ufak bir kriz

Birinin size hiç karşılıksız bi şey alması önemli olduğunuz içindir zaten.

Ben böyle düşünmüyorum
Benim giymediğimi bildiği halde bana patik hediye eden birinin iyi niyetli olduğunu düşünmem ben.
Ya da 10 senedir aynı parfümü kullandığımı bilip gidip bana başka bir parfüm alan kişinin niyetini sorgularım.

Ev meselesinde normalde olsa sizi haklı bulurdum ama yanlış hatırlamıyorsam oğlunuz evlenirken kız tarafına ev alacağız diye söz vermiştiniz, hem de böyle büyük bir fedakarlığa hiç gerek yokken. Madem söz verdiniz tam olarak yapmanızdır uygun olan, sonuçta ev alacağız ve kendi istediğimiz yerden aldık tavrı emrivakiden başka bişey değil. Böyle bir söz vermemiş olsaydınız yorumum tamamen farklı olurdu zira evlat bile olsa kimseye gücünüzün yettiğinden fazlasını vermenize lüzum yok, onların da böyle bişey istemeye hakları yok. Çocuğunuzu rahata alıştırmışsınız malesef, kirasını ödüyorsunuz, altına araba vermişsiniz, ev alıyorsunuz keşke bu kadar şeyin altına girmeseydiniz.

Davet konusunda da dünürlerle iletişiminiz kopuk gibi sanki, bir mangal organizasyonunu ayarlamak zor değil ki, onların önce sizi araması lazımdı. Siz de telefonda derdiniz ki pazar günü programımız var ctesi olmaz mı? Ne var ki bunda ayıp bir şey değil. Olay çok basit aslında ama birbirinize soğuksunuz anladığım o yüzden fazla anlam yüklüyorsunuz.

ben konu sahibini iyi niyetli fakat yanlış buluyorum.
oğlu ve gelini ise bencil ve şımarık geldi bana.
tek evladı var, istediği gibi destek olabilir. gelin karışmamalı. ona düşen sadece teşekkür etmek.

Gelinin suçladığını bilmiyoruz ki
Konu sahibi yemeğe annesi davet etmedi, kitap fuarının olduğu gün davet ettiler SANIRIM istedikleri semtte ev almadık diye böyle yapıyor demiş. Ortada söylenmiş bir şey yok, hüsnü kuruntu da olabilir.

"ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum" demiş konu sahibi

Siz haklısinız.
Herşeyin bir olması gerekeni vardır.
Ailesinin bizzat arayıp davet etmesi gerekir.
Ev konusuna gelirsek. Siz onlara ev almışsınız eger begenmiyorsa gelininiz gerćekten nankördür.

Çünkü oğlunuz ve eşi yetişkin bir BİREY ve öyle istemişler.

Bunlarmı yetişkin bunlarmı birey Alllah aşkına.

O zaman ailedende bir şey beklemeyecekler.Anneciğim babacığım sağolun çok iyisiniz bizi düşünüyorsunuz ama bizde herşeyimizi kendi çabamızla yapmak istiyoruz diyecekler.Daha oturdukları evin kirasını vermiyorlar kadının arabasını kullanıyorlar.Hep bize olsun mantığındalar.60 yaşındaki insana bize ev alın demeye utanırım ben.

Hunter ablamıza ve eşine kimsenin ağzını açıp tek kelime etmeye hakkı yok bence..

Herşeylerini alalım hemde mesafeli olalım.Gerçekten işi düşünseler işe yakın yerde otururlardı.

Anne ,baba olarak elinizden geleni yaspmissiniz ,
Siz kimseyi memnun etmek zorunda degilsiniz ,
Sonucta para sizin ,siz yatirim amacli bir ev almissiniz ,isterseniz buyurun oturun ,teklifini yapmissiniz ,
Pasa gonulleri bilir ,ister gelir oturtur ,ister oturtmaz ,
Her cagirilan yere gidecek degiliz ,sonucta fuar bir defa senede ,balik her zaman ,
Ayrtica cagirabilir sizi,
Fazla kafaniza takiyorsunuz ,fazla vericisiniz ,
Sonucta siz ev kiralarina kadar oduyorsunuz ,siksin biraz bir yerlerini kendi istedigi yerde ev alsin ,
Biraz otoriteer durtun fazla yuz verrmeyin ,saygi cercevesdinde devam etsin iliskiniz

çünkü gelini değil oğlu için.maddi desteklerinin temeli önce oğullarının rahatı.
gelin üzerine alınmamalı. babasının kredisini ödüyor ya kocası şöyle diyebilir: o evi sen ödediğine göre babanın değil bizim. çıksınlar satalım. istediğimiz yerden ev alalım karıcım.

Ben patik giymiyorum. Bir teyze bana patik verse cok tesekkur ederim, cok da mahcup olurum iyi niyetinden.

10 senelik parfumumden baska parfum alani da sorgularsam kendimi dunyanin merkezi saniyorumdur. Zira begenmistir almistir, bana alinan hediye hakkinda tasarruf hakkim yok. Olsa idi o bagis olurdu. Hediye degil.

Eski, kullanilmis, kirli corap alinmamis. Ev alinmis. Otursalardi oglumuza ev aldik diyebiliyorlardi degil mi? Simdi de diyebilirler. Oturmamalari kendi sorunlari.

Ev meselesinde normalde olsa sizi haklı bulurdum ama yanlış hatırlamıyorsam oğlunuz evlenirken kız tarafına ev alacağız diye söz vermiştiniz

Evet ben de böyle hatırladığım için çok yazdım bu konuya
Kendimi gelinin ve ailesinin yerine koydum. Ev alacağız deniyor ama ne oturmayı seçtiğim semtte ne de tapusu üstüme. Ne alaka o zaman?

Konu sahibi ve eşinin dünürlerini kıskandığını düşünüyorum artık.
Hem bir mangal organizasyonu için iletişim kurama.
Hem gelin ve oğlu ablasının semtinde oturuyor diye konu et.
Hem gelin babasının kredisini ödüyor diye rahatsız ol.

İtiraf etmese de bir çekememezlik olduğunu düşünüyorum.

Bana şu ilginç geldi. Oğlunuz otursun diye ev alıyorsunuz ama onların oturmak istemediği bir yerden alıyorsunuz? Yoksa sadece oğlunuza yatırım olsun diye mi aldınız?
Söz vermişsiniz, almanız gerekirdi ama genel olarak size güveniliyor gibi duruyor.
Bir de yeni ev kimin adına oldu? Yaşlandığınızda olur da eşiniz sizden önce vefat ederse ev konusunda oğlunuzun insafına kalıyordunuz. Umarım ikinci evi de oğlunuza yapmadınız.

Kayın aileyi geçtim kendi ailemden bile bana ev verin beklentim olmadı. Gelin de bir garip, ben olsam o kadar minnet altında kalmam imkanım neyse ona göre yaşamaya çalışırım.

Boşandığımda bir süreliğine ailemin yanına döndüm sonra ev bakmaya başladık, babam bi ara kiradaki evini satıp bana başka semtten ev almayı düşündü ama hiiç uygulamaya geçmeden kabul etmedim. İki kardeşim daha var, gönüllerine bi adaletsizlik hissi düşsün istemedim, kaldı ki babam böyle şeyleri gözeten bir adamdır onlar için de başka şeyler düşünmüştür çoktan.

Maddi konular hassas konulardır aile içinde bile insanlar birbirine düşüyor görüyoruz etrafta, kaldı ki kayın aile ile bu kadar maddi olarak yüz göz olmak hiç doğru değil. Ben gelin olsam böyle yapmazdım ki yapmadım da.

Çok iyi niyetlisiniz.

valla çok samimi söylüyorum ben olsam çekemezdim ve kiralarını ödemezdim.. oh ne ala kendi maaşınla babana ev al ama ben senin aylık kiranı ödeyeyim derdim.. ya da oğluma "bize de bir kredi çek de ev al yavrum" derdim.. o baba ama bu da şam babası değil, değil mi :)

Hunter bence evin semti aşırı iğreti bi yer değilse gelinin abartmış. Ev almışsınız semti eksik olsun. Ama balık yemeye gitme konusunda da bence semtten dolayı öyle yapmadı gelinin. Bence gerçekten bahane ürettiğini düşündü. Sonuç olarak sen bahane üretmedin di mi? O zaman sorun yok.

kız tarafına ev alacağım diye söz veren insanları sorgulamaktan daha çok ki zaten almışlar, kızlarına ev aldırmak isteyen anneleri babaları sorgulamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

hepimiz başlık parasına karşıyız değil mi? peki modern başlık paralarına gelince neden kimse bir şey demiyor?

ya şaka mı yapıyorsunuz?minnet duyup ne yapacaklar bana.hizmet beklemem.kimsenin evine gitmem,gelmem.evime gelirlerse,gelinimi yerinden kaldırmam,çalışıyor diye.neyine minnet bekleyeceğim.

bakın daha önce de yazdım.bizim için mal mülk önemli değil.benim 10 tane evim olsa ne olur olmasa ne olur.ben gecekondulardan,geldim buralara.eşim eski kafalı evet ,yatırım için yapıyor ama oğluma,gelinime,torunlarıma yatırım yapıyorum diyor.yoksa bana ne?tapu bir kağıt parçası benim gözümde,dediğim gibi eşim gelinimizin üstüne yapacağım deseydi de,karışmazdım ben.
ben 35 yıllık evliyim,üstüme bir külüstür araba var.onu da oğlum kullanıyor.zaten.

kimseye minnet etmedim,kimseden de minnet beklemem. zaten,onlarda minnet edecek karakterde değiller,tasalanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…