- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
Gelinin ailesi olsam dünürüm kirayı öderken ben kızımın benim kredimi ödemesinden hicap duyarım.Kızımı garantiye almak rahat ettirmek ne demek ayrıca ya.Kızın rahatını düşünen ona güvenip borca girmez .Kötü niyetim yok. Sadece hep beraber kendimizi gelinin ailesi yerine koyalım.
Kızımızı evlendiriyoruz ve evlendikten sonra rahat etsin istiyoruz (çok doğal).
Evlendirmeden önce de ev istiyoruz.
Karşı taraf da ok diyor (hayır da diyebilirlerdi, haklılar)
Hayır deseler ben ona göre plan yapardım ama ok dedikleri için ona göre plan yapıyorum ve kızımı evlendiriyorum.
Şimdi ben neden ev alınsın dedim? Kızım istemediği (dünürümün istediği, daha iyi diye inat ettiği) bir semtte otursun diye mi?
Ev alınsın derken de dünürümün üzerine alısın mı demek istedim?
Bunların benim kızıma ne faydası var?
Haaa ama benim kızımın istediği semtte alsınlar, tapusunu kimin üzerine yaparlarsa yapsınlar. Ben kızımı evlendirmeden ÖNCE garantiye almak istemişim bana SÖZ verilmiş.
Şu durumda kızım kirada oturuyor, evet kirası ödeniyor ama dünürün kafası kızıp ödemiyorum deme riski var. O zaman ne olacak?
Siz gelinin ailesi olsanız ne düşünürsünüz?
@GelenKutusu ben kız tarafının bu kadar masum oldugunu dusunmuyorum ama.
Kızın ablası bı ara hunter ablaya demıskı evlerı degısın sız oraya tasının onlar buraya.
Su ev mevzusunu anlatmadı unuttum bende sımdı ama karsımızda ınce naıf bırılerı yok, kızın maasından ambargo var , ve kızın ablası ne yuzle bu teklıfı bu sekılde yapar, ona ne.
Akıllı uslu adaplı olan derkı tesekkur ederız ama bız bu evı kabul edemeyız bılıyorsunuz aılemın durumu yok kredıyı ben maasımla oduyorum vekendımı kotu hıssederım dıyede acık olmak gerek.
çünkü evlerini istedikleri yerden almadıkları için gelinin bozulmuş ve bizzat kendisinin ya da ailesinin davet etmemiş olabileceğini düşünüyor.Abla konunun geneliyle ilk paragrafın ilgisi ne? yemek daveti mevzusu asıl mevzu ama girizgah ev, evlerini de aldık ...
Bu oğlunuzla gelininiz arasında ki mesele ,siz nerede hata yaptığınızı düşünüyorsunuz,oğlunuza evlenmeyin evin ödemesi bitene kadar mı diyecektiniz.babası,gelinim bekarken bir ev almış.kredisini de ben öderim demiş,gelinim.adam emekli ödeyecek durumu yok.yani kızına güvenmiş.ortada bırakmak olmaz diye düşündük ki,sanırım onda da hata etmişiz.
Su yorumunuza istinaden soyluyorum gitmenize gerek yok cok takmanizada gerek yok aman bana kirildimi diyesamimi değiliz çok,bayramlarda seyranlarda aranır.
Abla konunun geneliyle ilk paragrafın ilgisi ne? yemek daveti mevzusu asıl mevzu ama girizgah ev, evlerini de aldık ...
çünkü evlerini istedikleri yerden almadıkları için gelinin bozulmuş ve bizzat kendisinin ya da ailesinin davet etmemiş olabileceğini düşünüyor.
bunu da yazmış zaten.
eski konuları bilemiyorum ama konudan çıkarımım bu oldu.Alakasız buldum çünkü bu konudaki memnuniyetsizlik baştan biliniyor yeni değil ki
Hiç öyle şey olur mu? Bilakis konudaki en az saçma olan şey sözün uygun biçimde tutulması. Bilmiyorum ama ben böyle şeylere çok önem veririm sözü tutmanın bir erdem olduğunu düşünürüm, karşımda kötü niyet sezersem ya da (amiyane tabirimi hoşgörün) şöyle dediydik böyle dediydik diye kıvırdığını görürsem sevgi de saygı da beslemem o kişiye karşı. Konu sahibi için konuşmuyorum aslında çünkü onlar şimdiye kadar çok fedakarlık yapmışlar keşke bu kadar yapmasalardı. O yüzden tam anlamıyla haksızlar diyemiyorum, sadece maddi konularda çok yüz göz olmuşlar diyebiliyorum.
hunter7 konuyu bambaşka yerlere götürdük kusura bakmayın.
Ama burdaki sorun su kizin ailesi anladigim kadariyla dugunden once evleri olsun istemis bu insanlar da soz vermisler. yani esime alinan evde ben de oturacagim
vallahi isterdim.Hunter ablacım semtlerımız yakın bılıyorsun kayınvalıdem sagmacılarda oturuyor bızımde nerede oturdugumuzu bılıyorsun. Sonuc su kı sen benı ıstemezmıydın goreydın gelın nasıl olur , torunda hazır bak ne hos
bozulmuş ya gelinim buna.ikisi de aynı gün oldu.buna mı bozuldu da,öyle söyledi demek istedim.
Ama burdaki sorun su kizin ailesi anladigim kadariyla dugunden once evleri olsun istemis bu insanlar da soz vermisler. yani esime alinan evde ben de oturacagim
evet işte dedim ya modern başlık parası gibiOnu isterim bunu isterim diyen kız ailesi kadar sevimsiz bişey yok
adam eski kafalı ne yapayım.60 yaşında. değişmiyor.oğluna çok düşkün.canını verir.keza gelinimiz de çok seviyor.kızım kızım,diyor devamlı.ama katı kuralları var.
gelinimiz istiyor diye,onalrın istediği yerde düğününü yaptı,oğlumu karıştırmadı bile.kızın önemli günü dedi.evini eşyalarını hangi marka,hangi model istiyorsa alsın dedi.sonuçta o kullanacak.ama ev konusunda,kendince mantıklı olanı yaptı.
avcılarda ki evi istemedikleri zaman bile anlayışla karşıladı.kıza uzak diye.ama sanırım,bu konuda,bir iki kişi kafasına girdi.
ayrıca minnet duygusu beklemiyoruz bunları yaparken,evlatlarımızdır,yapabiliyorsak,yapmalıyız modundayız.ama kıymey bilinmesi de gerekir bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?