ufak bir kriz

Bence büyütmüşsünüz olayı.
Oğlunuz kafasına göre sizi kayınailesinin evine davet edemez ki zaten.
Demek ki evde eşiyle konulmuş, oğlunuz da dile getirmiş. Bir daveti hem oğlunuz, hem geliniz, hem gelinin ailesi arayıp söylemez.
Benim de teyzem balık yemeğe gelin, kayınvalideni de getirin dediğinde bunu eşim söylerdi annesine. "Anne, gelenkutusunun teyzesi çağırdı balık yemeğe, şu saatte hazırlan alalım" diye.

Artı, siz kendiniz dünürünüzü arayıp, "canım zahmete giriyorsunuz, teşekkürler, tatlı yapmayın, biz de tatlı alıp gelelim" diye iletişim kurabilirdiniz.

Kitap fuarı ise bahane gibi geldi, ben eşimle bütün gün kitap fuarı gezsem, ayaklarıma kara sular inse, en son isteyeceğim şey eve gidip yemek hazırlamak olurdu. Hazır yemek gibisi var mı yahu. Fuardan sonra da ne güzel hazır sofraya gideceksiniz.

Bana göre pire deve olmuş. Büyütmeyin.
Evi nerde aldığınızla ilgisi olabilir veya olmayabilir, evi alan, ödeyen sizsiniz, hediye bu sonuçta. Hediye evin nerde oldu konusunda yorum yapılmaz.

Biraz zor olur ama yetişirsiniz bence. Sizin için önemini anlıyorum ben ama karşı tarafın anlayacağını sanmıyorum mesele orda.

k.validem olur musunuz?

bence hiç takmayın siz kitap fuarına gidin,kendisine ev alacak insanları bulmuş da bunuyor bence.

yok daha ucuz hatta,ama eşim o semtle ilgili kötü şeyler duyduğu için,bir önyargı oluşturmuş kafasında ve almadı oradan.

işin mantığından çok benim istediğim olmadı diye takılabilir. Eğer takıntılı bir insan ise. Ama siz yine de büyüklük edebilir hafta sonu fuardan sonra en azından çay içmeye gidebilirsiniz. Gelininiz için değil oğlunuz için. Çünkü anneni çağırdım gelmedi diye doldurabilir. Biz daha çok genciz bazı şeyleri tam olarak mantıken oturtamıyoruz. Evet sizi davet etmemiş etseymiş iyi olurmuş belki de düşünemedi. Cidden bende bazen düşünemiyorum daha sonra kayınvalidem şöyle yapsaydın daha iyi olurdu diyor. Düşününce doğru söylüyor aslında ben nasıl düşünemedim diyorum. Haklı olduğu yerlerde kendime çeki düzen veriyorum.

vallahi öyle,fatihteyim ben.fuar alanına girmekte,çıkmakta sıkıntı.dünürler de sarıyerde,nasıl gideyim oradan oraya.onlar davet etseydi,haftaya diye söylerdim ama,davet te gelmedi ki.

fuar beylikdüzünde,evleri sarıyerde.üstelik,öğlen mangal yapılacakmış.ne yapsam arada kaldım.

öğlen mangal.çocuklarını çağırmış,annenlere de söyle demiş oğluma.ama onlardan ya da gelinden duymadım ben.

bende ilk mesajdan öğlen anlamıştım..
o zaman yetişemezsiniz zaten de ..
mesela pazar mı çağırdılar siz c.tesi gitseniz fuara yada tam tersi ?
gitmek istiyorsanız tabi..

vallahi öyle,fatihteyim ben.fuar alanına girmekte,çıkmakta sıkıntı.dünürler de sarıyerde,nasıl gideyim oradan oraya.onlar davet etseydi,haftaya diye söylerdim ama,davet te gelmedi ki.

o konuda çok haklısın ev sahibi kimse daveti o yapar

yazsam doğru olur mu semtleri bilemedim ama şu an oturdukları yer,pazariçi .bütün yerleri kötü demiyoruz ama sokakları,kahvehanelerle dolu olan bir yer,biz fındıkzade den aldık.

Satırlılarıyla meşur semt :)

Ablacım bi inatlaşma var sizde enbaştan beri . Gelin hanım kendi bildiğini okuyo sizde ona ayak uydurmuş olmuşsunuz.

Şimdi sana yakın değil mi bu alınan ev ? Belki çekincesi budur çünkü enbaştan beri hep temkinli mesafeli hemde senin gibi bir insana.

Bence biraz tavırda sen almalısın herşeyi önüne serip saygı sevgi maddiyat sonrada ufacık şeyde bozulması doğru değil.

Davet etmediği ağzını açmadığı için senin bozulman gerekir

Kitabi balik yemeye tercih ettiginiz icin oncelikle sizi kutlarim. Sizin gibi insanlarimiz umarim git gide artacak.
Oglunuz ve gelininiz rahat etsin diye kim bilir ne zahmetlerle ev aliyorsunuz, bunu da kutlarim, kimi insan kalacak mirasi bile "geline mi kalacak" "geline kaldi" "gelin yiyor" gibi dusunuyor.
Evin baska semtte olusu ile ilgili olaya iki farkli acidan bakmak istiyorum.
Gelin kendisi calisan geliri olan biriyse istedigi semtte oturmak hakkidir. Tabii evi siz almak zorunda degilsiniz. Oderler kiralarini otururlar. Ben simdi baya baya guzel bir semtte oturuyorum. Evim kira. Esimin babasi bize de ev almayi teklif etti
Yine guzel bir yer ucra veya varos degil ama istemedim. Kendim alacak olsam o evi birakin yarisini ancak alirim o ayri mesele. Ama benim gencligim burda gecti. Tum arkadaslarim is cevrem her seyim burada. Turkiyeye donus yaptiktan sonra burdan baska hic bir yerde oturmadim. 9 senedir bu sahilde yuruyus yapiyorum. Onume cennet bahcesi de koysalar burayi secerdim.
Ama calismasam kirayi esim odese bunu isteyemezdim. Mecbur o alinan eve razi olurdum.

Arada bi mesaj okudum eşin almak istememiş onların istediği semtten, bu durumda kibarca ev alma isteğinizi reddederdim gelininiz ben olsam, zaten her durumda böyle bir minnetin altına girmek istemezdim

oturun diye zorlamıyoruz.ama eşim oraya yatırım yapmak istedi diyeyim.zaten ,kirada olan bir evimiz vardı.avcılarda,ilk evlenecekleri zaman orayı da istemediler.,uzak diye.oranın kirasını alıp,üstüne koyup,kiralarını ödüyoruz.bu evi,eşimin biraz birikimi vardı,hem yatırım olsun,hem de otursunlar diye,aldı.eşime göre.evin muhiti güzel,ulaşım heryere çok rahat.

Ohoo sizin fatihten gelmeniz ,oradan Sarıyere geçmeniz baya uzun mesafe olur trafikte eklenince.
Biz haftasonu karşıya geçelim dedik,saat 11di,yarı yoldan döndük zira ibb trafikte kıpkırmızıydı yollar.
İstanbul trafiği maalesef çok büyük sorun.
Ayrıca o gün size dillendirirken şu gün şu saatte bekliyoruz deselerdi sizde ona göre program yapardınız.
Kırılacak birşey göremiyorum şahsen. Sonuçta hepimizin öncelikleri farklı. 1 yıl boyunca bekleyen anlar o fuarı.

Kirayı eşi ödese yine iyi. Kiraları da zaten konu sahibinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…