- 17 Ekim 2021
- 11.443
- 38.011
- 548
- 38
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
SağolasınŞimdiki aklım olsa gider çalışırdımhala geç değil ama annen bakmaya niyetliyse hiç düşünme.
Lohusalığım bile evde durup, kurmaktan 4 ayda ancak hafifledi.
Ben de alırsam önce 6 ay alacaktım. Evde hep aynı rutindi dimi? Anne ne kadar evladiyla vakit geçirmek istese de bunaliyor aynı koşturmacadan. Nefes zor alıyorum ben şahsen.Dogum iznim bitince 1 yilligina ucretsiz izin almistim. Ama 6.ayda izni bozup isime dondum. Pisman degilim.
Evet aslında doğru diyorsunuzKeşke annem bakmaya gönüllü olsa çok şanslısınız
Tabi gönül ister ki hep bakalım, evim yakın ve 3 saat iznim var. Çalışarak da geleceklerine katkıda bulunmuş oluyorum. Her gün 2 buçuktan itibaren onla olmuş oluyorum. Bikac saat eksik olması ona bakmadığım anlamına gelmiyor ki. Dinlenerek daha iyi verim sağlayabilirim sanki. Düşünüyorum.Çok kişisel bir soru. Bence zaruri durumlar hariç 9 aya kadar annenin bebeği ile beraber olması daha uygunu. Daha fazla da olabilir tabii ki.
Zorunluluk varsa 2 ayda da çalışılır hatta çok daha erken çalışmaya başlayan biliyorum ama zorunluluk yoksa ben o kadar küçük birakamazdim sanırım isterse annem baksın. Sonuçta bakan benim annem olacak miniğin annesi değil:)
İki yaşa kadar sizin bakmanız daha güzel anne bebek bütünlemesi zaten çalışınca birdaha beraber uyanamıyorsunuz bebeğinizle bir zarüri ihtiyacınız yoksa koklaya koklaya büyütün bebeğinizi sevgiyleİyi akşamlar kızlar. Doğum sonrası işe başlamadan ücretsiz izne ayrılsam mı? Doğum sonrası izne ayrılan/ayrılmayan tecrübeli annelerden fikir bekliyorum. Hani bazıları işte dinleniyorum diyor. Süt izinlerimi kullanmak isterim ama kararsızım.
Not:annem bakmak istiyor, sen çalış diyor
Allah bağışlasın. Bakıciya ben de kolay kolay bırakamam. Mecbur kalmayalım1 yaşında bebeğim var bu zamana kadar ben baktım bir ay daha beraberiz sonra işe döneceğim maalesef. İdarecim dönmemi istiyor çünkü. Ayrıca bakıcıya bırakacağım. Keşke daha fazla bakabilsem çocuğuma. Ama sizin anneniz bakacakmış. Belki içiniz daha rahat olur. Deneyin bence olmazsa kendiniz bakarsınız.
Evet süt izni bitince pek cazibesi kalmıyor çalışmanın. 1 yaştan itibaren vakit geçirmek daha verimli oluyor.Ben bir süre çalıştım yarım gün tam maaş oluyordu süt izniyle.yarım günden aza düşünce ücretsiz izne ayrıldım.bebiş çoğu zamanı uykuda geçiriyor siz işteyken de öyle olur sütümü sağıp bırakıyordum.bi deneyin baktınız olmuyor sonra Ücretsiz hakknz var zaten.
En güzel memuriyet dönemimdi o bir kaç ay.
Tabi sonra ücretsiz izne ayrıldım.iyi ki ayrıldım kızımla bol bol vakit geçirdim.
Uyumuyor ki o saatlerde uyanalim beraber. Sizin dediğiniz şekilde verim için bebeğin uyumu gerek ,İki yaşa kadar sizin bakmanız daha güzel anne bebek bütünlemesi zaten çalışınca birdaha beraber uyanamıyorsunuz bebeğinizle bir zarüri ihtiyacınız yoksa koklaya koklaya büyütün bebeğinizi sevgiyle
Asla kesinlikle ben olumsuz mahiyette demedim çok kişisel bir durum derken bunu kastettim aslında şayet çalışmak size iyi gelecek ve enerjinizi yükseltecekse neden olmasın. Bu konuda kesinlikle ön yargılı değilim. Hiç kimse sizin kadar düşünemez bebeğinizi ve kararınız ne olursa eminim ki ikiniz için de en güzel olanı olurTabi gönül ister ki hep bakalım, evim yakın ve 3 saat iznim var. Çalışarak da geleceklerine katkıda bulunmuş oluyorum. Her gün 2 buçuktan itibaren onla olmuş oluyorum. Bikac saat eksik olması ona bakmadığım anlamına gelmiyor ki. Dinlenerek daha iyi verim sağlayabilirim sanki. Düşünüyorum.
Merhaba. Devletin siZe verdiği ücretsiz izin hakkı, sonra kullanılamadigi için, kullanırken ki iş koşullara bakmamak hak olmaZ. Hatta amirin iznine bile bağlı olmayan bir hak. Yoğunluğa bakıp karar veremem şahsen. Rapor alsak hak da, bu başka. Bu konuda size katılmıyorum. Ekonomi olarak da sıkışık değilim ama geleceklerine katkıda bulunmak mantıklı geliyor.Merhaba ben sınıf öğretmeniyim . Çocuklarımın arası iki yaş olduğu icin toplamda 4 yıl boyunca çalışmadım tüm izinlerini kullandım . Sınıf mevcutlarımız 50 kişiydi . Hem başkasının çocuklarının hakkına girmemek hem de çocuklarımı kendim büyütmek için ayrıldım . İsiniz rahat ise başlayabilirsiniz anneniz bakacakmış gözünüzde arkada kalmaz .ekonomi bi dönemde cok önemli .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?