ufak bir kriz

Simariklik ve hatta saçmalık. Insanlarin niyetini sorgularken asil kotu niyetli olan siz gibi duruyorsunuz
Ya bence suan objektif bakmiyorsubuz olaya esinize her firsatta ben kitmizi sevmem ben jirmizi istemiyorum diyorsubuz ama o size kirmizi bir elbise aliyor. bile bile niye bunu aldin demez misiniz yuzune soylemeseniz bile icinizden gecmez mi yani?
Samimi olamdiginiz biri olsa prk umursamazsiniz. ama anne kardes baba es bunlardan biri bile bile size sevmediginiz biseyi alsa bi durur dusunursunuz bence

Hata zaten kizin ailesinin ev isteme hakkini kendinde bulmasi. Neden damadin ailesinden iki yetiskin insana ev almasi istenir ki? Calissinlar kazansinlar eksikleri kalirsa iki aile ortak olarak yardimda bulunup cocuklarinin rahatini oyle dusunsunler olmaz mi?

buna ben cevap vereyim.. hemen babasına ödediği krediyi bırakır evinin kirasını öder diye düşünürüm :) ya da boşanır efendi efendi babasının kirasını ödemeye devam eder.. yani bir açıdan bakarsak konu sahibi dünürüne ev alıyor resmen :)

bir de şuradan bir kamu spotu yapayım; kızının gelecekteki güvencesini düşünen kız anneleri, az yiyin de kızınıza ev alın.. milletin birikmişinin üzerine çökmeyin..

En doğrusu zaten böyle muhabbetlere girmemek. Çift olarak gücümüz neye yetiyorsa çalışır alırız sen sağ ben selamet.

Ortada bozulcak bisey yok. Gun konusulmamis sonucta. Siz surekli ya devat edrlerse diye planlarinizi erteleyecek degilsiniz sonucta oyle denk gelmis.

Ev meselesinide ne cok buyuttunuz. Insanlarin parasi varmis almislar, yatirim yapmislar. Evde konu sahibinin esinin ustune, oglunun uzerine olan ev ise bekarliktan. Sanki gelinin eline tapu vermisler gibi yok dua ederim yok minnet ederim. Insanin parasi varsa kendi cocuguna ev almasi olaganustu bir durum degil. -.- Bilmiyorum bizde genelde alinir.

GelenKutusu ben kız tarafının bu kadar masum oldugunu dusunmuyorum ama.
Kızın ablası bı ara hunter ablaya demıskı evlerı degısın sız oraya tasının onlar buraya.
Su ev mevzusunu anlatmadı unuttum bende sımdı ama karsımızda ınce naıf bırılerı yok, kızın maasından ambargo var , ve kızın ablası ne yuzle bu teklıfı bu sekılde yapar, ona ne.

Akıllı uslu adaplı olan derkı tesekkur ederız ama bız bu evı kabul edemeyız bılıyorsunuz aılemın durumu yok kredıyı ben maasımla oduyorum vekendımı kotu hıssederım dıyede acık olmak gerek.

Niye objektif olmayayim? Nereden vardiniz bu kanıya? Suana kadar begenmedigim istemedigim hic hediye almadim mi saniyorsunuz? Bu yuzden karsimdaki insanin niyetini sorgulamam beni dusunmus hediye almis der tesekkur ederim. Hediye aliyor bana adi ustunde HEDİYE.

Yarın bir konu açılsa, konu sahibi "evlenmeden önce kayınpederim bize ev alacağına söz verdi. Biz oturduğumuz semti seviyoruz ama o 'sizin oturduğunuz yeri ben beğenmiyorum' dedi, gitti bizim istemediğimiz, oturmayacağımız yerden aldı haberimiz bile yokken, tapusu da kendi üstüne, ev üzerinde hiçbir tasarrufumuz yok" dese çok farklı yorumlar olurdu burada.

Burada bu yorumların farklı olmasının sebebi konu sahibinin oğlu ve gelinine başka yardımlar da yapması; orada haklı.

ama atladığınız konu şu; o gömlek size eşiniz tarafından alınmıyor hatta size alınmıyor.. eşinizin annesi eşinize istediği renk gömleği alabilir.. en fazla eşinize giyme dersiniz siz de gider daha güzelini parayı basar alırsınız.. mesele bu..

vurun daha ölmedim.
niye hazmedemeyeyim ya.para onun naparsa yapsın,babasına vermezse bana mı verecek ki?

Ben daha farklı düşünüyorum bu konuda, zaten böyle şeyler beklemem ama yapacağız diyorlarsa da baştan ne yapacaklarını net olarak belirtmelerini sonra da bunu yapmalarını isterim. Lütuf gibi yapılan iyiliklerden hoşlanmam.

Tabi her insanın fikri her ailenin adeti farklıdır, sizin fikrinize de saygı duyuyorum.

Yanlış anlamayın ama ben sizin bu gelin kaynana takıntınızı anlamadım.Çoğu konularınız gelininiz,iyi kaynana olmak,gelin yanlış anladımılarla ilgili.Kimse mğkemmel değil.Kimse de kimseye iyi gelin iyi damat iyi kaynana olmak zorunda değil.İyi insan olmak yeterli.Şu açtığınız konu da da,alınmasını gerektiren bir durum yok.Gün verilmemiş.Fuar da sizin için önemliymiş.Başka zaman gideriz dersiniz geçer.Kırıldıysa gelip size kırıldım dedi mi.Demediyse oğlunuz üzerinden söylüyorsa dikkate almayın.Kendi söylediyse kırıldığını,kırılacak bir durum yok zaten sen bize öyle bir şey demedin desen de gün belli değildi.Böyle bir aksilik oldu fuarla çatıştı başka zaman gideriz sorun değil deyin geçin.

Ev konusuna gelince,eğer aranızda bununla ilgili bir tatsızlık geçtiyse bilemem.O ayrı bir konu.

vurun daha ölmedim.
niye hazmedemeyeyim ya.para onun naparsa yapsın,babasına vermezse bana mı verecek ki?

hayır aslında evinin kirasını ödeyecek, sende o parayla gezecektin abla.. senin dünürüne ev alma zorunluluğun yok.. ha hem evinin kirasını öder, hem babasına ev alır, yetmez bir de son model araba çeker altına.. evet, ona karışma derdik bak :)

Ay ne kadar kalbi temiz bi kayinbalide taktir ettm sizi ama sizin gibilere malesef kotusu dusuo dunyanin kanunumu nedir

kp e yardım ederken anne babası kirasını ödüyor. hiç mantık yok bu anlaşmada. gelin baskın karakter galiba.

ev alabilmek araba alabilmek için o kadar çok çalıştık kendimizi zorladık ki genç yaşta,inanamıyorum konu sahibi gibi ailelere. insanların aileleri oturacakları bir ev almışlar, kimin üzerine olursa olsun, kira borç ödemiyorsun neticede. aldığın maaş kendine. istediğin gibi harcarsın. gelin hanım belki istediği semtte oturmuyor ama büyük bir borcun altında da ezilmiyor. ister ailesine verir ister vermez onun kararı.
ben çocuğuma kendim bakamadım borç harç yüzünden, tek odalı da olsa büyük şehirde biri bana ev verse minnet duyardım.

Emin olun o semtlerden biri de Bogazici olurdu.

Butunden bagimsiz degerlendirmek cok yanlis. Ev onlara alinmis, oturmamak onlarin salakligi.

Geri kalan her sey de kendi dusuncesizlikleri ve bana gore terbiyesizlikleri.

Yani herkes soyle mi saniyor, evlenirken dugun yapacagiz diyen aile gelinleri Hilton istedi diye orada yapmazsa dugun yapmis sayilmayacak, ev alacagiz diyen aile Bogazicinde almayinca almis sayilmayacak?

Cok cok zorlanmis ve cok cok kayinvalide, kayinpeder somurusune acik yorumlar bunlar.

Bir de gelinin ailesi yerine koyun denmis, koyuyorum.

Kizima bizim evin kredisini odetiyorum, o kadar yuzsuzum ki kizim evlenirken bir de karsi taraftan ev talep ediyorum, emlak avcisiyim adeta. Ev alinmadan kiralarini kayinvalide oduyor, ev aliniyor benim cok zeki kizim otursun diye, orayi begenmeyip oturmuyor. Bu sefer ben diyorum ki, kizima nicin tam olarak istedigi yerden tam olarak istedigi sekilde tam olarak istedigi bir ev almadiniz?

Ben bu yasima kadar kizima birakin ev almayi, kendi evimi odetmemeyi becerememisim. Bir de alinan evi begenmeyecegim.

Imkani yok. Insan icine cikamam.

Ama burdaki sorun su kizin ailesi anladigim kadariyla dugunden once evleri olsun istemis bu insanlar da soz vermisler. yani esime alinan evde ben de oturacagim

Abla konunun geneliyle ilk paragrafın ilgisi ne? yemek daveti mevzusu asıl mevzu ama girizgah ev, evlerini de aldık ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…