Ucretsiz izin

Mvikdn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
4.645
6.844
108
39
Merhaba arkadaşlar ,bebeğim 8 aylık oldu ,bazi sebeplerden dolayi 5.aydan bu zamana kadar çalıştım, annem sağolsun baska şehirden gelip bebegime baktı. Ilk çocugumda bakici konusunda sanırım bulunduğum ortamın uygun olmasından kaynaklı sorun yaşamamıştım. Günümüz şartlarında bebeğimi asla başka bir eve götüremem, eve de herkesi alamiyorum.Gel gelelim sonuç olarak ucretsiz izine karar verdim.Maddi olarak cok iyi değiliz, birikim yapmak zorundayız hatta ama kötü durumda da değiliz.Yani çalışmadığım için sıkıntı yaşamayız ama extralarimdan feragat etmem gerek.Para konusu hadi neyse ama ben gerçekten evde ne yapacağım bilemiyorum ,doğum iznindeyken ya da hamilelik sürecinde raporluyken boyle hissetmedim ama simdi çıplak gibi hissediyorum daha başlamadan
Esimden para alacak olmak ,ev de kalmak ,gunler nasil geçecek.Kesin çok yorulacagim o ayri ama mental olarak bu süreci nasil yöneteceğim bilemiyorum.Cunkü ben çalışmayı, sabah kalkıp hazırlanmayi, mola sırasında arkadaşlarım ile bir yerlere kaçmayı ,eve döndüğümde özlemle çocuklara ve eşime yoğunlaşmayı çok seviyorum.Gene de şu an bebeğim bunların hepsinden daha önemli, kararı verdim zaten.Sadece bu süreci psikolojik olarak yıpranmadan nasil yonetebilirim, deneyimi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.Sevgiler

Ne kadar kullanacaksınız ücretsiz izin? Bebeğiniz iki yaşına gelene kadar mı?

Ucretsiz degil de , dogum iznindeyim.Ustelik bebegimi kaybettim Evde bosum yani ilgilenecegim bir bebegim de yok. İznimin bitmesine cok az kaldi . Ama ben suan tekrar nasil baslayacagimi dusunuyorum ev konforuna alistim.Geciyor bir sekilde. Hele sen bebeginle oynayacak vakit gecireceksin. ilgilenip onu buyuteceksin. E haliyle ev telasi yemek telasida olacak akip gidiyor zaten gunler.Esin anlayisli biriyse sen istemeden veriyorsa takma bunuda bence. Birbirinize destk olcaksiniz . Sen evde ikinizin bebegiyle ilgileneceksiniz. Oda haliyle senin ihtiyaclarini giderir yani.

Yok esim bunu sorun yapip beni incitecek bir sey yapmaz ,çalışsam daha mutlu olur elbette ama su an hemfikiriz.Size de çok geçmiş olsun ,bir an once rabbim isteğiniz ne ise onu nasip etsin

Yani nasıl öneri verebilirim bilmiyorum . Açıkçası neden ikinci çocuk onu da anlamadım. 26 yaşına kadar hep disarlardaydim. Yurtiçi ve yurtdisi ama hamilelik ve doğumla birlikte bir yıla yakındır evdeyim . Bunaldigim zaman oldu ama bu çocuğu doğurmak benim seçimimdi imkanım olursa iki yaşına kadar da onunla vakit geçirmek isterim .

Beni isteyen linçleyebilir ama şunu hiç anlayamayacagim bilimsel olarak kanitlanmisken bir annenin bebeğe ilk yıl ve hatta mümkünse ikinci yıl bir arada olması siz ben dayanmam evde ne yaoscagim diyorsunuz. İlk çocuk olsa çok iyi anlardım sizi bende noluyoruz ya oldum doğumla birlikte zorlandım ama ikinci çocugu neden yaptınız ki evde kalıp bakmak istemiyorsanız . Dertlendim,bbunaldim evde durmak istemiyorum yetiştirmek için yapılınca bakmak gerekiyor

Bu yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız gercekten?Ben bunu sormadım yalniz .Ben çocuguma bakabilir miyim diye 8 sene düşündüm ve çocuğuma he ikisine de her konuda çok iyi bakan bir anneyim ,siz merak etmeyin.Çocuğum var diye evde oturmak zorunda degilim bu beni kötü anne sizi de iyi anne yapmaz.Ben benim soruma katkısı olacak arkadaşların fikrini sordum.Benim ikinci çocuğumu sorgulayacak kişilerin fikrini değil

Hobi edinebilirsiniz evde örgü panc vs. YouTube dan izleyip ilerlersiniz bebeğiniz için küçük eşyalar yaparsınız zamanınız güzel geçer. Bende bu aralar kıyafet dikimine merak saldım çok hoşuma gidiyor

Yaz gelene kadar biraz zor olabilir ama bebeğinizin en tatlı zamanları şimdi ek gıda denemeleri vs.. derken ilkbaharda itibaren günden en az bir kere havalar ısındıkça bir kaç kere dışarı çıkarır birlikte arkadaşlarınızla da gezersiniz. Bebek var diye o kadar asosyal olmuyor insanlar sadece hastalık vs gibi durumlardan dolayı daha az insanla görüşülüyor şu son dönemlerde.

Evet aslinda belki yeni bir hobi edinebilirsiniz, fırsattan istifade ,teşekkür ederim

Evet bunu çıkardım ben iyi anneyim sen kötü annesin demedim . Maddi imkanim var diyorsun evet çocuk dogurdugun zaman imkanı varsa insan ilk yıl evde oturup bakmak zorunda nasıl bir kafa anlamadım. Hani muhtaç ya bu çocuk ebevynine anneniz baksın diye dogurmadiniz değil mi ? Daha oturmadan yedi ay için bunaliyorsunuz çok garip . Tavrıniz ergen çocuk gibi ay ben bunalirim , ay buna dertlendim tuhaf

Evet dimi galiba bu hastalıklardan perişan olduk.ilk çocuğum okuldan mikrop getirir mi miniğe diye aklım çıkıyor, hastalik hastasi olduk.Ilk çocuğa hissettirmeden dezenfekte etmeye çalışıyorum, kardesine yaklaşmadanoysa bir kac sene önce ne kadar farklı bir sosyal yaşantımız vardı.Bu aralar covidden daha kötü bir salgın üçlemesi var maalesef

Ben ilk kızımda 1 yıl ikinci kızımda 2 yıl ücretsiz izin kullandım. Şimdi üçüncü geliyor. Onda da 2 yıl alacağım. Valla zamanı sorarsan öyle hızlı geçiyor ki... Anlamıyorsun bile çocuklarla yapılacak çok iş var. Evde olmak çok yoğun bir mesai. Hiç boşluğa düşmezsin emin ol Para konusu biraz garip hissettiriyor sadece. Alıştım ona da. Zamanla insan para istemeye de alışıyor. Benim birikimi vardı uzun bir süre onu kullandım. Ama tükendi. Şimdi eşimden para istiyorum. Zoruma gidiyor biraz ama napalım.

Size ne, cocuk benim çocugum,anne benim annem.Ben gayet iyi bir anneyim.Siz nerden biliyorsunuz da böyle ahkam kesiyorsunuz.Annem baksin diye doğurmadım tabiki.Ilk cocugumdan sonra 8 sene düşündüm yetebilir miyim diye ki bu bekleme bile benim sorumluluklarımin farkında olduğumun göstergesi. Ayrica dipnot annem de kizim ben sana destek olurum diye ozellikle destekledi beni ,bebekten once ,rica ediyorum konumu manipüle etmeyin, iyi akşamlar

Çocuklarla vakit geçirirken zaman zaten yetmiyor. Uyusalar da bir rahat çay içsem diye bakıyorsunuz. Eğer ki ev hanımlığı evde yan gelip yatmak diye düşünenlerdenseniz yanılıyorsunuz
Ev hanımlığı asla yatmak değildir tabiki hiç oyle düşünmedim ama benim için dışarı +iceride de her isi kendi yapan biri için bir boşluk olacak orası kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…