özellikle belirtilmiş bir hafta sonu olmadığı için siz haklısınız..
konuşmanız havada kalmış size bu hafta sonu demiş olsalardı o zaman gelin bozulmakta haklıydı.
ev işinden dolayı olduğunu sanmıyorum ..
size gelinin bozulduğunu kim söyledi ?
bence gelini arayın bu hafta son biz önceden bu hafta sonu için plan yapmıştık sizde hangi hafta sonu olduğunu belirtmemiştiniz diye söyleyin..
yanlisiniz mi var benimmi var bilemedim zira cevremdeki herkesin benimde dahil evini ailesi aldi hic alamayan bile yardimci olur sonucta evi gelinine degil ogluna aldi kiza hibe etmediler ya neyin minneti gelinin hatasi ev icin trip atmasi nerde oldugu onu pek ilgilendirmemeli okadar icine oturduysa 3 5 kurus anadi babasi koysaydida istedigi yerde olsaydiSizi haklı buluyorum
Kim kime bu devirde ev alır?
Bana bu kadar iyilik etseydiniz kim bilir ne mutesekkir olurdum size...
Üstelik o taraftan sizi arayan soran da yok. Bu nezaketsizlik
oğlum söyledi,(boşboğaz)n... biraz alındı dedi.ben de bugün gelini arayıp açıklama yapsam mı diye düşünüyorum.
Siz iyi, anlayışlı. düşünceli bir kayinvalidesiniz.
Açıkçası ev istediği semtte olmadı diye bozulduğunu düşünmeniz beni şaşırttı. Bunu size hissettirdi mi?
İnsan ilişkilerinde en tehlikeli şey şu yüzden şöyle davrandı, bu yüzden böyle söyledi diye kafada kurmaktır bence. Kendinizi doldurmadan önce bir sorun gelininize böyle bişey olup olmadığını açık açık.
Davet beklemekte haklısınız. Ev sahibi arayıp davet etmeliydi. Ama kitap fuarı da bence pek iyi bir bahane değil, ben olsam ben de bozulurdum. Ki her yıl gittiğim kaçırmadığım halde kayinvalidem davetimi bu şekilde reddetse bozulurdum. Hem haftasonuna daha var,belki arayacaklardı.
:) açıklama yapmayın.. durumu bildirin
oğlum dün aradı hafta sonu için ama biz önceden plan yapmıştık keşke daha önce haber verseydiniz bu hafta sonu düşündüğünüzü diye söyleyin son günü olmasaydı ertelerdik ama biliyorsun baban için önemli her sene gidiyoruz vs vs. bozulduğu vs konusuna hiç girmeyin haberiniz yokmuş gibi ..
Ev onlara alınıyorsa onların istediği semtten olması gerekir diye düşünürdüm ben olsam .Onlar yaşayacaklar.yok daha ucuz hatta,ama eşim o semtle ilgili kötü şeyler duyduğu için,bir önyargı oluşturmuş kafasında ve almadı oradan.
Gelininiz sizi el üstünde tutmalı. Tasvip etmiyorum ama gelinin altınlarına el koyan,ara bozan,herşeye burnunu sokan vs vs bin türlü kayınvalide gördük,duyduk hatta yakın zamanda gelininin yüzüne kızgın yağı atıp mahveden kayınvalide faciası bile duyduk. Siz her anlamda destek oluyorsunuz belliki. Ev alıp ,oturduğu evin kirasını dahi ödüyorsunuz. Kırılmasin idare etsin bir zahmet. Ayrıca akşam gidin vs denmiş yada fuara gitmeyin gibi şeyler söylenmiş. Fuar benim içinde önemli,her sene giderim,planımıda kolay kolay bozmam bu konuda zira yılda bir olan birşey bu. Ayrıca İstanbulun neresindesiniz bilemiyorum ama Tüyap'ın olduğu beylikdüzüne girmekte çıkmakta olay,her zaman trafik var diyebilirim,saatler sürebiliyor o trafikten çıkmak. Fuar çıkışı fuara çok yakın bir semtte değillerse yetişemezsiniz zaten.onun istediği semt,istanbul da kötü ün yapmış bir yer.şu anda,orada kirada oturuyorlar ama memnun değil oğlum.çocuk yetiştirmek için sıkıntılı bir muhit.eşimin aldığı evin,semti ise istanbul da iyi bir yer,diye geçer.ulaşım çok rahat,heryere.
evi alırken,onlardan para,yada altınlarını talep etmedik.tamamen kendi birikimimiz,üstelik bir miktar kredi çekiyoruz,biz ödeyeceğiz.
ayrıca,isterlerse evlerinden çıkmayabileceklerini,otumaya devam edeceklerini söyledik.şimdi ki evleri 1+1 1000 tl kira ve biz ödüyoruz.aldığımız ev,3+1 2000 tl kira getiriyor.arada biz karlı çıkıyoruz yani.
evet biraz hissettim,evin alındığını söylediğim de.ilk anda yüzü biraz asıldı.ya da ben çok inceliyorum,bilemedim.
evet,kitap fuarı saçma bir bahane gibi gelebilir ama eşim için çok önemli,çok beğendiği bir yazarında,o gün imza günü varmış.mutlaka gitmek istiyor,gerçi,dünürlerin teklifinden,ona bahsetmemiştim.acaba sabah gidip,akşam oraya yetişebilirmiyiz ki?biri istanbulun bir ucu,diğeri bir ucu...
Hangi semtte istedi ? Hangi semtten alındı ?
Şuan oturdukları 1+1 ise çocuk olduğunda çıkmaları gerekir o eve geçmezseler siz bozulursunuz başka eve geçerseler aldığınızın neanlamj kalır?
Fuar bencede bahane değil ama ortada bi davette yok evkonusu dışında bozunulcak bişey yok bence
Kesinlikle +1hiç takma arayıp k. kaldırma.alışmışlar hep kendilerinin istediğinin olmasına.ayrıca gelininizin sizi davet etmesi gerekirdi.sakın sakın hiç olmamış farzedin.yoksa iyice şımarır
öğlen mangal.çocuklarını çağırmış,annenlere de söyle demiş oğluma.ama onlardan ya da gelinden duymadım ben.akşam mı yemek ?
yetişirsiniz bence..
ama durum değişiyor böyle olunca..
sanırım siz bozuldunuz gelinin ev yerine bozulmasına ve sizi davet etmemiş olmasına o yüzden gitmeye gönlünüz olmadığı için baştan reddettiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?