ufak bir kriz

ben tek çocuğuma üç ev miras bırakacağım, kiralarını ödeyeceğim. bir de küsecek.
valla hakettiğini düşünür; "parayı veren düdüğü çalar kızım/oğlum" derdim.

Davet için,

Anne biz bu haftasonu gidiyoruz siz de gelecek misiniz diye aranmaz ,

Anne biz bu haftasonu gidelim diyoruz siz ne dersiniz diye aranır.

Ben sizi hakli buldum,hem kitap fuarına gitmenizi bahane olarak gormesi cok ayıp, bunun alt metninde ,sizin planınız olamaz,biz neyi ne zaman yaparsak tamam demek zorundasınız var,hoş olmamış böyle dusunmesi.

şaka mı yapıyorsun, babasının kirasını ödüyorsa pekala kendi kirasını da öder derdim.. cidden çok ama çok hatta fazlasıyla çok iyisin hunter7

babası,gelinim bekarken bir ev almış.kredisini de ben öderim demiş,gelinim.adam emekli ödeyecek durumu yok.yani kızına güvenmiş.ortada bırakmak olmaz diye düşündük ki,sanırım onda da hata etmişiz.

ya çok zorluyorsun, sevdiğim bir üyesin kanırtmak da istemiyorum.. gerçekten çok zorlama oldu örneklerin ve ısrarla bir yeri atlıyorsun.. kız "kira verip orada oturmak istiyorum" demiyor çünkü babasının evinin kirasını ödediği için kirasını veremiyor.. eğer vrecek olsa istediği yerde gider oturur zaten.. özetle gelen kutusu; hiç bir gelin k.validesinin cüzdanına elini daldıramaz.. oturmak istemiyorsa kirasını verip oturabilirler, konu sahibinin bir itirazı yok ki.. ne güzel ya hem kirayı ben vericem, hem evi ben alacağım, hem lafı ben yiyeceğim..

GelenKutusu Satmayacak. Icinde oturma teklifini sunmasinin da amaci bu, semt secmesinin de amaci bu.

Satabilir diyorsaniz ben de derim ki oglunun karisi da kendi ustune yaptirabilir oglunun adina olursa. Sonra yine kendi babasina verebilir hep yaptigi gibi. O zaman oglunun olur mu olmaz mi? Yani bu ihtimalleri konusmak hic gercekci degil.

Olaylari bilerek aile aleyhine yorumluyorsunuz. Mesela yazmissiniz ki oglanin arabasi var ama kendi uzerine degil.

Halbuki onun dogrusu, annenin arabasi var ama oglu kullaniyor olacakti.

2 yetiskin gercek yetiskin ise kendi kirasini oder, kendi arabasina biner. Yoksa yetiskin falan degiller kimse kusura bakmasin.

Bu arada onlardan dinlemek isterdim demeniz cok komik. Sanki hayir biz kiramizi kendimiz odemek istedik, zorla oduyorlar mi diyecekler? Deseler ciddiye alacak misiniz? Basbayagi aileyi somuruyorlar iste. Gelinleri tam cikarcilik ornegi. Ki ulkemizdeki kayinvalidelerin davranislarina hakimim, diger konularda yorumlarimi gorebilirsiniz. Ancak bu konu oyle degil, manevi bir baski falan da degil. Iyilik yapilmis, hediye alinmis.

Son düzenleme:

Ama canım benim ev ile
herhangi bir hediyeyi kıyas etmen başlı başına hata oluyor.
Ev bu yapılabilecek en degerli yatırım.
Mülk atıyorlar kenara.
Bugun 400 e alırlar, 10 yıl sonra trilyona satarlar.
Kiralarımı ödedikleri halde ekstra bir ev almaları
sırf istemediğim yerden alındı diye kendi kafalarına göre
aldılar şeklinde bir memnuniyetsizlik oluşturması
çok şımarıkça değil mi.
Üstelik kendi kazancını sadece ailesine harcıyor bu kız.

Ben de çocuğumun üzerine ev almazdım ama kendi adıma aldığım ev için "çocuğuma ev aldım, beğenmiyor, oturmuyor" da demezdim.
60+ yaş üzeri insanlar öte dünyaya almıyor ya evleri.
başka evladı da yok. haliyle tek oğlunun hepsi.

Ben de çocuğumun üzerine ev almazdım ama kendi adıma aldığım ev için "çocuğuma ev aldım, beğenmiyor, oturmuyor" da demezdim.

yahu kirasını ben veriyorum çocuğumun.. ev almak daha mı aşağılık bir durum kira ödemekten.. şaka gibisin gelen kutusu..

Bir gelin olarak diyorum size yanlış yapıyorsunuz.
Biraz sorumluluk almayı öğrensinler.
Siz yağdırıyorsunuz karşı taraf yiyor olmaz.
Aynısını bir kız yazsa annem ev kiramızı veriyor ama kayınvalideme para veriyoruz diye bu kadar yumuşak yorumlar gelmezdi.
Kız hiç adaletli davranmıyor.
Bence biraz muslukları kapatın da gerçek hayatla tanışsınlar.

Sizin anlamadığınız şu hediye istenmez zaten.Gönülden geçen şey değil mi hediye alan kişi ne isterse onu alır.
Hediyenin önemli noktası önemsendiğini hissettirmektir demişsiniz.Birinin size hiç karşılıksız bi şey alması önemli olduğunuz içindir zaten.
İstediğim olmadı bu yüzden kıymeti yok tavrı hiç doğru değil.Sizin karşı tarafa gösterdiğiniz önem nerede kaldı?

Ay beni kanırtma, alışık değilim kaç senedir

Ben sadece kendi deneyimime dayanarak konuşuyorum. Bir de sezgilerime.
O yüzden iki tarafı da dinlemek lazım diyorum.

babası,gelinim bekarken bir ev almış.kredisini de ben öderim demiş,gelinim.adam emekli ödeyecek durumu yok.yani kızına güvenmiş.ortada bırakmak olmaz diye düşündük ki,sanırım onda da hata etmişiz.

fazla iyi niyet açmış başına bunları abla..

o zaman kirayı da kendi ödesin kv değil

Ne iyi kv desiniz bırakın üstüne düşmeyin oğlunuza oğlum bizi esin yada ailesi davet etmedi günde belli değildi bu benim elimde değil sonuçta gibi bir açıklama yapabilirsiniz

Muhalefet olmazsa ölecek hastalığı var bazılarında

Ben konunun başından beri gayet açık yazıyorum.
Bir ev alınacaksa
Ben bundan memnun olurum.
Zaten mağdur edilmiyorum.
Paramı elimden alıp istemediğim bir yere zorla
yatırmıyor kimse.
İstediğim yerde oturma özgürlüğümde sağlanmış.
E dahası nedir yani?
İstemediğim yerden almayacaksınız hiç almayın kalsın :/
Bu tavır çirkin değil mi.

Ay beni kanırtma, alışık değilim kaç senedir

Ben sadece kendi deneyimime dayanarak konuşuyorum. Bir de sezgilerime.
O yüzden iki tarafı da dinlemek lazım diyorum.

işte bende diyorum ki benim verdiğim parayla gelinin savunma, suçlama, fikir verme hakkı olamaz.. para benim, keyif benim, oğlan benim.. ister alırım, ister satarım, ister hibe ederim.. oturmalarını teklif ettiysem, beğenirlerse otururlar, beğenmezlerse oturmazlar.. otururlarsa o ev oğluma alınmış olur, oturmazlarsa o ev oğluma yatırım olur.. ama geline değil, oğluma..

Ben size demedim zaten muhalefet diye. Konu sahibi nerdeyse suçlu çıkmış ona çok şaşırdım.

o zaman kirayı da kendi ödesin kv değil

Bence de kesinlikle haklısınız.
Ben konu sahibinin ve eşinin bu tavrını uygun bulmuyorum. Fazla korumacılar ( ya da karışabilmek için kendilerine minnet duyulabilecek bir konu olsun istiyorlar, bilemeyeceğim)

2 yetişkin evlenip yuva kurdu iseler, kendi istedikleri semtte oturmayı seçme hakkına sahiptirler ve kiralarını ödeme sorumluluğuna sahip olmalıdırlar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…