- 4 Kasım 2016
- 128
- 113
- 18
E almışlar zaten ev.Gelin hanım kendi kirasını ödemekten aciz ama babasının kredisini ödeyebiliyor.Rahatsız olmak da haksız degiller mi?
İletişim kuramayan karşı taraf.İnsanlar bizi davet etsinler diye onlarla iletişime geçmeyiz genelde.
Ben sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünüyorum artık ya.Konu sahibinin canını acıtmak için konuşuyosunuz sanki.Söyledikleriniz size söylense ne hissedersiniz merak ediyorum belki bi gün söylenir
kilit kelime minnet duymak..insanlarda eksik olan şey bu maalesef.Amma abartmış ve saçmalamışsınız yahu...
Kadın ev alacak, kredi ödeyecek, üstüne gelin oturmak istemiyor diye kirasını da ödeyecek ama kötü niyetli olacak. Allah akıl fikir versin.
Babamın evinde oturuyorum, evi sevmiyorum, semti sevmiyorum. Oturacağım diye içine tadilat yaptırıp eşek yüküyle para harcadım üstelik. Sevmediğim halde bunu satalım başka yerden alalım ya da ben çıkayım kiraya verin bi de benim kiramı ödeyin diyemem. Kendi babama diyemem bunu. Yarın öbür gün kira ödemeyi göze alır ya da ev alacak birikime ulaşırsam çıkacağım. Evet allah gecinden versin onlar gittiğinde bu ev benim ama şimdi değil. Kira vermeden misler gibi oturuyorum, minnet duyuyorum. Daha fazlasını istemek yüzsüzlük artık.
Yalnız bızım aılede soyle bır adet var, karsı taraftan sozle ıstenmez ama beklenırkızım var yaşasın,hanginizin oğluna denk gelse acaba ben de ev isteyeceğim haberiniz olsun
Amma abartmış ve saçmalamışsınız yahu...
Kadın ev alacak, kredi ödeyecek, üstüne gelin oturmak istemiyor diye kirasını da ödeyecek ama kötü niyetli olacak. Allah akıl fikir versin.
Babamın evinde oturuyorum, evi sevmiyorum, semti sevmiyorum. Oturacağım diye içine tadilat yaptırıp eşek yüküyle para harcadım üstelik. Sevmediğim halde bunu satalım başka yerden alalım ya da ben çıkayım kiraya verin bi de benim kiramı ödeyin diyemem. Kendi babama diyemem bunu. Yarın öbür gün kira ödemeyi göze alır ya da ev alacak birikime ulaşırsam çıkacağım. Evet allah gecinden versin onlar gittiğinde bu ev benim ama şimdi değil. Kira vermeden misler gibi oturuyorum, minnet duyuyorum. Daha fazlasını istemek yüzsüzlük artık.
Bu sadece şımarıklık baska bir sey değil
Bu arada boşanmış bir kadın olarak şu bilgilendirmeyi yapmaktan sevinç duyarım
Eğer ki bir adam oğluna ev alırsa (oğlu evlendikten sonra dahi olsa) boşanma durumunda karısı o evden hak iddia edemez.
Çünkü boşanmada paylaşılan şey ortak kazanılandır.
Evlendikten sonra maaşından biriktirip, kredi çekip ev alırsa paylaşılır, bu para evlilik birliği içinde edinilmiş kabul edilir.
Ama hediye gelen bir para ile alınan ev veya mirastan kalan para ile alınan ev paylaşılmaz.
O yüzden babanız abinizin (ya da erkek kardeşinizin) üzerine de almış olsaydı gelininiz hiç bir hak iddia edemezdi (boşanma durumunda)
Ha vefat durumunda o zaman karısına (çocukları yoksa 1/2 oranında, varsa 1/4 oranında kalır o ayrı.
Ya da satıp batırır diye korku varsa o da ayrı
Bazen bi konu açılıyor yok artik burda da gelini hakli cikarmamislardir diyerek yorumlari okuyorum. Ama yok daima hakli olan taraf belli. Kayinvalide kayinpeder asigi degilim ama bu kadar da tek tarafli bakilmaz ki.babasının borcunu ödediği için kira ödemeyen gelini es geçmeyelim.
alınan evi oğluna ödetseydi konu sahibini yerden yere vururduk.
ama gelin ödüyor. bu çifte standart.
Tam tersi giymediğimi bildiği şeyi bana hediye etmesi bana hakarettir.
Simariklik ve hatta saçmalık. Insanlarin niyetini sorgularken asil kotu niyetli olan siz gibi duruyorsunuzTam tersi giymediğimi bildiği şeyi bana hediye etmesi bana hakarettir.
Evi onlara hediye almamislar yanliz gayette kendilerine almislar. ustunuze giyeceginiz bir gomlekten bahsetmiyoruz. yillarca oturacaginiz bir evden bahsediyoruz.Ya ne sebebi allah aşkına şaka mı bu?Size insanlar hediye alırken bunu aldım çünkü şundan diye sebep mi sunuyorlar ne alınırsa o ışte.Kaç yaşında insanlar ev kirasını ödemiyolar alınan eve laf söyleme hakları olduğunu nerden çıkardınız?
Şimdi sorsa konu sahibi şu şu koşullarda gelinimiz ev istiyor alalım mı diye, zaten öyle bir topa gitmeyin derdim ben. Bu yaşananları komple yanlış buluyorum. Oğlundaki araba, önceden de oturmadıkları ev vs. yanlış adımlar. Gelinin ailesinin kredisini ödemesini de doğru bulmuyorum. Eleştirmediklerim doğru bulduğum anlamına gelmiyor.Su soz vermissiniz kismi sacma geliyor bana. Soz vermisler de ne isteseniz alacagiz dememislerdir herhalde.
Mesela gelin babasinin ev kredisini oduyor, bunun da sozunu vermis mi onceden?
Bu kadar adaletsiz yorumlamak adeta imkansiz. Dusunun babanizin evinin kredisini oduyorsunuz, ev kiranizi kayinvalide oduyor, onun arabasina biniyorsunuz. Ve istediginiz yerden ev alinmadi diye trip atiyorsunuz.
Adeta ibretlik hikaye.
Yalnız bızım aılede soyle bır adet var, karsı taraftan sozle ıstenmez ama beklenır
bızde kız evlenıyorsa kız babası ev , araba ve esyalarını alır borcsuz bır sekılde yuvasını kurar ama aynı nezaketı ve ıncelıgı durumu varsa karsı taraftanda bekler.
Bende gelının agzını cart dıye ıkıye ayırma ıhtımalım varOğluma kıyamam uyanık geçinen gelinlere ve ailelerine gıcığım.Benim işimde zor valla ilerde kimseyi beğenmem herhalde.
bence böyle büyük şeylerde söz hakkı yok. ister otururlar ister kiraya verilir.Baştan itibaren istediğimiz yerden alacağız ve tapusu bizde kalacak dediyseniz böyle anlaşmıştık ve de böyle yaptık der geçersiniz, ki bence de böyle büyük bir şey hibe ediyorsanız gönüllerde şüphe kalmaması için ayrıntılar da konuşulmalı..
Ama size ev alacağız deyip de "biz eve söz verdik istediğiniz eve değil ki" iyi niyetli bir tavır değil.
babasının borcunu ödediği için kira ödemeyen gelini es geçmeyelim.
alınan evi oğluna ödetseydi konu sahibini yerden yere vururduk.
ama gelin ödüyor. bu çifte standart.
Sımdı kızın aılesı alır erkegın aılesı almazsa var olupta o zaman cocuk bunun altında ezılırdurumu var ya da yok orası ayrı bir konu ama şöyle söyleyeyim bu gelenek dediğimiz şeyler artık saçma bir hal almaya başladı bazı durumlarda.
eğer durumu varsa ve istiyorsa yapsın iki taraf da ama mecbur bırakmak sözler verdirmek hoş değil.
Kötü niyetim yok. Sadece hep beraber kendimizi gelinin ailesi yerine koyalım.
Kızımızı evlendiriyoruz ve evlendikten sonra rahat etsin istiyoruz (çok doğal).
Evlendirmeden önce de ev istiyoruz.
Karşı taraf da ok diyor (hayır da diyebilirlerdi, haklılar)
Hayır deseler ben ona göre plan yapardım ama ok dedikleri için ona göre plan yapıyorum ve kızımı evlendiriyorum.
Şimdi ben neden ev alınsın dedim? Kızım istemediği (dünürümün istediği, daha iyi diye inat ettiği) bir semtte otursun diye mi?
Ev alınsın derken de dünürümün üzerine alısın mı demek istedim?
Bunların benim kızıma ne faydası var?
Haaa ama benim kızımın istediği semtte alsınlar, tapusunu kimin üzerine yaparlarsa yapsınlar. Ben kızımı evlendirmeden ÖNCE garantiye almak istemişim bana SÖZ verilmiş.
Şu durumda kızım kirada oturuyor, evet kirası ödeniyor ama dünürün kafası kızıp ödemiyorum deme riski var. O zaman ne olacak?
Siz gelinin ailesi olsanız ne düşünürsünüz?
Hiç öyle şey olur mu? Bilakis konudaki en az saçma olan şey sözün uygun biçimde tutulması. Bilmiyorum ama ben böyle şeylere çok önem veririm sözü tutmanın bir erdem olduğunu düşünürüm, karşımda kötü niyet sezersem ya da (amiyane tabirimi hoşgörün) şöyle dediydik böyle dediydik diye kıvırdığını görürsem sevgi de saygı da beslemem o kişiye karşı. Konu sahibi için konuşmuyorum aslında çünkü onlar şimdiye kadar çok fedakarlık yapmışlar keşke bu kadar yapmasalardı. O yüzden tam anlamıyla haksızlar diyemiyorum, sadece maddi konularda çok yüz göz olmuşlar diyebiliyorum.Su soz vermissiniz kismi sacma geliyor bana. Soz vermisler de ne isteseniz alacagiz dememislerdir herhalde.
Mesela gelin babasinin ev kredisini oduyor, bunun da sozunu vermis mi onceden?
Bu kadar adaletsiz yorumlamak adeta imkansiz. Dusunun babanizin evinin kredisini oduyorsunuz, ev kiranizi kayinvalide oduyor, onun arabasina biniyorsunuz. Ve istediginiz yerden ev alinmadi diye trip atiyorsunuz.
Adeta ibretlik hikaye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?