Ücretsiz izin almalı mıyım?

Deneyin vazgeçme şansi var gecinesmezseniz dönersin 70 yaş bakamaz bakıcı bulunur ben bir yaşında başladım 5 saat okulda oluyorum sorun olmuyor emen bebek kucaktan inmiyor bırakmak çok zor
Ben de şu konudan eminim artık kv ye baktirmayacagim.Olacak iş değilmiş.2 sene kendim bakarım yaklaşık olarak.1 sene bakıcı sonra da kreş olur.Duruma göre de degerlendiririm.Gecinemezsek ya da evde çoook sıkılırsam başlarım.En önemlisi bebeğimin mutlu olması.

Evet ben de paramız da var niye çalışayım kafasindayim.Sadece arabamız külüstürden hallice.Ama onun için işe başlamak istemiyorum.Bir kazaya bakar sonuçta.Deprem de beni çok etkiledi.Bebegimle beraber olmak istiyorum.En önemli şey birlikte paylaştığımız anlar .hele ki küçükken.İste abartıyor muyum diye düşünüp yazdım ki iyi ki yazmışım.

Şanslıymissiniz.Ben annem yakın olsa da baktırmam.Kafamiz çok ters. okul idaresi iyi.Bir sorun olacağını düşünmüyorum saatler konusunda ama uyandığında mesela beni bulamadığında ağlar mı etkilenir mi kestiremiyorum.Cok mu duygusal yaklaşıyorum yoksa normali bu mu diye fikir almak istedim.

Zamanında korona annelerini kiskanmistim itiraf ediyorum.Guzel güzel bebeklerini büyüttüler.Ben de izin alacağım sanirim

Maddi şartlar uygunsa ücretsiz izininizi kullanın. size kim ne diyo umursamayın. şartlarım uygun olsaydı ben de bebeğimden ayrılmadan kendim büyütürdüm.

Evi bize bir saat.Eger çalışırsam şöyle olacak;eşim salı boş ise ben pazartesi boş gün alacağım.3 gece bizde kalıp geri gidecek.Kendi de öyle kalayım edeyim,hizmet ettireyim kafasında biri değil.
huzursuz sorun çıkartacak ve dinç bir kadınsa 3 güden bişey olmaz ve bakıcıdan da iyidir

ama istediğiniz gibi ücretsiz izninizi kullanın önce

oğlum doğduğunca ücretsiz izin aldım bende... ömrümüz çalışmakla geçiyor zaten, imkanınızda varmış. ücresiz izin alın gitsin...

Zamanında korona annelerini kiskanmistim itiraf ediyorum.Guzel güzel bebeklerini büyüttüler.Ben de izin alacağım sanirim
Okulda bir öğretmen arkadaş vardı ücretsiz izinden dönmüştü ve haftada 4 gün 3 saat geliyordu onu öğrenince kiskanma değil ama çok imrenmistim benim öyle bı şansım olmayacak diye. Koronanin çıktığına da bı yönden sevinmedim değil yani.

Bebekle çalışmak zor. benim 2. çocuğum, bunda da ücretsize ayrılacağım. maddi olarak ihtiyacım yok. bebeğimle evde vakit geçirmek, onunla olmak bana zor gelmiyor. 58 yaşına kadar çalışacağım zaten, 2+2 totalde 4 yıl hiçbir şey değil açıkçası benim gözümde. maddi bir zorunluluk yoksa ücretsiz izin mantıklı.

Bence annenin ve kayınvalidenin senin düşüncene bu kadar müdahale etmesine takılma onlar annelik içgüdüsüyle hareket ediyorlar. Daha önce cocuk büyüttüğü için muhtemelen kayınvaliden de bakmak istiyor ama yaş olarak bence çocuğa bakması cok uygun olmaz hemde ben de babaannemle küçük yaşta büyümüş biri olarak söyleyeyim küçükken babaannemden ayrılmazmışım sürekli onun yanına gider onunla kalmak istermişim çünkü beni de bebekliğimde o büyütmüş annem hep ev işleriyle ilgilenmiş yani Cocugun psikolojisinde babaanne faktörü de anne gibi gözükebilir ona dogru olan bence kendin ve eşinin düşündüğü şey eğer cocugunu büyütmek ve calışmak istemiyorsan bu senin en doğal hakkın.

Bence siz nasıl mutluysanız o normali ama ay beni bulamazsa ağlar gibi vicdan yapmanıza gerek yok, isterseniz tabi kendiniz bakın ama bırakırsanız da vicdan yapmayın. Sadece bakacak kişi son bir ayda özellikle bol bol gelsin, altını alsın siz yanındayken siz varken vakit geçirsin onunla. Mesela kızım uyuyor olacaksa ben gecden söylüyordum sabah uyandıpında anneannen olacak gibi, gelince anne okula gitti ve geldi diyordum.uyanık olursa da ben gidiyorum deyip öpüyoyordum.

Benim de dikkat edeceğim konulardan biri bu.Bizim köyde de bir çiftte,hep anne yemek ev işi yapmış,baba çocukla oynamış.Cocuk şimdi babaya çok düşkün ve annesini umursamıyor gibiymis.Ben bunu kesinlikle yapmam.Donusumlu iş ve çocuk bakımı düzeni olusturacagim.

Biz aile binasında yaşıyoruz. Çocuklugum amcalarımla, yengelerimle, babaannemle ve dedemle geçti. Annem babamla evlendiğinde 17 yaşındaymış, bir sene sonra da ben olunca annem cocuk bakma işlerinde acemi kalmış, babaannem de baskın bir tip hep bize bakmak istemiş benim üzerimde de belli bir yaşa kadar hep etkisi oldu. Tabi şimdi eskisi gibi değiliz ben babaanneme karşı daha soğuğum bazı olaylardan dolayı. Ama aile binasından yaşamış bir cocuk olarak sunu soylemeliyim bu kadar içli dışlı olmak dogru değil psikolojik olarakta cocugu her acıdan etkiler. Herşey dozunda olmalı.

Eğer ki tek maaş ile geçinebilecekseniz bence ücretsiz izne ayrılın. Çocuğunuz ve siz hakkında en doğru kararı kendiniz verirsiniz, başkalarının laflarına hiç kulak asmayın bence

Bebeğim 1 yaşında iken özel sektörde çalışmaya başladım. Ancak bu benim şartlarım için böyle gerekiyordu.

Sizin maddi şartlarınız bu anlamda müsait. Ruhen de evde durmak, bebeğinize vakit geçirmek size daha iyi gelecek belli ki.
Neden başkalarının sözünü duyasınız ki?

Zaten yıllar boyu soluksuz çalışmışsınız. Bebeğinize birlikte dinlenmek vakit geçirmek sizin için de iyi olacaktır.

Bu anlamda içinizden geleni yapmanızı öneririm.

Anneniz ve kayınvalideniz neden ısrarcı maddi olarak katkınız mı oluyordu onlara?

Hep aile apartmanlarinda gelin tarafından yazılmasına alışmışım.ilk defa çocuk olarak birinin bir şey yazdığına denk geldim.O evin otorite figürünün dede-babaanneye verilince kötü olduğunu biliyorum.Buna dikkat edeceğim.

Ben de bir yandan kendim için de bir mola diye düşünüyorum sanırım.Bu sene 3 aydır çalışmıyorum.Acikcasi okulu bir damla ölsün özlemedim.Pandemide de böyle hissetmistim.
Annemlere de kayınvalidemlere de maddi bir yardımınız yok .Her iki taraf kendi yağında kavrulan insanlar.Daha onlar bize meyvedir sebzedir verirler sağolsunlar.
Annem yapı olarak hırslı , kayinvalidem ise cimri.Ben buna bağlıyorum.

Son düzenleme:
Ben yerinizde olsam çalışırdım sanırım, çalışma saatleriniz müsaitmiş.

İlk oğlumda ücretsiz izin aldım, bir süre ailemin yanındaydım her şey mükemmeldi ama evime dönünce çok bunaldım evde sürekli bebekle.. Eğer bebekle gezip tozacağınız sosyal bir çevreniz yoksa pek tavsiye etmem.

Kayınvalidenizin yetişemediği yerde bakıcı da tutarsınız, yanında kayınvalideniz varken içiniz de rahat olur. Bence çalışın

Şimdi ikinci bebeğim doğdu, öyle dardayım ki çalışsam olmaz çalışmasam olmaz. Hem maddi hem manevi.. Allahım bana da bir kolaylık versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…