlar. Gerçekten 6000 TL mi öğretmen maaşları?
Hem maasi hem de yapilandirma sebebiyle odenecek fazla miktari diyor sanirim. Yoksa ogretmen maas o kadar degil.

4 ay icin 50bin lira kaybetmek mi :110:
Boyle bi seyi dusunuyo olmaniz bile ilginc geldi bana
Sanki 4 ay boyunca cocugu hic gormeyeceksiniz calissaniz. Yahu aksamina yine evdesiniz
Cocugunuzun geleceginden 50 bin lira calacaksiniz farkinda misiniz

Sanırım öğretmensiniz.

Ocak ayını düşünürsek 3800 civarı maaş ek ders ve kurs ile 6000 alınır.
Ücretsiz izni ben olsam en başta alırdım.
Şu an almanın bir anlamı yok bence. Çocuk büyümüş çevresindekileri tanımış ve alışmıştır. 4ay anne/kv baksın. Yazın zaten tatil olacak. Ancak örneğin Ağustos ayında bakıcı ile anlaşıp öncesinde gözlem yapın. Anne ve kv yeterince fedakarlık yapmış. Üç yaşından sonra anne/kv/bakıcı yetersiz gelmeye başlayacaktır. Sonrasında yarım gün ya da tam gün kreş ile devam edebilirsiniz.

Back
X