Ucretsiz izin

İnanın zamn öyle hızlı akıp geciyorki yetmiyor bile . İlk başlarda belki zor gelir evde durmak ama alisirsiniz. Tamda sevilecek zamanı ne güzel sanslisiniz

İnanın zamn öyle hızlı akıp geciyorki yetmiyor bile . İlk başlarda belki zor gelir evde durmak ama alisirsiniz. Tamda sevilecek zamanı ne güzel sanslisiniz
Evet ve bugün odadan cıktığımda bile ağlamaya başladı, galiba tam zamaniymışgerçi annem yanindaysa ağlamıyor ama olsun ,bu da bir işaret

Evet ve bugün odadan cıktığımda bile ağlamaya başladı, galiba tam zamaniymışgerçi annem yanindaysa ağlamıyor ama olsun ,bu da bir işaret
İnanın benim oğlumun ağlaması bile bana o kadar tatli ve sevimli geliyordu ki o ses tonu mimikler falan. Annenize alışmış iyi bişey bu yabancilamiyor.

İnanın benim oğlumun ağlaması bile bana o kadar tatli ve sevimli geliyordu ki o ses tonu mimikler falan. Annenize alışmış iyi bişey bu yabancilamiyor.
Annemle ask yaşıyorlar, o yuzden galiba iste iken çok rahattım, aklim kalmıyordu.Bir yabancıda olsa asla yapamazdim

Annemle ask yaşıyorlar, o yuzden galiba iste iken çok rahattım, aklim kalmıyordu.Bir yabancıda olsa asla yapamazdim
Peki siz izne neden çıkacaksınız, sanırım kaçırdım ben orayı. Bebekle vakit geçirmek için mi ? Yoksa doğum izni hala devam mı ediyor uzaticaksiniz ?

Peki siz izne neden çıkacaksınız, sanırım kaçırdım ben orayı. Bebekle vakit geçirmek için mi ? Yoksa doğum izni hala devam mı ediyor uzaticaksiniz ?
Bebeğe bakmak için, anneme kıyamıyorum, ben hep karşıyım büyüklerin torun bakmasına, kızımı cok seviyor ama sonuçta yatağında yatamıyor,istediği gibi rahat hareket edemiyor ,istediği gibi uyuyamiyor ,bunlari düşünerek ben bakmak istiyorum.Bakiciya gönlüm el vermiyor

Evet haklısınız belli bı yaştan sonra zor gelir. Bakıcıya bende guvenemezdim şahsen bin bir çeşit insan var ama 7 ay kısa bı sure öyle hızlı geçerki işe geri dönmek istemezsiniz. Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Çok naziksiniz ,çok teşekkür ederim

Ev hayatına alışta gör calışmak gözünde bile büyüyebilir. Bence böylesi daha iyi alışmadan sadece 7 ayı doldurmak. Şimdi bana çalış deseler ağlarım. Çok fazla sorumluluk. üstelik evliysen herseye yetişmeye çalışan bi kadın canlanıyor gözümde.

7 ay sonra da nasil ise gideceğim diye konu açarmışım

Ben aşırı tükenmişlik sendromundan istifa etmiş ve sonra rahat bir işe girmişken bir türlü söz verdikleri zammı yapmadıkları için ayrılıp hamile kalmış ve o zamandan beri çalışmayan biriyim (bebeğim 9 aylık) yani pek sizin gibi değilim :) sosyal de değilim ev kuşuyumdur. Ama hiç evde doğru dürüst boş zamanınız olmayacak zaten ben bebeğe bakıp uyudum ilk 3 ay :) her gün yürüyüşe çıkaracaksınız çocuğu, her gün kitap okuyacaksınız, şarkı söyleyeceksiniz. Bakımı, sütü derken gün bitip gidiyor. Yalnızlıktan bunalırsanız şehrinizde “anne-bebek” aktivitesi yapan yer var mı ona bakın. Bir sürü taze anneyle tanışırsınız. Bol bol bebişi arkadaşlarınıza, ailenize götürün ki farklı insan görsün. İnanın su gibi akıp geçiyor. Bu günler geri gelmeyecek. Bebeğiniz büyüyecek. Bebekliği hep siZin hafızanızda çok güzel anı olarak kalacak ama.

Onuzmudeki 3 ay hizli gecer zaten hava soguk evde oturunca ise gitmeyi aramazsiniz belkim... Sonraki 4 ayda da bahar var, spor icin disari vinlayin, bebekle beraberce yuruyus gezme vb yazpin, sonra da yaz tatiline gidin bence gecer.

Evde olsam herhalde her gün mağaza gezerdim, keyfime göre de gezerdim. Bebeği kucağa bağlayan bir nane var ondan alırdım, Nişantaşına da vınlardım. Maçkaparkta güneşlenirdim, güzel bir yerde yemek yerdim sonra da vitrin bakardım. Çalışmadan da hayat gayet güzel

Son düzenleme:

Ben de pandemide zaman bulamayip yapamadigim cok seyi yapma firsati buldum bunlardan biri de degisik tarifler denemek ... evde oturmak ayrica daha cokspor ve saglikli beslenme icin de buyuk firsat. Konu sahibesinin yerinde olsam mat, agirlik ve kettlebell edinirim, her gun farkli bir spor denerim yoga, ballet barre, cross fit, disarda jogging ... vaktim olsa daha cok spor yaparim kesinlikle.

Insanoglu her seye alisiyor 13 yil calstktan sonra 2 yildr evdeyim. Yine baslycm..ölüme alisiyor insanoglu..bi yol bulunuyor smdiden dsnup gerilmyin akisina birakn bnce..dusunmk daha da yorucu

İlk oğlumda 2.5 yıl evdeydim, şu an hamileyim ve nisanda tekrar 2 yıl bye diyeceğim iş hayatıma. Evet öğle aralarında arkadaşlarla kahve içmek vs kafa dağıtıyor ama o kadar da vaZgeçilmez, beni sıfırlayan bir şey değil açıkçası. Bir de bu süreçler geçici. Önümüzde onlarca senelik çalışma hayatı olacak. Hiç bu tarz şeyler için kendinizi strese sokmayın. İllaki işe döneceksiniz. İşi kaybetme riski olmadan, kafa rahat şekilde bebeğine bakabilmek çok büyüm bir şans. Eşimden para nasıl isteyeceğim kısmı için; bu benim aklıma bile gelmez mesela. Eminim eşinizin de aklına bile gelmez. Kendinizi böyle şeylerle boşuna daha da sıkmayın.

Benim 14 aylik bir kizim var ucretsiz izindeyim. Rutinimiz
8.30 sabah mamasi onunla basliyor oyun
10.30 da benimle kahvalti yapiyor kahvaltiyi topluyorum bebegin ogle yemegini yapmaya basliyorum. Firsat Verdigi kadar
12.30 ogle yemegi oyun alt degistirme
14.00 uyku (1 saat)
O sirada aksam yemegini hazirliyorum ortaligi topluyorum kendim hazirlanip uyanmasini bekliyorum. Uyaninca
15.00 meyveli yogurt yedirip parka goturuyorum
16.30 eve don ustbas degis yemegini yedir saat 17. 30 oluyoki bizim yemek hazirlama kismi basliyor
Oyna zipla aksam yemegi derken yat muhallebisini pisirip yediriyorum 21.00 de uyuyor yani bos vaktim hic kalmiyor siz nasil bir bosluk bulucaksiniz ay soyleyin kafama gore 2 saatim olsa keske

Benimki bilmemekten

Oğlumda iki sene kullandım ücretsiz izin.
Kızımda da 24 Haftalık iken ayrıldım izne şuan 21 aylık hala dönmedim ücretsiz izindeyim.
Haziranda bitiyor iznim ama ben eylüle kadar tekrar 5 yılını dolduran memur 1 yıla kadar ücretsiz izin hakkı kullanabilirden yararlanıcam 2 yıldan fazla ücretsiz izinli olmuş olucam.
Çünkü bu yazı da çocuklarımla geçirmek istiyorum.
Hiç bunalmadım, sıkılmadım.
Evde zaman çok hızlı geçiyor inanın.
Gündüz bebeğimle, akşam oğlum okuldan geliyor onun dersleriyle çok güzel zaman geçiriyoruz.
En güzel zamanları eğer imkan varsa kullanılabilir bence.

Bende ücretsiz izine cikcam eşimden para almak istemedigin için küçük meblağ attım kenarına herhangi bir istediğinde rahat harcayabilmek için. Ayrıca doğum izim nasıl geçtiyse ucretsizdr öyle geçecek diye düşünüyorum fark yok bence. Öğle aralarında arkadaslarimnbana geliyor dışarıda bilusuyiruz aksamalri toplanıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…