- 17 Ekim 2021
- 11.443
- 38.011
- 548
- 38
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
Ben de 1 yaşından sora bilinçli olduğunda vakit geçirmek taraftarıyım.simdi cebelleşiyorum çünkü.verimli olamıyorum. Allah sağlıklı ömürler versin1 yıl en azından bebekle vakit geçirmek gerekir diye düşünüyorum. İmkan varsa bekleyin.1 yaşına kadar bekledim ben ve kızımla doya doya oynadım sabahladım gezdim öptüm kokladım. Ve hala o günleri özlüyorum. Ama vakit geçirdikten biraz büyüttükten sonra çalışma taraftarıyım.
Evim yakın ve hemen hemen yarım gün sayılır. Öğlen falan.annemde bı tek içim rahat oluyor benim de.Ben 6 aylikti kizim ek gidaya gecti ise basladım. Cook iyi geldi. Yarım gun falansa iş kesinlikle calisın. Annem bakiyor benim de. Annem cok iyi bakiyor ama icim rahat birakiyirum. Ek gida oncesi birakmak istemedim bu arada cok minik oluyorlar. 7 aylikken oyun oynuyor falan bir sosyallik var icime sindi o donem
Biraz ayrılmak iyi oluyor. Asıl bunalma çocuk 1 yaşına geldikten sonra oluyor. O zaman çalışmak iyi geliyorİyi akşamlar kızlar. Doğum sonrası işe başlamadan ücretsiz izne ayrılsam mı? Doğum sonrası izne ayrılan/ayrılmayan tecrübeli annelerden fikir bekliyorum. Hani bazıları işte dinleniyorum diyor. Süt izinlerimi kullanmak isterim ama kararsızım.
Not:annem bakmak istiyor, sen çalış diyor
Siz öyle sanıyorsunuz ama sizin kokunuz ona yetiyorUyumuyor ki o saatlerde uyanalim beraber. Sizin dediğiniz şekilde verim için bebeğin uyumu gerek ,1 yaşından sonra düzene girmeye başlıyor. Heleki bizimki ilk nerdeyse 4 ay gaZliydi. Anca bitti. AvaZ avaz bağırırken benle butunlesemez ki.
Anlıyorum. Yani ilk 6 ay , 1 sene bizi kesintisiz görmelerinin anlamını anlamadim inanın. Çocuk 1 yaştan sonra daha çok bilinçleniyor. Anne Bebek arasındaki bağ mi kopuyor kesintisiz göremeyince. Evde uyurken işte oluyoruz mesela. Benim de piskolojime iyi gelecek sanırım. Kafamda şekilleniyor bazı şeyler.Ben de 2 de gelip aliyorum kizimi. Zaten oncesi sabah ve ogle uykusunu uyuyor toplam 2 saat gibi. 3 saat gormemis oluyor beni yani. Onu da sorun etmiyorim. Haftasonu vakit geciriyoruz. Iş benim psikolojimi cok duzeltti
Annem de fırsat varken neden izne ayrılmak istediğimi anlamıyor evet. Kesin kararım evde olmaktı, u dönüşü yapacak gibiyim. Evde cebellesmek, çocuğum sana ben baktım demek için mi?Yorumlara verdiğiniz cevaplara bakıca işe dönmek istediğinizi ama içten içe sanki bebeğinize karşı vicdan yaptığınızı düşündüm. Öyle daha mutlu olacaksanız dönün. İş yeri eve yakınmış, anneniz bakacak, yarım gün çalışma hakkı var. Bu fırsat kaçmaz. Benim iş yerime eve uzak ve bakacak kimse yoktu. O sebeple evde kalmayı seçtim. Bu şartlar olsaydı ek gıdaya geçince dönerdim sanırım.
Yani bunu evde cebelleşmek olarak görüyorsanız kesinlikle işe dönün derim. Demek ki size bu iyi gelecek. Fırsat da kaçmıyor zaten 2 seneye kadar ücretsiz izin hakkınız baki. Baktınız olmuyor, o zaman alırsınız.Annem de fırsat varken neden izne ayrılmak istediğimi anlamıyor evet. Kesin kararım evde olmaktı, u dönüşü yapacak gibiyim. Evde cebellesmek, çocuğum sana ben baktım demek için mi?
Yanlış tespit bu seferBen sizin izin almanız gerektiğini düşünüyorum..
Bence tam tersi hazır böyle fırsat varken işlerinden uzaklaşmak iyi gelecektir metal olarak yorulduğunuzu okumustum
Bebeğiniz kaç aylık?Ben bebeğimi 6 ay emzirebildim.Sütüm yoktu maalesef o yüzden 1 yaşına kadar ücretsiz alıp 1 yaşında başladım.o sürede bile işimi çok özlemiştim.Calismak çok güzel.
Allah bağışlasın. Diyorum ya günlük hayatımda çevremin neredeyse yüzde doksanı çalış diyor. Evde piskoloji kalmıyor.cocugun düzeni yoksa.İmkan varsa çocuk ek gıdaya geçip de yeme uyuma düzenini iyice oturana kadar başlamamalı şeklinde bir tavsiye edebilirim. Ama yarım güne yarın bir çalışma iş ev yakın bakacak kişi anne olunca bu durum değişir. Ben olsam çalışırdım.
Ben ilk oğlumda 9 aylıkken başlayacaktım sonra şartlar gereği 5 ay daha izin aldım. O 5 ay kafayı yiyecek duruma geldim.
Şimdi ikincisi 21 ayı geçti. Buna da pandemi evden çalışma derken en son şurada 8 9 ay için bakıcıyla uğraşmayalım dedim izni devam ettirdim. Eylülde nasipse kreşe gidecek.
Ama ev çok bunaltıyor. Eşim bile bazen gergin olduğumda çalışsan böyle olmazdın diyor.
Kamu çalışanıMesleğiniz nedir?
Kamuda tek tip değil çalışmak biliyorsunuzKamu çalışanı
Neyse deyip gülerek terslemeniz olmadı şimdi.Baştan anladim neyi kastettiğinizi, ama kurum belirtmek istemiyorum.Kamuda tek tip değil çalışmak biliyorsunuzneyse…
İyi akşamlar kızlar. Doğum sonrası işe başlamadan ücretsiz izne ayrılsam mı? Doğum sonrası izne ayrılan/ayrılmayan tecrübeli annelerden fikir bekliyorum. Hani bazıları işte dinleniyorum diyor. Süt izinlerimi kullanmak isterim ama kararsızım.
Hamileligimin 24. Haftası pandemi döneminin kapanmasına denk geldi. Yasak hakkimdan 6 hafta önce yani. Ocağın 11 olacak tam olarak 22 Aydır evdeyim. Huniyi takmak üzereyim. Bebeklerim ikiz olduğu için bakıcı düşünemedim hiç. Aileler de şehirdisinda olunca ücretsiz izne ayrılıp ben ailelerin yanına gittim. 2 aydan fazladır evdeyim yardımcı bir kadın ile bakıyoruz. Bebeklerim 18 aylık oldular. Evde geçirmek çok zor geldi ama en doğrusu buydu onların bakımı gelişimi için. Aşırı yıpranmış olsamda içim çok rahat. Ocak 15 te bir hafta deneyecegim eğer olmazsa yıne ücretsiz izne çıkacağım .İyi akşamlar kızlar. Doğum sonrası işe başlamadan ücretsiz izne ayrılsam mı? Doğum sonrası izne ayrılan/ayrılmayan tecrübeli annelerden fikir bekliyorum. Hani bazıları işte dinleniyorum diyor. Süt izinlerimi kullanmak isterim ama kararsızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?