- 14 Eylül 2014
- 2.057
- 4.029
- 333
- Konu Sahibi Tardis_2718
-
Ben de şu konudan eminim artık kv ye baktirmayacagim.Olacak iş değilmiş.2 sene kendim bakarım yaklaşık olarak.1 sene bakıcı sonra da kreş olur.Duruma göre de degerlendiririm.Gecinemezsek ya da evde çoook sıkılırsam başlarım.En önemlisi bebeğimin mutlu olması.Deneyin vazgeçme şansi var gecinesmezseniz dönersin 70 yaş bakamaz bakıcı bulunur ben bir yaşında başladım 5 saat okulda oluyorum sorun olmuyor emen bebek kucaktan inmiyor bırakmak çok zor
Evet ben de paramız da var niye çalışayım kafasindayim.Sadece arabamız külüstürden hallice.Ama onun için işe başlamak istemiyorum.Bir kazaya bakar sonuçta.Deprem de beni çok etkiledi.Bebegimle beraber olmak istiyorum.En önemli şey birlikte paylaştığımız anlar .hele ki küçükken.İste abartıyor muyum diye düşünüp yazdım ki iyi ki yazmışım.Bırakmayın bu zamanları bir daha geri gelmeyecek çünkü maddi yönden sıkıntı yaşanacak bir durum olsa mecburiyet olurdu tabi ama çalışmamanız problem olabilecek bir şey değil durumunuza bakılırsa
Şanslıymissiniz.Ben annem yakın olsa da baktırmam.Kafamiz çok ters. okul idaresi iyi.Bir sorun olacağını düşünmüyorum saatler konusunda ama uyandığında mesela beni bulamadığında ağlar mı etkilenir mi kestiremiyorum.Cok mu duygusal yaklaşıyorum yoksa normali bu mu diye fikir almak istedim.Bence siz şu an ücretsiz izne ayrılın eylülde tekrar düşünün durumu. Eylülde de gönlünüz izin kullanmak isterse uzatır kendiniz bakarsınız çocuğunıza .
Ben mesela 10 aylık olana kadar izin kullandım sonra her gün sabah 8.30 dan 11.40 a kadar 4 saat dersim vardı. Bana çok iyi geldi farklı ortam ve işten kopmamak. Süt izni olduğu için idareniz çok sıkıntılı değilse ayarlar istediğiniz gibi.Tabi bakacak kişi ile uyumunuz önemli , sizin eve yatılı gelip bakacaksa anne yada kayınvalide o zaman zor olur. Benim hem annem hem kayınvalidem yakın oturuyor onlar işlerine göre bi biri bi biri geldi öyle idare edildi rahatça.
Zamanında korona annelerini kiskanmistim itiraf ediyorum.Guzel güzel bebeklerini büyüttüler.Ben de izin alacağım sanirimMerhabalar ben olsam ücretsiz izin alırdım. Oğlumda borçtan dolayı ise baslayacaktim ama korona çıkınca gerek kalmadı evden canlı ders yaptık. Yaklaşık 2 yaşında çalışmaya başladım diyebilirim. Onunla beraber zam geçirmek çok guzeldi bence. Şimdi 2. Çocuk konusu oluyor direk diyorum Allah izin verirse 2 yıl izin alırım diye ama bakalım hayat neler getirir bilemiyoruz. İmkanınız varsa sizde alın bence
Maddi şartlar uygunsa ücretsiz izininizi kullanın. size kim ne diyo umursamayın. şartlarım uygun olsaydı ben de bebeğimden ayrılmadan kendim büyütürdüm.Merhabalar öncelikle.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ama sorumu sormadan önce kendimi tanıtayım.
37 yaşındayım.Yaklasik 4 senelik evliyim.2,5 aylık bir kızım var.Esimle ikimiz de öğretmeniz.Guzel bir evliligimiz var.Evimiz kendimizin.Cok eski de olsa bir arabamız ve kenarda birikmiş 120 bin TL paramiz var.Kredi borcumuz yok.
Benim Mart'ın ortasında ücretli iznim bitecek.Bebegimi dogurmadan önce ise başlarım diyordum ama şimdi asla yapamayacağımi anladım.Doguma 10 gün kala izne ayrıldım.Anne sütü veriyorum sadece ve kucağımdan inmeyen bir bebeğim var.Ben önümüzdeki sene için de işe başlamayı istemiyorum.Bebegimi kendim büyütmek istiyorum.Esim sen bilirsin diyor.Kayinvalideme kalsa Mart'ta başlayayım istiyor.Acikcasi bu konuda onu umursamıyorum.Sessiz kalarak bildiğimi okuyorum.Ama geçen gün anneme bile bu fikrimi söylediğimde karşı çıktı.İste zaten 3.5 gün okula gidiyorsun,mesain az,çocuğun da büyümüş olacak diyor.Kayinvaliden zaten bakmak istiyor baksın diyor.Ama kv 70 yaşında.
Bilmiyorum neden ama zoruma gitti.Ben lise ve üniversite yıllarında tarlada tütün isciligi yaparak okudum.Universitede 3 sene özel ders verdim.Son sene dershanede calistim.burs aldım ve aileme pek yük olmadım.Onlarda okumamı desteklediler,sagolsunlar.Yeri geldi pancar yevmiyesine bile gittim kpss kitapları almak icin.Hemen atandım.Yaklasik 14 senedir öğretmenlik yapıyorum.
Sizce 2 yaşına kadar bebeğime kendim bakmak istemem ve 1 sene ücretsiz izne ayrılmam çok mu fazla? Diğer türlü 9 aylıkken işe başlamış olacagim.Bebegim bunun için yeterince büyük mu olacak?Ben çok mu duygusal davranıyorum?
Yorum yapacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
huzursuz sorun çıkartacak ve dinç bir kadınsa 3 güden bişey olmaz ve bakıcıdan da iyidirEvi bize bir saat.Eger çalışırsam şöyle olacak;eşim salı boş ise ben pazartesi boş gün alacağım.3 gece bizde kalıp geri gidecek.Kendi de öyle kalayım edeyim,hizmet ettireyim kafasında biri değil.
Okulda bir öğretmen arkadaş vardı ücretsiz izinden dönmüştü ve haftada 4 gün 3 saat geliyordu onu öğrenince kiskanma değil ama çok imrenmistim benim öyle bı şansım olmayacak diye. Koronanin çıktığına da bı yönden sevinmedim değil yani.Zamanında korona annelerini kiskanmistim itiraf ediyorum.Guzel güzel bebeklerini büyüttüler.Ben de izin alacağım sanirim
Bence annenin ve kayınvalidenin senin düşüncene bu kadar müdahale etmesine takılma onlar annelik içgüdüsüyle hareket ediyorlar. Daha önce cocuk büyüttüğü için muhtemelen kayınvaliden de bakmak istiyor ama yaş olarak bence çocuğa bakması cok uygun olmaz hemde ben de babaannemle küçük yaşta büyümüş biri olarak söyleyeyim küçükken babaannemden ayrılmazmışım sürekli onun yanına gider onunla kalmak istermişim çünkü beni de bebekliğimde o büyütmüş annem hep ev işleriyle ilgilenmiş yani Cocugun psikolojisinde babaanne faktörü de anne gibi gözükebilir ona dogru olan bence kendin ve eşinin düşündüğü şey eğer cocugunu büyütmek ve calışmak istemiyorsan bu senin en doğal hakkın.Merhabalar öncelikle.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ama sorumu sormadan önce kendimi tanıtayım.
37 yaşındayım.Yaklasik 4 senelik evliyim.2,5 aylık bir kızım var.Esimle ikimiz de öğretmeniz.Guzel bir evliligimiz var.Evimiz kendimizin.Cok eski de olsa bir arabamız ve kenarda birikmiş 120 bin TL paramiz var.Kredi borcumuz yok.
Benim Mart'ın ortasında ücretli iznim bitecek.Bebegimi dogurmadan önce ise başlarım diyordum ama şimdi asla yapamayacağımi anladım.Doguma 10 gün kala izne ayrıldım.Anne sütü veriyorum sadece ve kucağımdan inmeyen bir bebeğim var.Ben önümüzdeki sene için de işe başlamayı istemiyorum.Bebegimi kendim büyütmek istiyorum.Esim sen bilirsin diyor.Kayinvalideme kalsa Mart'ta başlayayım istiyor.Acikcasi bu konuda onu umursamıyorum.Sessiz kalarak bildiğimi okuyorum.Ama geçen gün anneme bile bu fikrimi söylediğimde karşı çıktı.İste zaten 3.5 gün okula gidiyorsun,mesain az,çocuğun da büyümüş olacak diyor.Kayinvaliden zaten bakmak istiyor baksın diyor.Ama kv 70 yaşında.
Bilmiyorum neden ama zoruma gitti.Ben lise ve üniversite yıllarında tarlada tütün isciligi yaparak okudum.Universitede 3 sene özel ders verdim.Son sene dershanede calistim.burs aldım ve aileme pek yük olmadım.Onlarda okumamı desteklediler,sagolsunlar.Yeri geldi pancar yevmiyesine bile gittim kpss kitapları almak icin.Hemen atandım.Yaklasik 14 senedir öğretmenlik yapıyorum.
Sizce 2 yaşına kadar bebeğime kendim bakmak istemem ve 1 sene ücretsiz izne ayrılmam çok mu fazla? Diğer türlü 9 aylıkken işe başlamış olacagim.Bebegim bunun için yeterince büyük mu olacak?Ben çok mu duygusal davranıyorum?
Bence siz nasıl mutluysanız o normaliŞanslıymissiniz.Ben annem yakın olsa da baktırmam.Kafamiz çok ters. okul idaresi iyi.Bir sorun olacağını düşünmüyorum saatler konusunda ama uyandığında mesela beni bulamadığında ağlar mı etkilenir mi kestiremiyorum.Cok mu duygusal yaklaşıyorum yoksa normali bu mu diye fikir almak istedim.
Benim de dikkat edeceğim konulardan biri bu.Bizim köyde de bir çiftte,hep anne yemek ev işi yapmış,baba çocukla oynamış.Cocuk şimdi babaya çok düşkün ve annesini umursamıyor gibiymis.Ben bunu kesinlikle yapmam.Donusumlu iş ve çocuk bakımı düzeni olusturacagim.Bence annenin ve kayınvalidenin senin düşüncene bu kadar müdahale etmesine takılma onlar annelik içgüdüsüyle hareket ediyorlar. Daha önce cocuk büyüttüğü için muhtemelen kayınvaliden de bakmak istiyor ama yaş olarak bence çocuğa bakması cok uygun olmaz hemde ben de babaannemle küçük yaşta büyümüş biri olarak söyleyeyim küçükken babaannemden ayrılmazmışım sürekli onun yanına gider onunla kalmak istermişim çünkü beni de bebekliğimde o büyütmüş annem hep ev işleriyle ilgilenmiş yani Cocugun psikolojisinde babaanne faktörü de anne gibi gözükebilir ona dogru olan bence kendin ve eşinin düşündüğü şey eğer cocugunu büyütmek ve calışmak istemiyorsan bu senin en doğal hakkın.
Biz aile binasında yaşıyoruz. Çocuklugum amcalarımla, yengelerimle, babaannemle ve dedemle geçti. Annem babamla evlendiğinde 17 yaşındaymış, bir sene sonra da ben olunca annem cocuk bakma işlerinde acemi kalmış, babaannem de baskın bir tip hep bize bakmak istemiş benim üzerimde de belli bir yaşa kadar hep etkisi oldu. Tabi şimdi eskisi gibi değiliz ben babaanneme karşı daha soğuğum bazı olaylardan dolayı. Ama aile binasından yaşamış bir cocuk olarak sunu soylemeliyim bu kadar içli dışlı olmak dogru değil psikolojik olarakta cocugu her acıdan etkiler. Herşey dozunda olmalı.Benim de dikkat edeceğim konulardan biri bu.Bizim köyde de bir çiftte,hep anne yemek ev işi yapmış,baba çocukla oynamış.Cocuk şimdi babaya çok düşkün ve annesini umursamıyor gibiymis.Ben bunu kesinlikle yapmam.Donusumlu iş ve çocuk bakımı düzeni olusturacagim.
Eğer ki tek maaş ile geçinebilecekseniz bence ücretsiz izne ayrılın. Çocuğunuz ve siz hakkında en doğru kararı kendiniz verirsiniz, başkalarının laflarına hiç kulak asmayın benceMerhabalar öncelikle.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ama sorumu sormadan önce kendimi tanıtayım.
Hep aile apartmanlarinda gelin tarafından yazılmasına alışmışım.ilk defa çocuk olarak birinin bir şey yazdığına denk geldim.O evin otorite figürünün dede-babaanneye verilince kötü olduğunu biliyorum.Buna dikkat edeceğim.Biz aile binasında yaşıyoruz. Çocuklugum amcalarımla, yengelerimle, babaannemle ve dedemle geçti. Annem babamla evlendiğinde 17 yaşındaymış, bir sene sonra da ben olunca annem cocuk bakma işlerinde acemi kalmış, babaannem de baskın bir tip hep bize bakmak istemiş benim üzerimde de belli bir yaşa kadar hep etkisi oldu. Tabi şimdi eskisi gibi değiliz ben babaanneme karşı daha soğuğum bazı olaylardan dolayı. Ama aile binasından yaşamış bir cocuk olarak sunu soylemeliyim bu kadar içli dışlı olmak dogru değil psikolojik olarakta cocugu her acıdan etkiler. Herşey dozunda olmalı.
Ben de bir yandan kendim için de bir mola diye düşünüyorum sanırım.Bu sene 3 aydır çalışmıyorum.Acikcasi okulu bir damla ölsün özlemedim.Pandemide de böyle hissetmistim.Bebeğim 1 yaşında iken özel sektörde çalışmaya başladım. Ancak bu benim şartlarım için böyle gerekiyordu.
Sizin maddi şartlarınız bu anlamda müsait. Ruhen de evde durmak, bebeğinize vakit geçirmek size daha iyi gelecek belli ki.
Neden başkalarının sözünü duyasınız ki?
Zaten yıllar boyu soluksuz çalışmışsınız. Bebeğinize birlikte dinlenmek vakit geçirmek sizin için de iyi olacaktır.
Bu anlamda içinizden geleni yapmanızı öneririm.
Anneniz ve kayınvalideniz neden ısrarcı maddi olarak katkınız mı oluyordu onlara?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?