ufak bir kriz

Ofis ben de annem babam için yabancı damat istiyorum. Başvuruları nereye yapıyoruz?

Ben Porsche istediysem ama bana Ford alındı ise, benim de Ford kullanma imkanım yoksa, üstelik bu Ford benima dıma bile alınmamışsa?

Ford kullanma imkaniniz var, yanlis yonlendirmeyin. Ford kullanmak istemiyorsunuz. Ki bu ornek ters bile oldu, daha iyi bir arabayi kullanabileceginiz halde istemiyorsunuz.

Ama o daha pahali arabanin diyelim ki hisse senetleri sizin. Sizden veya arabanin kendisinden baska yere gitmeyecek maddi degeri. 10 sene de ustunde kredi yuzunden serh var. Hala hediye, hala hediye.

Sonuc degismez.

neyse eşimle nihai kararımız şudur ki;hafta sonu kitap fuarına gidilip,kitapların arasına gömülünecek.çok sevdiğimiz yazarlara ,kitap imzalatılacak.gelinin annesi ve babası da,hatta oğlumla gelinim de kusura bakmayacak.balık yemek değil,kitap kokusu duymak istiyorum.

Kendi kiralarını ödeyebilirler ama zorlanırlar diyor konu sahibi. Diğer lükslerden eksik kalırlar diyor.
Ben de diyorum ki bu konu sahibinin yorumu. Keşke oğlu ve gelinini de dinleme şansım olsaydı.

Başka bir örnek: Konu sahibinin oğlunun arabası var ama oğlanın üzerine değil!

Empati yapmaya çalışıyorum gelininizle, ama imkansız!Hal böyle olunca oturmuyor kafamda bir türlü,daha ne istenir neyin kaprisidir diye!Sanırım kk ya davet etmeliyiz gelini,burada okusun kv,kp sıkıntılarını biraz ufku genişler!

İyi de konu sahibinin eşi yarın öbürgün o aldıkları evi satabilir, değil mi?
O zaman ev oğlunun olur mu olmaz mı?

e tamam ne güzel işte, çıksınlar istedikleri eve.. "ben şu muhitten ev istiyorum" diye çingenelik yapan gelin, anne sen karışma ben boğazdan ev kiralıyorum mu diyemeyecek? kaldı ki ben olsam ben de oğlumun üzerine vermezdim hele hele kendi evini babasının evinden sonra düşünen cingöz bir kadınla evliyse..

şaka mı yapıyorsun, babasının kirasını ödüyorsa pekala kendi kirasını da öder derdim.. cidden çok ama çok hatta fazlasıyla çok iyisin hunter7

Kız babasının kredisini yada kirasını ödeyecek
Hunter abla da bu yaşta zaten mevcut durumda evleri olduğu halde
diğerini alacak.
Kız da istediği yerde alınmadı diye bozulacak.

Bu konuda şu kadına nasıl
kendinize yapmışsınız yatırımı onlara aldık demeyin
denilebiliyor
cidden aklım almıyor.

Bende öyle derdim
Emin ol kıymetli olan biz olacağız :d

Buda çok zorlama oldu

Ya bu neye benziyor biliyor musunuz?
Ben vakti zamanında ex eşimden hediye istemiştim, o gidip kendi kafasına göre benim istediğimi değil, kendi istediğini almıştı, hem de kat kat pahalıya.

Bir kıymeti olmadı benim için.

Hediyenin önemli noktası önemsendiğini hissettirmektir.

Ben sana ev hediye aldım ama senin istediğin semtte değil, çünkü orası tu kaka, benim seçtiğim semt ve ev daha güzel, her ne kadar sen orada yaşamak istemesen de.

valla bende öyle düşünüyorum, bence elimiz sıcak sudan soğuk suya değmeyecek

Misal bu ya, dünürünüz ,kredisinin borcu bitti ,evden hevesi geçti sattı.İş kuracağım dedi o parayla ve batırdı.Gelininizin o evin kredisini ödedim diye zoruna gitmez mi?Hiç mi söz hakkı olmaz üzerinde.Yani siz de evladınız için çabalamışsınız ,oyuncak değil ev bu ,ben o evi sevmedim demeye kapris yapmaya lüzum yok.

Ablacım sen git fuarına Cumartesi hava güneşli olacak gitmişken vaktin olursa benim için Albatros'a da in bir kahve iç sahilde. Senin bir hatan yok bakma muhalefet arkadaşlara, muhalefet etmezse ölecek hastalığı var onlarda. Öpüyorum.

Ben şu muhitten ev istiyorum demiyor ki gelin.
Alacaksanız o muhitten istiyorum ama almayacaksanız da kira verip o muhitte oturmak istiyorum diyor. Yani isteğime saygı gösterin diyor. İlla da ev alın demiyor.
Zaten almıyorlar.

Hayret ettim insanların sizi suçlamasına. Sonuna kadar haklısınız. İstedikleri muhitte oturacaklarsa bir zahmet popolarını sıkıp kendilerine ev alacaklar, kira bile ödemiyorlarmış. Kötü niyetli olsanız madem evi beğenmediniz yok size kira diyebilirdiniz pekala da.
Tek çocuğum ben tek çocuk olarak olaya gayet güzel empati yaparak bakabiliyorum bu nedenle.
Benim de kayınvalidemler de bize ev almak istediler. Birikmiş bir paraları var ve her yıl fındıktan da iyi bir miktar ellerine geçiyor. Fakat ev alırlarsa Ankara'da biraz daha sonradan gelişen yerleri düşünüyorlardı ama ben çocukluğumdan itibaren hep merkezde oturduğumdan bunu istemezdim. E insanlar parasını veriyorsa muhit beğenmemek de olmaz, olsa da bu şımarıklık olur.
Annemde bunu bildiğinden Eskişehir'e taşınırsanız evin birinde siz oturursunuz dedi. Ev Eskişehirin en merkezi yerinde. Eşim de kabul etti.
Ama biz hem pastam dursun hem yemeğim olsun demediğimizden kayınvalidemi kırmadan o evi isterlerse kendilerine yatırım için almalarını bizim Eskişehirde oturmak istediğimizi söyledik.
Eğer ev hediyesini kabul edeceksen de dediklerine burun bükmeyeceksin. Ben o semtte oturmak istemediğim için annemin teklifini kabul ettim. Eşim annemin teklifine sıcak bakmasaydı iki teklifi de istemez on sene dişimizi sıkar kendi evimizi almak için gayret ederdik. Yani siz evi alın ben orada oturmam demezdik.
Eğer ev sahibi olmak istiyorsan ya kredi çekersin kendini sıkıntıya sokarsın, yada ailen sana bir ev "hediye" ediyorsa teşekkür edersin. Kalkıp da burun bükmek çok ayıp.
Ki biz Eskişehire atanana kadar iki aileden de bir kuruş istemedik, kirayı da kendimiz ödüyoruz. Bir zahmet ödeyelim de. Evlendiyse elimizi de taşın altına sokacağız.
Ablasına yakın oturmak istiyorsa para biriktirecek. Para kimdeyse tasarruf da ondadır.
Bu konu da sonuna kadar haklısınız buradaki yorumlar moralinizi bozmasın. Siz fazlasıyla elinizden geleni yapmışsınız.

Ben oğluma da gelinime de ev almam. Gezer tozar hayatimi yaşarım. Kimse benden daha önemli değil. Entrikalara kafalari calisan insanlar bi zahmet kendi paralarini kazanıp kendilerine yetmeyi de bilsinler.
Ayrica baliga da gitmeyin. Demekki gelin ve dunurleriniz sizi arayacak nezaketi dahi bilmiyorlar, uzak durun. Evleri de satip dunya turuna çıkın. Bu yastan sonra siz yaşamalisiniz ve ne yaşarsanız da kardir.

Muhalefet olmazsa ölecek hastalığı var bazılarında

Ben de çocuğumun üzerine ev almazdım ama kendi adıma aldığım ev için "çocuğuma ev aldım, beğenmiyor, oturmuyor" da demezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…