ufak bir kriz

Benim sevgilimde TÜYAP aşkıyla yanıp tutuşur , gittiği gün ondan haber alamadım . Gelininiz kırılmış olabilir . Bende kırıldım çünkü aynı duruma .

Kötü niyetim yok. Sadece hep beraber kendimizi gelinin ailesi yerine koyalım.
Kızımızı evlendiriyoruz ve evlendikten sonra rahat etsin istiyoruz (çok doğal).
Evlendirmeden önce de ev istiyoruz.
Karşı taraf da ok diyor (hayır da diyebilirlerdi, haklılar)
Hayır deseler ben ona göre plan yapardım ama ok dedikleri için ona göre plan yapıyorum ve kızımı evlendiriyorum.

Şimdi ben neden ev alınsın dedim? Kızım istemediği (dünürümün istediği, daha iyi diye inat ettiği) bir semtte otursun diye mi?
Ev alınsın derken de dünürümün üzerine alısın mı demek istedim?

Bunların benim kızıma ne faydası var?

Haaa ama benim kızımın istediği semtte alsınlar, tapusunu kimin üzerine yaparlarsa yapsınlar. Ben kızımı evlendirmeden ÖNCE garantiye almak istemişim bana SÖZ verilmiş.

Şu durumda kızım kirada oturuyor, evet kirası ödeniyor ama dünürün kafası kızıp ödemiyorum deme riski var. O zaman ne olacak?

Siz gelinin ailesi olsanız ne düşünürsünüz?

kilit kelime minnet duymak..insanlarda eksik olan şey bu maalesef.

kızım var yaşasın,hanginizin oğluna denk gelse acaba ben de ev isteyeceğim haberiniz olsun
Yalnız bızım aılede soyle bır adet var, karsı taraftan sozle ıstenmez ama beklenır
bızde kız evlenıyorsa kız babası ev , araba ve esyalarını alır borcsuz bır sekılde yuvasını kurar ama aynı nezaketı ve ıncelıgı durumu varsa karsı taraftanda bekler.

siz merak etmeyin,ola ki ileri de anlaşamazlar ayrılırlarsa,biz gelinimiz mağdur etmeyecek zihniyette insanlarız.gelinim oğlumla anlaşamayabilir ama,bana bir saygızılğı yoksa,görüşmeye devam edecek kadar,ileri görüşlü bir insanım.

sizin o kıskanıyorsunuz dediğiniz, dünürlerim ise,zamanında gelinlerine kök söktürmüş(aynı evde oturup,görümcelerin çocuklarına bakmaya mecbur gördükleri için)boşandıktan sonra da yapmadıkları pislik kalmamış insanlar.onları mı kıskanacağım?

babasının borcunu ödediği için kira ödemeyen gelini es geçmeyelim.

alınan evi oğluna ödetseydi konu sahibini yerden yere vururduk.

ama gelin ödüyor. bu çifte standart.
Bazen bi konu açılıyor yok artik burda da gelini hakli cikarmamislardir diyerek yorumlari okuyorum. Ama yok daima hakli olan taraf belli. Kayinvalide kayinpeder asigi degilim ama bu kadar da tek tarafli bakilmaz ki.
Ayiptir yaziktir gunahtir

Bir de kadini kotu niyetli ilan etmisler.

Bence siz gelininize kırıldığınızı hissettirin.. ben senden yada ailenden davet beklerdim. Üstelik bana son anda haber verdi oğlum. . Programımız olduğunu biliyordunuz. Baskın basanındır üste çıkın.. sakın arayıp açıklama yapıp bi yerlerini kaldırmayın..

Evi onlara hediye almamislar yanliz gayette kendilerine almislar. ustunuze giyeceginiz bir gomlekten bahsetmiyoruz. yillarca oturacaginiz bir evden bahsediyoruz.
Size ev alacagiz demisler ciftte bix x muhitten istiyoruz demis ama onlar y muhitinden almislar ve tapuyu da kendi ustlerine almislar. yani burda hediye edilen bir ev yok isterse oturmalari icin odunc verilebilecek bir ev var ortada.
Ayrica kimse kimsenin kirasini odemek zorunda degil kirayi odemek de kendi tercihleri.
Anladigim kadariyla gelin kendi babasinin ev kredisini oduyormus. bu karari da kiz kendi basina almamistir. esi de uygun gormustur. yani krndi kirasini odemeye gucu yetmeyen insanlar neden gelinin babasinin kredisini ödesin?
Eger maddi durumlari iyi olmadigi icin erkek tarafi kiralarini ödemek istemisse, kredi olayindan sonra " o kadar paraniz varsa kendi kiranizi odeyin" diyebilirdi. yani kv o zaman sesini cikarmadiysa simdi de bisey diyemez.

Şimdi sorsa konu sahibi şu şu koşullarda gelinimiz ev istiyor alalım mı diye, zaten öyle bir topa gitmeyin derdim ben. Bu yaşananları komple yanlış buluyorum. Oğlundaki araba, önceden de oturmadıkları ev vs. yanlış adımlar. Gelinin ailesinin kredisini ödemesini de doğru bulmuyorum. Eleştirmediklerim doğru bulduğum anlamına gelmiyor.
Benim son gelinen noktada takıldığım şey şu. Konu sahibi oğluna ev alacak, eğer baştan 'biz kendi keyfimize göre alacağız, sizin oturmak istediğiniz yerden değil. Yani uzun bir süre evin size hiç hayrı olmayacak. Oldu da biz ölürüz, miras size geçer ha işte o zaman o evle ilgili tasarrufunuz olur' denmediyse, gelinin istediği yerden alınmamasına şaşırması ve üzülmesi çok normal.
Ben birine size ev alacağım dersem önceden niyetimi söylerim. Niyetim kira vermeden oturmaları mı yoksa fi tarihte paraya çevirebilecekleri, üzerinde hiçbir tasarruflarının olmayacağı ve oturmak istemeyeceği bir yerden alınıp alınmayacağı mı. Eğer oturma beklentisi verildiyse, sonradan istemedikleri yerden alındıysa dalga geçer gibi oluyor biraz.
Semtin ne önemi var deniyor da bence çok önemli. Ankara'da ben muhtaç olmadıkça ilçelerin yarısından çoğunda oturmam.
Ben hunter ablanın eşini biraz fazla kafasının dikine giden bir adam gibi görüyorum.

durumu var ya da yok orası ayrı bir konu ama şöyle söyleyeyim bu gelenek dediğimiz şeyler artık saçma bir hal almaya başladı bazı durumlarda.

eğer durumu varsa ve istiyorsa yapsın iki taraf da ama mecbur bırakmak sözler verdirmek hoş değil.

bence böyle büyük şeylerde söz hakkı yok. ister otururlar ister kiraya verilir.

mesela düğün takıları da bir nevi hediyedir ama onda bile detay konuşulmaz, bütçeye uyan alınır gönülden ne koparsa. gelin laf ederse paragöz deriz. altın da ya kullanılır ya da yatırım olarak durur bir köşede.

babasının borcunu ödediği için kira ödemeyen gelini es geçmeyelim.

alınan evi oğluna ödetseydi konu sahibini yerden yere vururduk.

ama gelin ödüyor. bu çifte standart.

İyi de evlenirken kız demiş olabilir "bak ben babam için kredi çektim, şu kadar ödüyorum, şu kadar ay kaldı, kabul edersen" diye.

Etmeselerdi madem ki.

Konu sahibinin oğlunun evlendikten sonra haberi olmuyor herhalde bu krediden. Ortada bir anlaşma var (oğlan ve gelin arasında) bir de bunu hazmedememe var.

Sımdı kızın aılesı alır erkegın aılesı almazsa var olupta o zaman cocuk bunun altında ezılır
keza erkek aılesının bu kadar sey yapıp ote yandan gelının babasının kredısını odemesının altındada ezılmesı lazım

Gelin ailesi değil gelinin yerine koyuyorum kendimi. Ailemi de ailesinin yerine.

Benim ailem böyle bir istekte bulunmaz zaten de diyelim ki bulundular. Karşı taraf da benim istemediğim yerden ev aldı diye ben arıza çıkardım. Babam beni yerin dibine sokar, ne şımarıklığım kalır ne terbiyesizliğim. İnsanlar ev alacak otur diye bir de beğenmeyeceksin der.

Hiç öyle şey olur mu? Bilakis konudaki en az saçma olan şey sözün uygun biçimde tutulması. Bilmiyorum ama ben böyle şeylere çok önem veririm sözü tutmanın bir erdem olduğunu düşünürüm, karşımda kötü niyet sezersem ya da (amiyane tabirimi hoşgörün) şöyle dediydik böyle dediydik diye kıvırdığını görürsem sevgi de saygı da beslemem o kişiye karşı. Konu sahibi için konuşmuyorum aslında çünkü onlar şimdiye kadar çok fedakarlık yapmışlar keşke bu kadar yapmasalardı. O yüzden tam anlamıyla haksızlar diyemiyorum, sadece maddi konularda çok yüz göz olmuşlar diyebiliyorum.

hunter7 konuyu bambaşka yerlere götürdük kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…